Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 987 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66
Autor Poruka
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Čet Maj 24, 2018 6:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2018 4:07 pm
Postovi: 3
coax_90 je napisao:
Pozdrav druze, veliko hvala na ovom iscrpnom odgovoru! :)

Ne znam da li je tacno, ali koliko god bar u teretani pogledao, izgleda da samo ja ovo na sebi primecujem, ali po temama na netu, vidim da nisam jedini kao sto kazes, izgleda da je to globalni problem danasnjeg muskarca...
Bilo bi lepo da jos neko podeli svoja iskustva, sigurno ce znaciti nama koji tek ulazimo u ovo.
I ja isto mislim da je ginekomastija, evo vec 4 puna meseca sam u teretani, promenio ishranu, smrsao sam nekih 10kg, skoro pa ce i trbusnjaci da se vide, ali ipak nema nekog poboljsanja kod gore pomenute desne dojke, i dalje se vidi...
Iz Loznice sam, mozda me to i ponajvise nervira jer smo mala sredina i nema toliko strucnjaka iz oblasti endokrilnologije, za hirurge nisam siguran. Ne znam da li bih mogao nekako sve to u Bg da odradim? Od hormona verovatno mislis na testosteron i estrogen, da li jos neka ispitivanja trebaju?
Posto nisam finansijski bas najbolji, kao i vecina nas, mislio sam kad sve ovo odradim i odlucim se za operaciju, da li ce moci da se odradi u Bg na VMA ili gde je vec najbolje, ali o trosku drzave?
Da li neko moze da preporuci dobrog hirurga?
Trudicu se da istrajem do kraja, pa sta bude, a tebi druze veliko hvala jos jednom, mislio sam da se nece niko ni javiti :)


Svaki covek najbolje poznaje svoje telo. Nekome ginekomastija(ili lipomastija) smeta, jer mu utice na psihu.
Obzirom na to kakva je kupovna hrana(prvenstveno meso), nije pubertet uvek jedini razlog nastanka ginekomastije. Mnogo se hormona nalazi i u mesu.

- Mozes u Beogradu odraditi hirurski zahvat, ali je jako vazno ko te operise. Preporuka za doktora/ku ce ti svakako biti potrebna. Zato je vazno da se javi jos neko.
Ja sam ranije trebao da idem kod Milomira Gacevica na operaciju na VMA, ali je on u medjuvremenu napustio VMA i otisao da radi u svoju privatnu kliniku.
Sto se tice ispitivanja, ja sam odradio sledeca ispitivanja hormona:

- FSH
- LH
- LTH
- ESTRADIOL
- TESTOSTERON
- 17- OHPROGETERON
- DHEA-S

- CEA
- CA 123
- CA 15-3
- HCG

To se sve ispita iz par bocica krvi koje ce ti uzeti.

Da, uslov je samo overena zdrav. kartica i troskovi operacije se ne naplacaju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Sre Jun 06, 2018 2:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am
Postovi: 39
Jel bi mogao neko da mi preporuči endokrinologa u Beogradu, po mogućstvu sa VMA? Želeo bih nekog ko će detaljno da me pregleda i da me sasluša, pošto lekari obično kada vide da "nije ništa strašno" odmah sa manje posvećenosti pristupaju rešavanju problema.

Ceo život (skoro 27 godina) imam malo veći procenat masnoće u telu, i mislim da imam možda neki blaži oblik ginekomastije. Na to sam se već navikao, pošto nije toliko uočljivo. Međutim, pre par dana sam primetio da su mi grudi nekako izraženije. Zadnji par nedelja sam uzimao melatonin pred spavanje, kao i tribulus ujutru na prazan stomak. Pretragom na guglu sam našao da oba suplementa u retkim slučajevima mogu da dovedu do povećanja grudi kod muškaraca, tako da sam odmah prestao sa uzimanjem. Takođe piše da bi simptomi trebalo da se povuku sami od sebe.

E sad, pošto ne bih ništa da prepustim slučaju, hteo bih detaljno da se pregledam. Moguće je i da sam umislio, ali ne bih da rizikujem, pošto sam čitao da bi eventualna ginekomastija mogla da se reši bez operacije ukoliko je u početnoj fazi i ukoliko je prouzrokovana disbalansom hormona.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Ned Sep 02, 2018 12:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 02, 2018 12:13 pm
Postovi: 1
Pozdrav,

Ginekomastiju sam operisao pre oko 4 meseca u jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Oporavak je tekao super, vrlo brzo sam se vratio svojim svakodnevnim aktivnostima. Međutim, 2 meseca nakon operacije su ponovo počela da se pojavljuju zadebljanja ispod bradavica i one su uvećane gotovo isto kao i pre operacije. Doktor kaže da su to ostaci žlezde koji su morali da ostanu, jer se ona ne vadi u potpunosti, kako bi grudi imale prirodan oblik, odnosno ne bi ostala "rupa" na mestu žlezde. Endokrinolog u drugoj klinici je na ultrazvuku pogledao i rekao da je operacija super obavljena. Međutim, mene i dalje nerviraju ta zadebljanja ispod bradavice, da mi endokrinolog to nije rekao, pomislio bih da se ginekomastija vratila. Na internetu sam pronašao informacije da je ovo jedna o čestih pojava nakon operacije, jer se na mestu žlezde stvaraju ožiljci, koji se kasnijim tretmanima mogu smanjiti ili potpuno ukloniti. Vidim da neki pominju Kenalog injekcije, koje u velikom broju slučajeva rešavaju ovaj problem.
Hirurg kaže da pustim to i da je to normalno, ali meni se iskreno uopšte ne sviđa ovakav oblik grudi koje, kažem, izgledaju skoro kao i pre operacije, pa se zapitam onda zašto sam uopšte dao pare. :(

Interesuje me da li je neko ovde imao slično iskustvo, kako ga je rešio i da li ovo prolazi samo od sebe. Nadam se da ću sledećeg leta, konačno, imati normalne grudi, kakve želim godinama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Pon Sep 17, 2018 5:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 18, 2016 9:13 pm
Postovi: 12
Gde si radio operaciju? Nemoj nista na svoju ruku uzimati obavezno se raspitaj ako treba idi i kod nekog drugog hirurga po savet. Ja sam citao da momci posle vise od 6 meseci ne vide konacan izgled i da jednostavno treba biti strpljiv i sam sam prosao kroz tako nesto.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Pon Mar 18, 2019 8:02 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 1:44 pm
Postovi: 64
Evo ovako zanima me koji su rizici operacije,meni je utvrdjena pseudoginekomastija,znaci to nije klasicna ginekomastija nego vise masne naslage,i doktor je preporucio liposukciju medjutim kada sam spomenuo da sam bolovao od maligne bolesti on je odmah promenio temu i rekao mi idi kod drzavnog ne znam iz kog razloga,sada sam zdrav...


Bio sam i kod drzavnog i kao on kazee nije to nista strasno dodji za par meseci radi vezbe...i nakon toga nisam otisao,vucem ovo vec dugi niz godina i sada se kajem sto nisam mnogo ranije uradio kada sam zeleo sa 17,18 godina ali eto ta dva doktora sve su se neckala da prihvate operaciju,verovatno zbog moje prethodne bolesti...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Uto Feb 11, 2020 5:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2018 4:07 pm
Postovi: 3
Ja sam se operisao prosle nedelje na VMA.

Bas se dosta gleda ova tema, a bogami i ovi sto su se operisali cute i ne zele nikom da pomognu. Tako sam se i ja osecao kada sam vadio sve razultate i isao da zakazujem operaciju. Imao sam osecaj kao da idem po mraku, a svetla nigde. Jeste tema stara, ali ukljucite se u nju jer je prevenstveno mladi gledaju. Znam da se dosta ljudi operise po KCS, VMA...jer su mi doktori rekli da su operacije ginekomastije sve cesce.
===================================================

Operisao sam se na VMA(imate par odgovora iznad sta sve trebate od rezultata da izvadite pre operacije...vec sam pisao pre par godina).

Operacija se ceka otprilike mesec i po. Na VMA me je operisao major dr. Nikola Ostojic. Jedan veliki gospodin(kao prvo kulturan) i doktor. U pitanju je plasticna i rekonstruktivna hirurgija na VMA. Operacija se nikada ne radi taj dan kada se pacijent primi u bolnicu, vec sutra u toku prepodneva. U bolnici se nakon operacije ostaje od 3 do 5 dana, kome se telo brze oporavlja otprilike 2 do 3 dana. Mali bolovi nakon operacije, ali sestre vam uvek mogu dati lek protiv bolova, tako da je bol nepostojeci. Operacija se radi u opstoj anesteziji. Nakon operacije su vam prikaceni drenovi sa leve i desne strane(malo ispod pazuha), kako bi se izvukla preostala prljava "krv", gnoj ili ostalo. Nista ne boli, ne zateze, ne pecka i sl. Drenovi se kace kako bi se maksimalno izbegla infekcija ili komplikacija unutar tela nakon operacije... i ubrzao oporavak.
Nakon operacije ne bi trebalo ici u teretanu i ne bi trebalo da se dize nista tesko od 1 do 2 meseca. Piju se antibiotici i oporavak ce sam doci. Nosi se steznik mesec dana.

To je sve drustvo. Nemojte se bojati.

Dodatak

- Moja preporuka svim ljudima koji planiraju da zakazu operaciju je da ne pristaju da piju nikakve hormone, jer to nece resiti stvar, a posledice vam niko ne moze garantovati.
- Ko se bavi bodibildongom, a koristi steroide neka ih zaboravi, inace ce se ginekomastija najverovatnije vratiti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Sre Feb 12, 2020 12:39 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Па гинекомастија и јесте последица поремећених хормона. Женски хормони се налазе у месу које се продаје по продавницама и ето резултата. Сада хормона има и у соји итд. Милина... :-?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Pet Jan 06, 2023 1:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2023 12:59 am
Postovi: 4
ja sam ginekomastiju uradio u privatnoj bolnici u Subotici 01.12.2022.godine.Cena nije bila mala,ali bolji izbor nisam imao,i zadovoljan sam sa ekipom i doktorkom koja me je operisala.

Izvaćeno mi je oko 2 litre sadržaja sa desne strane,i oko 1,95 litre sadrzaja sa leve strane,plus obe zlezde su izvadjenje.

Operacija je trajala 4,5 sata.
Steznik nosim,ali više nosim elastični zavoj evo već mesec dana.
Mazem taj deo gde je skidan sadrzaj voltarenom forte gel ili ga masiram sa Jomelopom E.
Kad obucem majicu na deo gde sam skidao sadrzaj osetim uzasno treperenje koze,kao da vam je na tom mestu koza izgorela na suncu pa ne mozete da je dodirnete,tako da se moram vratiti na elasticni zavoj.
Doktorka kaze da je to normalan proces oporavka i zarastanja koze.
Uvece mi pogotovo otekne taj deo i bolan mi je pa uzimam ketonal ili rapidol s od 400 mg i pijem mydoclam od 150 mg po 2 tablete dnevno.

Steznik je jako tesko nositi pogotovo ako si krupan pa ti steze deo u predelu stomaka.zato je lakse staviti elasticni pojas.
Ove nelagodnosti mogu tjajati oko 3 meseca,pa se navodno smiruju postepeno.
Dakle puno strpljenja,puno masaža,mazanja,previjanja.Nije to tako da samo operise i ko nov si,naprotiv,treba dosta vremena da se koza oporavi i taj deo sala koji se vadio da se sada koza zaceli.
Trebao bih za 2 sedmice da skinem elasticni zavoj ali tesko bez njega da cu moci jer mi je koza jos uvek osetljiva.
Dakle operacija nije strasna,ali je tezak postoporavak.Treba puno vremena i strpljenja.Pitajte slobodno ukoliko vas nešto zanima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Pet Jan 06, 2023 1:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2023 12:59 am
Postovi: 4
deki11 je napisao:
Kod mene je obrnuto, bradavice je covek odlicno uradio , a to i jeste bila najgora regija. sada su ravne, a bile su ispupcene i one su mi resile problem. Imam rez samo na njima, nemam nista dodatno, tako da i oziljci nece biti problem. Jedino sto se moglo izvuci jos masti, grudi nisu potpuno cvrste ali dobiju lepu formu kada stegnem misic.

Najbolje postove pises.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Pet Jan 06, 2023 1:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2023 12:59 am
Postovi: 4
Dejanbg je napisao:
Jeste normalno i prolazno u pubertetu, ali nekada i ne prođe... To što više ne bole bradavice a i dalje su vidljive po meni i nije baš dobro i može ići u prilog da će tako ostati, ali vidi već, šta znam, ako ne prođe posle recimo 6 meseci onda je pitanje da li će...
To konkretno nema veze sa gojenjem, ovde nije problem mast već žlezdano tkivo


Odlicne postove pises,da covek tacno moze videti kako je isao tok i popravak operacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Pon Jul 31, 2023 11:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2023 12:59 am
Postovi: 4
NIKAKO OPERACIJU GINEKOMASTIJE NEMOJTE RADITI U SUBOTICI U BOLNICI SVETI STEFAN.DOKTORKA BILJANA IVOŠEVIĆ STEGIĆ NEMA ISKUSTVA.OPERACIJE NAPLAĆUJE U EVRIMA BEZ DA DAJE RAČUN.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Uto Avg 15, 2023 9:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2019 11:29 pm
Postovi: 9
Pozdrav,

Imam ginekomastiju i zeleo bih da se operisem privatno.
Da li iko od vas ima preporuku za nekog doktora ili kliniku u NS, moze i BG nije mi problem? Po mogucstvu neko ko je vec prosao kroz ovo i ima licna iskustva.

Ako se ne sme objavljivati na forumu onda mi posaljite putem privatne poruke.

Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 987 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: