Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Drastično povećan anti-TPO i anti-TG
PostPoslato: Sub Jan 03, 2015 10:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 23, 2013 10:34 pm
Postovi: 27
Zdravo,

Uradio sam analizu krvi 29. novembra, i rezultati su bili: anti TPO 494.3 mIU/mL (referentna max vrednost 34); TSH 4.05 mikro IU/mL (referentna max vrednost 4.20); T3 1.68 nmol/L (normalna vrednost: 1.3 - 3.1); T4 118.3 nmol/L (normalna vrednost: 66 - 181).

Pre par dana sam opet proverio anti TPO i tada je bio 730. Uradio sam i kalcitonin test i rezultat je < 1.0 (referentna vrednost: < 11.8 ). Takođe sam uradio i anti-Tg At i rezultat je 2138 (referentna max vrednost 40).
Uradio sam i neke analize za jetru. GOT i GPT (pretpostavljam da je isto kao ALT i AST): GOT je 41.05 U/L (referentna max vrednost 37); GPT je 57.49 U/L (referentna max vrednost 42).

Gledajući rezultate za TPO i TG moram reći da sam malo zabrinut. i zaista ne znam sta bi mogao biti razlog ovolikog uvećanja TPO-a.

Gledao sam neke druge teme po ovom forumu, kao i inače po internetu, i čini mi se da je povećana količina oksidanata u telu jedan od mogućih uzoraka za ovo povećanje TPO-a i TG-a. Pored toga deluje da psihički stres i napetost mogu uticati na povećanu vrednost ovih parametara. Hteo sam da uradim testove za ROS (reactive oxygen species) ili nešto povezano, ali u laboratoriji su mi rekli da ne postoje takvi komercijalni testovi.

Pokušaću da regulišem ove parametre većim unosom antioksidanata i možda čišćenjem jetre. Bez obzira na sve, ono što i dalje ne znam je tačan uzrok ove promene. Shodno tome, zamolio bih one sa iskustvom o ovom problemu da podele kako vratiti stanje "u normalu". Takođe, svaki savet za pronalaženje uzroka ovog stanja povišenog TPO-a i TG-a je dobrodošao.

Hvala najlepše.

Srdačno,


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 24 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: