Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 12, 2011 9:25 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Evo,i ja da vam se prikljucim.
Za razliku od vas,ja imam kad dobijem napad uzasne bolove u crevima,grceve,koji ne prestaju posle I proliva,nego tek posle 2-3.I to se sve desi u roku od sat vremena.Onda mi se tanko crevo toliko upali da posle tih napada ne mogu ni gutljaj vode da popijem bez bolova.Ako uspem da popijem probiotik to je dobro,a o jelu nema govora dok ne popijem Creon za varenje i to satima posle napada.
2002 god. kada su posumnjali na Krona,jer su videli pseudopolipe na terminalnom ileumu (na RTG-u), imala sam toliko jake grceve u crevima da sam se valjala po podu..Oblije me hladan znoj i ne znam sta cu sa sobom. Ili da molim Boga da mi pomogne da preguram,ili da se molim da me vise nema.Tek kad su mi u drugoj klinici dali Amoksicilin+Orvazil+Famotidin,meni se stanje stabilizovalo.Negde sam citala da se ta terapija daje kod pocetnog stadijuma Krona.
Ovog puta sam bila ubedjena da ce slicna terapija pomoci i gastro na Bezanijskoj kosi mi prepise da popijem iste lekove,medjutim,jeste meni par dana bilo bolje,ali posle jedno 5 dana, krecu grcevi u crevima,dok nisam jedno jutro zavrsila na Hitnoj,posle 12 proliva.Posle toga je nadjena Candida.Evo,koliko dugo je lecim uz svakodnevno uzimanje probiotika.
Operacija zuci me je unistila.KORISNIK: Nema veze sto je operacija bila,jer tom operacijom se samo odstranjuje zucna kesa , kamenje i polipi u njoj.Zuc i dalje postoji , njega luci jetra i ta se zuc sada 3 puta vise nego pre izlucuje direktno u tanko crevo.Mozete misliti kako peku te stolice,nesvarene,pune te zucne kiseline.Znas i sam.
A sto se tice Krona ja imam sve simptome,a dokaza nemam.Naglo sam smrsala,24 kg.Cesto mi izlaze afte u ustima,o prolivima i jakim grcevima da ne govorimo.Krklja i previre mi stalno u crevima,nekad manje,nekad vise u zavisnosti od toga sta jedem.Ne podnosim vise voce,mleko,jogurt i belo brasno.Kao i slatkise.Creva mi toliko burno reaguju na semenke (suncokret,bundeva,pecena soja) da sutradan imam po 6 stolica koji ne moraju biti proliv.Prosle god. u najgorem periodu proliva imala sam toliko ostecenje sluzokoze analne regije da je proktolog bio ubedjen da imam IBD i hteo da mi da taj lek sto ces ti da pijes.
ROLERO: Zato ja i hocu da uradim tu genetsku analizu na celijakiju,jer sve ovo nije bas merodavno.Upoznala sam devojcicu na Institutu koja ima celijakiju,a niko u njenoj porodici to nema.Samo su prenosioci.Pricala sam sa zaposlenima u Zavodu za transfuziju gde se te analize rade.Oni sada imaju samo reagense na antigen i ako je on negativan,onda sigurno nemam celijakiju,a ako je pozitivan,ne mora da znaci da cu ikada imati celijakiju,vec da ga samo nosim.E sad,rekli su mi da ce sledece god. dobiti reagense da se odredi gen koji 100 % utvrdjuje ima li celijakije ili ne.Ja sad moram da molim gastroenterologa da mi da svoje misljenje da se to odradi,pa da mi lekar opste prakse da uput i to je to.Ne placa se nista! Ali,kako cu ubediti gastroenterologa ne znam? Meni creva stvarno reaguju na bilo koje glutensko brasno.Od obicnih grisina mi je gorelo u zelucu.Za Candidu se preporucuje integralno,razano,jecmeno,a meni su creva krkljala i posle tih proizvoda.Obavezno mi se posle dan,dva stvore grcevi u crevima od takve hrane i proliv.Mozda je to samo reakcija zbog Candide,ali vidis da nasi lekari Candidu odbacuju.
KORISNIK: Obavezno pre gastroskopije trazi da ti ubrizgaju sprej (anesteziju),jer umeju i te kako da se prave ludi.Cuvaju ga i ne daju svakom,samo ko trazi.Sto kaze Rolero,moras da se dobro koncentrises i smiris disanje.Opustis se maksimalno,jer ces onda bolje pregurati.Zbog tog creva i pumpanja vazduha podrigivaces,a mnoge tera i na povracanje.Meni kad su radili I put,kao devojci,bilo je strasno.Ja sam sve vreme povracala,pored te sonde i to je toliko sekreta i slajma bilo,da sam se zaklela da vise nikad necu progutati slajm u zivotu,nego kad imam upalu sinusa obavezno ispljunem sve kad mi se sliva.
A sto se tice gastro:jesam oko 14,15 usla da pitam da li moze da me primi.On je pitao zbog cega,a ja sam rekla da su stigli nalazi biopsije,pa je rekao da sacekam,nista mi nije odgovorio.Sin me je cekao ispred onog saltera,rekla sam mu da ne ulazi.Jel si ti imao,koliko se secam vezanu crnu kosu i bradicu.Eto vidis kako ovo sve nije slucajnost,kao i nista u zivotu.Ljudi,mesta,zbivanja.
A,takodje sam cula od jedne rodjake koja radi u genetskoj laboratoriji da u svetu postolji DNK analiza za Krona,koja je najmerodavnija.Ja samo mogu da se nadam da ce jednog dana i to stici kod nas.Ta analiza kosta oko 1000 evra.
Pisala sam vec za devojku koja je pacijent doc. Jovanovica i koja je imala iste simptome kao ja.Smrsala na 44 kg i svi rezultati su bili OK.Od krvne slike do biopsije.Tek posle 3 god. kada je od bolova hirurski otvorena,ustanovili su joj Krona.
U pravu je KORISNIK: Sta ako je kod mene Kron u tankom crevu,koje nije celo pregledano.Mada su mi radili magnetnu creva i nista nije vidjeno.Ceka me u avgustu magnetna andomena i zucnih puteva.
Transaminaze mi jesu posle operacije bile uzasno povisene,a i zadnja analiza krvi,pred kolonoskopiju je pokazivala povisen ALT.Ali to moze biti i od jetre.Jednom mi je i fibrinogen bio povisen i to dosta.Pa,jednom gvozdje,pa hemoglobin,bilirubin.Svaki put je nesto drugo.
GOCILIJA: Ja sam opet prekoracila dijetu tortom i za sada sem manjih krkljanja i sto kaze KORISNIK,nadimanja nisam imala.Videcu jos danas.Ali sam obavezno uz slatko uzimala Candida Clear,puno vode i caj od divljeg origana.Odlican je.Divlji origano kazu dokazano podize imunitet.Takodje sam se opet vratila na Probiotik Forte.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 12, 2011 6:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 9:49 pm
Postovi: 10
pozz svima.meni treba mala pomoc.naime,rezultat na kandidu je pre 10-ak dana bio negativan,ali mislim da je jos uvek imam na jeziku...moj problem je sto sam skoro dobio posao u ugostiteljskom objektu i treba da radim sanitarni pregled.bojim se da ne izgubim posao,da li se na sanitarnom radi analiza na kandidu? :S.molim vas da neko ko zna odgovori.hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jun 13, 2011 8:00 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Nemoj da se sekiras.Oni ce ti traziti samo koprokulturu,a koliko ja znam drzavne laboratorije,preko koprokulture malo kome su otkrile Candidu.
Ja,i kada sam je imala u uvecanom broju i nosila u drzavne laboratorije,osim u Batutu,nisu nista otkrili.Cak i u Batutu,ako je ima ispod 10 %,oni pisu da je rezultat negativan.Posto ces ti davati samo koprokulturu,sigurna sam da ce rezultat biti negativan.Ne znam da li se rade brisevi jezika,cini mi se da se rade,ali i tu otkriju samo ako je ima puno.I ja sam cesto mislila da mi je beo jezik od Candide,a kad dam bris,nema nista.Gde ces da radis sanitarni?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jun 13, 2011 7:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Quincekap, po bogu, ti si se provela ko bos po trnju! Pored tvojih iskustava, mene je sramota sto sam uopste pisao o mojim :-)
Cudi me, ja sa znatno manje problema sam dobio neku dijagnozu a ti jos nisi?!
Elem, i meni se cini da bi kod tebe mogao biti problem u tankom crevu (Kron?), ako vec kolonoskopija nista znacajno nije dijagnostikovala u debelom.
A pada mi na pamet i nije li manjak enzima problem kod mnogih od nas, zna li neko ista vise o toj mogucnosti?

U kom si polozaju kad se radi gastroskopija?

Evo nekih linkova koje sam od sinoc nasao, mogli bi biti korisni (mada mozda zasluzuju da budu navedeni u nekoj drugoj temi):

Kronova bolest:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crohn%27s_disease
http://www.alternativa-forum.com/ostale ... olest.html (tekst na engleskom na sredini strane, prevod nije dobar)
i par opstih tekstova:
http://www.mayoclinic.com/health/crohns ... -diagnosis
http://www.livingwithcrohnsdisease.com/ ... rohns.html

UK:
http://www.porodicnilekar.net/index.php ... &Itemid=53
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=36001

BTW, prilicno si pogodila opis, a sto se brade tice, nisam se brijao dan ili dva. I tako, vrlo je moguce da smo se videli.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jun 14, 2011 8:13 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ako se secas mog izgleda,onda si mozda zapazio da sam mrsava,imam dugu tamno smedju kosu.Prisla mi je jedna visoka plava devojka,koja je takodje imala zakazano kod njega,pa smo pricale u hodniku kad si ti izlazio.Mada sam ja svaki cas isla da vidim sta mi radi sin,tamo u onom velikom holu.I ta devojka ima grceve i nadimanja u crevima,radjena joj je gastroskopija,nije hteo da je salje na kolono.Rekao joj je :"Sta hoses vise,dovoljno smo ti analiza radili." Ne znam zasto nije hteo da je uputi na kolono? Njoj je na kraju rekao da su u pitanju nervozna creva.Dao joj je Colospa retard,Creon za varenje i jos nesto u vidu tableta za smirenje zeluca i creva (mislim Sulpirid).Nije bas bila odusevljena njegovim zakljuckom,mada kaze da joj je posle tih lekova bilo bolje.
Ja sam juce opet imala 5 stolica i sad me pece posle stolice.Dovoljno je da samo jedno parcence necega uzmem sto je kiselo i eto ti tegoba.Plus sto sam jela one torte,pa mi se verovatno Candida pomamila.Dva,tri dana kad sam drzala dijetu,pila Candida clear,Creon i Probiotik ,tog pecenja nije bilo.I onda bas navalim na tortu,pa uzmem projaru sa belim brasnom i eto ti mog mucenja ponovo.Nemam sad dijareje,ali 5,6 puta ici u WC,strasno je!
KORISNIK,u pravu si.Ja osecam da je moj problem u tankom crevu.
Reci nam,jel su oni tebi Krona otkrili samo u debelom ili i u terminalnom ileumu?
Kad radis gastroskopiju,lezis na levom boku,sa jednom cevkom u ustima,kroz koju guraju sondu.To je da ne bi pregrizao crevo i svoj jezik.Moras da savijes glavu.Videces one sestre nisu bas prijatne.Kod mene je sam vazduh od sebe izlazio,a one me opominjale da to ne radim,jer se kao crevo onda vraca.Glupost.To je jace od tebe,jer vazduh koji oni pumpaju prolazi,pa te tera na podrigivanje.
U Zemunskoj bolnici su mi radili dok sam sve vreme povracala,pa su uspesno obavili pregled.Jednu devojku su, kojoj je kasnije otkriven Kron,grdili sto ne saradjuje,a njoj je to bio prvi put da radi i takodje je podrigivala,zbog samog nacina pregleda.Pri tom joj nisu stavili anesteziju.
KORISNIK: Da li si ti pre ovog pregleda pio stalno probiotike? Koliko dugo si imao tegobe pre kolonoskopije?Znam da si mozda to negde i napisao,ali me bas zanima,tacno vremenski.
Stvarno ne znam zasto ja toliko imam izrazene tegobe,a dijagnoza nikakva.Doduse i docent mi je rekao da ima mnogo veze sto nemam zuc,jer od tada osecam ta analna pecenja.
Sto se tice enzima,to je sigurno jedan od razloga za sve ovo.Samo ne znam da li zbog manjka enzima bujaju mikroorganizmi (citala sam u jednomm tekstu) ili zbog bujanja mikroorganizama nase tanko crevo ne vari dobro,pa onda moramo da uzimamo enzime da bi bolje varili.
Vise mi se smucilo da pijem sto lekova za vreme,pre i posle jela.Stvarno je opterecujuce.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jun 14, 2011 2:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 9:49 pm
Postovi: 10
sanitarni cu da radim sad u petak u higijenskom zavodu N.Sad :) hvala ti


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jun 14, 2011 6:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Secam se duze, tamno smedje kose, i energicnog nastupa, ali se ne secam da si mrsava. Preslisavao sam se u sebi koja pitanja bih mu postavio tako da sam te pogledao ovlas samo u lice. Kada sam izasao, uputio sam se na imunolosko odelenje (sprat iznad gastro) da izvadim krv, valjda zbog celijakije. Trebalo je da zovem juce ili danas da proverim za rezultate, ali zaboravih. Ne secam se da li sam nekog zapazio kad sam izlazio.

Imam utisak da ti doktori toliko mnogo pacijenata imaju ili sta vec da je vreme koje odvajaju za pojedinacnog pacijenta minimalno. Red bi bio da je obavio razgovor sa mnom, ali on kao da veruje samo svojim dijagnostickim metodama. Kad mu poturih izvestaje hepatologa i prethodnog gastroenterologa, samo ih je letimicno pogledao a na moj pomen candide, nasmejao se i odgovorio "Ma kakva candida!". I ta ideja da mi radi gastroskopiju mi ne deluje preterano opravdano, ali, hajde, jedna mera sigurnosti vise, kad vec zdravstveno osiguranje to pokriva.

Ja se retko usudjujem da jedem torte, eventualno kad mi se bas prijedu, a stomak mi je posebno miran. Uglavnom su mi preslatke, a smeta mi onaj margarin/puter/pavlaka iz njih. Hrabro od tebe sto si to probala. A znas i sama da dok lecis candidu slatko ne dolazi u obzir. Sto se proja tice, meni odgovara ona od kukuruznog brasna, na vodi. Nikakvu zamerku nemam na nedostatak sira, jaja itd.

Sto ne probas da sama pronadjes dozu Holesteramina koja ti odgovara, da zaustavis te prolive a da ne dobijes zatvor?

Sto se moje dijagnoze tice, to je nespecificni IBD, po njegovim recima nesto izmedju Krona i ulceroznog kolitisa. Ne znam da li ono "nespecificni" potice od toga sto je zaista obolenje izmedju ta dva (ima li toga uopste?) ili zato sto dijagnoza nije bila sasvim uspesna. Na netu citam kako je cesto veoma tesko napraviti distinkciju izmedju Krona i kolitisa. Sto se lokacije tice, nisam zapazio da se pominje, ali mi izvestaj nije pri ruci da jos jednom pogledam. Ali bi bilo zanimljivo da uporedimo tvoj i moj izvestaj sa kolonoskopije.

Probiotike sam pio redovno od utvrdjivanja candide (ProLife 2x1), valjda od novembra, pa negde do marta. Posle toga povremeno, po potrebi. A pre novembra, tj pre candide, pio sam obican probiotik (Ivancic&sinovi) i to sporadicno, po potrebi, unazad jedno godinu dve. Od pre dve godine samoinicijativno ne pijem mleko ni mlecne proizvode (osim sto sam se vratio na Balans jogurt od nove godine i povremeno Balans mladi sir). Takodje ni proizvode od belog brasna ne jedem od utvrdjivanja candide do danas (sad vise preventivno i neobavezno). Pomenuh da sam jedno vreme kupovao hleb Baltik u Rogenartu, to je bezkvasni razani hleb. Mislim da je on sasvim Ok, ali sad vise nemam taj obicaj, uzmem obican dvopek povremeno. Na primer, jedan od omiljenih dorucaka mi je namaz od bundevinog semena preko dvopeka i preko toga jos namaz od crnih maslina.

Baci pogled na one linkove. Na wikipediji se pominje metod video kapsule kojom se moze snimiti celo tanko crevo. Postoji li to kod nas?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jun 14, 2011 6:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Kokica90, mozes da koristis sodu bikarbonu protiv gljivica na jeziku - umocis cetkicu na sodu bikarbonu i istrljas jezik i isperes. Mozes napraviti i rastvor sode bikarbone pa da ispiras usta. A imas i one gelove koji se kupuju u apotekama za gljivice u ustima, da li bese Nistatin ili Daktanol.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jun 15, 2011 12:12 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Da,Daktanol gel je najefikasniji ili Nistatin kapi od lekova,a soda bikarbona i kapi divljeg origana od prirodnih preparata.
Bilo bi bas interesantno da uporedimo nase biopsije.Cak i vise nas.Jel su tebi stavili neku brojku,u vidu nivo upale? Inflamatornosti.Meni pise 2 A.2 Ne znam sta im to znaci.Granica je do 5.
Za video kapsulu znam,imaju je na Klinickom,ali nece da je daju.Mora da se ide na konzilijum i daju je samo pacijentima koji i dalje imaju tegobe,a nista im nisu otkrili.Jedan od uslova je da se ima i krvarenje u crevima,a ja to nemam (Ne daj Boze samo jos i to).
Mene je doc. bas razocarao,jer sam shvatila da je sujetan.Mislila sam da je mnogo vise sigurniji u sebe,a ne da cim cuje da smo isli i kod nekog drugog,odmah reaguje ko oparen.
Ja sutra idem u onih famoznih 7h ujutro da zakazem kod njega,jeer moram da ga zamolim da mi napise da odradim taj antigen na celijakiju,pa da onda trazim od moje dr. opste prakse da me uputi dalje.Valjda nece biti sujetan povodom toga.
Smesno mi je sto sam i ja zapisivala sta da ga pitam,ali me je toliko zbrzao da sam sve zaboravila.Nisam mogla da se snadjem u onim svojim beleskama.
Izvini sto sam ti onako upala,bilo mi je neprijatno,ali sam gledala da izbegnem onu njegovu nadrndanu sestru,koja je izasla da uzme uput sledeceg pacijenta.Strasno je namrstena i stalno ona hoce da se pita da li mozes kod njega ili ne.A,skoro je pocela sa njim da radi.Mislim da nisam bila toliko energicna,mada ko zna kad je covek sludjen kako izgleda u ocima drugih ljudi.
Planiram da mu kazem,onako ironicno,kako sam ga poslusala i posto mi je rekao da nemam Candidu,pojedem tortu i posle 2 dana,bol u tankom crevu i 5 stolica.Cudno je da nisam imala prolive,nego bas suprotno.Zato i izbegavam Holesteramine.Oni mnogo zatvaraju stolicu.To je kod mene problem,od kada sam se operisala.Nikako da bude normalno,nego ili jedno ili drugo.
Dobro je da ti uradi gastroskopiju,jer Kron napada i zeludac,pa da vidi da li je sve u redu.I,verovatno zbog lekova.
Sad jedno vreme necu jesti nista slatko,pa cu da eksperimentisem.
Sta ti je rekao za ishranu? Sta smes da jedes?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jun 15, 2011 5:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 12:12 am
Postovi: 71
Lokacija: NOVI SAD
Kron ne napada zeludac.......to je autoimuna hronicna inflamatorna bolest CREVA.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jun 15, 2011 6:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
IvanaNS: Jel to znaci da je prva recenica iz sledeceg teksta pogresna?
http://en.wikipedia.org/wiki/Crohn's_disease


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jun 15, 2011 11:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
quincekap: Izvestaj sa kolono je vrlo dug (strana ipo), nema smisla da ga ovde prekucavam. Evo par detalja iz zakljucka: celularnost:+, aktivnost inflamacije:+, petostepeni gradus aktivnosti: 3.2 (ref 0-5.4), epitelna kategorija: I (normalna). Dijagnosticka kategorija inflamacije: IBD indeterminisani tip. Nema direktnih elemenata u prilog Crohn-ileitisa.

Bas bi dobrodosao neki gastroenterolog voljan da ceo izvestaj objasni.

Sto se video kapsule tice, jos jedan dokaz kako zdravstvo sve vise stedi na nama. Polako pocinjemo da licimo na americki zdravstveni sistem...
Ako vec nisi, preporucujem tebi a i svim citaocima ovih redova film Sicko (Michael Moore), bas je jak.

Nije problem sto si upala, to nista nije promenilo. A sto se sestre tice, prema meni je bar bila predusretljiva.

Sto se ishrane tice, rece da sve jedem, nikakva dijeta. Meni je to bez veze, posto vec znam sta mi smeta. Sto bih mucio stomak bez razloga.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 17, 2011 8:33 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
E,to ne mogu da razumem.Zasto nam govore da sve jedemo,a dobro znaju da nam hrana izaziva prolive.To i moj sin od 6 god. zna,pa mi cesto posle proliva kaze:"Mama,zasto si to jela,kad ne smes?"

Stvarno ne razumem.Sta treba da sve jedem i imam prolive i tako u nedogled,dok na kraju ne postanem jos jedan hirurski pacijent.
Ja cu im to i reci.Da sam ih poslusala,pa eto sta se opet desilo pre 2 dana.Jedva ostadoh ziva.

Isla sam da zakazem gastro,onog FAMOZNOG 15. u mesecu i snadjem se i udjem na sluzbeni ulaz.Nisam bila jedina,ali posto sam imala obuceno nesto crno,valjda sam bila upecatljiva.Znala sam da ce neko da "skoci" na mene.Jedna devojka me posle 5 min. napala,a ja ne mogu i ne volim da se svadjam.Rekla sam joj da imam dvoje male dece,a ona i dalje.Kad sam je pitala da li ona ima dvoje dece,zacutala je.Kad sam uspesno zakazala (posto su penzioneri toliko bili nasilni i to pored obezbedjenja koje je to samo gledalo),opet me je napala i onda sam joj odbrusila da se i ona sledeci put snadje.Tad je konacno zacutala.Ne vredi,moras biti bezobrazan,jer bas taj dan posto sam dugo bila u gradu,a znate kako je nasa dijeta rigorozna,toliko sam bila gladna da sam morala da kupim pogacicu od heljde (ima i belog brasna,kvasca,secera,osetila sam slatkast ukus).Nije mi tad smetalo,popila sam zbog masnoce Kreon za varenje,posle toga Candida Clear tablete.Kad sam stigla kuci onako gladna navalim na malo slaninice i boraniju. Posle 15 min. osetim da se sprema HAOS po stomaku.Krecu grcevi polako.Popijem malo vode i onog holesteramina zbog zucnih soli.Kad je krenuo bol u stomaku,kukala sam 10 min. na sav glas i naravno 2 puta proliv koji pece uzasno.Dva dana ne mogu da smirim creva.Prethodni dan sam jela i krompirice i moguce da mi taj skrob pravi problem.Uvece kad mi se malo smirio stomak,jela sam bezglutenske rezance sa tunjevinom i nista mi se nije desilo.
Sad sam stvarno odlucna da ga nateram da mi da misljenje za tu gensku analizu u Zavodu za transfuziju DQ2,jer mora prvo on da napise misljenje,pa onda na osnovu njega lekar opste prakse da da uput.I sta ako ne bude hteo? Moram onda da jurim nekog drugog.
Kod mene je problem u tankom crevu.Znam to i osecam.Ne toliko dvanaestopalacno,mada me i ono mnogo boli posle tih napada,vec jejunum.Ovo je ili celijakija ili Kron u nizim delovima tankog creva.Ne verujem da Candida bas toliko pravi problem.Kako su neki izlecili Candidu sa par tableta,a kod mene mucenje vec 2 god.

Vidis i tebi su napisali da je nivo upale 3.2,a kod mene je 2 A.2.I to je neka upala,pa ma kakvog stepena bila.Uglavnom je veca nego prosle godine.Ako nastavim ovako,stici su i ja do trojke,cetvorke.Ne daj,Boze!
KAKO STE SVI ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 17, 2011 8:41 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Za onaj odgovor za Krona si potpuno u pravu.Kron napada od usta do analnog dela.Moze bilo koji deo GIT-a da oboli.Pa,cak i zucna kesa.A udruzen je i sa jos nekim oboljenjima u organizmu.Artritis,stitna zlezda,dermatitis....Zato je on mnogo gori od ulceroznog koji napada samo debelo crevo.
Ja sam posle one pogacice odmah osetila reakciju na jeziku.Odmah mi je izasla ona mala bela tackica,koja boli.Nije afta,nego nesto sto je u samom jeziku.Ne znam,kako se to strucno zove? Takodje mi se odmah i lice osulo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 17, 2011 5:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Ja ne kapiram da takva tvoja reakcija na hranu (osip) moze da bude ista drugo do alergijska. Jesi li radila inace alergijske testove?
Zatim, poslednjih godinu-dve se dosta prica i o testovima na intoleranciju. Iskreno, nikad se nisam udubljivao u to pitanje, ne znam da li je rec o necem sto spada u domen medicine ili kvazimedicine? Da li je u pitanju intolerancija u smislu alergije?

Ja sam danas bio do KCS da uzmem rezultate imunoloske pretrage (tTG i EMA). Koliko vidim, sve vrednosti su u okviru normale, mada mi treba neko ko ce mi protumaciti sta je to uopste radjeno - ima li veze sa Kronom ili celijakijom ili?

Inace, danas mi je (pre KCS) doktorka opste prakse delimicno protumacila deo izvestaja sa kolonoskopije. Na primer, atrofija u terminalnom ileumu (stanjivanje crevnog zida i atrofija resica). Dobio sam Salofalk, 50% pokriva zdravstveno a 50% placas, sto iznosi 1600din na 100 tableta od 500mg (3200 puna cena). U mom slucaju, to je oko 2800din mesecno za lecenje (3x1000mg) u narednih godinu dana najmanje.

Ja kupio neki bezglutenski hleb u Hleb&Kifle. Ne moze da se jede. Ima vrlo zrnastu strukturu i zapada u dusnik. Drzim se za sad dvopeka.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: