Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 44  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 19, 2009 1:27 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm
Postovi: 77
hajde da se i ja ukljucim u klub :) ... mene hemoroidi muce godinama, do sada nisu krvarili, spoljasnji su, izdju posle svake stolice ali se posle pola sata povuku. prilikom poslednjih par stolica primetio sam krv na papiru, sveza crvena, u malim kolicinama. da li je to od hemoroida posto sam procitao sve i svasta? hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 19, 2009 1:41 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
verovatno jeste zbog hemoroida!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: novi clan
PostPoslato: Ned Feb 01, 2009 4:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 3:49 pm
Postovi: 1
Ne znam da li Vam je stigla poruka,gosp.Danak ali dali mozete da mi kazete sta Vi to kuvate jer ja nemam bas iskustva sa tim
Hvala ANA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 02, 2009 7:09 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am
Postovi: 1003
Ana, tek sam sada videla ovo-odgovorila sam vam na privatnu poruku,
poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: hemoroidi ili kondilomi?
PostPoslato: Čet Feb 05, 2009 11:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 05, 2009 11:05 am
Postovi: 1
Imam probleme sa kondilomima genitalno i, posto znam da se oni mogu rasuti svuda okolo, primetim u analnom otvoru neke kupaste izrasline, po neke tamno plavo obojene na vrhu. Odjurim u panici kod dermatovenerologa koji me leci od kondiloma i on kaze "To su hemoroidi, nisu kondilomi" .Imam je sve te simptome hemoroida, po nekad tesko praznjenje, nabreklost i svrab u tom delu, nemam krvarenje. Cesto imam problem kao da se nisam dovoljno ispraznila. Imam i fisuru. E, sad pitanje za vas prisutne na ovom forumu "Ima li i jos neko KUPASTE hemoroide, na 1,2 cm od analnog ulaza ili da ja posumnjam da ovo, ipak, kondilomi?"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Molim nekog stručnog za hitan odgovor
PostPoslato: Sre Feb 18, 2009 9:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 1:03 pm
Postovi: 2
Prije 7 dana sam primjetila čvoric na anusu. Ranije sam sumljala da imam hemoroide jer me svako praznjenje crijeva boljelo osim skroz mekane stolice... A stolicu sam imala jedanput dnevno skoro u isto vrijeme zadnje tri godine (prije večernjeg treninga). Onda sam krenula na faks i treniranje se svelo na minimum, vrijeme ishrane se promjenilo a tako i vreme za stolicu. Postala je neredovna... Da se vratim čvoriću... Kada sam ga primjetila, mazala sam nekom kremicom sa nevenom, ali nista nije pomoglo. Na forumu sam procitala za času vode sa medom i Faktu čepiće i počela sam to da upotrebljavam. Stolicu imam jednom dnevno ali se moj "čvorić" puno prosirio. To je vjerovatno ono sto zovu vanjski hemoroid... Samo to njegovo prosirenje nije tako "kao zrno graha" tvrdo vec je nekako mekano i cini mi se kao da je to "zid" anusa. Uglavnom 10 čepića sam potrosila (jedan na dan), i samo mi se povecalo... Danas sam uzela čaj Josif Pancic, Proctosan - mast za hemoroide (bufeksamak,bizmut subgalat, titanium dioksid,lidokalin hidroklorid monohidrat + pomoćne komponente...) i Delmeson čepiće (fluorometolon, neomicin-sulfat, feniramin - maleat).... Vidjecu za dva tri dana sta ce se desiti s obzirom da mi Faktu čepici nisu pomogli. Kako sam negdje pročitala, ako je ovo sto ja imam hemoroid, on je IV stepena jer kad je "izasao u spoljni svijet" i kad ga vratim on ponovo izleti :-? . Preporucuju mi da kupim neku mast Tobrex. Ona je inače za oci ali kazu da je izliječila i probleme slicne mojima. Trenutno zbog obaveza na faksu ne mogu stici kod doktora pa molim sve koji znaju nesto o ovome svemu sto sam napisala da mi odgovore sto prije... Hvala unaprijed


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: do gospodza Danka ili neko ko moze mi odgovoriti
PostPoslato: Ned Mar 15, 2009 9:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 9:25 am
Postovi: 2
Lokacija: Ostrava
Imam 29 godina. Prvi put mi se pojavilo krvarenje nakon praznjenja prosle godine sa svetla sveza krv.Po 2-3 dana to je nestalo.Tada sam napravio krvni test i krv je bila uzuzetno dobra samo su bile enzimi malo povecane.
Primetio sam da posle praznjenje i sad na toalet papir vidi se sveza krv.
:( :(
To nije cesto ali mogu reci da je nekoliko puta mesecno.Primetio sam da je to pojava nakon manje spavanja i naporni dani , kako sto su posao 8-9 saata + neke zurke sa alkola koje doprinesu da spavam samo nekoliko saati.Na radno mesto uobicajeno sedim dobrih 8 saati.
Znam da je pregled najbolje resenje.
Ali i ja patim kao i ostali od cinjenica da je mozda tumor ili neka druga bolest pa se malo i plasim.
Molim vas na savjet.
Zahvalan,
Jovica

_________________
Jovica


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 15, 2009 7:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 2:45 am
Postovi: 25
Sve sam procitala sto je pisano na ovom forumu, ali izgleda da je moj tata u najgoroj fazi i ne znam da li mu ima pomoci i nakon operacije.

Naime, on ima 59 godina, zdrav higijensko-dijetetski rezim zivota, zaista se pravilno hrani, ne pije, ne jede zacinjeno, ne pusi, dok je bio u stanju bavio se rekreativno fudbalom, 1x sedmicno, ne sedi puno...

Vec nekoliko godina ima problema sa hemoroidima, i tad su mu muke olaksavale razne supozitorije, melemi, cajevi i sl.

Kad vise nije nista pomagalo, a napominjem da je sve sa naseg trzista isprobao i nista mu ne pomaze, bio na raznim pregledima i na kraju pored krvarenja koje se ne zaustavlja i zbog koga je dospeo u stanje velike anemije i iscrpljenosti, da ne moze da ustane iz reveta normalno, ima ogromne bolove da mu ni najjaci analgetici ne pomazu!!!

Rekli su mu hirurzi da je u pitanju cetvrti stadijum hemoroida, mada se on plasi da mozda ima carcinom debelog creva, pa je zbog toga dodatno psihicki klonuo, a oni to negiraju.
Uradio je sve analize krvne pre par dana i rezultati su mu strasno losi. Mora hitno na operaciju, ali o nije u stanju i prosto ne znamo kako da ga ubedimo kad mu je receno da su cesti recidivi a postoperativni tok jako tezak i bolan, u toj fazi.

Nabavili smo neke MAGNETE za hemoroide u Institutu Mihailo Pupin, u Beogradu, nisu ni bili jeftini, oko 5000,00 ali bar da su vredeli, pa da covek ne zali, vec su napricali price i price o njima, a ni jedan pomak, bas ni jedan, od njih nije bio!!!!! Cak mu je pocelo ogromno pecenje i zarenje, da je trpeo misleci da je to reakcija, ali kad je proslo tih 10 dana primene, kako su nam rekli, izgubilo se peckanje, a cim bi nastavio postalo bi neizdrzivo.

Pa vas ja sve pitam imate li iskustva i nekih povratnih informacija sa ovim magnetima i sta o tome strucne osobe misle, i da li je prica o cestim recidivima tacna, pomozite!!!



Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 17, 2009 5:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 5:17 pm
Postovi: 1
Imam slican problem. pocelo je pre oko 9 meseci na moru. Video sam krv na toalet papiru i uplasio sam se. Ali je sve prestalo za 5-6 dana. Medjutim i sada se povremeno javi krv, peckanje, svrab. Ali se javi tek posle prznjenja. Znaci nema krvi na toalet papiru nego oko 30 do 40 minuta posle. Da li su to hemoroidi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 22, 2009 9:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 9:49 pm
Postovi: 3
Zdravo dragi moji evo da se i ja javim na ovu temu naime imam problem koji pripisujem hemeroidima iako nisam sigurna da su njihova posljedica.
radila sam rektoskopiju i potvrdjeni su mi unutrasnji hemeroidi ali kao nista strasno sto nemoze higijensko - dijetna mjera sprijecit . Svega se pridrzavam ali mi se svremena na vrijeme desi da odem u wc navodno radi velike nuzde ali onda se dese kao samo vjetrovi prilikom koih se iz anusa izluci nasto kao sluz cesto jako krvava a ponekad i samo smdje roskasta i jako smrdi kao trulez . Lijecnici su to sve pripisali hemeroidima ali ja nisam cula da jos neko ima slican problem. Pa ako neko ima slicne simptome neka se javi molim vas jako sam zabrinuta jer uz sve ovo ja jos iamam pozitivnu helikobateriju u zeludcu koja i poslije druge trojne terapije nije izlijecena ni sama neznam sta me sve ceka ali se jako bojim jer je moj otac umro od karcinoma zeludca a poznato je da ih HB-pilory izaziva. JOs sam zaboravila da kazem da ja inace nemam nikakvih bolova sa hemeroidima i da mi se ponekad pojavi peckanje samo i da su mi jednom otvoreno krvarili ali su prije toga 2 mjeseca pomalo curili . Imam samo unutrasne.

_________________
Treba biti optimista i uporan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Iskustvo!!
PostPoslato: Ned Mar 22, 2009 11:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 11:10 pm
Postovi: 1
Imao sam strahovitih problema sa hemoroidima/upale,bolove,prolabiranje,krvarenje,.../bilo je dana kada sam mislio da cu umreti i kada sam pozeleo da sam mrtav.I zaista sam probao sve i svasta,isao na podvezivanje,koristio magnete,razne mazuljice,supozitorije,meleme,cajeve!Zaista ni sada neznam koliko sam novca potrosio na razne kupovine i placanja!Rezultati nikakvi sve dok nisam saznao za recepturu koju su koristili stari franjevci i koja mi je zaista pomogla.Naravno da cu je besplato otkriti svima koje to interesuje i koji imaju slican problem.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hemoroidi
PostPoslato: Ned Mar 29, 2009 7:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 29, 2009 7:23 pm
Postovi: 1
Lokacija: Sremcica
Porodila sam se pre dva meseca i sad svaki put kad imam stolicu boli me anus..nekada zna stvarno jako da boli pa predpostavljam da su hemoroidi,jel zna neko sta bi mogla da radim???i da li ce to nestati?? :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 09, 2009 2:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 2:45 pm
Postovi: 1
hteo bih da RADEJ malo vishe da objashenja oko upotrebi magneta i njegove efikasnosti oko lecenja hemoroida i kako ih nabaviti
Pozdrav,


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 13, 2009 10:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 2:45 am
Postovi: 25
Pisala sam vec da je moj tata imao cetvrti stadijum hemoroida i da mu nista nije pomagalo. Kad su poceli intenzivni bolovi i krvarenje poput odliva, kad je malaksao i izgubio snagu, tad je pristao na jedinu preostalu opciju : operaciju!
U opstoj anesteziji je operisan, hirurskim laserom, bez zasivanja. Nakon toga je bilo bolno i nezgodno, ali je to normalno, jer je regija prebogata nervnim zavrsecima. S obzirom da su prosle 3 nedelje od tada, oseca se mnogo bolje, nema krvarenja i bolove i vraca mu se snaga.
A sto se tice onih magneta koje je koristio, _reklamiranje_, moram reci da su potpuni promasaj i bacanje novca :(
On je to i osetio na svojoj kozi, ali su se i mnogi lekari slozili sa tim, bez obzira sto se prave na poznatom Institutu!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ?????????
PostPoslato: Pon Apr 20, 2009 12:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 11:47 am
Postovi: 3
Vec dva dana imam jednu neugodnu bolest sto nikad do sada nisam imao i ne znam sta da radim.Naime ne znam ni o kojoj je bolesti rijec,pretpostavljam da su hemoroidi.Imam bolove u predjelu anusa koji su skoro nesnosljivi.Jedva mogu da hodam,pogotovo da sjedim.Kada idem u wc jako me boli kada vrsim nuzdu,i kada se brisem.Bolovi su veoma jaki ali ne krvari.Pa sam zelio da pitam za savjet,da mi neko kaze o cemu se tu radi,i sta bi bilo najbolje poduzeti,osim da idem kod doktora, i da li ima neki lijek za to.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 25 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: