Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Tema posta: Re: iritabilni kolon
PostPoslato: Sre Dec 08, 2010 2:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 10:14 am
Postovi: 60
Ja imam problema sa grcevima u stomaku jos iz detinjstva, poslednjih godina je sve gore i onesposobljava skoro svakodnevno. Desava se cesto da posle poslepodnevnih obroka dobijem uzasno bolne grceve koji me teraju na praznjenje, ponekad i povracam od bola, praznjenje bude zavrseno obavezno prolivom, i posle 15 min. od napada, sve prodje kao da nista nije bilo. Gasovi, nadimanja i ostalo su uobicajeno stanje. UZ abdomena u redu, RTG ok, blag gastritis, naravno- masa kandide u crevima. Kolonoskopiju izdrzala 30 cm. Dr mi preporucila lek Colospa, dosta mi pomaze, ali kad mi naleti napetost, probija bol i kroz njega, doduse mnogo manjeg intenziteta. Koristim i Biorelu probiotik, trenutno najjaci kod nas na trzistu. Zanima me da li je neko probao sa nekim alternativnim lecenjem?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon
PostPoslato: Sub Jan 15, 2011 6:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 3:50 pm
Postovi: 3
Vec nekoliko meseci muku mucim sa stomakom. Konstantan bol u donjem stomaku, ispod pupka. U pocetku sam mislio da su mi ti bolovi od bakterija u urinu koje sam imao 3 meseca. medjutim kada su urinokulture pokazale da nemam bakterije i kada sam otisao kod ozbiljnijeg urologa rekao mi je da takvi bolovi nemaju veze sa urologijom i da idem kod gastroenerologa. Poslusao sam ga. Uradjen mi je ultra zvuk donjeg abdomena, pronadjen pesak, pijem Rowatinex, ostalo uredu. Radio sam kolonoskopiju, nisam izdrzao do samog kraja posto su mi kako kaze doktorka izduzena creva i imam puno spazama pa me poslala na irigografiju. Pri kolonoskopiji mi je nasla dva polipa, jedan sesilni, drugi sa petiljkom. Uzela je uzorak i srecom su beningni. Treba da ih skinem. Irigografija nije pokazala nikakve patoloske promene, imam izduzeno crevo i puno spazama u crevu. Gutao sam barijum i pokazalo se da imam povisenu kiselinu u zelucu. Pio sam Nexium mesec dana za to. Krvna slika normalna, sedimentcija ok, amilaze su dobre, radio sam test krvi na helikobakterije, negativno.. Konacna dijagnoza mi je Syndroma intestini irritabilis. Pre konacne dijagnoze pio sam Meteospasmyl, flobion, ranital. Dobio sam da pijem Colospa Retard 3 meseca. Pijem 20 dana i nista mi nije bolje. Cekam iz bolnice da me pozovu kada ima mesta kod njih da legnem da mi skinu polipe. Imam svaki dan bolove ispod pupka, nekada sa velikim grcevima. Cujem kako mi krce creva. Stolica mi je normalna, 1 dnevno bez proliva. Ne znam sta vise da radim od bolova. Zatvorio sam se u kucu, ne mogu nigde da idem. Doktorka samo kaze da sam dobio lekove i da ce mi oni pomoci. Ako neko ima slicna iskustva i ako mu je nesto pored Colospe pomoglo neka mi napise ovde. Ocajan sam. Znam da nemam nikakvo organsko oboljenje i da je ovo najblazi oblik oboljenja ali ne mogu vise bol da podnesem. Sinoc me je bolelo i oko pupka i cela ta regija. Smrsao sam 10 kila za 2-3 meseca. Ne smem ni da jedem vise koliko sam jeo. Doktorka kaze da se ponasam normalno, da vezbam teretanu, kosarku slobodno a ja ne mogu iz kuce da izadjem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon
PostPoslato: Pon Maj 28, 2012 1:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2011 12:37 pm
Postovi: 5
Svima koji imaju problema sa IBS-om hteo bih da preporučim jedan izvanredan preparat, Cai-pan 100% etarsko ulje od japanske mente, ima izvanredne rezultate kod lečenja iritabilnog kolona. Sama nana daje izvanredne rezultate dok ovo ulje od te specijalne japanske mente je baš preporučeno za to... Možete naći više o cai-panu na netu a ulje ima da se uzme po apotekama i preko neta, vredi probati...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: