Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 929 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 62  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 10, 2009 7:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 31, 2008 12:46 am
Postovi: 3
i jel neko koristio Calm Down Face Cream Krema protiv crvenila lica iz oriflame i jel zadovoljan njom??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 12, 2009 11:25 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm
Postovi: 290
djed mraz je napisao:
Kod:
a sto lepo ne uzmes metronidazol 75% i resis sebe bede. ja koristim vec mesecima, i rozacea je nestala pupupu. imas na uglu kralja milana i kneza milosa u drzavnoj apoteci, oni prave.


ajd pls pojasni kako ova da nadjem i shta je ustvari to...jer nisam iz Bg-a...


metronidazol gel 0.75% (pogresno sam napisala u proslom postu) je gel koji se pravi u odredjenim drzavnim apotekama. za bg znam da se pravi u ovoj apoteci koju sam navela, tamo ga i kupujem, a ne znam odakle si ti, raspitaj se jel ima neka apoteka kod tebe koja pravi preparate.
meni je ovaj gel pomogao da crvenilo nestane, nakon mesec dana upotrebe. naravno da se javlja crvenilo kad se umijem pa malo jace protrljam lice, ili sada kad je izuzetno hladno pa sam napolju, ali ono klasicno crvenilo koje se javlja kod rozacee je nestalo i nije se vratilo.
s druge strane, ako nemas rozaceu nego neki drugi razlog crvenila, cisto sumnjam da ce ti pomoci. to treba da ti prepise neki dobar dermatolog.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 24, 2009 5:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 24, 2009 5:34 pm
Postovi: 1
Da li mogu nekako lekari da brisom ili nekim drugim putem, utvrde da imam rozaceu.. jer samo nagadjaju...???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 24, 2009 7:44 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
brisom nikako, pregledom lupom da,i nema tu nagadjanja, rozacea se dijagnostikuje samo na osnovu pregleda, obrati se lekarima koji imaju iskustva sa lechenejm roacee a ne da ti nagadjaju.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: rozacea-ima li leka
PostPoslato: Sub Mar 28, 2009 3:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 1:59 pm
Postovi: 6
Da li je neko koristio tretmane salona Feniks07 u lečenju rozace i kakva su iskustva?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 29, 2009 2:10 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 11:56 pm
Postovi: 67
Ja sam kod njih radila druge tretmane, i sad idem, ali zbog nege, nisam imala tih problema, ali sam sretala druge koje su ih imali.
Posebno bih izdvojila jednog coveka koji je imao bas velikih problema sa rozaceom i prica svima o tome ,imaju i njegove slike pre tretmana i nakon. Ali to je bila bas uznapredovala faza i on je isao na tretmane biostimulativnim laserom. On je prezadovoljan, a i ja bih bila da sam na njegovom mestu, kad sam videla kakav je bio.
Ono sto je meni ulilo poverenje je njihova strucnost i profesionalnost, i sto ti kazu sta moze, a sta ne moze da se realno ocekuje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 18, 2009 3:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:11 am
Postovi: 20
Imam 25 godina i odprilike 5 godina problema sa licem.
Mislim da je u pitanju rozacea, ali nisam sigurna, zena kod koje sam bila u salonu nazvala ga je "kuprozno" lice. Na obrazima imam dosta izrazenih pora, a u nekim kao rupama od oziljaka se i nalaze kao sitni crni miteseri. Na obrazima imam i izrazeno crvenilo, a samo na bradi mi izlaze velike gnojne, za koje mi ona kaze da izlaze od stresa.
Naime, pre 3 nedelje odlucila sam se za tretman mikrodermoabrazije koji se sastoji iz: ciscenje lica mlekom, ciscenje pilingom, cedjenje bubuljica (mitesera na nosu i busila je iglom te na bradi), zatim dermoabrazija vakumom. Nakon toga sledi odmor sa po 5 min. Zepterovom Bioptron lampom za obe strane lica. Na kraju su mi stavili "porcelanusku" masku koju sam drzala oko 20 min. Kupila sam od nje i antibiotik kremu za 400 din. koju oni zovu smrduljak. Ona je tamno braon i zaista jako smrdi, mazem je kao nocnu kremu. Dve nedelje sam prema njenim uputstvima lice umivala samo citom mlakom vodom i zaista sam osetila poboljsalje, lice mi je bilo belje, ali crvenilo je i dalje ostalo. Pre par dana bila sam na pregledu, castila me je sa po 5 min. Bioptronovom lampom i kaze mi da moram da dodjem sledece nedelje na higijenski tretman (koji valjda obuhvata cedjenje bubuljica i oporavak Bioptronovom lampom, posto se dermoabrazija od 1. aprila vise ne radi zbog sunca).
Posto sam vam ispricala svoj problem mene interesuje da li je bolest lica koju imam rozacea i da li sam ispravno postupila sto sam svoje lice stavila na poverenje zeni u tom kozmetickom salonu? Inace, nikada pre nisam imala iskustva sa bilo kakvim tretmanima po salonima, niti konsultacije sa dermatolozima, jer ih u mom gradu nema. Dolazi jedan dermatolog iz Ns-a, a cula sam da samo pregled kosta 1200 dinara.
Molim za savet i pomoc.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 19, 2009 8:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm
Postovi: 363
Mislim da ste pogresili sto ste svoje lice poverili kozmeticaru.
Spisak saveta i tretmana koje ste dobili je u najmanju ruku netacan. Navela bih neke: od stresa ne izlaze gnojne bubuljice, Bioptron lampa ne sluzi tome, a i inace ne sluzi nicemu, barem ne u dermatologiji, naziv antibiotske kreme je neozbiljan.
Nadjite dobrog dermatologa. Najiskrenije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 19, 2009 9:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:11 am
Postovi: 20
Vojislava hvala Vam na iskrenom odgovoru.
U sredu vec imam taj higijenski tretman (sramota me je da otkazem, jer me je zena jedan i castila), pa cu iz kulture morati da odem. I ne znam zbog cega je onda kupovala Bioptron lampu za 500 evra (tako kaze njena ucenica) ako ne pomaze u dermatologiji...
Zaista zelim da pomognem sebi i svom licu (sada ne radim, pa imam vremena da se posvetim sebi), ali zato nemam puno novca. Bar ne 1200 din za pregled da bi mi doktor rekao da kupim tu i tu kremu za toliko i toliko para.
Kada budem otisla pitacu je da mi kaze sastav te antibiotik kreme, pa cu Vam javiti.
I jos da pitam da li je neko dovoljno strucan da mi kaze da li bi meni pomogla Eucerin krema protiv crvenila?
http://www.eucerin.com.hr/empfindliche_gesichtshaut/kaschierende_lsf_15.asp

Unapred zahvalna


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 23, 2009 3:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:11 am
Postovi: 20
Evo i mene da se javim.
Super je proslo na tretmanu, a sastav te antibiotik kreme je klindamicin.

Odlucila sam da ipak odem kod dermatologa da vidim sta ce da mi kaze.

Niko nije imao iskustva sa Eucerin kremom za rozaceu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 26, 2009 12:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 6:19 pm
Postovi: 6
Pošto imam dijagnozu rozacea, htjela bih podijeliti informacije na forumu. Kod mene se je rozacea razvijala godinama, samo nisam toga bila svjesna, mislilasam da je u pitanju masna koža i mitiseri a akne. Konačno sam otišla dermatologu prije par godina, stanje je bilo grozno, na obrazima, nosu , čelu i bradi koža je izgledala kao tamnoljubičati šmirgl papir, svrbilo je i peklo. Dobila sam odmah kuru Geomicina koji sam pila skoro 3 mjeseca, dok mi se stanje nije popravilo. Srvenilo je djelomično ostalo, ali blago izraženo. Inače prepisuju tetracikline kao terapiju ali ja to ne podnosim. Primjetila sam da se stanje pogoršava u rano prolječe svake godine pa je to moja liječnica povezala s gastroeneterološkim problemima i poslala me na Urea test na izdisaj radi testiranja na bakteriju Helicobacter pylori, i test je bio pozitivan. Dobila sam trostuku terapiju Fromilid (500 mg), Almacin (500 mg) i Controloc ( 40 mg). Uz to koristim kozmetiku iz kolekcije 'Macon' koja se bazira na plodovima mora i jako sam zadovoljna. Sunce treba izbjegavati ( obavezno se zaštiti kremom protiv UV), ali također prilagoditi i prehranu. U tom smislu izbacila sam mliječne proizvode jer potenciraju upale. Također su mi pomogle informacije koje sam dobila kroz knjigu 'Alergije - prehrana prilagođena krvnoj rupi' Dr. Peter J. D'Adamo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 27, 2009 10:09 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am
Postovi: 56
Pa, dobro. To znaci da si manje-vise zadovoljna razvojem situacije, zar ne?
Pretopstavljam da sad rozaceu drzis pod kontrolom.
A gde si se lecila?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 27, 2009 11:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 6:19 pm
Postovi: 6
maria_moi je napisao:
Pa, dobro. To znaci da si manje-vise zadovoljna razvojem situacije, zar ne?
Pretopstavljam da sad rozaceu drzis pod kontrolom.
A gde si se lecila?
U Zagrebu, na Šalati , dermatološki odjel. Rozacea je sada pod kontrolom, iako nisam do kraja zadovoljna. Htjela bih otkloniti stvarni uzrok, po onome što osjećam, kod mene, uzrok je kombinacija problema s hormonima i gastroenetrološkim traktom, začinjeno sve s puno stresa. Smatram da je to na neki način sistemska bolest. Nije rješenje stalno biti pod antibioticima. U tom smislu pazim na prehranu ( vegetarijanka sam), bavim se alternativom, nastojim zdravo živjeti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 28, 2009 9:23 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am
Postovi: 56
Da. I ja sam tako nekako kapirala da rozacea nastaje. Pretpostavljam da je ona zapravo simptom necega sto se u organizmu desava (najcesce upravo problemi sa homonima ili gastroeneterološki). Naravno, uvek postoji i nasledni faktor,tj. genetika. A sve to zahteva temeljne pretrage i analize.

Naravno, nije resenje da stalno budes pod antibioticima, ali je bar ohrabrujuce sto se stvari kod tebe razvijaju na bolje..i sto znas uzrok, pa znas sa cime da se uhvatis u kostac.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 20, 2009 7:55 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm
Postovi: 134
pacovchica je napisao:
Evo i mene da se javim.
Super je proslo na tretmanu, a sastav te antibiotik kreme je klindamicin.

Odlucila sam da ipak odem kod dermatologa da vidim sta ce da mi kaze.

Niko nije imao iskustva sa Eucerin kremom za rozaceu?


Ako mislis na Eucerinovu anti roseu, protiv crvenila lica, ja je koristim vec drugu godinu i jako je dobra. Krema je zapravo zelene boje, malkice se nanese i neutralise crvenilo, tj. lice postane bukvalno belo.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 929 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 62  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 24 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: