Poz svima,
@quincekap, a i drugima...
Mnogo je korisnih stvari ovde receno. Ja imam kandidu mnogo dugo (~15 godina, mozda i vise). Ona se iskljucivo dobija (ako ne racunamo teske bolesti kao hepatitis i HIV), kad imunitet oslabi, sto je i kod mene bio slucaj, ali takodje i od vlage. Ja sam dugo ziveo u sobi gde je iza ormana bilo mnooogo vlage. Ja imam kandidu vrv duze od svih na forumu, ali sam imao srece sto mi (iz meni nepoznatog razloga) nikad nije presla stadijum u kome sam maltene od pocetka - stalno tresenje nosa, ceste iritacije (narocito tokom i posle spavanja, znaci po ustajanju). Ne pamtim kad sam spavao iz cuga duze od 3.5 sata nocu (od zadnjeg tretmana o kome cu pricati dole, spojim i ~5-5.5 sati u cugu). I ja imam gasove, krcanja creva i slicno. Ne mogu da se ugojim preko 15 godina (u vojsci samo 3 kile, dok su drugi bar duplo toliko, neki i 10 puta).
Nistatin jeste bio dobar, ali onda su otkrili neku manu (mozda za kiselinu, ne secam se). Plus nije bio dovoljan sam po sebi.
Ali zato je tu kaprilna kiselina. Ona je nesto malo bolja od nistatina, ali bez nuspojava. Ona je 100% fungicid. Bukvalno ne postoje tegobe. E, to cudo je glavni sastojak Candida Clear. Druge dve su origano, crni orah, itd. Ja pijem CC cele ove godine, ali jednu po jednu flasicu, sto je bila velika greska. Da sam pio bez pauze, vise od jedne flasice, vec bi bio zdrav. Zaboravite na antibiotike, jer oni ubijaju i dobre i lose bakterije. CC je meni SVAKI put posle 5-10 dana donela drasticno prociscenje nosa. Ja nemam vecinu tegoba o kojima se ovde prica pa ne mogu da kazem nista o tome. CC vec neko vreme kosta 1720din, ima je u lami, i nije puska. To je jedini lek za kandidu, i totalno je prirodan. E sad, uz beli luk (recimo par cesnjeva uz vise obroka), plus probiotike (ja ih jos nisam pio, bar ne one bolje), jogurt, mnogo vode, b vitamin, origano, i 100% cete videti vrlo brzu i drasticnu razliku (za par nedelja).
Ali definitivno sam primetio da mnogi ovde imaju problem sa kiselinom. Vrv beli luk u vasem slucaju mora manje, ili mozda ne sme uopste. A maltene je neophodan.
Ja sam trenutno u fazi pijenja druge flasice koja je pri kraju. Zeznuo sam se jer nisam menjao dozu. I nisam na vreme krenuo sa belim lukom. Ali zato, cim sa to korigovao, razlika se maltene odmah primetila. Ocekujem izlecenje ovog meseca. Ako i ne bude trajno, a nadam se da hoce, bar znam kako da je drzim na uzici
Bilo bi lepo da neko javi dal je uspeo da se otarasi ove muke.
Pozdrav