Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pon Maj 09, 2011 1:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2011 12:51 pm
Postovi: 2
nastavnik 50, napisavte cudo, no ne dopisavte za kakva mast stanuva zbor, kontakt telefon za zenata sto ja pravi masta, kako moze da ja najdam, jas sum od skopje mozam brzo da se javam.
Informacijata e korisna koga e celosna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Uto Maj 10, 2011 9:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 10:24 pm
Postovi: 2
anic sk, masta mi ja prati majkata na cimerkata na mojata kerka,Taa e od Prilep.Ama ona mi prati malku od nejzinata kako za proba ,a po Veligden i se javiv da i kazam kakov efekt postignav i da mi poraca uste kutivcinja da gi imam .Zenata sto ja pravi e od kaj Kicevsko nitu adresa i znam nitu telefon.Znaci odam preku majkata na cimerkata na mojata kerka i uste da vi kazam mi prati i eden caj koj mnogu pomagal za sekakvi tumorozni zaboluvanja.No ne sum pocnala da go pijam bidejki ne e dosusen .Livcinjata bea svezi zeleni i mi poracala da gi issusham pa da pijam,a masta e pravena od zenata nema ni ime nitu znam kakvi sostojki ima vo nea ..Samo znam oti super sum sega analniot otvor nikogash ne mi bil ponormalen od sega.FISURATA( EVE BAS DENESVIDOV DEKA CELOSNO JA SNEMALO)UTRE
odam za SK. kaj kerkata ke ima apsoloventska vecer pa imam namera da mu se javam na dr. JOVAN MIRCEVSKI vo FILIP VTORI DA MU KAZAM STO SE SE SLUCI OTI MI RECE DEKA NISTO DRUGO NE POMAGA OSVEN OPERACIJA STO KE ME KOSHTA 1000e plus 2 dena lezenje vo bolnica i 10 dena nekoi premivki SE RAZBIRA DOBRONAMERNO DA PORAZGOVARAM.I uste da vi kazam terapijata sto mi ja dadoa od SK. ne ja ni kupiv bidejki maticniot mi rece deka se e na privatno bez recepta i stom se e smireno da ne si davam dzabe parite.VERUVAJTE CUDNO E NO VISTINITO, OD GOLEMA RADOST STO JAS SE KURTULIV(A NA NET IMASE TOLKU MN. STO STRADAAT OD TOA I NE MOZEV DA BIDAM SEBICNA)JAS NE SE KRIJAM AKO SAKATE JAVETE SE NA 071552295.SPREMNA SUM DA VI POMOGNAM.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Čet Jun 30, 2011 10:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2011 12:51 pm
Postovi: 2
nastavnik 50;;moze li da ja najdeme zenata sto ja pravi masta, preku majkata na cimerkata? inace ne moze da si pomogneme vaka... najdovte li kontakt?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pon Avg 01, 2011 8:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 5:10 pm
Postovi: 4
Pozdrav svima na ovom delu foruma...

Ja evo vec 8 meseci muku mucim sa ovim(ili sa necim slicnim).
Pocelo je kao izraslina koja se iznenada pojavila i koja me jako bolela(bila je oko 3-4cm dugacka i 1cm debela kod otvora). Jak bol trajao je oko 2-3 dana, i onda pukne i curi krv na sve strane...i tako jos tri puta u roku od dva -tri meseca.U medjuvremenu dok se ne zagnoji,svetla krv ili zamucena tecnost(nesto kao limfa ili neki gnoj verovatno) mi je curila uglavnom iz analnog otvora,posto se rane zatvore posle par dana. E onda mi se nakon cetiri meseca od prve pojave,malo dalje od otvora(2-3cm dalje) pojavila jedna manja koja je bila velicine oraha,i kad je pukla,od tada imam rupicu na tom mestu kroz koju curi gnoj i krv skoro stalno.... Gnoj je jako odvratan i dosta smrdi,tako da uvek moram da stavljam vatu na ranu koju menjam svakih sat-dva vremena kako mi ne bi stvaralo problem. Da li se ovde radi o fistuli ili nekom drugom problemu i ima li sanse da se resi bez "seckanja"? Hvala unapred na odgovorima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pon Avg 01, 2011 8:54 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm
Postovi: 66
Meni curi već 2 meseca i kako mi se čini ne namerava da prestane. Hirurg koji radi na studentskoj poliklinici mi je rekao da odžavam higijenu i da se javim za 3 meseca, usput su mi se pojavili hemoroidi i imam jake bolove na analnom otvoru prilikom defekacije.

Upravo krećem po uput za Klinički centar da me tamo pregledaju. To što ti imaš je perianalni abscess sa kontaktom između organa... tako nekako se zove. Ja bih ti preporučio da nađeš nekog proktologa i posavetuješ se šta dalje. Kad je zdravlje u pitanju ne sme da bude ni trunke stida.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Uto Dec 06, 2011 1:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 12:33 pm
Postovi: 3
mama34 je napisao:
Moj predlog je da razmislis sta bi uradio da se to desilo ranije, kad nije bilo interneta, i da uradis tako, jer se kod mene svelo na takvo resenje. Ako imas hemoroide, s njima mozes ili ne mozes da zivis, pokusaj da koristis masti namenjene lecenju hemoroida Hadensa, Faktu i slicne, ako je fisura, mora se operisati ako ne zaraste spontano u roku od par nedelje, jer se onda vec treira kao hronicna i lecenje je operativno.
Ja sam operisala fisuru pre malo vise od mesec dana, i sad me muce hemoroidi, koji su se po mom misljenju pojavili davno, ali sam imala fisuru i mislila sam da su bolovi zbog nje, a sad vidim da je pola bola bilo od hemoroida, ali bar nemam fisuru vise, valjda ce s hemoroidima biti lakse, ima ih pola sveta.

Podvlacim : ishrana je najvaznija, vlakna, vlakna...dok ti se ne smuci zivot.

mama 34, molim te reci mi kako ti je sada jer posle nekoliko meseci bezuspesnog lecenja skupljam hrabrost za operaciju, pa me interesuje da li ti se skroz normalizovalo stanje i kakav je postoperativni period,da li si imala bolove, da li si brzo mogla da se vratis normalnim aktivnostima i slicno??? TATA30


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 5:12 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
gagasnaga je napisao:
Moj savet Vam je da pararektalnu fistulu operisete na vreme.
Čekala sam godinu i po i time zakomplikovala situaciju. Fistula je probila 2 zida čmara zbog čega je kripta debelog creva u kome je začeta fistula morala da bude vezana koncem. Konac se zateže na svakih 3-4 dana kako bi taj kanal srastao. Zatezanje konca je veoma bolno. Taj period zarastanja traje od 4-6 nedelja. Kod mene je konac otpao posle 5 nedelja.
Rana nije ušivana jer treba da zaraste iz dubine.
Više nemam strahovite bolove. Sada redovno previjam ranu (2-3) puta na dan, održavam higijenu perući se mlakom vodom. Rana polako zarasta, jer je otvorena i "zahtevna".
Napomena:
Pararektalna fistula se brzo širi i veoma je opasno ako krene uz ledja ( moguće je). Doktori su mi pričali da se dešavalo da se spusti i do kolena. Savet je da ne čekate, već da na vreme odstranite hirurškim putem. Fistula kod mladih ljudi ide veoma duboko, tako da se uvek rade pod totalnom anestezijom!

Kako to niz ledja i do kolena?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 5:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Kako da se razlikuje od hemoroida?Kako izgleda?Opipava se?Jel moze da se maze Faktu kremom?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 5:44 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm
Postovi: 66
Prvo nastane absces odnosno čir... u početku dok ne poraste vidi se i oseća malo zadebljanje kao da je kliker ispod kože. Kada još malo poraste počinje da boli, na kraju su bolovi nepodnošljivi jer gnoj pokušava da probije kožu. Kada probije bol momentalno prestaje. Može se hirurški napraviti rez za drenažu da bi gnoj mogao da izlazi. Ono što ostaje je kanal koji se zove fistula. Može ići do zida creva ili uz crevo. Ovo do kolena je previše ekstremno ali da mogu biti duge... mogu.

Jedini lekovi koji pomožu su antibiotici koji eventualno mogu da spreče pojavljivanje novog čira.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 10:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Moj vam je savet da bolje pre antibiotika probate ulje divljeg origana ili neki antibakterijski caj,kao sto je caj od divljeg origana.Bolje i to nego da se posle antibiotika razvije Candida,pa posle ne moze ni Bog da je unisti.

KRLE,pa ti nagrabusi nacisto.!Bas sam se setila tebe pre par dana.Pa,zar ti nisu lekovi za Krona pomogli? Sta je sa tim?

Jel su ti radili nesto pozadi ili i dalje cekaju? Sto ne promenis lekara i potrazis drugo misljenje?Na Klinickom ti je odlican docent Barisic.On bas to sve radi i operise,nemoj da cekas da zakazes,nego ga juri na odeljenju,kad izadje iz sale,oko 12h.Radi na I hirurskoj,pitaj tacno koje odljenje i kazi da si cuo za njega da je najbolji i da li moze da te odmah pogleda.Kazi i za Krona ili spomeni da te je poslao neki gastro.Na tu foru sam ja dolazila do njega.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 12:12 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm
Postovi: 66
Stolice su mi ok... u poslednje vreme počelo opet da me seče ali mislim da je to od hemoroida pošto sedim 30 sati dnevno. Za mesec dana idem na novu kontrolu, nisu ništa radili vidi se da rana srasta a retko kad i procuri... krv ponekad. Dao mi je 2 puta (na svakoj kontroli) posle izlaska da pijem Ciprocinal (antibiotik). Problem je što me i dalje boli sa desne strane iako sam pio Colospa, neki lek za stezanje creva. Ako mi se nastavi ovako definitivno ću tražiti drugog lekara. 4 meseca boli ne prestaje a pored bola nemam nikakav drugi simptom... da čovek popizdi uzme nožaku i izvadi glupi stomak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 12:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2012 11:55 am
Postovi: 2
ja sam se spasio fisure uz pomoc gela koji sam nabavio iz nemacke.cena je po eu od 50 funti do 85 eur.nabavio sam je ovde za 100 eur i ne zalim.znao sam da nesto mora da postoji da se spasim te napasti.uz pomoc ovog gela prestaje bol i fisura zarasta za kratko vreme.
evo nesto o njemu


Рецтогесиц 0,4% ректални маст
Реkтогесиц (Рек-ТОХ-Јее-СИК) је лек који се користи у болова повезаних са аналне фисуре. Рецтогесиц садржи глицерил тринитрат.
Реkтогесиц опушта мишићe ануса који смањује анални притисак и повећава крвни проток ублажава бол изазван аналном фисуром и употребом истог долази до зарастана.овaj лек би требало користити највише осам недеља

za detaljnije informacije o leku,uputstvu za upotrebu kao i pomoc u nabavci mozete me kontaktirati na e-mail: [email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sub Nov 17, 2012 12:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2012 1:16 am
Postovi: 1
Molim vas šta mislite o laserskom odstranjivanju fisure pošto sam operaciju iste imala pre 20 godina i sada sam ponovo dobila fisuru . Imam velike bolove koristim anestezin mast i nakon toga nifedipin kremu, sve to po preporuci hirurga, još nema poboljšanja jer koristim tek 7 dana .
Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sub Nov 17, 2012 1:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2012 5:36 am
Postovi: 7
Molim Vas za pomoc...
Pre 3 meseca mi je dijagnostikovana fistulae perianalis. Uskoro me ceka opracija. Vidim da su mnogi od vas vec imali iskustva, pa vas molim da mi kazete kako izgleda peroperativni tok?
Sta se radi u postoperativnom toku i koliko traje sam oporavak?
Hvala puno unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sub Nov 17, 2012 2:04 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm
Postovi: 66
Da li uopšte znaš kakva je operacija u pitanju? Da li si bio/bila kod gastroenterologa? Da li znaš šta je uzrok fistule?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 36 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: