Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Sre Sep 05, 2012 12:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 1:49 am
Postovi: 16
cuo sam i citao,da se sa uspehom candida leci uljem divljeg origana( do duse nisam probao)
10ml oko 1600din
u kafenoj kasicici 1 kap tog ulja sa bilo kojim jestivim uljem,pola sata nakon svakog obroka
postepeno treba povecavati dozu(kapi) ali nikada vise od 12 dnevno!
tako 3 nedelje pa 10 dana pauze pa opet sve ispocetka..
tvrde da sigurno resava problem sa candidom kao i sa mnogim drugim bakterijama...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Sre Sep 05, 2012 8:12 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Pijem ga vec 9 meseci. Pomaze mi kod bakterija i u kombinaciji sa nekim drugim biljnim preparatima za Candidu,ali ide tesko. Doduse, ja ga pijem razblazeno u casi prokuvane vode,jer je tako u uputstvu ranije pisalo.

Stvarno mi je pomoglo kod urinarih infekcija (jer zbog silnih proliva,napadale su me razne crevne bakterije i pored uredno vodjene liclne higijene),a i kod ginekoloskih .

U crevima je stvarno uzas.Jako tesko se vraca u normalu,a preko creva ide 80 % imuniteta.Kako da poboljsamo imunitet,kad nam creva ne funkcionisu?A, bez imuniteta nema borbe sa Candidom. Pa,onda problem u jetri sigurno postoji,njeno oboljenje je uzrok skoro svim bolestima.

Verovatno i nedostatak enzima. Skoro sam citala u jednoj knjizi o jetri da postoji netolerancija jetre na mnoge secere.Jednostavno ne moze da ih obradi kako treba.Ja sam radila glukoza test,pri kojem se pije na svakih sat vremena bocica ciste glukoze i u tom testu mi je drasticno skocio insulin.Njega luci pankreas.Pankreas je povezan sa zucnom kesom i jetrom.Pankreas obavlja dvostruku ulogu:
1) izlučuje sokove potrebne za preradu hrane u crevima, koji se mešaju sa žuči iz jetre. To je egzokrina funkcija gušterače;
2) u krv luči hormone, koji deluju u drugim delovima tela, što predstavlja endokrinu funkciju gušterače.

Zato je jako tesko iskoreniti Candidu.Da je to kod mene obicna infekcija,kao kad sam imala oralnu candidijazu kao devojka,izlecila bih se sa par kutija Nistatina.Ovako pila Nistatin i uzmem red crne cokolade (posto su neki rekli da sme kad opadne secer) i totalno zeznem rektalni deo.Ne znam kako? Znam samo da me boli i da su stolice kisele,peku.Crna cokolada je verovatno mnogo jaka za varenje,a i Nistatin mi je uticao na jetru i sad se sve poremetilo.

Amerikanci takodje stalno isticu da mnogi ne mogu da izlece Candidu,jer problem lezi u nedostatku kiseonika,koji poboljsava borbu sa raznim bakterijama.Gledala sam fenomenalnu BBC-ijevu emisiju o mravima.Posto oni zive pod zemljom,gde je toplo i vlazno,cesto imaju u svom mravinjaku gljivice.One ispustaju toksine,stvaraju gasove, ugljendioksid.Prikazali su podzemnim kamerama.Da bi opstali,mravi buse male rupe,koje im sluze kao ventilacioni otvori i tako se bore sa gljivicama. Sve je to uproscenjije u prirodi.

Zato Candida izaziva nadimanja i gasove u crevima,grceve takodje.Od nje boli ceo stomak. Postoji BIKOM terapija kojom se moze odrediti prisustvo Candide.Takodje i preko zive kapi krvi,vide da li je Candida povecana u organizmu.Meni je u oba puta pokazalo povecano prisustvo Candide i to preporucujem da se odradi,bolje je od nosenja stolice na pregled.Preko zive kapi krvi se vidi ima li i parazita,koji takodje mogu dati sve one simptome koje smo naveli.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Pet Sep 07, 2012 1:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 11:35 pm
Postovi: 23
Danas sam bila na kontrolu
test stolice na okultno krvarenja: negativan
nisu izolovane bakterije ni gljivice
krvna slika odlicna:) crp,sedimentacija i fibrinogen u granicnim vrednostima
UZ abdomena:bo

i dalje je dijagnoza IBS

simptomi i dalje isti..nadutost,gasovi,neformirane stolice:(((

P.S. od maja meseca do danas ugojila sam se 7kg:) po istoj onoj vagi u opako ruznoj gastroenteroloskoj ambulanti:D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Pet Sep 07, 2012 1:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 11:35 pm
Postovi: 23
neznamgdebijem

ulje divljeg origana sam pocela prethodne nedelje da pijem zbog jacanja imuniteta.citala sam i ja da je odlican,kazu najbolji u te svrhe kao i da suzbija razne bakterije u organizmu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Sub Sep 08, 2012 10:09 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Mozes li samo da nam kazes u kom si gradu i gde si radila analizu stolice.

Potrebno je da odradis stolicu na parazite i protozooe.To se takodje nosi 3 dana za redom uz provokaciju.Nosi se zadnja stolica,ona koja maltene izadje iz tankog creva.

Problem je sto mnogi mikroorganizmi cuce ucaureni negde gore u tankom crevu,pa zato ne mogu da se izoluju kako treba.Mozda je i neka dr. bakterija kao Clostridium ili nesto sl.?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Sub Sep 08, 2012 10:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 11:35 pm
Postovi: 23
jesam i na parazite i protozoee..da ne citiram izvestaj,uglavnom nista nije izolovano.
ne razumem kako mislis zadnju stolicu? ja imam jednu u toku dana..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Ned Jul 07, 2013 10:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 4:03 am
Postovi: 22
quincekap je napisao:

Verovatno i nedostatak enzima. Skoro sam citala u jednoj knjizi o jetri da postoji netolerancija jetre na mnoge secere.Jednostavno ne moze da ih obradi kako treba.


Amerikanci takodje stalno isticu da mnogi ne mogu da izlece Candidu,jer problem lezi u nedostatku kiseonika,koji poboljsava borbu sa raznim bakterijama.

.
Dobro veče,moje postovanje vima,pogotovo sa ove teme !
Vidim da si dosta čitala,ne samo o kandidi...hvala na informaciji,ali me interesuje da li ste pili Digestal,enzim koji izlučuje jetra i sad mi nije jasno to oko nedostatka kiseonika,ja to nikada nisam čula niti mi je to padalo na pamet.
Sad ću zvučati kao dete :jel to treba da dišemo duboko:da se bavimo sportom kako bismo poboljšali cirkulaciju,samim tim i kiseonik u krvi ? :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Pon Mar 24, 2014 1:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2014 1:07 pm
Postovi: 1
.[/quote]i sad mi nije jasno to oko nedostatka kiseonika,ja to nikada nisam čula niti mi je to padalo na pamet.
Sad ću zvučati kao dete :jel to treba da dišemo duboko:da se bavimo sportom kako bismo poboljšali cirkulaciju,samim tim i kiseonik u krvi ? :o[/quote]


Ja nisam doktor, ali se prilično interesujem za načine ublažavanja stresa.
Zaključak tokom proučavanja istočnjačkih tehnika tipa joga i meditacija je da je
DUBOKO I PRAVILNO DISANJE NAJBITNIJA STVAR ZA ZDRAVLJE ČOVEKA :)

1. http://www.youtube.com/watch?v=Pql7IdO_bmc
Yoga centar Sombor, Uvod, zašto Yoga?

2. http://www.youtube.com/watch?v=hsF6mzWZK68
Vodjena meditacija: Udah, izdah, Yoga centar Sombor

Trenutno i ja imam glasno pretakanje creva, sve analize su mi ok, sterilne... verovatno IBS, ali videćemo... kad duboko dišem pretakanje se smanjuje, problem je što zaboravljam da to radim svakodnevno.. ali malo vežbe i sve predje u rutinu :)

...u svakom slučaju, čim završim sa analizama, krećem sa uzimanjem Matičnog mleča, jer jer sam već dva puta eksperimentalno dokazala na sebi da nije bitno koja je bolest, matični mleč pomaže jer deluje na nivou ćelije, odnosno obnavlja je celu, zbog čega sam na kraju naučila i da ga proizvodim, jer imamo pčele već 40 god. :)

Napomena: Matični mleč (nešto više na linku http://www.medo-flor.hr/hr/pelinji-proi ... tioksidans )
je jako osetljiva supstanca, reaguje u dodiru sa sunčevom svetlošću, metalima, vazduhom, itd.. tako da onaj liofilizirani teško da može da zadrži svojstva u toku transporta i prerade. Ja svoje zalih čuvam na -20 C, u bočici od tamnog stakla, hermetički zatvoren.. ako nekom treba javite se na moj fejs nalog :)
https://www.facebook.com/snezana1
Posle otprilike 2-3 bočice sam imala snage da radim sa pčelama od 8h do 19h, i još da spremam ispite posle, i to samo jedno čitanje bez ponavljanja :)

Imala sam ranije candidu, nju sam regulisala ishranom... smanjiti šećere, testa i sl.. sve se može naći na netu. Ubaciti BELI LUK obavezno (njega možete i gutati kao tabletu da se ne bi osećao zadah), propolis (20 kapi ujutru i uveče, pomešano sa toplom vodom ako imate zatvor, sa hladnom ako imate proliv. To i matičnu mleč mi je preporučila doktorka sa onkologije u Nišu, i tako me navela da naučim da proizvodim mleč, kad sam videla da stvarno deluje, bez ijedne tablete iz apoteke)
Dakle, moje iskustvo govori da samo treba biti istrajan sa candidom albicans.. Ja je više nemam, bez obzira što se "ne leči" :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: iritabilni kolon i mrsavljenje
PostPoslato: Ned Jun 12, 2022 12:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 12, 2022 11:57 am
Postovi: 1
Pozdrav,
Znam da su odgovori od pre nekoliko godina,Ali zelim da podelim svoje iskustvo.
Pocelo je sve sa krvi u stolici I sa vodenim prolivom Koji je nakon jednog Dana uz upotrebu probiotika prestao vrvtno virus,naravno hemoroidi su bili upaljeni koje imam od ranije.Stolicu posle toga vise zbog stresa nisam mogao da regulisem sve stolice su bile mekane,retko formirane Ili tanke,sa sluzi Ili bez,krcanje creva,pretakanje,cim se probudim mislim Kako cu do WC ,inspekcija se vrsi posle svakog odlaska u toalet da li ima crne tackice da li je zuta,tanka,sluzava,gubitak 6-7 kg za taj kratak period,misli koje prolaze to je to od mene,jos veca depresija citanje po forumima poistovecivanje sa drugim ljudima.Sledi odlazak kod gastro kaze imas IBS na osnovu simptoma.Daje mi kolosal 2x dnevno I probiotik bilo Koji izmedju.Malo mi to smiri Ono pretakanje I krcanje Ali stolice I dalje su retko formirane .Dijeta naravno,pazi se sta se jede .Uzimam godisnji da se restartujem Ali sve je to nekako lose ujutru jedna stolica normalna pa onda kasasta.Konacno shvatim da imam vecinom ujutru problem I izbacim cuvenu jutarnje kafe I gle cuda vise je zurim u WC

Resenje I moje licno iskustvo je razgovor,druzenje sa drugim ljudima ,sto manje slobodnig vremena za sebe ,I kada Vam nije do odlaska naterajte se I skupite snage da se vidite I druzite sa nekim,svakako poseta lekaru I neko za sada trajno resenje mi je izbacivanje jutarnje kafe koja mi je pravila ogroman haos.Nakon izbacivanja te poznate jutarnje kafe ,Meni je konacno bilo bolje.
Dobro zdravlje i hrabrosti Vam zelim jer znam da je uzasno tesko.
Srdacan pozdrav,


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: