Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 4:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap:interesuje me tvoje misljenje jednom si mi rekla kada sam se zalio na blago povisene temperature,i da mi je nistatin pomogao na nedelju dana secas se,rekla si mi da posto imam umeren broj kandide u stolici-crevima da moze biti da ona daje te male temperature....e sad ovako su se poklopile stvari posle koriscenja nistatina od tih 7 dana,prestale su i posle kada sam se vratio na svoju hranu kako umem sve zivo da jedem vratila se temperatura i svi problemi od ranije,posto pijem lekove za hronicni gastritis neki Nexium i Venter,tri puta na dan narednih jos 5-6 nedellja,nemam prolive grceve u stomaku te teze komplikacije,sve jedem samo sam slatko izbacio,a i ne trazi mi se nesto bas toliko jedino pijem zasecerenu kafu...
e sad pijem vec 15 dana nistatin samoinicijativno i sredjuju se stvari postepeno,skoro pa ok,i evo danas opet temperatura blaga bas doduse ali taman sam mislio da sam poceo da resavm problem trajno kad evo opet sada,kao da se vracaju stari simptomi...??sta ti mislis??po mom misljenju si najinformisanija i najrealnija STVARNO BI MI ZNACIO TVOJ SAVET???
i da kao da sam poceo od juce mnoooogo da jedem razne rostilje,kao nekada,nisam imao neki poseban apetit u zadnjih 15-ak dana...
mislio sam A PITAM I SAD TEBE,da pijem nistatin samoinicijativno tako terapijski 6 nedelja da izguram to pa da vidim sta ce da bude..normalno varim hleb beli,pice,rostilj i svakavo djubre od hrane...nezdravo se hranim...
i da pijem probiotik forte vec 15-ak dana uz sve to...
STA MISLIS POMAGAJ,ZAHVALAN SAM TI OD SRCA..
P.S jer pouzdano znas da kandida moze da daje te male temperaturice...??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jun 20, 2011 8:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ovako,kad vec imas temperature uprkos Nistatinu,znaci neko zariste sigurno postoji.Moguce je da je vezano za jetru,a mozda je i od stitne zlezde.
Ako nisi radio analize krvi tipa Hepatitis i HIV (ne mogu da se setim da li si pisao o tome),obavezno trazi od lekara opste prakse da ti da uput za Infektivnu kliniku.Ne mogu,takodje da se setim,jesi li iz BG-a? Ako jesi,tim bolje.Onda potrazi prof.Pavlovica.Do njega se tesko dolazi.On radi sredom kontrole (mada su sad odmori) i radi na odeljenju koje je zatvorenog tipa (izolacija).Ja sam kod njega bila i odradio mi je sve moguce analize,raznorazna antitela.Ono sto mi je rekao je da Candida nije uzrok,vec posledica nekog oboljenja i pada imuniteta,ali da se mora otkriti sta je u pitanju.Odmah mi je rekao da nemam HIV,jer nemam temperaturu,ali mi je i to odradio.
Moze da se desi da imas neki drugi virus.Mozda KOKSAKI.On daje uporne temperature i obara imunitet.Da li osecas umor,lupanje srca,s vremena na vreme? Mozda je Toxoplazmoza,ako u blizini imas macke ili neku drugu zivotinju,a to ce ti na Infektivnoj sve odraditi.Ako ne budes uspeo da dodjes do prof. Pavlovica,uz uput trazi od bilo koga drugog da ti odrade sve analize.Mislim,zamoli ih.
Kako se osecas ovako? Jel si umoran,malaksao?
A,sto se tice Candide,ona je uzasno dosadna i uporna.Ja je lecim vec 2 god. i stalno mi se vraca,cim prekoracim dijetu.Mogu gastroenterolozi da pricaju sta hoce,nisu oni u nasoj kozi.Oni su nabubali teoretski svoje i sad nas ubedjuju da nemamo tegobe od nje.Pa,sto nam onda ne pomognu da nam bude bolje?
KORISNIK: Ako su ti ostecene resice u tankom crevu onda to jeste celijakija.Meni je na prethodnoj gastroskopiji dr. koja mi je radila pregled napisala da vidi atrofiju zeluca,ali ta atrofija nije dokazana biopsijom.Jedan gastroenterolog mi je rekao da je to ozbiljan nalaz.
Ono sto su meni rekli je da,ako se ne uzima belo brasno i jedu bezglutenski proizvodi,antitela ce biti negativna.Zato ja hocu da trazim onu gensku analizu.Valjda ce moci toliko da mi izadje u susret i napise predlog da to odradim.Koja antitela su ti sve radjena? Sto nije trazio da ti urade transglutaminska i endomizijalna? Ona su najmerodavnija za celijakiju.
Juce kad sam pravila mojima u kuci krem sa pudingom i sladoled,nisam izdrzala da ne probam.Onda sam navalila na cips,ali sam odmah popila i Candida clear uz to,mada mislim da nista nije bolje od Nistatina.Samo sto mi se onda povecavaju bakterije.
Kako je onaj tvoj poznanik na kraju izlecio Kandidu?Onaj sto je isao na Torlak? Kako mu se na kraju organizam sam izborio?Posle koliko godina?
Sto se tice intolerancije,ja je nisam radila putem krvi,jer mi trebaju pare,negde oko 3500.Radila sam BICOM dijagnostikom i dosta toga su pogodili.Rekli su mi da imam dosta Kandide,da su mi hormoni u disbalansu,veliki energetski pad,da sam pod uzasnim stresom,da sam alergicna na mnogo kiselina.Analizirali su oko 300 namirnica.Znam da nije prevara,jer kad su dosli do cajeva,svi mi prijaju osim Kamilice.A,zaista je tako.Otac mi nije verovao,kad sam mu ranije govorila da od Kamilice dobijem proliv i da mi smeta.Reagujem,po njihovoj dijagnostici na pomorandzu,kivi,susam,lesnik,orah (a mnogo puta mi je buknulo lice posle oraha),kravlje mleko,razne aditive i kiseline....Skoro mi je sinovljeva dermatolog rekla,kad sam je pitala zna li nekog ko leci Candidu,da tu treba holisticki pristup i da bi trebalo da odradim test iz krvi na alergiju na hranu.Moguce je da sam alergicna na piletinu,a ja je jedem.Kazu svi da je ona cist otrov,jer kljukaju pilice raznim koncentratima i antibioticima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jun 22, 2011 12:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
hvala od srca quincepak,sve sam to odradio na infektivnoj,hiv hepatitise sve ,bio na odeljenju za nejasna subfebrilna stanja,sve na infektivnoj,odradio koksaki,odradio toxoplazma,to zbog zivotinja,itd..candidu imam u malom broju,do umerenog,hiv radio vise puta,od infektivne pa do privatnih,on je iskljucen,kao i sve te druhge zaraze na infektivnoj sam ih radio ukupno 14 raznih seroloskih testova na sve moguce viruse i zaraze,kad sam vec imao intenzivnu temperaturi 4-5,meseci koja je mnooooooogo bila jaca nego danas...
lomila danas nema takav bas efekat ne lomi nisam malaksao,osecam je i to je to,uradio komplet imunologiju kao i razna antitela mogucih autoimunih oboljenja,nigde nista nema,svi kazu proci ce......imam dijagnozu sindrom hronicnog zamora,jetru kontrolisao 7 puta tacno u zadnjih 9 meseci mirna i u super stanju.
I STA SAD....?????IMAS LI IDEJU...??ZIVOTA TI
JOS JEDNOM HVALA OD SRCA...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jun 22, 2011 1:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
I DA PROVERAVAO STITNU ZLEZDU U NOVEMBRU I SVE JE BILO OK,BAS OK...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 24, 2011 8:07 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Taman sam mislila da te pitam da li su ti radili antitela na Krona i Ulcerozni,kad procitam da su radili na sve autoimune bolesti.
To,kod temperature je stvarno tesko utvrditi.
Da li su ti radili kolonoskopiju? Cim imas povecanu Candidu u stolici( ma u kom broju),znaci da je nesto sa crevima,mada Candida ide i uz mnoge druge sindrome i oboljenja,a ovi doktori tesko da hoce da se bave time.
Nekad Kron i druge autoimune bolesti kao sto je npr. Lupus ne mogu odmah da se dijagnostikuju,vec prodju godine dok otkriju.Cim imas temperaturu znaci da se telo bori protiv neceg.Meni to lici na neku autoimunu bolest,ali treba otkriti koju.
Napisi mi sta si sve radio vezano za stitnu zlezdu.Da li su ti radili UZ stitne zlezde ili samo hormone?Da li si radio PTH i antitela stitne zlezde?
Kao sto sam vec rekla,znam za devojku koja je imala silne probleme sa crevima.Tri godine se mucila.Prolivi,grcevi,mrsavljenje,a sve analize OK.Posle tri god. zavrsi na Urgentnom bez dela tankog creva i dijagnozom Krona.A,radili joj i kolonoskopiju sa biopsijom i gastroskopiju i sva moguca antitela.Nisu dzabe svi ovi simptomi koje svi mi imamo.Samo,ne znam da li je sreca ili nesreca sto nama jos nista nisu otkrili.
Da li su ti radili sve testove na celijakiju?
Jesi li probao da odes na neki vid alternativne dijagnostike?Cula sam za jednu Ruskinju i to od nekoliko ljudi koje sam sretala po gradu,po silnim klinikama i ordinacijama.Ona je oftamolog i kazu da odlicno gleda stanje organizma putem ocnog pregleda.Irisologija.Ja sam mislila da idem kod nje,a nikako da izdvojim 1500 din. koliko kosta pregled (ako do sad nije poskupelo).To,uopste nije mnogo,koliko drugi deru.Kazu da je mnogima tim pregledom dijagnostikovala koju bolest vuku za sobom.Mada ne znam da li moze da bas do tancina otkrije koja je bolest u pitanju kod creva.Poslacu ti njen broj na PP,pa ako hoces potrazi je.
Da li si radio test alergije na hranu?
Kod svih nas je evidentno opao imunitet,cim nas je Candida "napala".
POZDRAV! Drzi se!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 24, 2011 1:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
to sam mislio da radim,test intolerancije na hranu,jer ceo zivot jedem samo i samo ugljene hidrate,nekako najvise neznam zasto sumnjam na Koksaki jer,sam ga radio u konzilijumu samo igg i igm, nije ga bilo,ali on je specifican i treba ga raditi u tim titrovima,i podtipovima kojih ima oko 10-ak koliko oni rade,nekako me samo i jedino na to cela prica vuce,da stoje da su autoimuna oboljenja podmukla,i da mogu da traju godinama,ali ove simptome samo bez temperature ima i majka mog deteta,tako da sumnjam na nesto sto nije autoimuno,ali opet dovoljno neistrazeno..
kolonoskopiju nisam radio jer sam radio razne testove stolice na parzaite krvi u njoj i tako dalje nemam neki izrazen problem sa probavom sem sto lecim hronicnu upalu zeludca i tankog creva....
mada kazu kod upaljenog tankog creva hoce i moze da daje male temperature,kako koji organizam to manifestuje..
HVALA OD SRCA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 7:29 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Trebalo je da Koksaki odradis na Infektivnoj.Ne znam da li rade tamo,ali ako rade,verujem da su im najbolje analize.Ili ga odradi na VMA.Znam neke ljude koji su imali dugo temperaturu i prof. Pavlovic im je otkrio Koksaki,zato sam ti i rekla da ides kod njega.Koksaki mozes da "pokupis" bilo gde.I moja tetka ga je imala.
Nisi mi rekao za stitnu zlezdu,sta ti je sve radjeno?
Sto se tice kolonoskopije,bilo bi dobro da je odradis,jer i Kron i UC daju temperaturu,a idu uz Candidu u crevima.Nije dovoljno uraditi samo stolicu.Jel su ti radili gastroskopiju? Pretpostavljam da jesu,posto kazes da lecis hronicnu upalu.I dugo koriscenje antacida moze da dovede do pojave Candide.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
nemoze sad da se zahteva gde ce da se ide kod kog lekara odmah te eskiviraju,na tom odeljenju za nejasna subfebrilna stanja sam bio kod Gorana Stefanovica odmah ispod nacelnika je mnogo je jak,i sve te stvari je uradio i on me vodio i rekao da dodjem za tri meseca,to mu pada sada polovina jula,vidi se iz aviona da je profi i da mnooogo zna...moj utisak...za koksaki si u pravu ,ne rade ga na infektivnoj,na prijemu pre Stefanovica se doktor koji me primio vidno smorio kada je video da sam koksaki radio u Konzilijumu,vec je insistirao na Torlaku jer rade te titrove i besplatno je...to cu i da uradim..gastroskopiju sam uradio gornji sprat nema veze sa Kronom citiram ti doktora,kolitis daje razne simprome pogotovo UC,kao i kron jer je autoimuno oboljenje sve sam ih smorio po tom pitanju od te Sladjane Andrejevic,imunolga za koju kazu da je najjaca,zovu je ajkula do pomenutog Gorana Stefanovica,i svih drugih kazu ti simptomi moraju da postoje,to je ono sto kazu,,kao poslednju opciju posle koksakija na Torlaku ako nema nista sam mislio da odradim i kolonoskopiju da budem miran jer vise nemam sta....
ispitao sam samo hormone stitne zlezde sto sam pomenuo u prethodnom postu,i bilo je ok,a i za nju sam na vise mesta cuo da ne daje temperature tako kazu to sada nemam pojma,da uzimao sam dosta antibiotika kutiju baktrima krajem oktobra,polovinom novembra,jos jednu ili cak mozda dve kutije opet baktrima,pocetkom decembra hemomicin,od 500 konjski tri tablete,pa ope posle mesec dana mesec ipo polovinom januara opet hemomicin,ista tura,pa polovinom marta neki antibiotik na f... isto konjski od 500mg jer sam alergican na penicilin,plus orvagile,celu terapiju za heliko,tako da je to prilicno dosta antibiotika za kratko vreme,plus se nesto desava sa organizmom i eto kandide,ja mislim da je od toga i uvek je ima umeren broj nikada nije podivljala,,STA TI MISLIS..??
nistatin mi pomaze extra mnogi kazu da je placebo,vise neznam sta da mislim...
to sam sve uzimao pogotovo taj hemomicin samo inicijativno jer sam dosao u stanje malaksalosti,opste loseg stanja generalno lose sam se osecao i posle tih hemomicina sam se uvek povratio,sada uparvo dok ovo pisem i prisecam se mislim da me je nesto definitivno od virusa napalo najpre koksaki...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 2:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap:da ne zaboravim zovem ruskinju non stop niko se nejavlja na taj broj...mnogo hvala na toj informaciji,ako imas neki njen mob,ili tako nesto pusti mi na PP,cak kada sam se vozikao po Brdu,hteo sam da da odem licno da vidim da li je tu,reko mozda se niko ne javlja guzva ili sta vec...mada danima je zovem nema je...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 4:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Rolero, mogu samo da ti kazem da ja smatram da me je pomenuti HEMOMICIN, a nakon njega orvazil i doveo do kandidijaze.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 7:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
gocilija to su mi mnogi rekli da je HEMOMICIN antibiotik SMRT ZA ORGANIZAM


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 11:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Pa ne znam nista pametno da kazem osim da sam u oktobru prosle godine dobila da popijem 6 kapsula hemomicina i da sam od tada u horor filmu sa 10 kg manje. Posle 5 kapsule je nastao dzumbus i ne znam da li cu ikada vise ziveti kao sto sam zivela. Uopste ne preterujem. Istina je da su neki ljudi problem sa kandidom resili jednom tabletom diflukana, da su drugi muku mucili mesecima, da je tvrdokorna i da nisam vise sigurna kako cu se leciti kada budem morala da primam antibiotike.
Stalno se spremam da odem u DZ kod lekarke koja mi je prepisala hemomicin i pri tome rekla da ona to nikada ne pije i da joj kazem da se od njene terapije lecim 9 meseci.
Inace imam UK, a za kandidu kazu da je pratilac iritabilnog kolona, kolitisa i bolesti digestivnog trakta. Zelim vam sve najlepse!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jun 27, 2011 8:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Verovatno je otisla na odmor.Ja sam jednom prilikom zvala,javila se njena sestra i rekla mi da ona radi po ceo dan,cak i subotom.Moguce je da je sad na odmoru.Ne znam tacno njenu adresu,ali znam da je ulica koja vodi ka Hipodromu,pored nekog poznatog hotela.Cini mi se da tamo ide tramvaj 13.
Sto se tice Candide,nije ni cudo sto si je dobio pored toliko antibiotika.I Baktrim je jak,a cula sam skoro da ima i neke toksicne materije u sebi,a od skoro ga nema vise.Da li je povucen ili je nestasica,nisam sigurna.
Nije bas tako da je Nistatin secerna vodica,iako su i meni to rekli na Infektivnoj.On deluje samo na creva,a kada se otapa u ustima i na usnu duplju,ali je izuzetno gorak.Cula sam od jedne devojke koja je imala mnogo uvecanu Candidu,da ga je pila 3 meseca i uspela je da je izleci.Meni je to zvucalo mnogo,pa sam ga pila uglavnom mesec,mesec i po.Posto mi se Candida stalno vracala,zadnji put sam ga i ja pila 3 meseca,a tako se namestilo,jer sam primala i injekcije u tom periodu.Sada je imam samo 10 kolonija,bar po zadnjem nalazu stolice,od pre mesec dana,a po nalazu iz Gradskog zavoda je nemam.Obavezno treba uzimati Nistatin uz antibiotik,ali ne znam tacno koliko.Gocilija bolje zna,njoj je infektolog rekao tacnu dozu,pa je molim da nam napise.
Ja osecam da mi smeta sva ta hrana koja koristi Candidi,ali mi je muka vise da jedem stalno jedno te isto.Ponekad pojedem i nesto sa belim brasnom,a jela sam i par kasika sladoleda,kada sam ga pravila deci.Odmah sam osetila posle stolice pecenje u analnoj regiji i juce posle tvrdje stolice,osetim jace pecenje na jednom mestu i uocim da mi je opet pukla sluzokoza (oko 4 mm). NE znam da li je to od Candide ili nekih drugih crevnih bakterija ili je to od tvrdje stolice,ali tu fisuru sam dobila posle operacije.To nije klasicna analna fisura,ne krvari,ali se vidi da je sluzokoza popucala u vidu jedne linije.Stvarno ne znam sta vise da radim,ovo traje vec 2 godine.Proktolozi su mi rekli da mi je to od stolica,da razgovaram sa gastroenterolozima,a kad njima spomenem,oni pitaju da li sam bila kod proktologa.
ROLERO: U pravu si,koksaki se radi na Torlaku.Mojoj tetki i muzevljevoj rodjaci su otkrili tamo.Koksaki bas narusava imunitet,daje te temperature oko 37,5.Osecas se malaksalo,lupa ti srce,zamaras se brzo.
Stitnu zlezdu bi trebalo da pregledas ultrazvukom,jer mozda postoje cvorovi,koji ne mogu da se odrede putem krvi.Trebalo bi da uradis i antitela stitne zlezde.U knjizi koju mozes da kupis za 100 din., o stitnoj zlezdi,pise da ona moze da stvara temperaturu kod nekih stanja.Tu knjigu sam videla na standu preko puta Zeleznicke stanice,a prodaje je i neki covek kod Klinickog centra,ispred Kardioloske klinike.Odlicna je,sve pise o stitnoj.Ona narusava imunitet,a ja imam samo pola reznja koji jedva nekako funkcionise.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jun 27, 2011 12:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Infektolog mi je rekao svaki put uz antibotik 3x2 nistatin!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jun 30, 2011 6:42 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
***uklonjeno***

Evo šaljem vam nešto što možda niste nigde peočitali ni saznali.vrlo je poučno i ja sam dobila samo pažljivo pročitajte.Nadam se da će uspeti ovo slanje.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: ekoducan i 44 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: