Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: HYPOTHYREOSIS POST TH CUM J131
PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 10:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 23, 2008 2:39 pm
Moja supruga ima 46 godina i od 2001 g. ima problema sa stitnom zlezdom. Prva dijagnoza:HYPERTHYREOSIS STRUMA DIFFUSA ET NODOS LOBI SIN (Nodus je funkcnatis-scint u avg.2001), T4:201 T3:6 TSH:0,008. Nakon terapije Favistan 3X1 dve nedelje,
nastupa Hepatitis toxica pp.Favistan.Zavrsan dijagnoza: Agranulocytosis medicamentoza (Favistan). Febrilna neutropenija. hepatitis toxica medicamentosa (holestazni oblik.) Hyperthyreosis, Struma diffusa et nodosa lobi sinistri gl. thyreoideae. Primenjeno lecenje: antibiotici, simptomatsko, beta blokeri. I dalje perzistira hipertireoza, uradjena scintigrafija i nakon toga aplikacija radiojodne terapije U Zavodu za nuklearnu medicinu u Sremskoj Kamenici.dana 12.02.2002., terpija 131-j a 296MBq (8McI). Dalja terpija Propranololom 2X1/2. Nakon kontroleza 4 meseca (06.2002),Dg:HYPOTHYREOSIS CONSECUTIVA, TH.: Tivoral postepeno. Od oktobra 2002. Eumetabolicna, do Marta 2008. kada nastupa Hypothyreosis post th.cum J-131. Th: Letrox 1X1 do dan danas.
Od pocetka terepije Letroxom ima Syndroma varicosum cum.dermatitis hipotetcum, obraca se dermatologu i endokrinologu, koji tvrde da nije posledica uzimanja Letroxa, vec je upucuju kod vaskularnog hirurga, posto vise godina unazad ima prosirene vene. Molimo Vase misljenje o tome da li osipi po potkolenicama i rukama imaju veze sa uzimanjem Letroxa ili su zaista posledica prosirenih vena?

Vrh

Tema posta: Re: HYPOTHYREOSIS POST TH CUM J131
PostPoslato: Čet Okt 22, 2009 10:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 22, 2009 10:42 pm
I mene isto zanima ova tema. Koleginica sa posla je već godinama na Tovoralu. Pre desetak dana je osetila jak bol u desnoj podkolenici, posetila vaskularnog hirurga i dobila odgovor(nakon lab. analiza) da je reč o upali dubokih vena. Prima Fraksiparin. Treba da joj se uradi doppler na sledećoj kontroli. Ima li ovo neke veze sa upotrebom Tivorala? Vrlo mi je bitno pa bih molila nekog ko je stručan ili je imao iskustva sa ovim ili sličnim stvarima da mi što pre odgovori! Hvala unapred!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata