Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 20, 2011 4:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Za KOKIJA: Smes sigurno,a i treba da pijes bilo koji probiotik.Mi smo do sada izmenjali njih nekoliko.Meni su gastroenterolozi rekli da mogu da ih pijem i godinama,sve dok mi se ne uspostavi crevna flora.Kod nas je problem u crevnoj flori i imunitetu,zato i nastaje Kandida.
Probiotike obavezno pij i kad budes morao neki od antibiotika,a takodje i kad se leci Kandida.Samo sto cemo mi koji imamo Kandidu,cak i kad je izlecimo,uvek uz antibiotike morati da uzimamo Nistatin.
Brufen nije antibiotik i on ne utice na Kandidu.
Ja nisam probala sodu bikarbonu,ona je malo jaka za zeludac,ali mi je u apoteci dala farmaceut tablete (gotove) sode bikarbone.Kostaju samo 32 din.Probacu ih posle kolonoskopije.
Postoji i prirodni,americki preparat Candida clear.Kosta oko 1750 din.
Ja trenutno ne radim,ali dok se pije Nistatin,Kandide nece biti u stolici,jer ona deluje na creva.
Limun se koristi za lecenje Kandide u ustima.To su mi rekli na VMA,da se primenjuje kao sok terapija za Kandidu.Jedan dan limun grgotati,drugi dan sodu bikarbonu.Za creva ne znam,jer sam posle jedne nezasladjene limunade imala proliv.Limun je kiseo,a Kandidi prija kisela sredina.
VARGA:Cestitam na upornosti.Bolje probaj sa Nistatinom.Idi udarnu terapiju 3x2,bar mesec dana i sigurno ces je suzbiti.On deluje na creva,meni nije mnogo smetao.Diflukan jeste jak,ali ne pravi neke vece probleme,osim onih koji su alergicni na njega.Ustvari,moze da se desi da odreaguju alergijski.Da pocnu da oticu,mada ja nisam.I ja sam se plasila da ga popijem,ali sam zatvorila oci,progutala ga i ostala ziva.Malo me je boleo zeludac sutradan,ali ja ipak nemam zucnu kesu i svi lekovi su mi jaki.Evo,sad ne pijem nista,pa me muci zeludac.
I ja sam dala stolicu na analizu,pa cemo videti.
ZA MlADICA:Gocilija ti je predlozila lepo.Saznaces tek kad odneses stolicu na analizu.Kandida postoji kod svih nas samo nekome nabuja,a neko je nosi sve vreme uvecanu,a da ne primeti.Neko ima zatvor,a neko proliv.
Neki od prvih simptoma su nadimanje i gasovi.Na jeziku ako postoji,onda je jezik beo.Tek kasnije krenu prolivi.Oticu cesto i zeludac,creva.Ja sam osecala kao da imam neku kuglu u crevima i "gorelo" mi je sa desne strane.Cesto mi je ujutru bilo muka.
Ostali ako mogu nek napisu svoje tegobe zbog Kandide.Ako si pre tih tegoba uzimao neki od antibiotika,onda mozes posumnjati u nju,mada ne moraju samo oni biti uzrok.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 20, 2011 8:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 8:48 pm
Postovi: 61
Hvala na odgovorima.

To "gorenje" na desnoj strani bi moglo da opise moju vrstu bola :) Bio sam 4 puta kod doktora opste prakse, jednom kod hirurga, jednom kod urologa(prvo su sumnjali na bubrege). UZ bubrega, besike i prostate je uredan. Takodje nocu mi se desava da mi krce creva, i imam "lazne" pozive na stolicu, odnosno ide mi se u wc ali se ne desava nista.

Posto sam malo izgubio poverenje u zainteresovanost mojih lekara, i planiram da odradim to u privatnoj laboratoriji, da li je ovo neki od testova na candidu ?

Slika

Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Maj 21, 2011 8:36 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 8:48 pm
Postovi: 61
Da li candida moze da ispolji promene i kod muskaraca ? Citao sam da se javlja kod dosta zena, ali nigde bas nisam procitao da se javlja kod muskaraca, niti kakvi su simptomi.

Jutros kad sam se probudio primetio sam sitne belicaste bubuljice na unutrasnjoj strani kozice, rasporedjene su kao neke grudvice i ima ih na par mesta u velikom broju. Ne lice mi na one zlezde koje su normalne, posto njih imam u slaboj meri vec godinama.

Naravno da sutra idem za uput pa na pregled kod dermatovenerologa, ali cisto da pitam muskarce sa candidom za njihova iskustva :)

Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Maj 21, 2011 8:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 8:48 pm
Postovi: 61
Zaboravio sam da kazem da je zadnji post pitanje za candidu u genitalnoj regiji(na penisu).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Maj 22, 2011 1:50 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
idi obavezno prvo kod gastroenterologa jer lazni pozivi u WC na nesto ukazuju,te bubuljice mogu biti i kandida na penisu a moze biti i nesto drugo..vidi sta ce ti reci dermatolog ako si kod njega zakazao..
posto sam nov ovde zelim svima da se zahvalim na opsirnim i nesebicnim informacijama na svemu sto ste dali nama koji vas pratimo i citamo..
zelim da kazem da sam imao infekciju koju sam prelezao kao grip i vratile su mi se posle izvesnog vremena temperature koje zovu u medicini subfebrilne.Sve to traje oko 7 meseci bez neke znacajne klinicke slike i i svi doktori a bilo ih je:Infektolog radio sve zive zarazne bolesti,imunolog razne pretrage specificne za autoimuna oboljenja,reumatolg, nefrolog,eho abdomena,pulmolog slikao pluca naravno..itd i na kraju gastro ovde u Beogradu,kod DR Sreckovica Poliklinika u blizini Vuka..otisao sam zbog helikobakterije jer su mi pronadjena 7 puta veca od dozvoljenog antitela u krvi...posto sam da skratim pricu,popio jednu terapiju za Helikobakteriju,ona i dalje stoji tj. antitela cak su i uvecana..ono sto mogu da podelim sa vama samoinicijativno sam uradio na poliklinici Markovic candidu u stolici i bilo je u umerenom broju...rekla mi je lekarka da popijem nistatin da ga sisam nedelju dana i to ce proci...bolje spreciti nego leciti citiram..kako sam pio nistatin posle svake tabletice ja kao da sam progledao ja ne mogu da vam objasnim kako jue to meni bilo pozitivno i ocigledno posle svake tabletice neverovatno,pricajuci ljudima oni kazu da sam subjektivan umislio itd..
dao na proveru u gradskom zavodu posle 5-7 dana i nema je vise..
imunitet mi je dosta dobar proveravani su imunoglobulini vise puta za ovih 7 meseci i skroz je dobar..nego hteo sam da vas pitam sledece imam isto te prolivaste kasaste stolice ali samo jednu do dve dnevno-u prvih 45min dok pijem kafu posle nista ceo dan,zeludac me probada ostro po malo sve izdrzljivo nista strasno toliko kao kod nekih sto ovde citam,slatko kada pojedem kada mi se jede takodje nema bolova posto mi je dr.kog sam napomenuo uzeo nazlaz za patohistologiju koji se ceka do utorka 24 maja,da li mi neko moze reci posto su simptomi jako slicni gotovo da covek nemoze da ih razlikuje o cemu se radi kod mene...da na pomenem godinu ipo dana imam te kasaste stolice povremene gasove,nista strasno,da je to bilo od helikobakterije ili candide koja je bila u umerenom broju posle terapije bakterije,tako mi bar kazu,ili sta vec posto mi je imunitet bas dobar a o njemu se dosta pricalo ovde kada nije ok da napravi problem...a nistatin mi je oci otvorio.. jer moguce da ima i jedno i drugo..
izvinjavam se na opsirnosti,ali zewlim svima brz oporavak,i veliko hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Maj 23, 2011 11:57 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Da moguce je da neko ima i Helikobakteri u zelucu i povecanu Candidu u stolici.Jedan clan na forumu je cini mi se vec pisao o tome.
Ta temperatura i kasaste stolice su sigurno od Candide,samo sto mislim da je malo nedelju dana piti Nistatin.Obavezno ukljuci i probiotike,oni ti nece sigurno stetiti.Za Helikobakteri je jedino merodavna biopsija zeluca i onda se sa sigurnoscu zna da li je ima,jer antitela nisu siguran pokazatelj.Ako ti je budu nasli i predloze terapiju ponovo,obavezno izmedju antibiotika pij 3x2 Nistatina i probiotike.I pitaj gastro sta da radis jer su ti nasli Candidu.
ZA MLADICA:mnogo muskaraca ima povecanu Candidu u crevima,a zene vise ginekoloski.Tu nema pravila.I muskarci mogu imati na polnom organu i moguce je da su te bele mrlje od Candide i onda se moraju leciti oba partnera.Na Koznoj klinici rade briseve i muskarcima i to se uspesno leci Cansen mascu ili Diflukan tabletama.Videces i sam sta ce ti reci.
Neke laboratorije rade preko koprokulture analizu stolice na Candidu,ali mnoge to rade kao posebnu analizu,jer se za detekciju Candide koriste drugacije podloge.Koristi se slad.Umoci se stapic u stolicu i razmaze po sladu i Candida,ako je ima,posto voli slatko ce se razmnoziti po podlozi.Imala sam prilike da vidim te podloge,to deluje strasno kad se razmnozi,a kako je tek u nasim crevima?
HVALA SVIMA KOJI NAS PRATITE I PODRZAVATE,a ima nas sve vise.
Ovi novi antibiotici su uzasno jaki i obavezno pijte PROBIOTIKE i recite svima koje poznajete (ako hoce da poslusaju) da tako cine,da im se ne bi desilo ovo sto smo mi preziveli.Candida je uzasna,stalno se vraca.To mi je potvrdila i kardiolog pre neki dan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Maj 24, 2011 12:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
QUINCEKAP, hvala puno mnogo mi znaci to sto si napisala jer sam i sam to mislio da candida moze da daje temeperaturu,nego kome god sam rekao mislio je da nisan normalan..
ipak je ona strano telo kada nabuja, i organizam se brani...
da naravno da cu Gastro doktoru da kazem za candidu ne nameravam da ako mi nadju heliko da pijem antibiotike bez antimikotika ni slucajno...
Nego da vas upoznam sa receptom koji sam dobio od prijatelja Molekularnog biloga koji je dao Master na Kolumbija Uneverzitetu....samo za ljude koji imaju Heliko ili iz bilo kog drugog razloga ceste dijareje i ljudi sa candidom mogu da koriste krajnje bezbrizno.
Radi se o caju koji se zove Salicarie u narodu poznat kao Potocnjak jako se tesko nalazi ali cisti sve patogene bakterije i gljivice iz creva i pije se strogo po 2dl.samo 5 dana u mesecu..ko god ima problema sa crevima a pogotovo sa kasastim stolicama treba da proba MENI JE POMOGAO KAO NISTA DO SADA..
TESKO SE NALAZI ali probajte u Sokobanji u Adonisu sam ga ja nasao i stvarno je FANTASTICAN.
toliko od mene za sada,jos jednom VELIKO HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Maj 24, 2011 7:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
ZA CTRL Redovno otvaram forum da vidim ima li nekih vesti i nista. Nadam se da je kontrola prosla i dala neki rezultat ili da je bar nesto jasnija i bolja situacija. Ne znam sta bih drugo mogla da kazem osim da pozelim sve najbolje.
ZA QUINCEKAP Sigurna sam da je kolonoskopija prosla dobro i da ce i rezultat biti dobar. Mene to ceka kad tad.
Pozdrav za sve!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 25, 2011 10:25 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Kolonoskopijom mi nisu nista videli (Hvala Bogu!).Sad cekam nalaze biopsije.
Sto kaze jedan covek,najteze je bilo ciscenje creva.Sve me pece od onog Fortransa.Cela analna regija,iako sam mazala Flogocid mast.Imali ni neko savet i za te probleme?
Podigli smo juce nalaz stolice na Candidu sa VMA i nadjeno je 10 000 kolonija Candide species.Tacno sam znala da mi se vratila samo u manjem broju.Osecam po krkljanju u crevima i povremeno kasastim stolicama.U Gradskom zavodu su napisali da je nema,jer oni broje samo vece kolicine.Zato ja verujem samo analizama sa VMA,jer tacno napisu koliko ima Candide i da li je ima i koja vrsta.
Samo da sam se drzala bar 6 meseci dijete,mozda bi je suzbila.Ali,ko zna sta jos utice na nju.Ovo je strasno!
ROLERO:Da li ta biljka u sebi sadrzi salicilnu kiselinu,mozda! Ja sam alergicna na acetisalsalicilnu kiselinu.
POZDRAV SVIMA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 25, 2011 6:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
Posle skoro mesec dana na dijeti bez šećera tj. na minimalnom unosu samo iz integralne riže (skroba), totalno sam bez snage.
I posle korišćenja threelac-a, tahebo čaja, čaj kod ublažavanja candidijaze,
Rezultati su candida u malom broju.
E sad moram da ubacim barem neke mlečne proizvode, dali piti probiotske jogurte koji imaju 4,8; 5,0 g ugljeni hidrata, od kojih je najveći deo Laktoza ??
Ili uzeti mleko i jogurt bez laktoze ??
borba se nastavlja....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Maj 26, 2011 1:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap,drago mi je da ti nista nisu videli kolnoskopijom,verujem da mozes biti mirna sto se tice biopsije..nemam pojma da li ima tu kiselinu pitacu ovog prijatelja M-Biologa,pa cu ti javiti sve moze biti i nemora ali taj caj bolju stvar nisam probao i osetio takvu delotvornost..
Onda cu i ja da dam stolicu na VMA,inace stigao mi je nalaz sa gastroskopijepatohistoloski nemam helikobakter vec Gastritis hronicni nekoloko godina unazad..pijem neke lekove sa granulama Nexium, i neki Venter,nisu antibiotici ali....
QUINCEKAP,pitanje za tebe sta ti mislis u Nexiumu u nezeljenim dejstvima kojih inace ima mnogo navedena je i Gastroinetialna kandidijaza ili ti kandidijaza kompletne sluznice,od usta pa sve do anusa ta sve zahvata e sada da li dok pijem taj lek po tvom misljenju,da uzimam nistatin ili probiotik ili sve zajedno da sprecim napast od candide da ne naprvim jos gore nego sto mi je bilo.. a treba da ga pijem 8 nedelja inace.
sta ti mislis tj.sta mi savetujes...??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Maj 26, 2011 8:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
rolero: Ja imam hronični gastritis, i ja sam pio nexium nekih 5 meseci, odma me prošla kiselina od njega, on ti oblaže sluzokožu tankim slojem i tako ne dolazi do pojačane kiseline, ALI pročitao i osetio probleme sa srcem, onda pre nedelju dana pročitao neželjena dejstva da stvara candidu i poludeo, a ja se toliko mučio da nabavim onaj lek iz canade držao strogu dijetu mesec dana...
Sad sam se vratio na ranital 150 mg, što sam i pre koristio isto je za gastritis itd, ali slabiji i ne stvara candidu barem tako mislim.
Inače idem kod Dobrog gastro koji je inače i profesor na fakultetu u NS-u i koliko god mu ja pričao za candidu on bukvalno ništa nije rekao samo menjao temu i odmahivao rukom...
A najviše mrzim kad čujem od nekog kao "Ma to svi imamo u stomaku," (misleći na gljivice), pa da svi imamo samo što je većini u normali a kad se poremeti onda je cirkus. Daću je njemu jedno 10.000 kolonija pa nek mi onda kaže "Ma to svi imamo u stomaku"

Pozzz.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 27, 2011 3:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
VARGA.S:Hvala ti na informacijama ni ja nisam citao za Nexium nista dok nisam osetio da mi se zatezu prsti sake i to srednji prsti srednji zgobovi i onda sam tek procitao nezeljena dejstva i video svasta .......katastrofa sta moze da ti se desi...i ja idem kod Gastra koji je jako dobar,bar ga hvale i isto postupa kao i vecina,ma Candida kao svi je imamo...dobar je Doktor,i dao mi je Nexium,na moju opasku i nije previse reagovao,vec nasao nacin da ga pijem samo uvece jednom dnevno,i pored toga Venter,neki koji nema kod nas da se kupi niti je registrovan..
ocekuju da cu zaleciti gastritis za 8 nedelja..
nego nisam bas najbolje razumeo mislis da ti je posto si kasno procitao nezeljena dejstva candidu naparavio Nexium??ili ti je odrzavao kandidu koje nemozes da se resis vec duze vreme,taj mi deo nije jasan ili ti nisam upucen..??DRZI,SE POZDRAV


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 27, 2011 9:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
Nije mi napravio candidu već održavao..
Znači totalno sam zbunjen ne znam više dal da se lečim na svoju ruku ili samo prirodno ili da slušam doktore ili sve po malo ili...
Imam 24 god a osećam kao da imam 40, sav se raspadam, šta će biti onda za 20 god?
Inače počeo sam da pijem diflucan od utorka 2x1 50mg, i dobio jake bolove i sad prestao, znači ne znam više šta ću...
dal ta predjem na nistatin?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 27, 2011 4:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
Varga.s:neznam sta si pio sve do sada ako imas pozitivno iskustvo sa nistatinom ako si ga bio pio mozes da ga pijes jer nece ti nista skoditi niti moze..sem tog gastritisa da li si RADIO jos neke pretrage krvi kompletnog imuniteta IMUNOGLOBULINE,jer kandida je posledica necega,sto vec postoji u organizmu koji pati zbog necega i cim dodje do pada imuniteta ona se pojavi tamo gde smo najtanji...naravno da moze da bude i uzrok sto je i najcesce od antibiotika ali zdrav organizam-IMUNITETE UZ MALO KONTROLE SE IZBORI SA TIM...i discipline naravno..
neznam da li si probao CANDI-SEPT,prirodne kapi koje se piju 3-puta dnevno,MNOGI IH HVALE SUMNJAM DA JE MARKETINSKA FORA treba pprobati..Ako si iz Beograda ima ga u Sarajevskoj..
zbog opsteg stanja koji si naveo moras se pozabaviti labaratorijskim analizama,serologijom,infektologijom AKO NISI DO SADA ISKLJUCIO TAKVE STVARI...???
da vidis kako ti funkcionise organizam..
i da treba imati sklonost ka Kandidi nije to bas tako..
naravno sve sto sam ti rekao je iskljucivo moje misljenje,i nemoram biti u pravu ali prateci unazad 10 meseci sve zivo i mrtvo usudjuje,m se da ti kazem sta mislim koliko sam studirao medicinu za svo ovo vreme zavrsio bih barem dve do tri godine MEDICINSKOG FAKULTETA...
I DA NEZABORAVIM POSTO ZBOG GASTRITISA NAM JE U SUSTINI SLABA SVARLJIVOST I UPOTREBLJIVOST HRANE APSORBCIJA U ORGANIZMU LOGICNO JE DA IMAMO NEKE PROBLEME,TEGOBE,MANJAK ENERGIJE ITD..OPET KAKO KOJI ORGANIZAM..
DRZI SE,MORA SVE TO DA BUDE OK
POZDRAV


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: