Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 454 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Suva koža lica i tela, šta koristiti za negu?
PostPoslato: Uto Okt 01, 2019 5:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 01, 2019 4:49 pm
Postovi: 1
Zdravo svima,

Imam 40 godina i već se dugi niz godina borim sa suvom kožom lica i tela. Koristila sam brojne kozmetičke preparate od najjeftinijih do veoma skupih preparata poznatih brendova i ništa nije dalo rezultate. S obzirom da su sada veoma popularna biljna ulja (argan, shea buter, kokosovo ulje) i da ide hladno vreme obraćam se svima sa molbom da podele svoja iskustva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Suva koža lica i tela, šta koristiti za negu?
PostPoslato: Sre Okt 02, 2019 8:42 am 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 8:24 pm
Postovi: 873
Lokacija: Beograd
Poštovana,
ukoliko je koža suva, možete da probate sledeće:
- kupanje uljima namenjenim za suvu kožu - Lipikar cleansing oil AP+ (La Roche-Posay), Atoderm Huile de douche (Bioderma) ili Xemose Huile lavante apaisante (Uriage). Sve nabrojane preparate možete naći u apoteci.
- bolje je koristiti emulzije za negu, jer se one bolje upijaju (isti, gore pomenuti brendovi imaju u svojoj kolekciji i emulzije za negu suve kože).
- ukoliko želite potpuno prirodnu negu, možete koristiti sledeća biljna ulja, o kojima ću napisati nekoliko reči više:
ULJE ARGANA
Ulje argana je izuzetno bogato mononezasićenim i polinezasićenim masnim kiselinama koje pomažu u održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi. Sadrži fitosterole, skvalen i veliku količinu vitamina E, što mu pruža odlična antioksidativna svojstva. Arganovo ulje je bez boje i mirisa i pogodno je za sve tipove kože. Pomaže u regeneraciji lipidnog sloja kože. Šiti kožu od nečistoča i alergija, zahvaljujući svojim emulgujućim i hidratantnim svojstvima. Veoma je pogodno za negu suve i zrele kože. Ulje argana poboljšava sjaj proizvoda za ispiranje, kao što su šamponi, regeneratori i sprejevi za oblikovanje kose. Koristi se kao visokokvalitetan sastojak u kozmetičkim proizvodima, kao što su kreme, losioni i ruževi za usne.
ULJE KOKOSA
Ulje kokosa je bogato zasićenim masnim kiselinama (laurinska kiselina, miristinska kiselina), mineralima i vitaminom E. Zbog svog sastava kokosovo ulje je vrlo stabilno i sporo oksidiše u odnosu na biljna ulja koja sadrže veliku količinu nezasićenih masnih kiselina. Na sobnoj temperaturi je u čvrstom stanju i karakterističnog je mirisa. Koristi se za negu i regeneraciju kože i kose. Kokosovo ulje odlično vlaži, omekšava kožu i ima efekat hlađenja. Nakon nanošenja koža je baršunasto glatka. Kokosovo ulje čini kosu mekom i svilenkastom i može se koristiti kao balzam. Koristi se u preparatima za i posle sunčanja, kao ulje za masažu i mnogim drugim preparatima za negu kože i kose.
ŠI BUTER (KARITE MASLAC)
Shea buter ili karite maslac sadrži od 45% do 48% masti. Uravnotežen odnos zasićenih (stearinska i palmitinska kiselina) i nezasićenih masnih kiselina (pre svih mononezasićena omega - 9 oleinska kiselina), shea buter čini neizostavnim u izradi modernih kozmetičkih preparata. Osim masnih kiselina shea buter je veoma bogat prirodnim vitaminom E i sadrži antiinflamatorne triterpenske alkohole. Stearinska kiselina daje shea buteru njegovu karakterističnu teksturu, a oleinska kiselina je odličan omekšivač. Shea buter je jako okluzivno sredstvo. Stvara fini film na koži koji sprečava gubitak vlage iz kože, a ujedno je i izuzetno hrani. Koristiti se kod tretmana strija i ožiljaka. Naročito je dobar za prevenciju strija tokom trudnoće. Preporučuje se i za regeneraciju zrele kože i ublažavanje bora. Djeluje protivupalno, te stoga pomaže kod raznih obolenja kože. Nakon sunčanja može se koristiti za redovnu negu kože. Popularno je korišćenje shea butera i kod izrade preparata za negu usana. Koristi se kao baza za meleme i u proizvodima za negu ruku. Preporučuje se kod jako suve kože za negu laktova, zanoktica i peta. Najčešće se kombinuje sa uljima bogatim gama-linolenskom kiselinom (noćurak i borago ulje). Može se koristiti i kao pakovanje za jako suvu, lomljivu i farbanu kosu.

Ukoliko imate još pitanja, stojim vam na raspolaganju.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Suva koža lica i tela, šta koristiti za negu?
PostPoslato: Pet Mar 06, 2020 9:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 06, 2020 9:12 pm
Postovi: 2
Zdravo,
Moje ime je Tamara Nikolić i trenutno radim za Francusku kompaniju "Brillance" kao menadzer. Nase
prirodne kreme su se jako dobro pokazale, nemaju emulgatore, parabene kao ni olovo. Trenutno je na popustu povodom Dana zena krema Brillance za negu lica i tela 50ml, na bazi je shea buttera, ima lavandu za umirivanje koze, med, devicansko maslinovo ulje, sandalovinu i brojne vitamine. Cena kreme u prodaji je 50e sada sa 60% popusta je
2340din.
Ako je neko zainteresovan više informacija možete dobiti putem email-a na adresi
[email protected]


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 454 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: