Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Uto Avg 13, 2013 1:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 13, 2013 12:47 pm
Postovi: 2
zakazana mi je operacija 20-tog avgusta a u školu krećem 1. zanima me posle 10 dana kad se skinu zavoji,da li su uši natečene i koliko?:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Uto Avg 13, 2013 7:25 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm
Postovi: 70
Zamolio bih one koji su zadovoljni izborom klinike i doktora, tj. rezultatima operacije ušiju da mi pošalju podatke u privatnoj poruci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Sre Avg 14, 2013 1:30 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm
Postovi: 275
Ako Vas zanima moja preporuka, pisite mi na pp... a osle regleda ili operacije napisite ovde izvestaj da i drugi imaju informaciju!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Pet Avg 30, 2013 4:36 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm
Postovi: 70
Jutros sam imao operaciju i za sada boli pomalo, ništa strašno, verujem da je anestezija već pustila nakon 6 sati, verujem da će večeras biti pakleno. I pored obimnog raspitivanja, izgleda da sam loše sreće, operisano mi je samo jedno uvo sa ciljem da se koliko toliko izjednači sa drugim, ali je u tome preterano. Pokazali su mi uvo nakon operacije i sada izgleda prilepljenije uz glavu od onog koje nije bilo klempavo. Rađena je kombinovana tehnika (i isecanje i plitke incizije hrskavice-remodeliranje). Doktor kaže da će to malo popustiti i da će besplatno uraditi popravku ako ne bude valjalo, ali čitajući komentare, vidim da nema ništa od vraćanja kada se radi remodeliranje. Teško njemu ako se ne vrati, cena je veća nego inače, zbog toga što je koristio više tehnika da napravi simetriju.
Čekam ponedeljak da mi skine zavoje i da vidim na šta će to da liči, pa ću napisati gde sam radio.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Ned Sep 01, 2013 12:07 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: dr Jadran Bandić - veoma loše iskustvo
PostPoslato: Uto Sep 24, 2013 7:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm
Postovi: 70
Izložiću svoje iskustvo sa operacijom ušiju, ne želim nikog da plašim, želim da pomognem drugima da ne naprave istu grešku kao ja i da dobro paze kod kog hirurga i u koju kliniku odlaze na operaciju. Teši me to što sam izvukao živu glavu, bar mislim da jesam, iako ću o ovome još dugo razmišljati.

Operaciju je radio dr Jadran Bandić u svojoj ORS Hospital u Beogradu. Imao sam jedno klempavo uvo koje u svom gornjem delu nije imalo potpuno formiran antiheliks i to uvo je operisano. Sada je operisano uvo deformisano i što je sada manje važno asimetrija je i dalje prisutna (uvo koje nije bilo klempavo je sada klempavije u odnosu na drugo). Conha (unutrašnja školjka uva) je deformisana (prelomljena), hrskavica je dobila neprirodni nabor, a antiheliks ide samo do polovine uva iako je dr obećao da ga može napraviti (nedostaje gornja polovina antiheliksa). Skraćivao je lobulu (ušna resicu), iako uopšte toga nije bilo u dogovoru, previše je isečena sa donje strane i više nije kružnog oblika, već je zaravnjena odozdo, rez kojim je ona približena glavi je sa spoljašnje strane uva, gde će ostati ožiljak koji će se videti. Uvo je previše približeno uz glavu, rađena je tehnika incizije, "prevrtanja" i ušivanja hrskavice resorptivnim koncima, isečeno je puno kože (1,5 cm), iako je dogovor bio da korekcija bude minimalna.

Kada su mi pokazali uvo 5 dana nakon operacije, na skidanju zavoja, umalo nisam pao u nesvest, uvo je bilo potpuno ravno, bez ijedne prirodne anatomske strukture i potpuno prilepljeno uz glavu. Kada je dr video šta je uradio i moju reakciju pitao je samo hoću li da mi vrati pare? Onda su mi stavili gazu između uva i glave kako bi ga udaljili i ponovo previli sa savetom da sam podbacujem gazu u prve dve nedelje, koliko traje početno zarastanje hrskavice, uz upozorenje da ne preterujem jer mogu počupati konce iz kože. Posle nekoliko dana uvo se dosta udaljilo od glave, oko 1 cm, conha se delimično ispravila (ovo pripisujem prilično tvrdoj hrskavici i loše odrađenoj remodelaciji hrskavice, koju ne bi trebalo da je moguće vratiti kada se dobro uradi). Ostaje problem nedostajućeg dela antiheliksa i previše skraćene lobule (resice) i potpune asimetrije od pozadi (sa čime nekako i mogu da živim). Inače su mi šavovi na rani od hernije bili bolje urađeni od ovih na uvu, ivice kože uopšte nisu lepo sastavljene, i nakon 15 dana od operacije ivice kože na površini u dužini od 1 cm nisu se spojile (kaže doktor da je teško ušiti kožu u prevoju)?! Kako abdominalni hirurg može skoro mikrometarski precizno da spoji kožu, a plastični ne može?! Evo danas, nedelju dana od vađenja druge polovine konaca sam prvi put dirao ranu prstima i napipao parče konca koje je on zaboravio, sam sam ga izvadio pincetom. Čovek očigledno ne vidi i ne bi smeo da se bavi ovim poslom.

Odlučio sam se za Jadrana Bandića nakon preporuke sa jednog drugog foruma i videvši par njegovih radova. On je jako vešt u pregovorima i obećao je da mi može napraviti simetrične uši, iako je kaže to jako teško izvesti, te će stoga operacija koštati od 120 000 -150 000 (na kraju je ispalo 100 000). Velika greška, nikada se ne odlučujte za hirurga na osnovu samo jedne preporuke, nikada, ali nikada bez obzira koliko nešto želeli nemojte da ne poslušate zdrav razum. Ja nisam poslušao sebe i svoj razum, toliko sam želeo tu korekciju da sam slepo verovao svakom njegovom obećanju koja su jako lepo zvučala, iako je sve u meni govorilo da je u pitanju prevara. Čak je pristao da mu platim u tri rate. Ne slušajte preporuke sa interneta, ne znate ko stoji iza njih, nađite bar tri doktorova rada i precizirajte šta želite pre nego što se odlučite. Klinike koje ne rade vikendom izbegavajte, doktore koje ne možete dobiti u svakom momentu takođe. Inače sam bio i kod dvoje drugih doktora koji su svi tvrdili da mogu napraviti ono što ja želim, ali da ne mogu obećati da će to baš biti to, dok je Jadran Bandić sve lepo izobećavao. Inače, velika većina doktora kod nas samo zna da uši potpuno prilepi uz glavu, tj. da ih hiperkoriguje, o suptilnim doterivanjima, pravljenju nedostajućih anatomskih struktura i postizanju simetrije u slučaju jednostrane klempavosti nema ni govora.

Sama operacija je bila jako teška, osim krvne slike i provere pritiska nikakva druga priprema nije rađena. Operacije je izvedena u analgosedaciji. Hteo je prvo da radi operaciju samo sa lokalnim anestetikom, ali je zato što sam ranije imao reakciju na novalgetol rešio da pozove anesteziologa-nekog "profesora" koji je u penziji i kome je rad u ORS Hospital tezga. Izričito sam zahtevao da me ne sediraju previše, ali je anesteziolog, po sopstvenom priznanju dao dozu sedativa koliku nikome u svojoj 35-ogodišnjoj karijeri nije dao, po njihovom obrazloženju zato što sam imao ubrzan puls (uostalom već sam imao operaciju hernije u lokalnoj anesteziji i veoma blagoj sedaciji i sve je proteklo u redu, takoreći sam uživao tokom operacije). Nije mi jasna logika za tako jako sediranje.

Pre nego što su me uspavali, zadnja scena koje se sećam je doktor koji viče na tehničare da mu ne prilaze tako blizu i svi osim dr bez rukavica i maski. Inače, od monitoringa životnih funkcija za vreme operacije prate samo saturaciju kiseonika. Zahvat na samo jednom uvu trajao je 1,5 h, na kraju je anestezija popustila, pa me je "dovršavao" na živo, sekao je i šio osetljivo tkivo ušiju dok sam ja od bola grčevito stezao ivice stola na kome sam ležao. Od tog bola sam se i probudio. Na kraju su mi pokazali na ogledalu uši i doktor me je pitao da li je dobro i da li da radi drugo uvo. Ja sam u stanju totalne opijenosti rekao da ne treba, verovatno želeći da pobegnem od operacije "na živo", a u takvom stanju jake sediranosti nisam ništa ni mogao da vidim, niti da razmišljam i odlučujem. Ispalo je dobro što nisam dao da se radi drugo, ko zna kako bi njega upropastio. Kada se operacija završila, previli su me i poslali da legnem, ne očekujući da ću se probuditi do uveče zbog doze sedativa (po njihovim rečima). Ubrzo sam bio relativno svestan i na ogledalu u sobi sam video da mi je cela strana zavoja na operisanom uvu krvava. Doktora ni od korova, samo je s vremena na vreme u sobu ulazio neki klinac-medicinski brat da vidi da li sam dobro.

Doktor me je na kraju ponovo previo, nisam mogao onako krvav nigde (i to na moj zahtev). Zaboravili su da mi nisu izvadili bronilu, pa sam morao da tražim da je skinu, hteli su tako da me pošalju kući. Otpuštaju me kući bez informacija šta da očekujem, bez lekova i uputstava šta da očekujem i bez kontakt telefona za vikend (operisan sam u petak).

Tog dana i večeri sam bio relativno dobro, samo manji bolovi. Sledećeg dana dobijam temperaturu (do 37,5) i jaku groznicu zbog koje nisam spavao cele noći. Imajući u vidu u kakvim sam uslovima operisan, počinjem da pomišljam na najgore, cele druge noći ne spavam od groznice. U nedelju odmah ujutru odlazim na ORL kliničkog centra gde mi odmah daju antibiotike i ponovo previjaju ranu, koja je srećom samo inflamirana. Groznica se nastavlja sledeće noći i sledećeg dana (ponedeljak) i popodne mi biva malo bolje, temperatura počinje da pada, ali ostaje narednih 5 dana relativno povišena (37,1). Tri noći jedva da sam spavao po sat vremena. Doktor na previjanju u ponedeljak kaže kako mi nije dao antibiotike jer je "siguran u svoje metode" i da je temperatura posledica "preraspodele fluida", jer imam nadražen simpatikus?!

Na kontrolama asistent dodiruje ranu golim rukama, doktor takođe (mada posle koriste rukavice koje navuku tako što ih asistent prvo dobro ispipa pre nego što ih doda doktoru), navodno ne može se inficirati rana nakon 24h?!

Deo konaca je skinut 14 dana nakon operacije, ostatak 17. dana. Pio sam antibiotike 16 dana zbog čega sam navukao probleme sa stomakom i gljivicama. Inače, kada je skidao konce, zbog tupih makaza kojim ih je sekao nije mogao da ih preseče i dobro ih je razvukao da bi ih uhvatio nekim većim makazama, pa sam prokrvario iz šavova koji su se proširili. Ne dezinfikuje ranu, ni pre, ni posle skidanja konaca, što radi golim rukama.

Inače, doktorovi prsti su u ranama i to svežim, kaže da mu se dešava da se poseče prilikom operacije, ali da se bolesti ne prenose tako lako...

Danas je 25. dan od operacije, ispod kože se vide i osećaju prilično debeli resorptivni konci (navodno im treba 45 dana da se razlože). Inače, mesto gde je hrskavica prelomljena je i dalje malo modro crveno, to me malo brine, jer je trebalo već da prođe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 12:12 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm
Postovi: 275
Kako je sada, kakav je finalni rezultat?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Pet Jan 10, 2014 9:47 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm
Postovi: 70
Rezultat još nije finalan, da tako kažem.
Uvo još uvek boli na dodir, pogotovo lobula i spoljne ivice. Dobro je da se to smanjuje.

Inače, na dan dočeka Nove Godine (4 meseca nakon operacije) mi je pukao apses koji se napravio od zaboravljenog dela konca. Izašlo je nešto gnoja, ostala je rupica koja je za sada uredna. Da napomenem da na tom mestu nije bilo ničeg na površini, ni crvenila, ni nekog osećaja da ima nečeg, samo je tog jutra počelo da boli.

Da, imao sam pre mesec ipo problem u vidu otvaranja ranice na jednom mestu koje je naročito teško zarastalo od početka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Sub Jan 11, 2014 2:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 29, 2013 2:23 pm
Postovi: 6
LuckyS je napisao:
Rezultat još nije finalan, da tako kažem.
Uvo još uvek boli na dodir, pogotovo lobula i spoljne ivice. Dobro je da se to smanjuje.

Inače, na dan dočeka Nove Godine (4 meseca nakon operacije) mi je pukao apses koji se napravio od zaboravljenog dela konca. Izašlo je nešto gnoja, ostala je rupica koja je za sada uredna. Da napomenem da na tom mestu nije bilo ničeg na površini, ni crvenila, ni nekog osećaja da ima nečeg, samo je tog jutra počelo da boli.

Da, imao sam pre mesec ipo problem u vidu otvaranja ranice na jednom mestu koje je naročito teško zarastalo od početka.



mozda je ovo glupo sto cu reci, ali zasto nisi tuzio hirurga koji ti je to sr*nje napravio i resio ostale ljude muka koji mozda nekad urade istu gresu koju si ti napravio. Msm ne razumem se toliko ali da li ti njemu pravno uopste mozes nesto?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija Usiju
PostPoslato: Ned Apr 20, 2014 6:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2014 6:36 pm
Postovi: 1
Planiram da idem na operaciju usiju. :wink: Citala sam negde po netu da je do 18 godina u drzavnim klinikama besplatno.Moze li neko da mi kaze da li je to tacno,ako ne koja je cena i da mi pojasni postupak.Hvala unapred :D


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: