Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 44  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Jan 12, 2012 4:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
Trutko,..dakle kad se istopi lanolin i vazelin, ti si dodavao 100ml rastvora propolisa..Koliko posle dugo mesas? Malo mi je cudno jer alkohol je vazodilatator i siri krvne sudove...i jos nesto...nema sansi da nadjem lanolin nigde u apotekama..kazu da ga oni koriste za pravljenje krema i masti u velikim kolicinama ali da ga ne prodaju na malo..

gde da ga nadjem. hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Jan 12, 2012 9:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 10:59 am
Postovi: 13
Kad se vazelin i lanolin istope skineš s parnog kupatila(tj ne greješ više) i dodaš alkoholni rastvor propolisa i mešaš dok se ne sjedini(5-10 minuta) i to je to. Prvi put sam pravio tako da nemam većeg iskustva s tim ali sam zadovoljan nastalim proizvodom tj kremom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Sub Jan 14, 2012 1:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 11:57 am
Postovi: 8
Kao prvo korišćenje alkoholnog rastvora propolisa sigurno će pogoršati stanje spoljašnjih hemoroida, a kod unutrašnjih će izazvati pravu katastrofu. Propolis se koristi kada hemoroidi krvare ili je u pitanju akutna analna fisura. Morate prepoznati u koju kategoriju spadate. Ima ih 4 i to: PRVA kada osetite blago peckanje, svrab i neprijatan osećaj. DRUGA kada hemoroidi pri stolici ispadnu iz rektuma, ali se posle izvesnog vremena sami vrate. TREĆA kada se hemoroidi posle stolice ne mogu vratiti sami , već ih vi sami vraćate. ČETVRTA kada su i na spoljašnjem i na unutrašnjem svinkteru. Velika greška je da kod takvih problema koristite sintetičke preparate jer već posle 7 dana stanje će se sigurno pogoršati, pošto ovo što kod nas može da se kupi ima u sastavu i kortikosteroide. Ima li rešenja? Postoje prirodni preparati koji su dali sjajne rezultate kod prve 3 kategorije, a kod četvrte su poboljšanja od 60-90%. Osnova izlečenja je da se hemoroidni čvorići omekšaju, a da se pri tome vensko tkivo ojača. Prosto rečeno to je kao kada se na crevu napravi balon koji treba smanjiti, ojačati mesto gde je popustio i ne dati mu da se više pojavljuje. Cela terapija zavisi od kategorije hemoroida i traje od 60-120 dana, a u težim slučajevima i duže. Prvea poboljšanja se vide dosta brzo, a to su prestanak bolova zbog smirenja upale i prestanak krvarenja.
Ono što treba da znate i razbijete kao zabludu da je vrsta hrane važna za stanje hemoroida. Možete jesti i piti šta poželite ako imate normalnu i redovnu stolicu. To se postiže unošenjem 3-4 litra tečnosti dnevno, a bilo bi dobro i da pojedete 100gr. belih bundevinih semenki dnevno. To će vam najbolje regulisati stolicu. Kada je analna fisura u pitanju, narodski napuklina debelog creva, a medicinski jako oštećenje sluzokože, izuzetno pomaže jača doza propolisa. Nikako u alkoholnom rastvoru već u uljnom i to propolis koji je prečišćen, bez smole i ostalih sitnih prljavština.
Ako mislite da imate samo spoljašnje hemoroide po pravilu ste u zabludi jer malo ljudi ide na kolonoskopiju da bi utvrdio pravo stanje stvari. Problem je uvek unutra pa je korišćenje čepića ili aaplikatora obavezno.
Na našem tržištu je do pre godinu dana bio izuzetan proizvod protiv hemoroida i to je BRĐANSKI MELEM. Sada, pošto je promenio vlasnika pokazuje veoma loše rezultate, pa čak i dosta neželjene kontraindikacije. Lično vam ga ne preporučujem, ali ima još prirodnih preparata koji daju izuzetne rezultate.
Za sva pitanja, savete i rešenja ove neprijatne i dosadne bolesti slobodno mi se obratite
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Sub Jan 14, 2012 1:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 11:57 am
Postovi: 8
Simptome koje ste nam opisali spadaju u PRVU kategoriju hemoroida sa velikom verovatnoćom da će preći u DRUGU, koja je neprijatnija i može brzo otići u višu kategoriju. Koristite isključivo prirodne preparate koje možete kupiti u apotekama, ali izbegavajte BRĐANSKI MELEM koji je od nekada sjajnog melema pao na niske grane jer se pre godinu dana promenio vlasnik. Ako ste iz Beograda idite u Resavsku ulicu br. 6 APOTEKA IGOR, jer oni imaju dosta prirodnih preparata za vaš problem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Sub Jan 14, 2012 1:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 11:57 am
Postovi: 8
danka je napisao:
Po vasem opisu, to mnogo, mnogo lici na hemoroide. I opis peckanja... bas je tako.
Kod nas po miskoj liniji, familijarno, svi pate od hemoroida (od mladosti), tako da sam sa tim upoznata jer sam ja ta koja kuvam, a to je vrlo vazno, kao sto ste i sami primetili.
Naravno da ce vam reci da obavite pregled, ali ne morate ici na neke komplikovane preglede (3-je muskih clanova iz nase porodice, deda, sin i unuk, ah sto je genetika) su (posle cestih krvarenja) obavili anoskopiju (jedan pregled samo zavrsnog dela debelog creva koji nije bolan, nije skup radi se i u privatnim klinikama).
I ja cu vam reci savete hirurga koje su oni dobili.

Kao prvo, pijte puno tecnosti. Pocnite dan tako sto cete popiti casu vode koju ste spremili prethodne veceri (znaci, treba da je ustajala, nikako hladna i u tu casu stavite kaf. kasiku meda da se rastopi, sve to obavite uvece). To prvo popijte ujutru.
Kasnije mozete da to izmenite (neko vise voli da u vodu stavi 3-4 suve smokve umesto meda, pa da to prenoci i ujutru pojede te smokve i popije tu vodu).
Tokom dana obavezno popiti bar 1.5l tecnosti.
Nista ne jedine ljuto, preslano, niti pikantno.
Blaga ishrana treba da vam postane uobicajena, to je vrlo vazno jer i ako sredite tu venu -hemoroid koji vam smeta, lako ce se javiti druga.
Alkoholna pica izbegavajte, narocito zestoka -u akutnoj fazi su stogo zabranjena, kada je sve mirno, kazu da malo piva ne smeta.
Rostilji i sta uz to ide - e, to se ne sme.
Ako cesto putujete (kao mladji muski clan nase porodice), tada ponesite sa sobom grickalice od vlakana (u mega marketima cete naci, pogledajte nalepnice, tamo gde pise Fibre.... postoje u raznim oblicima, ali je najbitnije sa Fibrama uzimati dovoljno tecnosti!).
Vrlo je vazno ne naprezati se na wc solji i ne sedeti dugo (citanje nikako!).
Kako hirurg rece:"ako nesto ne obavite z a5 min, ustanite i kasnije opet sedite."
Znaci, stolicu srediti, to je vec 50% lecenja.
Naravno, higijena posle velike nuzde (pranje tog dela mlakom vodom i neutralnim sapunom, mazanje neutralnom kremom, najbolje za bebe ako nema tegoba, ako ima Faktu je dobra ako vam odgovara).
Kada se ima krvarenje, ne smeju se stavljati bilo koji cepici, ali Faktu cepici smeju i treba.
Ali, vrlo je bitno kako staviti cepic (to je hirurg detaljno objasnio): u unutrasnjosti debelog creva, i to na oko 6cm se nalazi hemorodini cvor, a to znaci da treba cistim rukama, cepic dudoko ugurati, da bi dospeo do tog mesta i da bi lepo obavio tu ranicu, to je vrlo vazno, a o tome se retko govori).
Takodje je vazno stavljati dovoljno dugo cepice, obicno se savetuje bar 1 kutija, znaci 10 dana, a cesto i 14 dana stavljanje (2X dnevno u pocetku lecenja, kasnije 1X dnevno, posle velike nuzde).
Da jos dodam nesto sto ce mozda izgledati cudno, ali jeste tako: stres, tj razne sekiracije lose uticu na hemoroide, te i na to obratite paznju.
Kao sto i sami znate, hemoroidi se lako upale, lako prokrvare, a njihovo zarastanje je bas sporo, te se mora biti strpljiv.
Prakticno vas hemoroidi teraju da zivite zdravim zivotom (ne savetuje se stajanje ni sedenje, vec setnja, ali ne u akutnoj fazi, tada leskarite koliko mozete i ako mozete)
Eto, to je nase iskustvo, pa iako nisam lekar, nadam se da sam vam malo pomogla u toj ne opasnoj, ali vrlo dosadnoj bolesti.

Danka,
u vašem tekstu ima dosta istine, ali vaš savet da se koristi FAKTU mast i čepići je prosto frapantna. Faktu mast ima tri sastojka, a jedan od njih je kortikosteroid. Pa zapitajte se zašto se ne mogu koristiti duže od 10 dana. Po meni i to je mnogo jer će se stanje sluzokože pogoršati već posle5-6 dana. Ako terapija traje 2 meseca moraju se praviti pauze u korišćenju sintetičkih preparata, pa mi objasnite kako je izlečenje uopšte moguće?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Sub Jan 14, 2012 3:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
eko meleme, sa tobom se slazem da je lose koristiti alkoholzbog vazodilatacije i iritacije i da ne treba koristiti kortikosteroide..

ja savetujem da se koristi prirodni melem od propolisa, istopljenog i pomesanog sa vazelinom...da ne kazem lanolinom jer ga ja nisam uspeo kupiti nigde u apotekama jer ga ne prodaju.

nema pravila, nekome pomaze krema za pete, nekome nesto sto drugome odmogne, treba samo pronaci sta..meni Brdjanski melem ama bas nista pomogao nije, Pilex tablete skupe, takodje nista, cak mi i gore bilo, ali mi recimo hepalpan, ne hepatrombin vec hepalpan,i to 2 godine bas recimo nista nisam imao nikakve tegobe..pomogne hepatrombine prvih 5 dana kao sto kazes, posle toga nikako, mozes kilo da stavljas ali nista...zato ja prvo, retko, ako kad zatreba, hepatrombin, pa posle 7 dana, neven, pa onda hepalpan. ta kombinacija je najbolja, za mene

dakle, sta ti eko melem predlazes..da li to sto predlazes je iz sopstvnog izkustva ili ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pon Jan 16, 2012 4:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 11:57 am
Postovi: 8
arvin je napisao:
eko meleme, sa tobom se slazem da je lose koristiti alkoholzbog vazodilatacije i iritacije i da ne treba koristiti kortikosteroide..

ja savetujem da se koristi prirodni melem od propolisa, istopljenog i pomesanog sa vazelinom...da ne kazem lanolinom jer ga ja nisam uspeo kupiti nigde u apotekama jer ga ne prodaju.

nema pravila, nekome pomaze krema za pete, nekome nesto sto drugome odmogne, treba samo pronaci sta..meni Brdjanski melem ama bas nista pomogao nije, Pilex tablete skupe, takodje nista, cak mi i gore bilo, ali mi recimo hepalpan, ne hepatrombin vec hepalpan,i to 2 godine bas recimo nista nisam imao nikakve tegobe..pomogne hepatrombine prvih 5 dana kao sto kazes, posle toga nikako, mozes kilo da stavljas ali nista...zato ja prvo, retko, ako kad zatreba, hepatrombin, pa posle 7 dana, neven, pa onda hepalpan. ta kombinacija je najbolja, za mene

dakle, sta ti eko melem predlazes..da li to sto predlazes je iz sopstvnog izkustva ili ne?

Ne samo iz sopstvenog, nego iz hiljada iskustava korisnika koje sam uglavnom lično kontaktirao.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pon Jan 16, 2012 4:58 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
^eko meleme, a sta konkretno predlazes a da je delotvorno. Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 8:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 12, 2012 8:05 pm
Postovi: 1
Da li je neko video ovo:
http://www.hemaway.com/how-it-works-act ... d-s/28.htm

Prevara? Probao nekad neko? Deluje mi totalno nemoguće...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 1:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 1:31 am
Postovi: 5
Ljudi, molim Vas za pomoc i savet. Naime, imam 24 godine i dosta vremena sedim (po 8,9 sati dnevno) na koznoj stolici.Primetio sam neku izraslinu kod anusa koja me ne boli na dodir, ali sam jedno vreme osecao jak svrab oko anusa, desavalo mi se i da na wc papiru imam linijicu sveze krvi.Nemam krvi u stolici i imam je redovno, nekada i po 2x na dan.Desava mi se da kada mi je stolica tvrda da me pece dok vrsim nuzdu.Jedno vreme sam osecao ostar bol u rektumu, kao da mi neko noz zabije ali je to bilo retko, jedno vreme sam cak na boksericama video da imam neku "sluz" , takodje retko ali se desavalo.Da li je to normalno kod osoba koja ima hemoroid(e)???? Mazao sam Hepatrombin H mast i sve je proslo sem sto je ta izraslina i dalje bila tu ali manja.Mazao sam je 7 dana i to nekako neredovno, tj mazao sam je samo 1 dnevno(a na uputsvu pise 3,4 x dnevno) i to oko anusa i na mesto "ispupcenja" ali unutra nisam.Da li se moze znati da li imam hemorode i unutra?????I da li skodi ako mazem i unutra a nemam unutrasnje hemoroide???? Sada mi se opet vratio svrab i peckanje tokom vrsenja nuzde i malo krvi na wc papiru. MOLIM VAS da mi neko pomogne nekim savetom i sta bi mogao da preduzmem oko mog problema? Icu cu kod lekara ali bih prvo probao nekom kremom pa da vidim da li ce me proci.Molim za pomoc, ko god moze bilo kakvim savetom i da mi neko ko je imao slicne probleme kaze neki savet.

Unapred hvala.

Pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 10:14 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
Pozdrav Panto, evo da ti odgovorim koliko znam.

Jesu to simptomi.

Prvo nemoj da sedis toliko, ako moras, setaj na svaki 30 minuta bar po 10 minuta, ustani, protegni se.

Drugo, koristi hepalpan, hepatrombin H (njega ne duze od 7 dana), Hemor M je jako dobra, kao mentol je i ublazava svrab i peckanje.

Trece, OBAVEZNO pranje prohladnom vodom, dobro, posle velike nuzde, pa mazanje kremama.

Cetvrto, kupi HIPERMANGAN, to je prah. Sipaj u lavor neki toliko vode da mozes da sednes u nju, Mlaka, u nju sipaj hipermangan, PAZI prstohvatom odmeravaj, uzmi izmedju prstiju i kao da soli. MALO, voda mora da bude blago roze, kao vino Rose...sedi 3x dnevno po 20 minuta., posle toga mazanje. najbolje bi ti bio rdosled sledeci..velika nuzda, pranje prohladnom vodom, hipermangan kupka, mazanje..

Ukoliko boli, Phlebodia tablete 3x1 dnevno 10 dana i Chemoral tablete (smanjuju otok) 2 x 2 dnevno, 5 dana

To je to. Hrana tecna, ne soljena, ne zxacinjena, ne ljuta. I to ispupcenje se jako sporo povlaci, od `10 do mesec dana...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Feb 23, 2012 1:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 07, 2012 6:10 pm
Postovi: 6
Lokacija: Novi Sad
arvin je napisao:
hajde ga kokretno pitaj KAKO se izlecio medom i napisi ovde..

evo recepta za Propolis mast


Izvinjavam se svima sto tek sada pisem. Nisam dugo sreo tog prijatelja koji mi je pricao za med...


Dakle terapija medom: Kada osetite bolove, otok, sta vec, namazete taj dan uvece bolno mesto oko analnog otvora cistim obicnim medom. I naravno malo unutra. Ne stedeti... ;) Preko toga recimo staviti dosta vate, pa moze i WC papira, da se ne zalepi to sve na donji ves, razumete, i tako prenociti. Sutra ponoviti tretman, opet uvece.

(moja interpretacija: ako cete ceo dan prelezati ceo dan, onda verovatno moze i ranije da se ponovi procedura, kako osetite vec...)

I tako raditi par dana, i problemi bi trebalo da prodju. I ne samo to, nego ne bi trebalo da se ponove duze vremena, nego inace, za ljude koji redovno imaju upale.

E sada ja nism nikad probao to, jer kada mi bude stani-pani, bojim se da probam nesto nepoznato, pa ako se ispostavi da mi "ne radi" a ja izgubio vec 2-3 dana. Nego se okrenem proverenim metodama, Faktu ili Hepatrombin. Ali taj projatelj me uverava da 100% radi!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Feb 23, 2012 1:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 07, 2012 6:10 pm
Postovi: 6
Lokacija: Novi Sad
E da i samo jedna napomena, pazite da kupite dobar kvalitetan med, nekad ljudi mesaju med sa secerom da doboju na kolicini smanje cenu. Znaci ako znate nekog (ko zna nekog itd.) ko je pcelar....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Feb 23, 2012 3:26 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
meni to prvo bilo na pamet, i nije mi delovalo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Feb 23, 2012 10:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 10:14 pm
Postovi: 3
Dobro vece,sapatnici.Nov sam na forumu i naravno da sam lutajuci po netu u potrazi za resavanjem muke dosao ovde.Nisam bas prelistao sve stranice ali i ovo sto jesam dovoljno je da se ukljucim u pricu.
Probao sve i svasta,kreme,cepice,gutao tabletice,pio cajeve,kupio _reklamiranje_ i malo se primiri i onda sve ponovo.Sada sam u fazi laganog krvarenja.Do juce sam stavljao magnete a od nocas ponovo cepici i mast factu.Pre ovoga Hemor M redovno.
Inace svaki odlazak u WC kada sam u ovakvoj fazi lagani stres za mene.I na kraju sam i pcelar sa vise od dve decenije bavljenja ovim lepim hobijem.Moram da vam kazem da med nisam stavljao na obolelo mesto.To je dobra ideja jer med sam po sebi je odlican za dezinfekciju rana.Problem ce nastati kada se on pod uticajem toplote tela postane malo tecniji.
Propolis je prirodni antibioti i jedino se rastvara u cistom alkoholu 98%.E sada je veoma bitno znati koji odnos propolisa i mesavina vazelina i lanoline nece nadraziti obolelo mesto i izazvati burnu reakciju.Mozda treba probati mesavinu meda (livaski ili sumski) sa 30%rastvorom propolisa.Ja za moje kupce pravim mesavinu sa 1/2 kg meda i 10ml propolisa.Ovaj odnos je dobar za dezinfekciju usne duplje,infekciju krajnika i bronhitis.
MATICNA MLEC nije za spoljnu upotrebu vec iskljucivo sa medom i polenom za oralnu upotrebu.
Toliko za sada.
Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 34 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: