Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 09, 2011 1:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
k.o.r.i.s.n.i.k. tacno na prvi pogled imaju istu namenu ali je Nexium najbolji lek pproiyveden danas za takve stvari,ima neke granulome itd...
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jul 10, 2011 1:26 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
@rolero,pozdrav obraćam ti se prvi put,jer čitam nekoliko stranica u nazad,tj.tražim kremu koja služi za mazanje anusa,mislim da sam ovde pročitala.Nenađoh,al vidim tvoj problem sa malom trmperaturicom.Rekla bih da je ona moguća i na nervnoj bazi.Dok sam radila dolazili su pacijenti sa tako niskom febrilnošću,nenađe se ništa i na kraju se uspostavi da je na nervnoj bazi.Možda je to i kod tebe jer si stalno po nekim pregledima,iščekivanje,čekanje na kontrole,nalaze i da nenabrajam.Ako ti ništa nisu pronašli probaj na kratko se opustiti i zanemariti tu temperaturu.Naravno ako je to moguće.
Za sada toliko od mene mali savet iz mog dugogodišnjeg rada u med.vodama. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jul 10, 2011 6:13 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
"Gde covek da nadje dobrog lekara koji je zainteresovan da leci i izleci Candidu?"
Citirala sam ovu rečenicu iz prvom posta @quincekap.
Čula sam da u Americi postoji klinika samo za lečenje candide.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 12:18 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Evo i mene s vama.Necete verovati,pokvario nam se kompjuter od silnih virusa i onda su moj muz i covek koji je popravljao,odlucili da nam iskljuce Internet (jer je onaj spor),dok ne nabavimo ADSL.Tako da cu vam pisati kad god dodjem do nekog sa Internetom.
Moje iskustvo sa gastroenterolozima je ocajno,blago receno.I GERDA jos uvek se isto pitam:Ko ovde moze da nam pomogne,jer ipak je Amerika daleko?
Meni se stanje drasticno pogorsalo prosle nedelje.Dok sam jela sladoled i poneko parce torte,nije toliko bilo strasno,dok nisam pojela parce pice iz pekare (belo brasno+kvasac=Candida buja).Sutradan sam ja spremala picu i kiflice i naravno opet ,morala da probam.
E,onda je krenuo moj pakao koji datira od 2009. god.Prvo je pocelo da mi "gori" sa desne strane (to je onaj osecaj zbog kog su mi operisali zucnu kesu),pa zastoj u varenju,bol u zelucu.Sve sami simptomi gastritisa,a ustvari Candida radi svoje tu negde u tankom crevu.To nije najgore sto me je snaslo.Valjda od tih simptoma,varenje na 0,ja preskocim uzimanje enzima (Kreon),a jela sam slaninicu i pohovane tikvice.Kad su krenuli grcevi,bolovi i naravno kiseli proliv.UZAS! Pece katastrofa! Tanko crevo se upalilo,zeludac otkida.
Evo,proslo je nedelju dana od tad,tanko crevo mi je jos pod upalom.Sto god pojedem sto je zabranjeno u Candida dijeti,pocne da me muci.Danas sam imala bolove u crevima + 7 stolica.Iako pijem caj od divljeg origana i Candida clear,pomoglo mi je jedino pijenje 2 probiotika.Jedan pre podne,a drugi po podne.
Ne mogu da verujem da se toliko mucim,a dijagnoze nema.Da li je ipak celijakija,pa me je belo brasno iziritiralo ili je ipak Kron u tankom crevu?.Ili je zbog operacije zuci,sad tanko crevo,glavno na udaru? Ali,7 stolica je mnogo.
Dala sam stolicu na VMA,videcu da li je nesto nadjeno.
Elem,te probleme ispricah nasem dragom gastro.Slozio se i napisao da odradim DNK analizu za celijakiju,jer kaze nekad se desi da je jejunum ostecen,a dvanaestopalacno OK.
Kazem mu da ne mogu da varim dobro ni voce (posle 2 kajsije me je bas zaboleo zeludac),mleko,da od semenki imam 7 stolica (bas sam juce uzela saku suncokretovih semenki).Pitao me je sto ih jedem,a ja mu kazem da sam gladna.
Rekao je da cekamo tu analizu (zakazana mi je tek za 08.08.),mada on ne veruje da je to,a prvi put je bio ubedjen jer mi je povisen PTH i nemam D vitamin.Rekao je da takodje sa celijakijom ne bih mogla da imam decu (pogresno,jer znam 3 zene koje su rodile po dvoje dece,a tek kasnije im je otkrivena celijakija).
Ako rezultat bude pozitivan,onda bi mi radio dublju endoskopiju (ulazak u jejunum),a ako je nalaz negativan da ZABORAVIM DA POSTOJI!
Rekla sam mu da mi veruje,da ja nista ne izmisljam,a on meni da ne veruje ni svojoj zeni.Kad sam mu dala da pogleda moje urinokulture i ginekoloske briseve (u kojima je nadjena skoro svaka crevna bakterija),on se izgleda ozbiljno uplasio za moje mentalno zdravlje.Rekla sam mu da sam i to proveravala i da mi je cenjena doktorka sa VMA rekla da i njena majka ima Candidu koju godinama leci i smrsala je.On je samo cutao.
Misli izgleda da sam opterecena trazenjem bakterija,a ja ne mogu da shvatim da oni toliko podcenjuju laboratorije i mikrobiologe.Za njih to nije merodavno.Pokazem i misljenje cuvenog profesora,direktora jedne klinike,da ga sad ne imenujem,da crevna Candidijaza mora da se leci,ali ni to mu nije bilo dovoljno.Prepise mi Sulpirid.Ne znam sta da radim,to je lek koji bih ja verovatno tesko podnela,obzirom da imam 50 kg,da mi je jetra toksicna i da na leku stoji crveni trougao.Da li ga je neko pio?
Sve ovo za mene je apsurd,jer tacno znam da kad sam pila Nistatin,nije bilo ni grceva,ni proliva,osim kad sam jela belo brasno.Nisu mi krkljala creva,nije mi bilo muka,nije me boleo zeludac,mnogo bolje sam varila.
E,zato ja sad opet pitam:Gde mi da se lecimo i kako da dokazemo da nismo skrenuli?Da to nije zbog nerava,vec tacno znam,od odredjene hrane.
Mozda i postoji neko jos neotkriveno stanje u crevima,ali ko ce da mi pronadje uzrok?Psiho doktori sigurno nece.Ne mogu oni da mi lece bakterije ginekoloski! Pa,ja zamalo zbog tih infekcija da ostanem bez grlica,jer mi je PAPA bio III grupa,nekoliko puta (predkancerozne celije).Nisam ja kriva za to i ne moze meni lek za smirenje da sredi infekciju.Bar ja tako mislim.Moze samo da ublazi stres zbog ovih tegoba. Da li se slazete?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 12:58 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Draga moja ti najpre moraš da raščistiš sa ishranom.Koliko vidim tvoje zdravstveno stanje je baš narušeno toliko toga imaš a malte ne sve redom ručkaš.Malo pice,malo pogačice,kiflice sladoled,torte.Hajde se stvarno opredeli za jednu kvalitetnu ishranu koja je neophodna za tvoje zdravlje.

CANDIDA
Nedozvoljena hrana:

• Šećer-Treba izbaciti beli i smeđi šećer, med i džem.Takođe i namirnice koje ga sadrže. To su sve namirnice u čijoj deklaraciji piše : saharoza, fruktoza, maltoza, laktoza, glikogen, glukoza, sorbitol, galaktoza, monosaharidi , polisaharidi. Izbaciti keks, kolače, bombone, čokoladu, marmeladu, ali i kečap i neke gotove sosove.
• Voće-sveže, suvo, konzervirano, zamrznuto, voćni sokovi.
• Kvasci-hleb i peciva sa kvascem nisu dozvoljeni. Može da se koristi hleb i pecivo od integralnog brašna, bez kvasca ili sa praškom za pecivo.
• Sirće-salate sa sirćetom, majonez, kečap, senf, soja sos, konzervirane masline, kiseli krastavci, paprika i drugo ukiseljeno povrće.
• Pečurke takođe izbaciti.
• Kikiriki, puter od kikirikija i pistaći nisu dozvoljeni jer često sadrže plesni.
• Alkohol-izbacuju se sve vrste alkohola.
• Kafa i crni čaj nisu poželjni, izabrati biljne čajeve bez šećera, vodu, sveže sokove od povrća
• Sirevi zreli i plesnivi treba da se izbace iz jelovnika. Zrele sireve će te poznati po tome što su tvrdi, žuti i masni.
• Prerađevine od mesa nisu povoljne: salame, kobasice, viršle, konzervirana i sušena riba.
• Takođe i konzervirana, obrađena i rafinisana hrana nije poželjna.

Hrana koja treba da se ograniči :

Unos mlečnih proizvoda se smanjuje, pre svega slatko mleko, većina sireva i sladoled. Povoljan je nemasni probiotski jogurt.

Hrana koja se preporučuje

Na prvi pogled se stiče utisak da ništa nesme da se jede. Međutim ima hrane koja sme da se jede i poželjna je. Zeleno povrće (kiselo zelje, blitva, spanać) je posebno korisno jer ubrzava izbacivanje gljivica iz organizma. Koristiti žitarice sa celim zrnom: integralni pirinač, ječam, proso, ražani i kukurizni hleb, kokice, svežu ribu. Za uklanjanje gljivica posebno su korisni maslinovo ulje i beli luk, svež i kratko prokuvan. Izuzetno je korisno kiselo zelje, koje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija, koja ograničava razmnočavanje kandide). Preporučije se da se svakodnevno koristi jogurt probiotski ili običan (nikako voćni) i kiselo zelje. Integralni pirinač, krompir i ražani hleb se koriste u umerenim količinama.

• Povrće - sve vrste povrća i to žto više sveže ili kuvano. Koristiti sve salate (naravno bez sirćeta), kiselo zelje, spanać, blitvu, krastavac, kupus, crni i beli luk, sokove od povrća bez dodatka šećera.
• Posebno je korisna hrana koja sadrži dosta dijetnih vlakana, koja mehanički uklanjaju gljivice: integralne žitarice, ražani hleb, zobene pahuljice, karfiol, brokoli, zeleni i crveni kupus, kiselo zelje i suplementi sa vlaknima.
• Voće - posebno je koristan limun (lemon).
• Meso - živina, divljač, riba, rakovi i bistre supe od mesa.

Šta se osim lekova (antimikotika) koristi protiv kandide?

• Lactobacilus acidofilus – To je bakterija koja se normalno nalazi u crevima i vagini. Ova bakterija stvara mlečnu kiselinu i snižava pH vrednost, tako da sprečava rast gljivica. Prirodni izvor laktobacilusa je jogurt. U apotekama na slobodnoj prodaji postoje brojni suplementi sa acidobacilusom u obliku tableta i kapsula.
• Multivivitamini – korisni su vitamin C, B kompleks, cink i magnezijum.
• Od velike pomoći su ekstrakt limunovih semenki, beli luk (garlic, allium sativum), kaprilna kiselina i berberin (shaver), koji se mogu nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. Ne resorbuju se u krv pa ih mogu koristiti i trudnice i dojilje.
Ajd sad sa ovim počni da se hraniš,probaj pa ćeš videt.Ali moraš izdržati.Javi kako ti se čini.



Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 2:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
gerda:hvala puno,na informacijama i interesovanju,zanemarim je ja,ali se onda ona pojavi sama od sebe,meni licno nicim izazvana,tako da mi nije jasno,ali bas bas...nigde nista nema,imunologija komplet,infektologija,i svasta bas svasta sam uradio,leukociti miruju,limfociti sedimentacija,svi kazu moralo bi negde nesto da se pokaze...korpokilture UK,sve to po vise pita,a sve se desilo mozda je za tebe to bitan podatak,posle teske gripcine krajem septembra,2010,gde polovinom Oktobra nako nepunih 15-ak dana primetim celu stvar sasvim slucajno..i traje jos uvek samo dokle ce...?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 9:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
GERDA: Ja se te ishrane pridrzavam vec 2 god.Cak i mozda mnogo rigoroznije jer ne podnosim ni jogurt,ni limun,ni bilo koji mineral i vitamin.
Ovo sto sam napisala sam jela kad mi se stanje popravilo,ali evidentno da je to bilo maskirano i suvise rano.Ja sam samo poslusala savete gastroenterologa koji su mi rekli da NEMAM Candidu i da mogu da jedem sve.Na zadnjoj kolonoskopiji moj gastro je nije video u debelom crevu (kao da to mora da se uoci),a lepo sam mu donela nalaz stolice sa VMA da je ima u malom broju (10 kolonija). I sama znam da tih 10 kolonija mogu za dan da se namnoze i vrate "haos" u crevima.Ali izgleda ONI to NE ZNAJU.Pricala sam sa mikrobiolozima,Candida je u stanju za 15 min da nabuja,ako se hrani onim sto je odgovara.Ali,vidite,mene napravise slucajem,jer sam se pridrzavala te dijete.
Kad sam rekla gastroenterologu da kad god prekoracim dijetu,imam tegobe,on je prvo pitao:"Koju dijetu?". Ja mu kazem:"Za Candidu",a on mi kaze:"Nemate vi Candidu!" Ja pokazem nalaz sa VMA,on kaze:"Tu nista ne pise".Ja lepo vidim da pise nadjena Candida Species,ali ZAR IMA SVRHE RASPRAVLJATI SE SA NJIMA? Da nije nadjena,oni bi napisali da je nalaz NEGATIVAN,toliko puta sam radila analizu.Dobro,mozda par puta,ali i sama sam se cudila kako je stalno nalaze.Kad sam pila Nistatin dala sam stolicu na analizu i nisu je pronasli.
Svaki slucaj je za sebe,ali oni generalizuju stvari i nece da se posvete pacijentima.Mozda,ako bi smo im platili,a i to nije nikakva garancija.
Necu da kazem da se nije trudio.Rekao je da pijem Holesteramin i enzim laktoze,ali da ne pijem probiotike.TO MI JE CUDNO!? Meni su na VMA rekli da mogu da ih pijem dozivotno,samo ako imam para.Mada,sto kaze jedna profesorka endokrinologije,nije cilj da ih stalno pijem,vec da se vratim u normalu.Ali,kako? To je kod mene mnogo tesko.Treba da lecim i gljivice i bakterije u isto vreme,a samo prirodnim putem.
ROLERO: Hvala ti na informacijama,samo mi reci:Moze li se taj test odraditi na Torlaku uz uput ili se placa? I sta on pokazuje?
Ako si blizu Banovog brda,skokni na onu adresu,da vidis,pise li sta na vratima.I ja bih da idem kod nje,mozda ce videti sta je kod mene po sredi? Na forumu sam procitala da je jednom coveku putem tog pregleda videla karcinom debelog creva,a nisu joj prethodno rekli da je operisan.
KORISNIK: Jel su ti uzeli biopsiju? Kad stize? Mozda si u pravu da je u pitanju i nedostatak enzima,kod mene pogotovo, jer nemam zucnu kesu,pa mi se stanje pogorsa kad ih ne uzimam (enzime).Jos nisam pogledala one stranice koje si poslao,kad zavrsim sa pisanjem,pogledacu.
MOLIM GOSPODINA koji mi je poslao PP,a koji je pre par godina operisao zuc i imao Candidu da mi se ponovo javi.Imam puno pitanja i pisala sam mu,ali mi niko ne odgovara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 1:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap:to se radi u DR.Subotica,tu je neka zgrada,uglavnom ides kod doktorke Trebjesanin,ona je najjaca za to,bas se samo time usko strucno bavi,i onda tu vaskcinu rade na Torlaku,naprave ti je,e sad da li se placa neznam,pitacu ovog mog prijatelja M.biologa,da mi kaze,sta tacno i kako pa cu ti javiti...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 1:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap:ne pokazuje nista,vec se test uradi sa tvojom kandidom,i od nje se nparavi vakcina,koja posle tvoju kandidu u organizmu non stop ubija i neda joj da buja....ako sam ga dobro razumeo pitacu ga potanko da mi objasni...moracu da svratim kod te doktorke moram da je nadjem..nisam sa Brda ali cesto se vozikam u tom kraju,pa ti javljam..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 11, 2011 8:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
rolero,ako sam dobro shvatila ta tvoja temperatura je od prehlada pre godinu dana.Imaš pa nemaš.Zaista nebi znala šta da kažem.Svaki je organizam misterija za sebe.Pa neka ostane tako možda da je zanemariš ako možeš.
Poznavala sam jednog lekara koji je stalno svakodnevno imao 37,2 37,1 temperaturu,i uvek je govorio da je to normalno .dešava se i to.Pozdrav.
quincekap,sada stvarno nebi znala koji savet da ti dam,sem da konstatujem da medicina nije matematika i da se ništa nemože izračunati i reći to je tako i tačka.Žao mi je što toliko problema imaš i što nemožeš da dođeš do konačne dijagnoze,jer su lekari vrlo nepredvidivi i svako ima svoje mišljenje,nažalost,onda strada pacijent i prinuđeni smo maltene sami sebi da postavimo dijagnozu i tražimo razne preglede nebi li došli do konačne dijagnoze.
Ja sam danas dobila moj nalaz posle popijene terapie Mukoseba,nalaz glasi da je candida u malom broju,što znači da je ima još i da moram nastaviti sa terapijom i pridržavati se adekvatne ishrane u vezi nje.
Napisaću vam kako je teklo moje lečenje.
Jedan mesec sam odnela stolicu na analizu bila je candida u velikom broju.Samoinicijativno sam počela da pije čaj od origana,mesec dana svaki dan bez ikakvih lekova .
Druga kontrola stolice kandida u većem broju,znači postoji pomak.Javljam se tek tada mojoj doktorki koja je samo internista ali vro savesna za svaku oblast pa i gastroenterologiju.
Dobijam da pijem Mukoseb 2x1 dve nedelje uz probiotik sedam dana,ali sam ja pila duže jer mi je quincekad to savetovala.Pravim pauzu 3 nedelje i za to vreme pijem ponovo čaj od origana.Nastavljam sa mukosebom opet 2x1 dve nedelje i probiotik.Posle 7 dana uradim kontrolu a to je sada ova gde je nalaz candide u malom broju.Savetovala se sa doktorkom šta sada.
Pravim pauzu dva meseca mogu da pijem čaj od origana za to vreme i opet nastavim sa prethodnom terapijom.Naravno opet je naglasila da vodim računa šta jedem :(
Mogu da jedem kiselo mleko 2 do 3 puta nedeljno.
Inače sam imala bolove u donjem delu stomaka i gasove u crevima koji su bili neprijatni.Toga sada više nema.jedino sam oslabila 4 kg. ali sam izbegavala moćno konzumiranje hrane ,imala sam običaj da noću ustanem i jede.I nisam užinala.A umesto toga popila sam čašu dve vode ili čaja.Hleb sam smanjila,kolače.Grickala sam bundevino očišćeno semenje,svaki dan 30gr.

Ako neko može da mi kaže mislim da sam ovde našla neznam na kojoj stranici krema ili mast za mazanje spolja anusa moja drugarica ima grozan svrab a i ona ima candidu već 3-4 god.
Pozdrav svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jul 12, 2011 12:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Gerda, ne secam se da je neko pominjao takvu mast, ali cinjenica da candida izaziva svrab. Ono sto sigurno vrsi dezinfekciju i zaustavlja svrab je vodonik (hidrogen) peroksid, da li bese 3% (isti se koristi za ciscenje usiju). Takodje sam (svojevremeno, pre utvrdjivanja candide), po savetu moje rodjake, doktorke, probao Hemoroidal Amer mast koja takodje, potvrdjeno eliminise svrab (nisam primetio da ima neko drugo pozitivno dejstvo, kao npr da sanira hemoroide). To sam nasao u apoteci, valjda se zove Breza, na uglu Kataniceve i Mekenzijeve.

Quincekap, uzese rutinski biopsiju, rezultat ce biti 10 dana po gastroskopiji, ali tad necu biti u Bg.

Ja jutros jeo, po obicaju, cokoladni kornflejks sa jogurtom, ali kako sam bio mrtav gladan, jos pola rol virsle i pola heljdine pogacice. I mislim da ceo dan to ne mogu da svarim. Veceras nadimanje... Razmisljam, taj Controloc koji pijem, koji umanjuje kolicinu zeludacne kiseline, verovatno onda inhibira i varenje, zar ne? Ja nesto nisam primetio da imam problem sa viskom kiseline, osim mozda kad sam gladan. Na primer gorusicu nemam skoro nikad, a sto bi se valjda moglo ocekivati sa hijatus hernijom i potencijalnim GSE refluksom. A valjda je pretpostavljeni visak kiseline uzrok otkrivenog gastritisa. Nesto mi se tu ne uklapa. Ok, bar mi se cini da mi je stomak nesto mirniji...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jul 13, 2011 11:42 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Bas se puno informacija dobija sa foruma,mada ga lekari ne vole,jer kazu da ljudi pisu svasta.Ali,koliko ja znam,svi uglavnom pisemo iz licnog iskustva.
ROLERO:Hvala ti za tu informaciju, vidis ,to sam prvi put cula ovde na forumu.Znam da prave za neke bakterije i alergije,a za Candidu ne znam.Ja sam u par navrata zvala Torlak i pitala da li se neko bavi Candidom i nisu mi odgovorili.Rade samo neke druge stvari.Ko zna i ti zaposleni da li znaju za to? Mnogi lekari nemaju pojma o mnogim stvarima.Koliko su samo od mene culi za neke stvari i gde se i sta radi.
KORISNIK: Ti verovatno moras da uzimas Controloc,ali da znas da on suzbija zeludacnu kiselinu,ali to onda pogoduje razvoju Candide.Ja sam,kad je sve ovo pocelo,imala uzasne bolove i "gorenje" u zelucu i ne znajuci da imam Candidu,prepisivali su mi masu lekova za zeludac,a bilo mi je sve gore i gore.Na kraju od silnih bolova me upute na kobnu operaciju zucne kese.I posle operacije je bol postojao cak i posle Nexijuma.Jedino mi je ponekad Controloc i Ranisan pomagao.Tek kad sam otkrila da imam Candidu i pocela da pijem Nistatin,bol u zelucu je prestao,a pocela sam mnogo bolje da varim,pa cak i uspesno bez Kreona (enzima za varenje).Candida moze da se nastani i u zelucu,kad nema dovoljno hlorovodonicne kiseline.Sacekaj biopsiju pa ces jos videti.
GERDA: Sve dok jedete bilo sta brasnasto i kolace,Candida ce postojati.Kupite caj od DIVLJEG ORIGANA (Probotanic firma).U Katanicevoj ulici ima zdrava hrana i tamo ga jeftinije prodaju nego na drugim mestima.U stvari ULjE OD DIVLJEG ORIGANA JE MNOGO EFIKASNIJE.
Evo ja dok ih pijem,sad je nalaz na VMA bio negativan,iako sam ja znala da mi se ona ponovo pokrenula,po simptomima.Ali sam sve vreme uzimala caj i Candida clera tablete,tako da mi je nalaz u stolici bio i zamaskiranam tim biljnim preparatima.Znaci da deluju.
Imala sam posle onih proliva,nekoliko dana grceve i tek danas su se smanjili,a nisam uzela ni jedan lek,vec caj od divljeg origana,probiotik i Candida clear.
Danas sam bila kod ginekologa,sad Candidu imam vaginalno.Ne znam da li da se radujem,jer nisu vise crevne bakterije ili da placem,jer i na nos samo sto mi nije izasla.
Moj savet vam je da pokusate sa Nistatinom,jer na moju Candidu nije delovao Mikoseb.Od njega sam samo imala jos vece grceve u crevima.Posle sam uradila antimikogram (rade ga na Parazitologiji) i moja Candida je neotporna bila samo na 3 leka,od kojih nije Mikoseb.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jul 13, 2011 12:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quinecpak nasao sam nekoga sto se tice DR.Larise,i radi tek od septembra,ne radi preko leta,jeste 1500 din,misle da nece biti promena u ceni, i kada ti konstatuju sta ti je onda uzimas neke njihove cajeve kao terapiju koji su oko 750 din...uradio,dao sam krv na Torlaku za koksaki...cekam rezultate za tri nedelje pa cemo videti...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jul 13, 2011 6:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Zahvaljujem za naziv kreme,iako nije za mene,ja nemam taj svrab vrlo retko kada pojedem nešto što nesme.
Čaj od origana već pijem sa njim sam i počela terapiju,mislim da mi je pomogao,a testa i kolače uopšte nejedem od kako sam saznala da imam kandidu.Suprug se malo bunio al pošto je sada vrućina nepada mi na pamet da uključujem rernu.Ja nisam iz Beograda,samo da vam kažem jer mi spominjete apoteke u Beogradu,blizu sam N.Sada.Samo da znate.
Za sada ću se pridržavati terapije koju sam započela,jer kako kažu nekom popa nekom popadija,svaki organizam je za sebe.No svaki savet je dobrodošao.
Divim vam se jer ste zaista upoznati sa svim mogućim analizama pretragama(nažalost) i kako vidim da znate više od nekih lekara.Često sam i sama bila prinuđena da tražim uput da idem na neki pregled.
Za sada od mene toliko,pratiću vas u vašem mukotrpnom lečenju a ja za sada pijem samo čaj od origana i probiotik ali svaki drugi dan jer imam tvrdu stolicu,i nemam nikakvih tegoba za sada.
Mislim da bi mogli polagati ispit iz oblasti gastroenterologije na temu kandida.Želim vam sve najbolje,naravno javiću se. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jul 14, 2011 4:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Pozdrav. Vec 6 meseci imam povremene probleme sa stomakom, s vremena na vreme osecam mucnine, ponekad i povracanje i proliv ...tek sam se od skoro nakanio da odem kod lekara i nadjena mi je helico bakterija i sada sam dobio analizu stolice i pise candida sp pozitiv u vece broju. Zanima me kakva je to candida sp, da li je to ova standardna o kojoj svi vi pricate i takodje da li rezultat kandide moze da bude i mucnina i smanjen apetit ? Pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 34 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: