Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 25, 2007 1:43 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
sizikamina je napisao:
BRAVO CICO!!!!!!!A MOZETE DA ODETE NA OBA MESTA I PROVERITE RAZLIKU!!!! Verujte, pricam iz licnog iskustva...I ne prihvatajte savete ljudi sa iskustvom od tri meseca rada, potrazite doktore sa visegodisnjim iskustvom...

U svakom slucaju ali proverite razliku u efikasnosti aparata. Uradite probni uzorak na maloj regiji kod mene (naravno, besplatno) i u bilo kom drugom salonu/ordinaciji, sacekajte 2-3 meseca pa vidite razliku.
Verujem da bi i drugi voleli da saznaju vase licno iskustvo. Recite nam na kom ste IPL apartu bili, ko je proizvodjac, koju ste regiju radili i koliko puta, koji vam je tip koze i boja dlake, kojom snagom i duzinom pusla i po vasoj proceni kolika je bila efikasnost. Na osnovu ovih podataka se moze nesto zakljuciti.
Moj salon postoji 3 meseca ali to nema nikakve veze sa duzinom mog iskustva a jos manje sa iskustvom suvlasnice salona. Ali nisam ja tema ovog topika....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 25, 2007 2:29 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
cica79 je napisao:
NE ZELIM NIKOGA DA REKLAMIRAM, ALI TRETMANE SAM ZAPOCELA U ATINI I TAMO SAM RADILA U ORDINACIJI KOJA JE IMALA CANDELA LASER GENTLE LASE I BILA SAM PREZADOVOLJNA, KADA SAM DOSLA OVDE POLUDELA SAM JER NIKO NIJE IMAO TAJ LASER.NAPRAVILA SAM PAUZU OD GODINU DANA I ONDA SAM SLUCAJNO CULA ZA ORDINACIJU U BEOGRADU KOJA JE KUPILA TAJ LASER MOJOJ SRECI NIJE BILO KRAJA, TRETMANE SAM ODRADILA I NE ZALIM NIJDAN EURO KOJI SAM DALA. CENU SU OVDE MALO NIZE NEGO U ATINI.
LASERI SU JAKO SKUPE MASINE I NIJEDAN PROIZVODJAC NECE VAM PRODATI LASER BEZ PREDHODNE OBUKE LEKARA KOJI CE RADITI NA NJEMU, PA TAKO U SVAKOJ ORDINACIJI TREBA DA POSTOJE SERTIFIKATI ZA RAD LEKARA. U OVOJ ORDINACIJI GDE SAM BILA TRETMANE RADE ISKLJUCIVO LEKARI.
RAZMISLITE DA LI STE DOVOLJNO BOGATI DA BI KUPOVALI JEFTINE STVARI!!!!!

Evo ja cu da izreklamiram. Epilion je kupio GentleLase i to je jedan od najboljih lasera kao sto sam vec i pisao u ovom topiku. Ali nece svima odgovarati isti laser. Alexsandrite laseri kojima pripada i GentleLase su najefikasniji za tipove koze I i II i neke varijante Tipa III. Za neke varijante Tipa III i za Tip koze IV najefikasniji su Diodni laseri npr. LightSheer. Dok su za jos tamnije tipove koze najefikasniji ND:Yag npr. GentleYag. GentleLase, po specifikaciji proizvodjaca, moze da radi sve do Tipa koze IV ali kod tamnijih varijanti zbog kracih talasa (755nm) koje emituje i velike apsorpcione moci melanina ovih talasa postaje opasan za kozu pa mora da se radi sa manjim snagama a to prouzrokuje i manju efikasnost. U tom slucaju resenje je Diodni laser. Alexsandrite laseri pokazuju zavidne rezultate i za svetlije dlake za razliku od ostalih vrsta lasera.
Kada ste vec pomenuli cene aparata, evo nekih. GentleLase, Candela $72.500; LightSheer ST, Lumenis $75.000; IPL MediLux, Palomar sa kompletnomm opremom za epilaciju $72.900; IPL StarLux, Palomar $105.900. Ako neko hoce da odluci na kom ce aparatu da radi zbog njegove cene, da mu olaksam.
Sto se tice obuke ona je neophodna za aparate Klase II, kako za lasere tako i za IPL-ove.
Ako je jeftina stvar losa onda se slazem ali to nije uvek tako pogotovo ako postoji logicno objasnjenje.
A i lako je bogatima da filozofiraju.............
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 25, 2007 2:37 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
Tihi je napisao:
Dali je moguca depilacija brade,brkova i malo obrva?

Naravno, sve regije mogu da se tretiraju sem regija oko ociju. Gornja linija obrva i regija izmedju obrva moze se raditi ali ako hocete da lepo oblikujete obrve onda vam preporucujem lasere koji radi "dlaku po dlaku" ili elektrolizu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 04, 2007 1:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:41 am
Postovi: 1
Zanima me koliko kosta trajna depilacija ledja kod muskarca, koja je metoda najbolja, gde uraditi "trajnu depilaciju", kolika je orjentaciona cena?

Hvala

_________________
Music is essential for my life...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pitanje za nekog strucnog
PostPoslato: Ned Feb 04, 2007 4:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 1:38 am
Postovi: 9
Ja bih hteo da uradim epilaciju jagodica , koza mi je jako svetla ( skoro providna ) a dlake jako crne i jake , koji bi meni aparat odgovarao ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 04, 2007 5:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:24 pm
Postovi: 8
Lokacija: pancevo
evo nekih interesantnih informacija koje sam nasla na netu
Skoro savršeno telo - novi metodi depilacije



--------------------------------------------------------------------------------
Reci "zbogom" suvišnim dlacicama: u tome može da pomogne novo "cudo" medicine – laser. Ipak, da li se to može uciniti jednom i zauvek? Evo kakve su mogucnosti i koja su ogranicenja.

Šta kažu procenti?
Noge – 20 odsto
Nausnice – 65 odsto
Grudi – 30 odsto
Obrazi – 60 odsto
Pazuh – 60 odsto
Ruke – 20 odsto

Kako deluje laser?

Uspeh tretmana i broj seansi zavisi od dela tela koji se depilira. Neki delovi se smatraju izuzetni "teškim" za obradu, jer je u njima procentualno manji broj dlacica u anagenskoj fazi, tj. fazi koja je pogodna za laserski tretman, nego u telogenskoj, tj. fazi odmora, kada je primena lasera neefikasna.

Kako tumaciti ove procente?

Procenti koji su navedeni predstavljaju dlacice u anagenskoj fazi. Šta to znaci ? Ukratko, to su stabljike dlacica koje bi se mogle odstraniti laserom. Anagenska faza je reproduktivna faza bulbusa, srca dlacice, i u proseku traje tri godine. Šta je preostalim procentima? Oni obeležavaju telogensku fazu, u kojoj se bulbus "odmara", prestaje sa aktivnošcu, što dovodi do opadanja stabiljke dlacice. Ova faza traje samo tri meseca, ali bi u tom periodu eventualna primena lasera bila neefikasna.

U proseku se racuna da je jedna osoba tokom svog života provede trecinu vremena u snu, a po sat dnevno izgubi vozeci se kolima ili gradskim prevozom. A koliko vremena se u toku života potroši na depilaciju? Odgovor je individualan: naravno da zavisi od težine problema. Neke žene gotovo da i nemaju suvišnih malja, pa ovo pitanje ne doživljavaju kao problem. Druge, medutim, vode pravu borbu, i u fizickom i u psihickom smislu, sa svojim nebrojenim neprijateljima kože.

Problem preterane maljavosti na delovima tela na kojima, inace, ne bi trebalo da rastu dlacice (kao što su na primer, brada, zadnjica ili stomak) je vrlo raširen, mada o njemu ne postoje statisticki podaci.

Cinjenica je da, sve do pre nekoliko godina, vecina žena se mirila sa sudbinom da postojece tehnike depilacije, od voska do brijaca, raznih krema i slicnog, nije bila dovoljno efikasna, jer nije rešavala problem "u korenu". A onda se pojavio termin definitivna depilacija sa sloganom "zauvek se osloboditi malja" koji se nalazio na reklamama sredstava za takvu, konacnu depilaciju. Prvo je to bila tehnika elektrokoagulacije, zatim su na red došli elektromagnetni talasi, pa pulisirajuca svetlost, dok se nije stiglo do lasera. Za mnoge žene je vest o konacnom oslobadanju od suvišnih malja bila nada da ce se time i njihov život promeniti. To je obecavalo olakšanje od mucnih priprema za odlazak na plažu, oblacenje lagane letnje odece ili samo tankih carapa. Ni cena ovih tretmana nije bila zanemarljiva, ali mnoge su i preko toga prelazile, sve u želji da se reše robovanja svakodnevnoj depilaciji.

Ipak, prvobitno oduševljenje je splasnulo, i umesto o konacnoj depilaciji sada se govori samo o "proredivanju rasta" ili o "depilaciji sa produženim delovanjem". Kako se odnositi prema svemu ovome, s obzirom da se situacija brzo menja i uvek se nešto novo obecava ili opovrgava. Evo odgovora dvojice strucnjaka.

Odgovori strucnjaka

Dr Pjer Luka Bencini, specijalista-dermatolog i strucnjak za laser

"Postoje razni laseri. Neki "više vole" svetle dlacice, a neki tamnije. Rezultati su, ako je laser voden rukom strucnjaka, zaista izvrsni. Mada se ništa ne može uciniti protiv sedih niti je rec o "definitivnom tretmanu"

*Šta je laser?

To je snop monohromatske svetlosti koji je u stanju da izabere cilj koji treba da pogodi u zavisnosti od dužine njegovih svetlosnih talasa. Specificnost talasne dužine podrazumeva da svetlost apsorbuje samo i iskljucivo odredene biološke strukture, u zavisnosti od svoje boje.

Zbog ove osobine laser je do danas najselektivniji metod. Kada dostigne cilj, zrak se pretvara u toplotnu energiju i time dovodi do destrukcije selekcionisanih struktura. U slucaju malja, cilj su melanin i hemoglobin papile (dela koji je predodreden za "ishranu" dlacica).

* Koji se laseri najcešce koriste za depilaciju?

Prvi je bio rubinski laser. Taj laser emituje crvenu svetlost i pokazao se efikasnim kod tamnih malja, jer je veoma selektivan u odnosu na melanin koji ih boji. Ipak, donosio je rizik od oštecenja površine kože (opekotine i svetle mrlje), s obzirom da je i koža pigmentisana, pa, prema tome, i ona može da se javi kao meta.

Sigurniji, pa i efikasniji, su laseri sa aleksandritom, slicni infracrvenim lampama (emituju crvenu svetlost). Ovaj tip uspeva da prodre na vecu dubinu i izaziva manje nuspojava, za razliku od rubinskog, mada i dalje ostaje odreden rizik od pigmentacije kože (mrlje i sl.). Tu je, zatim, Nd Yag laser, narocito pogodan za svetle i smede malje. Najzad, medu laserima poslednje generacije istice se diodski laser, brz i efikasan kod tamnih dlacica, cak i kada su izuzetno tanke. Pažnja: mnogo toga se može uraditi sa svetlim dlacicima, ali nijedan laser nije efikasan u borbi sa sedim dlacicama.

*Kakvi se rezultati mogu ocekivati?

Iz mog iskustva, laser aleksandrit, diodni i Nd Yag daju pozitivan odgovor u 90 odsto slucajeva. To znaci da u trajanju od jedne i po do dve godine, ne raste stablo malje.

* Zašto ne može da se govori o definitivnoj depilaciji?

Jer u koži coveka postoji ogroman broj folikula dlake koji su latentni, neaktivni, ali se svakog trenutka mogu aktivirati, pod dejstvom hormonske stimulacije. Zatim, laser uspeva da definitvno ukloni samo one malje koje se u trenutku tretmana nalaze u fazi rasta (anagenskoj), dok ne deluje na malje koje su fazi odmora (telogenskoj). Najzad, ne smemo zaboraviti da hormonska neuravnoteženost, koja se ne leci, može da izazove ili produži rast dlacica, jer je on upravo i zavistan od prisustva hormona.

* Koliko je tretmana potrebno?

U proseku je potrebno 4-8 tretmana, u zavisnosti od tipa lasera i njegove snage. Broj zavisi i od kolicine maljavosti na površini koja se tretira i od same zone: na primer, pazuh je veoma nezgodno mesto i tu su malje "najupornije".

* Od cega zavisi sigurnost tretmana?

Od vrste lasera koji se koristi, što treba da je uskladeno sa tipom kože. Takode igra ulogu i strucnost lica koje radi sa laserom. Važno je da to bude kvalifikovana osoba, koja dobro poznaje aparaturu i dermatologiju. Medicinski laseri, cak i kada su u kozmetickoj upotrebi, su veoma složene aparature i potencijalno su opasni.

Tri kljucne tacke

Kakve su konkretne mogucnosti razlicitih metoda, i kakve garancije pruža, prvenstveno najviše reklamirana – laser?

Nijedna metoda nije sto posto efikasna

Ima mnogo vrsta lasera a koji ce se primeniti zavisi od boje dlacica i tipa kože koji se tretiraju.

Veoma je važno da tretman laserom obavlja strucnjak-lekar. Oštecenja na koži koja može da prouzrokuje laser, ako se njime loše rukuje, mogu da budu ozbiljna, kao duboke opekotine na primer. Ne rizikujte!

Dr Fabio Rinaldi, dermatolog i strucnjak za lasere

"Svetle dlacice? Najgore su za depiliranje. Ako se laser primenjuje na pazuhu ili preponama, izaziva podnošljiv bol. Vodite racuna da se ne suncate dok traje tretman. Dlacice se mogu uklanjati i sa mladeža, samo ako su benigni"

* Koji se laser preporucuje za tamne, a koji za svetle malje?

Iz licnog iskustva mogu da kažem da je diodski laser posebno pogodan za tretmane tamnih malja, ali se u odgovarajucoj jacini može koristiti i za svetle. Ovaj tip lasera nosi manje rizika za oštecenja kože. Žene koje su se suncale ili imaju izrazito taman ten trebalo bi da izbegavaju tretmane laserom, jer rizikuju da dobiju svetle mrlje na tretiranim zonama.

* Koji su najveci rizici depilacije laserom?

Ako se dobro koristi, laser donosi minimalne nuspojave, pa time i rizike. Najviše što može da se desi je da se pojave svetle ili tamne mrlje na koži, ali su i one prolaznog karaktera. Ipak, ako laserom rukuje nestrucno lice, posledice mogu da budu ozbiljne: naime, može da dode i do opekotina. Laser sa sistemom hladenja, kakav je diodski, umnogome smanjuje ovakav rizik.

* Kako se pripremiti za tretman laserom?

U periodu od 30 – 40 dana pre odlaska na tretman ne bi se trebalo depilirati voskom ili pincetom, jer se tako može smanjiti efekat lasera. Bilo bi dobro da se osoba koja se sprema za laser nije suncala, jer se na potamneloj koži mogu pojaviti svetle mrlje. Takode se savetuje da se posle tretmana uzdržava barem mesec dana od suncanja.

* Da li je tretman laserom bolan?

Bol se može osetiti na pojedinim delovima tela koji se tretiraju laserom, kao što su pazuh i prepone, ali je taj bol podnošljiv i može se porediti sa osecajem probadanja tankim iglicama koje brzo prodiru u kožu. Posle tretmana koža postaje crvenkasta, sa sitnim plikovima: zato se preporucuje da se nekoliko dana na tretirano mesto nanose specijalne kreme koje imaju svojstvo omekšavanja.

* Koji delovi tela se mogu podvrci depilaciji laserom, i koji su najteži za tretman?

Mogu da se tretiraju svi delovi tela, izuzev zone oko ociju. Najteže za rad su oblasti pazuha, jer se na tom mestu samo 30 odsto malja nalazi u anagenskoj fazi, tj. u periodu rasta, u kojoj se može efikasno primeniti laser. Cak su i na nogama i rukama vecina dlacica uglavnom u telogenskoj fazi, što znaci nevidljive za laser. Da bi se dobio zadovoljavajuci rezultat potrebno je, dakle, uraditi više tretmana, sa razmakom od mesec dana izmedu svakog, kako bi malje iz telogenske faze mogle da predu u anagensku.

* Da li je moguce da se laserom tretiraju dlacice koje rastu iznad mladeža?

Da, ali samo posle detaljne analize i konsultacije kod dermatologa, i, eventualnog, histološkog ispitivanja prirode mladeža. Ako je mladež benigan, moguce je da se dlacice koje rastu iznad i okolo uklone laserom.

* Kakve su novosti na polju depilacije laserom?

U SAD je nedavno predstavljena nova krema na bazi eflornitina, koja se koristi zajedno sa laserom, i ima svojstvo da blokira rast cak i onih dlacica koje su veoma svetle (pa cak i bele) i tanke.

Nikad ne reci "zauvek"

Šta poznati strucnjaci misle o trajnosti tretmana laserom, ulozi kozmeticara i najnovijim iskustvima iz SAD.

Ideja da se laser koristi za depilaciju došla je sasvim slucajno. Naime, 1992. jedan americki fizicar je nehotice opekao ruku laserom, i na tom mestu su malje prestale da rastu. Posle tri godine americka Food and drug Administration (Fda), koja kontroliše i upotrebu aparata u medicinske svrhe dozvolila je da se laser koristi za "smanjenje" rasta malja. "Ali, smanjenje ne znaci definitivnu eliminaciju. I ako je Fda dozvolila da se laser koristi, to ne znaci da njegova primena donosi spektakularne rezultate", napominje profesor Enco Berardeska, dermatolog sa Klinike iz Pavije. "Fda izbegava da kaže da se radi o definitivnoj metodi, i definiše je kao "proredivanje rasta malja". Pošto se laser koristi tek nekoliko godina, ne postoje rezultati koji su zasnovani na dugogodišnjim ispitivanjima, a to je 10 godina i duže. Znaci, danas još niko ne može da garantuje definitivan rezultat. Ali, istina je da nešto više znamo: na primer, medu najrazlicitijim laserima, onaj sa diodom je trenutno najaktuelniji."

"Slažem se sa tim" , kaže profesor Đovani Agus, sa Univerzitetske klinike iz Milana. "Ubeden sam da ce se, uz odgovarajucu kontrolu i obuku, u skoroj buducnosti neki od lasera moci da koriste i u kozmetickim salonima.

S.P.


Autorska prava "Eliksir-Kaluga" d.o.o. - Eliksir, 2003. Sva prava zadržana


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 05, 2007 11:36 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
seaghost je napisao:
Zanima me koliko kosta trajna depilacija ledja kod muskarca, koja je metoda najbolja, gde uraditi "trajnu depilaciju", kolika je orjentaciona cena?
Hvala

Posto se radi o velikoj regiji, fotoepilacija je najbolje resenje. Raspon cena je jako veliki a kod mene su muska ledja sa ramenima 7.100 din po tretmanu. Izbor mesta gde ces uraditi je iskljucivo tvoj.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: pitanje za nekog strucnog
PostPoslato: Pon Feb 05, 2007 11:45 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
fiat je napisao:
Ja bih hteo da uradim epilaciju jagodica , koza mi je jako svetla ( skoro providna ) a dlake jako crne i jake , koji bi meni aparat odgovarao ?

Imas idealnu situaciju pa ce svaki dobar aparat dati rezultate. Imaj na umu da je regija lica "teska" pa ce ti trebati vise tretmana nego sto je uobicajeno. Samo nemoj na ND:Yag laser, meni se to podrazumeva.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 09, 2007 12:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 2:23 pm
Postovi: 3
Da li iko zna o kom je salonu rec kontaktirao sam "valdilja63" ali on uporno odbija da mi kaze cak i na pp smatra da je to reklama cak sam predlozio da mi popsalje na mail ali odbija pa evo pitam vas ostale da li neko zna koji je to salon u kome radi valdi....,hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 09, 2007 5:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm
Postovi: 55
Ja mislim da je to Lady Sense,Nemanjina 40,TC Futura, Slavija tel.3342741.Ja sam sinoc imala prvi tretman,odlicni su.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 10, 2007 10:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 12:48 pm
Postovi: 2
Molim vas za savjet!!!

Procitala sam sve postove, ali molim za odgovor za konkretno moj slucaj.
Za 7 dana dolazim u BG, jedan od razloga je upravo trajna epilacija. Prikupila sam dosta brojeva telefona, ali ne znam odakle da pocnem. Znam da ce svi hvaliti upravo svoj salon ili ordinaciju, a ja sam samo djevojka koja zeli da se "rijesi zla" za sto manje novca.

Koza mi je srednje tamna, a malje crne i jake. Koji aparat ili ordinaciju/salon mi preporucujete???

Da li neko zna nesto vise o aparatu Pitanga, proizvodjaca Syneron medical?

I da li postoji razlika u dugotrajnosti rezultata zbog izbora aparata?
Neko mi je rekao da je kod nekih aparata rezutat zadovoljavajuci max od 3-5 godina (vecina malja se ponovo pojavi), dok je kod nekih uslovno receno trajan (manji broj malja se javlja vremenom, ali su vidno oslabljene).

I jos jedno pitanje za kraj: ukoliko zapocnem tretmane na jednom aparatu (vracam se u inostranstvo) mogu li ih nastaviti na nekom drugom, ili je vazno ostati vjeran bas istom?

Nakon svega sto sam procitala sam jos vise zbunjena i zabrinuta, pa vas sve zato molim za odgovor i unaprijed vam se zahvaljujem!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 12, 2007 5:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 1:55 am
Postovi: 27
za valdi63...ja sam Vam sa,pre izvesnog vremena, obratio sa molbom da preporucite laser-aparat koji radi "dlaku po dlaku" obzirom da bih radio regiju oko ociju (obrve) i dlake na usima...saznao sam da tih aparata u beogradu ima u dva salona a radi se o uredjaju EPIL-COMBI...kako nisam na internetu nasao nikakve podatke vezano za ovaj proizvod mozda bi vi mogli da date svoj strucan sud ili bar iznesete svoje misljenje...ukoliko iko od forumasa ima iskustva sa ovim, "dlaka po dlaka", postupkom, bilo bi lepo cuti jos neko misljenje...saloni su,inace,"flamingo" i "hollywood"...hvala...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 12, 2007 11:48 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
bambi je napisao:
Koza mi je srednje tamna, a malje crne i jake. Koji aparat ili ordinaciju/salon mi preporucujete???
Da li neko zna nesto vise o aparatu Pitanga, proizvodjaca Syneron medical?
I da li postoji razlika u dugotrajnosti rezultata zbog izbora aparata?
Neko mi je rekao da je kod nekih aparata rezutat zadovoljavajuci max od 3-5 godina (vecina malja se ponovo pojavi), dok je kod nekih uslovno receno trajan (manji broj malja se javlja vremenom, ali su vidno oslabljene).
I jos jedno pitanje za kraj: ukoliko zapocnem tretmane na jednom aparatu (vracam se u inostranstvo) mogu li ih nastaviti na nekom drugom, ili je vazno ostati vjeran bas istom?

Opis koze vam nije najprecizniji ali posto vam je dlaka crna, necete pogresiti ako izaberes neki Diodni laser ili IPL sa Diodnom aplikacijom (od 650nm-). Ordinacija/salon je stvar vaseg izbora.
Pitanga je IPL/RF aparat iz stare palete Syneron-ovih proizvoda i vise se ne proizvodi. Interesantan je jer kombinuje svetlosnu energiju i radio talase mada i ova, jako lepa ideja, nije znacajno doprinela povecanju efikasnosti u odnosu na laserske i IPL aparate. Moje licno misljenje je da ce ovaj aparat dati bolje rezultate za svetle dlake od drugih i da mu je to glavna prednost. Misljenja izmedju strucnjaka su podeljena kao uostalom i za druge aparate. Verujem da necete pogresiti ako izaberete ovaj aparat.
Dlake ce se vratiti posle odredjenog broja godina u vecem ili manjem broju sa jacom ili slabijom strukturom, nema pravila. U teoriji, trenutak pojave prve dlake znaci i prestanak perioda "bez dlaka" ali u praksi taj trenutak je cesto beznacajan, pogotovo na vecim regijama, jer ga vecina pacijenata nije ni svesna. Za vas je jedino bitno koliki period cete biti zadovoljni stepenom maljavosti a obicno su u pitanju godine. Koliko tacno, niko vam ne moze reci ma na kom aparatu radili fotoepilaciju. Drzite se principa da izbor aparata zavisi od tipa vase koze i kvaliteta (boje) dlake.
Fotoepilaciju mozete nastaviti na bilo kom aparatu ali ako je prvo izabrani bio efikasan barem se potrudite da nadjete isti tip aparata (npr. Diodni laser bez obzira ko je proizvodjac).
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 13, 2007 12:12 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:09 pm
Postovi: 67
bobi krofna je napisao:
za valdi63...ja sam Vam sa,pre izvesnog vremena, obratio sa molbom da preporucite laser-aparat koji radi "dlaku po dlaku" obzirom da bih radio regiju oko ociju (obrve) i dlake na usima...saznao sam da tih aparata u beogradu ima u dva salona a radi se o uredjaju EPIL-COMBI...kako nisam na internetu nasao nikakve podatke vezano za ovaj proizvod mozda bi vi mogli da date svoj strucan sud ili bar iznesete svoje misljenje...ukoliko iko od forumasa ima iskustva sa ovim, "dlaka po dlaka", postupkom, bilo bi lepo cuti jos neko misljenje...saloni su,inace,"flamingo" i "hollywood"...hvala...

Stavljate me u jako neprijatnu situaciju. Bilo bi krajnje neprofesionalno da nesto kazem, dobro ili lose, za aparate u tudjim salonima.
Slabo bih mogao da pomognem jer ste nasli samo jedan aparat pa nemate izbora.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 13, 2007 2:07 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 1:55 am
Postovi: 27
za valdi63...potpuno postujem Vas nepristrasni stav i to sto se distancirate od bilo kakve kritike,cak sam ovakav odgovor i ocekivao...ipak,verujem da ste prepoznati od ostalih forumasa kao najveci strucnjak na ovoj temi pa Vam se obracam iskljucivo kao nekom ko ce nam dati vise tehnickih informacija i preneti prakticna iskustva o odredjenom aparatu a ne kao vlasniku salona koji bi kritizerski pisao o konkurenciji...stavio sam nazive pomenutih salona samo da bi i ostali forumasi saznali gde se nalaze ovi specificni aparati a nadam se da je mozda neko i koristio usluge epilacije u njima pa bi nam bilo kakva ocena strucnosti zaposlenih ili efikasnosti metode dobro dosao...verujem da su postovi tog tipa sasvim primereni ovom forumu jer smo ovde pre svega da razmenimo iskustva i resimo se "napasti" a Vi nam,u tome,zaista nesebicno pomazete...verujem,takodje, da ima puno posetilaca ovog sajta zainteresovanih za selektivno uklanjanje dlaka pa Vas jos jednom molim da nam date vise informacija o pomenutom aparatu (koje je vrste laser,koje snage,kojoj kozi i kojim dlakama odgovara,koja su iskustva...) bez osvrta na to u kojim se salonima koristi...ako ne,evo i mene u Vasem salonu na slaviji pa cemo se vec nekako izboriti sa ovom "sumom" oko mojih ociju 8)...hvala...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: