Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Avg 01, 2011 9:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Arvine, ja sam bio kod nutricioniste koji mi je dao lepo sve na papiru sta kad i kako smem da jedem. U prvom mesecu lecenja smem da jedem samo bareno, znaci bareno meso, bareno povrce ... ne jedem zivo povrce kao sto ga imas u salati. Jedem i bareni krompir. Tako cu se hraniti prvi mesec uz uzimanje diflukana pa cu onda odneti stolicu na testiranje pa da vidimo ima li rezultate.

Sto se moojih obroka tice to izgleda ovako :

Dorucak : Obareno jaje, speltin hleb premazan sa sojinim maslacom i tofu sir.
Uzina : neki integralni rezanci sa probiotic sirom ili testo sa krompirom ( koji je prethodno obaren )
Rucak : Lignje sa barenim paprikama i integralni pirinac
Vecera : Cesto isti kao i dorucak ali ponekad i belo meso sa rizom ili povrcem.

Sto se sokova tice, smes sokove od povrca ostali ne. Doktorica mi je rekla ako mi padne secer i imam krizu za slatkisima da kupim cokoladu sa preko 70% kakaa i da pojedem jednu tablu.

Vidim da si dosta smrsao, preopucujem ti da se drzis ove dijete mesec dana i obavezno uz uzimanje lekova. Ako to ne da rezultata obrati se lekaru ili nutricionisti jer ako duze budes bio na ovom rezimu ishrane mozes jos vise smrsati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Avg 02, 2011 5:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Ljudi, znam da je leto i da vam je tesko, citam sta sve jedete i moram da pitam: zasto ste svi navalili na taj krastavac i te paprike? Krastavac je tezak za zeludac i ovako kamoli za digestivni trakt izjeden kandidom? Izbegavajte zivo voce, zivo povrce. Razumite da svarljivost hrane vise nije vasa jaca strana, uvek barite povrce, izbacite mleko, mlecne proizvode ili makar laktozu. Naucite se na pirinac, u pocetku sve ovo deluje kao neki logorski ili bolnicki meni, ali verujte, navicicete se (vremenom namirnice koje deluju da su bezukusne dobijaju ukus)...

Neko je spomenuo propolis, propolis obzirom da je usko povezan sa medom, ne bih nikako preporucivala, nista gorko, nista slatko... Sta narucivati u kaficima? Caj od nane, zato sto smo snobovi i pijemo caj u 5 i necemo da im ostavimo pare ;) Ako pitaju hocete jos nesto, narucite vodu (u prevodu "decko, dosadan si"). Moram malo i da se zezam, kazu mi da sam mnogo depresivna, cujem jos vas ima isti problem :)

Godinu dana vas citam. Malo sam i pisala. Ne pitajte me sta jedem i kojim se sve prepisanim lekovima drogiram. Ja sam nocna mora moje doktorke opste prakse, pritom imam i internet pa tim gore. Evo sta, nakon godinu dana krvave borbe, jos uvek nisam izbacila iz menija i pridrzavam se toga vec dobra dva meseca:

- bareno: pirinac (ziveo i srecan nam bio), karfiol, brokoli, sargarepa, prokeljcici, ponekad kukuruz ili paprika (ima neka kupovna mesavina na ovom bazirana)

- cajevi: nana (zivela i srecna nam bila), zalfija (vodite racuna, ona ne sme mnogo i ne sme cesto jer je antiseptik, ali meni je pomagala kad god mi je bilo jako mnogo lose), majcina dusica, kantarion (koji je zapravo prilicno mastan, pa ne bi trebalo preterivati), valerijana (ne sudite mi u mesavinama je kao no stress, nismo li svi pod stresom), kamilica (ume da podigne kiselinu u zeludcu ponekad)

- hleb mi je najveci problem, obzirom da ga ne pecem a tesko je nalaziti beskvasne hlebove. preporucujem hleb od heljde ili tonus, ja ih tostiram, ne mogu da podnesem "ziv" hleb, tamni/integralni dvopek (ume da daje osecaj "odranog stomaka", jer je prilicno tvrd)

- barena jaja (meni ne smetaju, ponekad prave gasove onda odpauziram)

- od mesa ostade mi samo riba i po neka lignja... losos, som, tunjevina, skusa. piletinu vise ne jedem, ne prija mi.

- luk (mozda malo 'mrdi, ali izvetri do ujutru kad se jede za veceru, jos ako koristite daktanol oralni gel ujutru nakon pranja zuba, nema zime)

- mleko bez laktoze (nisam mogla da ga izbacim, zao mi je, ne jedem slatko ali nes kafu pijem ujutru, s kravicom bez laktoze), tofu sir, sojin margarin.

- pojedem ponekad bananu, maline, jedno vreme jela sam grozdje ali se pokazalo kao lose.

- bademi, mada mi ponekad i oni smetaju jer ostaju nesvareni

- so - da (imam jako nizak pritisak, 90/60, moram), secer - ne. ne przim, ribu gledam da pojedem sa rostilja ili lignje samo "opalim" na ulju, da se ne natope.


Od gore navedenog sklapam obroke... kombinujem i frikombinujem. Jedem nekad kokice, nekad malo integralne grisine i pirincane galete. Uz dva probiotika dnevno (prepisana), lekove za IBS i ekomer pozli mi 2x nedeljno, ostatak se drzim na nogama i idem u wc ujutru posle kafe. Pirinac je divan kada se obari sa malo sojinog maslaca u vodi. Jaje ume da bude i salata kada je bareno, pa sa strane uz pirinac i tunjevinu. Ne preterujte u obilnim obrocima, pa niste valjda gladni? :D Smrsali ste? Ma ne verujem vam, samo smo na dijeti. Ako se sretnemo u Meku ili ispred Banjaluckog, udarite mi packu. Ali ironija je da mi Banjalucki nekad prija (pa ljudi smo, a i to je meso vec samleveno, verovatno je taj dan vikend pa smem da priustim citanje TV programa u WC-u iako nemam TV).

Ljudi, ne ocajavajte i ne uzmite mi za zlo malo pozitive i zezanja u recima. Ima leka, smislicemo ga. Bolesti creva kako mi je danas receno pocinju temperamentom i onda se komplikuju. Budite uporni u analizama, smarajte doktore, popnite im se na glavu, placite i vucite ih za rukave. Niko ne voli bolovanje, ako precesto osetite 30% od plate i ostavljate 50EU mesecno u apoteci, u istom smo sosu.

Radite koprokulture i gurajte im rezultate pod nos. Radite test na svarljivost, kontrolisite stitnu zlezdu. PRIDRZAVAJTE se dijete. Cak i ako vam je bolje, ne padajte u iskusenje, istrajte. Ako i posle diflukana imate kandidu, dace vam nesto za iritabilni kolon, mozda ce vam to smanjiti grceve u stomaku. Borba je duga i veoma mucna, ali verujem da ima i svoj srecan kraj...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Avg 03, 2011 12:33 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Eh,moja draga CTRL.
U pravu si,moj tata kad je pitao od kuda mi tolika energija da jurcam od lekara do lekara,a na ivici sam zivota od Candide bila,smejali smo se od muke,da je to CANDIDA ENERGY! Tera vas do ludila da se borite,a rado bi sve oterali do djavola! Samo sto sam ja imala tu "srecu" :roll: da meni par tih"strucnih" doktora kaze da odem kod psihijatra.Oni ne veruju da Candida pravi te probleme.Ja bih im slatko pozelela bar jedan dan u nasoj kozi,cisto da osete slast crevne kandidijaze,ali mi vera nalaze da i "neistomisljenicima" (da ne kazem neprijateljima) zelim sve najbolje.
Bas bi bilo lepo videti neke od tih vrhunskih i strucnih gastroenterologa koji ne vide dalje od svojih noseva,kako 12 puta imaju proliv pracen grcevima i odranom analnom sluzokozom,mucninom u stomaku,kiseloscu u ustima i crevima,nemogucnoscu da vare i supu,a kamoli meso ili krompirice.Da od silnih proliva zavrse sa infuzijom (zivela nam i ona kao nana i pirinac) i Candida depresijom,jer dok god ima Candide bice i depresije,to znam sigurno.Cim se Candida smanji,covek je mnogo vise raspolozeniji,verujte mi,jer Candida ispusta toksine i truje ceo nas organizam.Oduzima nam kiseonik.
CTRL-cudi me da ipak nisi presla na Nistatin.Mojim slucajem je bio iznenadjen prof. Doder sa VMA ,koji inace jedini od gastroenterologa hoce da leci Candidu (cast izuzecima,posto na Klinickom nece),da mi ni 7 Diflukana od 150 mg nisu pomogla,kao da ih nisam ni pila,pa sam presla na Nistatin kapi.Posto mi je on rekao da ih pijem samo 2 nedelje,a druga dr. 6 nedelja,ako hocu da je iskorenim,ja zbog povecanih bakterija primala i Gentamicin,pa Penicilin,nastavim ti ja sa Nistatinom i to se produzi na 3 meseca.Ali da znate,Candida se u znatnoj meri smanjila.Posle nastavim samo sa Probiotik Forte-om i mnogo mi je bolje bilo.Cak sam jela i Plazma tortu (juhuuuuu!!!),ali cim sam unela belo brasno u kombinaciji sa kvascem,tegobe su se vratile,samo ne vise u onoj meri.Sad variram,ni tamo ,ni ovamo sam! Prekoracim dijetu necim slatkim,pa zato nikako da se izlecim do kraja.
Pijem i biljne preparate za Candidu,a mnogo mi je pomogao i caj od persuna i caj od divljeg origana.U njima ima nesto dobrog sto prija stomaku.Probajte ga, mnogo se smanjilo i pecenje pozadi.Vec 3 meseca sam bez Nistatina,Diflukana i Mikoseba i guram nekako.Valjda ce biti bolje,mora biti.Nada zadnja umire!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Avg 03, 2011 11:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Ja sam do sada od infuzije pobegla minimum 6 puta, imam fobiju od igala i hospitalizacije :o Zapitao bi se covek onda zasto svaki cas dajem krv na analizu ovoga i onoga, ali to mi je ipak nekako lakse, a i vrebam secer, holesterol i gvozdje da slucajno ne omase vrednosti (inace krvna slika mi je super, ali se stalno pribojavam zbog nacina ishrane da negde nesto ne okine, dodatne komplikacije ne prepustam slucaju vise). Doktor mi je rekao da najverovatnije imam pesak u bubrezima (ko li ga danas nema s nasim vodovodom) jer moja presecanja i bolovi koje sam povezivala da su ginekoloski odgovaraju kontrakcijama uretre kada prolazi pesak... a mokraca mi je uvek katastrofa, dok je urinokultura cista, sto bi onda i imalo smisla. Sad opet cekam tonu analiza i rezultata pred kontrolu...

Ono sto me potajno jako brine to je jezik. Prosle godine kada sam imala one grozne naslage koje su se pojavile preko noci i ostale dobrih 6 meseci struganja i daktanola, sada imam iziritiran jezik i oziljak po sredini :roll: ORL kaze da sam sve vec uradila i da su to samo iziritirane papile i posledica naslaga, za svaki slucaj dala sam i bris ponovo, mada prvi nije pokazao da imam bilo sta :roll: Kada vidim koliko su mi svi rezultati cisti, ponekad bih samu sebe poslala od psihijatra. Ali zalazem se i ne dopustam vise bilo sta slucaju...

Nistatin... On meni nista nije pomagao, sem neko vreme dok sam ga zvakala, ali onda mi je uzasno reagovao zeludac na njega. Diflukan jeste nesto malo pomogao, ali kandida je tu i posle njega, a jetra mi se tada raspala na parcice, cak sam imala strasne grceve sa svih strana u ledjima pred kraj terapije koji su nestali kada sam zavrsila terapiju... Poslednji put rekose mi da je moj glavni problem lose varenje (ma ne verujem), tako da pijem Colospu, popila sami jenu kutiju Pankreatina. Grcevi u crevima su blazi, ali stolica nece da se stabilizuje. Sto i ti draga kazes, nekad je ovako, nekada onako :-?

Hemoroide lecim samo faktu gelom. Inace imam losu cirkulaciju (Rejnoov sindrom, peta godina), tako da se nadam da ce se povuci kada vratim Phlebodiu, preko leta je ne pijem, tacnije prestala sam da je pijem da je ne bih mesala sa svim ovim silnim lekovima. Da, ekomer preporucujem svima, da nije njega mislim da bih odavno lezala negde na infektivnom. Sad me vec malo plasi i stitna zlezda, treba i nju da iskontrolisem do kraja nedelje. Ove godine nema letovanja, tj ovo leto putujem iskljucivo po domovima zdravlja, klinickim centrima i laboratorijama... Ja nemam pojma odakle mi snage. Vecinu vremena nemam snage ni za sta sem za posao, onda se pokrenem i pozavrsavam svasta nesto za 5 dana kojekuda. Valjda zato sto znam da je to jedini nacin da se izvucem iz svega ovoga pre nego sto mi otkriju nekog krona ili ko zna sta jer je infekcija zapustena i nije se obracala paznja...

I da, nakon kontrole kod gastroenterologa, zavisno od toga sta ce mi sledece reci, resavam da uradim i test intolerancije na hranu, cisto zbog sebe. Ne vidim vise nikakva pravila sto se tice mojih reakcija na namirnice, npr tunjevina me je ranije uvek terala na wc i izazivala mucninu, a sada mi je kao melem na ranu, jedan od dva standardno bezbedna obroka od kojih mogu ljudski da se najedem (2 kuvana jajeta + pirinac + pola tune u salamuri + 2 kriske tosta, kombinacija koja me jos nijednom nije izneverila).

Eh i sta reci a ne dati krv jos koji put na analizu i ne nositi nalaze stolice po celom gradu da se igraju laboranti :lol: Razmisljajte pozitivno, zezajte se na svoj racun pred vama bliskim ljudima, smejte se kad vam je najteze, ako imate kucnog ljubimca ili decu mazite se sa njima i igrajte, slobodno vreme posvetite kreativnim i lepim stvarima koje vas uveseljavaju, to je jace od bilo kog antidepresiva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Avg 07, 2011 1:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Pozdrav svim kandidatima :)
Posle mesec dana dijete, uzimanja diflucana i probiotika sutra dajem stolicu da vidim da li sam se resio kandide, nestrpljiv sam.

Takodje imam jos jedno pitanje, zanima me da li je neko imao i heliko bakteriju ? Ja uz kandidu imam i to i od sutra krecem u ofanzivu antibioticima da je se resim. Imam dosta cudne simptome, blagi nemir, ponekad otezano disanje, jutarnje mucnine, kuvanje u stomaku ... zanima me da li je to moguce od heliko bakterije ili sad to sve ide iz glave ? Takodje, cuo sam da terapija za heliko zna da bude gadna, da ne moze svako dobro da podnese te antibiotike ? Ako neko ima iskustva sa ovim, neka pise, pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Avg 07, 2011 7:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Olinade,

Ja vam zelim srecu na tim rezultatima, ja moje dobijam prekosutra (po ko zna koji put, ali ovaj put bez ikakve terapije za samu kandidu) :D Napomenula bih samo da nemojte da vas porazi ako budete videli na rezultatu da je jos ima, ako niste brojali kolonije, verovatno znaci da je nje bilo jako mnogo, a posle diflukana je svakako mora biti manje, cak i ako je ima vise od referentnih vrednosti, tj ako je izoluju.

Da li ste kontrolisali generalno zdravlje, stitnu zlezdu? Otezano disanje moze da dolazi od panike, zeludca i stomaka, ja ga stano imam kao i blage tahikardije i panike, ali meni se ispostavilo da mi stitna ne radi kako treba (TSH mi je 15.1) i dobila sam da idem kod endokrinologa... Ako ste pusac, vi vidite da makar malo smanjite cigarete, ako niste onda da kada jedete da se ne prejedate, to sve moze da utice na osecanje otezanosti i naglog umora... mada kandida ume da izmori organizam i to svi mi jako dobro znamo, narocito kada odumire pa krene da ispusta svoje otrove i da truje unaokolo kao da je neka zver.

Heliko nisam imala, ali su sumnjali da je imam zbog kiseline u zeludcu, rekli su mi da je i ona dosadna kao i kandida, samo za nju postoje konkretniji lekovi. Ona izaziva kiselinu, mucninu, vrtoglavice, opstu slabost, to su njeni simptomi i treba je uhvatiti pre nego sto se mnogo rasiri jer moze da uspori lecenje ako se prosiri putem krvi.

Eto pa javite sta kazu doktori :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Avg 10, 2011 8:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Pozdrav svima. Posle mesec dana dijete i 2 nedelje uzimanje jakog leka diflucana, danas sam dobio rezultate stolice i test na kandidu je u potpunosti negativan :P
Istina, ja sad pijem antibiotike za heliko pa postojisansa da se kandida vrati ali o tome otom potom.

Pozdrav svima i srecno !!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Avg 10, 2011 10:09 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Da li si napravio pauzu izmedju lekova za Candidu i davanja stolice na analizu? Mora najmanje da prodje bar 15 dana.Candida se vraca i ne moze tako lako da se ubije,a pogotovo sto si ti sad krenuo sa antibioticima.Obavezno moras uzimati probiotike,a ako treba i 2 puta dnevno.Moj ti je savet da uzmes i Nistatin drazeje uz to.
Skoro sam cula da je jednom nasem starom clanu,ponovo nadjena Candida u stolici,posle duzeg vremena.Citala sam americke forume,tamo je ljudi lece godinama.
Meni se pored bakterije Klebsiele,nasla u manjem broju i vaginalno.
Nekad me zaboli grlo,kao da je imam i u grlu.
Ponovo mi je odrana analna sluzokoza,posle 2 meseca.
Taman mi malo bude bolje ,pa onda sve iz pocetka.
Kad nesto pojedem masnije ili przeno,obavezno me zaboli stomak i kao da mi je otekao zeludac.Kao da imam veliku zeludacnu kilu.
Srecno svima,jer ovde je sreca presudna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Avg 11, 2011 10:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Napravio sam pauzu od 8 dana izmedju lekova i testiranja, nisam mogao vise da cekam. Treci dan kako pijem antibiotike i evo stolica jeskroz tecna ... imam osecaj da je sve ponovo otislo u propast :)
Pijem probiotike 2 puta dnevno, pijem origano caj, origano ulje, dosta belog luka, kurkuma i origano zacin u jelima i pijem pro biotic jogurt ... sve to u nadi da mi se kandida nece vratiti u velikom broju posle antibiotika.

quincekap, da li ti cesto radis analizu stolice i kakav rezultat dobijes ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Avg 15, 2011 7:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Narode pozdrav svima.Nisam pisala jer sam na pauzi tj.nepijem Mycoseb do 28 Avgusta,kada pnavljam istu terapiju kao prvi put.Pila sam Probiotik,čaj od origana,malo krala nešto od onoga što nesmem da jedem :) smanjila hleb oslabila 5kg.
malo uveče pojedem koji keksić jer ne mogu da funkcionišem.
Olinad čekala sam da čujem tvoje rezultate od origano kapi.Vidim stolica je bila u redu bravo.Moraću i ja tražiti Diflucin ako mi nalaz posle druge ture Mykoseba nebude dobar a sigurno neće.I sada si zapatio Helikobakteriju,baš si baksuz,no ona se uspešno leči ne nerviraj se.
quincekap ti si još uvek na istom i samo da pitam kako je mališan sa povredom?Da li se oporavlja i šta si uradila sa njegovom povredom.
Mislim na sve vas,svratim malo da pročitam šta pišete i brzo pobegnem jer sam životni staž provela uz bolesti.Razumećete me.
Još da vas pitam da li je neko probao da kontroliše sa onim mojim receptom tj. da sipate u čašu vodu i jutarnju pljuvačku da ostavite u vodu sačekate 15min.da vidite da li imate kandidu.Ja sam probala i pljuvačka se malo tegli u vodi što bi po mome bilo da je nema mnogo. :) Eto ostajte mi u zdravlju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Avg 15, 2011 11:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Probala sam i ja sa tim u casi i kod mene je slicna situacija.Ja sam jedno vreme,negde par dana prestala sa cajem od divljeg origana i Candida clearom i stanje mi se pogorsalo.Krenuli grcevi u crevima,prolivi,a opet danas kad sam podigla nalaz stolice sa VMA,mi je rezultat lazno negativan.I dalje imam sve te simptome Candide,mada nekad manje izrazene,a novo je to da su mi nasli u DNK analizi DQ2,sto bi trebalo da predstavlja genetsku predispoziciju ka celijakiji.
Gastro je rekao ako mi to pronadju da ce mi raditi dublju endoskopiju,pregled jejunuma.Bas sam bila srecna tada,jer je rekao da ako nema tih parametara da onda idem da proverim psihu.Pa,nisam umisljeni bolesnik,znam koliko me je mucila Candida.Osecam je i sada,pogotovo kad prekoracim dijetu.Onda mi krklja u crevima,nadimanja se javljaju,bol u zelucu,a ne znam jesam li zakacila neki virus stomacni ili je od ove Candide ili od celijakije,ali vec 3 dana me boli zeludac.Pocelo je posle jedenja kukuruza.Odnosno,sutradan ujutru.Tada sam jela i nesto sa glutenom,a ako stvarno imam celijakiju,onda mi zato reaguje stomak.
Sin je dobro,na terapijama smo svaki dan.Protice nam 2 nedelja.Cudo kako se deca brzo oporavljaju,mada su mu jos misici slabi u toj ruci.Takodje,cudo je da mene zaboli zeludac cim udjem sa njim na terapije.Onda moram da trpim,da sebe opustam,da ne razmisljam.Sve nam je ovo i od psihe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Avg 21, 2011 2:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Pozdrav kandidati.

Ja evo navratio da vas obavestim kako ja napredujem. Posle terapije antibioticima za heliko, uradio sam test na kandidu i naravno prisutna je u velikom broju. Sutra idem kod gastroenterologa u drzavnoj poliklinici kod koga sam zakazao jos pre 45 dana ( da, tolik ose ceka ) pa cu videti sta ce mi dati sad za kandidu. Inace, simptome sam izgubio, nemam problem sa stomakom jedino sta mi pravi stomak je svrab posle stolice ... to me ubija :(
Zanima me da li je jos neko ima taj svrab i blago peckanje i kako se sa tim boriti ? Ima li nekih krema ? To cu pitati doktora sutra ali me zanima i vase iskustvo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Avg 21, 2011 6:11 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Olinad je napisao:
Pozdrav kandidati.

Ja evo navratio da vas obavestim kako ja napredujem. Posle terapije antibioticima za heliko, uradio sam test na kandidu i naravno prisutna je u velikom broju. Sutra idem kod gastroenterologa u drzavnoj poliklinici kod koga sam zakazao jos pre 45 dana ( da, tolik ose ceka ) pa cu videti sta ce mi dati sad za kandidu. Inace, simptome sam izgubio, nemam problem sa stomakom jedino sta mi pravi stomak je svrab posle stolice ... to me ubija :(
Zanima me da li je jos neko ima taj svrab i blago peckanje i kako se sa tim boriti ? Ima li nekih krema ? To cu pitati doktora sutra ali me zanima i vase iskustvo.


Šta da kažem toliko sam pre par minuta iskucala i da pošaljem nestade mi net,i post nestade,poludeh.
Ti pogledaj u apotekama ima mogo krema za taj svrb.Ima tu neko je meni poslao naziv jedne kreme vrati se malo u nazad,a evo našla sam jer sam zapisala.Krema je HEMORIDAL AMER.Ja kada imam taj svrab ali samo kad pojedem nešto ljuto,koristin Factu mast meni pomogne.
Evo sada kratko.Moja drugarica koju sam spominjala ima stalno svrab u predelu anusa hoće da poludi,svačim je mazala ,slaba pmoć.Ona je sada poslednje pila diflucin kao ti i pridržavala se stroge dijete,bez trunke hleba,kafe,slatkog,no sumnja daće biti neke vajde.Ovih dana nosi stolicu pa vam javljam.Nemam reči za toliko čekanje kod gastroenterol.
quincekap,drago mi je da je mališa dobro,deca to lakše prebole.A ti ako nepiješ neki sedativ možda uz konsultaciju svog lekara nebi bilo loše da počneš.U želucu je nervni čvor to sigurno svi znate tako da on stvara tu nervozu.A ti si baš opterećena sa kandidom,i ostalim problemima.Ja sam pre deset godina ležala na onkologiji u SR.Kamenici radili su mi gastroskopiju,pronašli eroziju na želucu i onda mi je DR.gastroenterolog ordinirala sedativ koji i danas pijem jednu uveče-
Sve vas pozdravljam do nekih novih rezultata :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Avg 22, 2011 12:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
^ Hvala na savetu za kreme, evo sad sam se vradio od gastroenterologa ( 2.5 sati se vceka na vec zakazan pregled, ljudi se kolju tamo ) i dao mi je 2 kreme da mazem dole ( taj svrab je definitivno zbog kandide ), plus neki gel da ispiram usta, valjda prevencija da se kandida ne rasiri ...
Zakazana mi je pasaza tankih creva za nedelju dana, vise kao neka kontrola da se proveri da li je sve ok. Da li je to neko vec radio ? Znam da se pije barijum i da te okrecu da se on razlije po crevima, zanima me da li se ti potpuno tamo skines pa ti stavljaju neku zastitu od zracenja i da li ima opasnosti od zracenja ili je to nebuloza koju pisu po internetu ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 8:10 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
OLINAD: Ja sam ti napisala sta te ceka.Od sad,pa nadalje,nikako ne pij antibiotike.Candida se mnogo teze leci,od bilo koje bakterije,a neki ne mogu da je suzbiju,ni ceo zivot.Cula sam za vise slucajeva.

Tacno je da ona nabuja kad oslabi imunitet,ali takodje,i ona oslabljuje imunitet,jer ispusta toksine i tako truje jetru ,a i jetra je jako bitan organ za imunitet,pored tankog creva i stitne zlezda.
Za svrab,mozda imas srece,jer mene ne svrbi,vec PECE,i to kao da mi je neko odrao kozu.Vec sam jednom pisala,to sto ces mazati pozadi,nece ti mnogo pomoci,sve dok Candidu ne suzbijes u visim delovima creva.
Molim te,napisi,u kojoj si poliklinici bio.Jel na Klinickom ili u nekom drugom delu grada?
GERDA: Popijem ja po nekad Lorazepam,ali svi ti lekovi mnogo jako na mene deluju.Imamm 49 kg,i ceo organizam mi je kao kod deteta.Meni je gastro dao Sulpirid,koji nisam probala jer ima crveni trougao na sebi,pa cu sigurno biti kao drogirana.Vec su neki slicni lekovi delovali tako na mene.Da li je neko pio Sulpirid?
Candida moze da se nadje i u zelucu i ona stvara te bolove i grcenje zeluca,jer kad sam pila Nistatin,bolovi su prestajali.Sad grickam tablete,biljne za Candidu,koje mi je doneo sestrin decko iz Finske,pa su me prestali malo bolovi,a uzimala sam i cetvrtinu Lorazepama,pa mi je i to malo pomagalo.

Trenutno mi se stanje sa crevima mnogo pogorsalo.Zbog ginekoloske infekcije stavljala sam,po savetu ginekologa neke jake,uvozne vaginalete i meni su se creva raspala od njih.Prosto je neverovatno,ali istinito.Kad stavim vaginalete,kao da mi kroz sluzokozu probijaju ti lekovi koji su u vaginaletama i dospeju do creva,jer mi je posle njih krkljalo u crevima celu noc,nadimanje,gasovi,ujutru 4 stolice,lose varenje,proliv.Nocas ih nisam stavila i ne osecam to krkljanje,ali osecam tremor u crevima.Te vaginalete su za bakterije,parazite i gljivice.Znaci da su mnogo jake.
Ne znam sta vise da radim?Ovaj moj gastro dolazi tek krajem meseca,za privatnu varijantu nemam para,jer nisam zaposlena.Na magnetnoj je vidjeno da mi je levi lobus jetre blago uvecan i posto nisam pila neke posebne lekove,sem probiotika,biljnih stvari za Candidu,ili je od njih ili od same Candide(njenih toksina). Moram da proverim i ono za celijakiju,posto mi je nadjen DQ2 koji imaju oboleli od celijakije.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: