Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 482 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Roakutan - iskustva!!!
PostPoslato: Pon Feb 15, 2016 4:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 15, 2016 4:16 pm
Postovi: 14
ja sam pre dva dana poceo sa roakutanom, dijagnoza mi je folliculitis corporis, pityrosporum folliculitis, acne conglobata ..

lice mi je cisto, promene imam pre svega po ledjima, ramenima i rukama, nije nista strasno ali promene ostavljaju fleke,a one drugo traju itd .. -.-

posle 9-10 beskorisnih dermatologa koji nisu ni znali sta mi je, cuo sam za profesora Karadaglica koji je izuzetan strucnjak i koji mi je dao ispravnu dijagnozu i terapiju za 10 sekundi prelgeda koze, nakon 3 godine mucenja sa laicima -.-, zaista vrhunski strucnjak, nije ni cudo sto ljudi iz regiona dolaze u bg zbog njega !

U svakom slucaju profesor Karadaglic mi je pre ove terapije prepisao Itrakanazol 1*2 14 dana i ketokonazol 2% sampon 6minuta, 6 dana .. sto mi je ocistilo pityrosporum folliculitis, a zatim mi je prepisao roakutan 40mg prvi mesec, analize krvi i enzima jetre pa ce vrv povecati dozu ..

na prvim analizma, pre nego sto sam poceo terapiju, enzimi su mi bili blago poevani ALT 42,1/41, AST 43,4/40 za sta je profesor rekao da je normalno nakon oralnih antimikotika i da je zanemarljivo .. krvna slika je uredna

takodje mi je rekao da nanosim pantenol krem/gel na telo dva puta dnevno i pantonol mast na usta 20 i vise puta na usne i da ne koristim nista od spoljnih preparata i da izbegavam vruca i cesta tusiranja ..

po njegovom iskustvu kako mi je rekao, uobicanje nus pojave su suva koza, uzne i sluzokoza nosa, krvaranje iz nosa, blago opadanje kose(prolazno) i bolovi u zglobovima i misicima(3-4 slucaja je sreo koja su imala ovo zadnje) ..

takodje ako nekoga zanima, posto rekreativno treniram, rekao mi je da mogu da uzimam kreatin uz lek, da nemaju veze jedno sa drugim i da treniram , jedem normalno ..

ono sto je naveo kao kljucno i kao cestu gresku koju ostali doktori cine je to da ne daju dovoljnu dozu pa se stanje vrati, kako je rekao u 95% akne i svi ostali folikularni poremecaji se trajno izlece ako osoba uzme dovoljnu akumulativnu dozu od 120mg po kg tezine, to izmeni reakciju koze na dva najcesca mikroorganizma koja izaizvaju akne, a koji inace zive na kozi normalno :propionibacterium acnes bakterija i gljivica pityrosporum ovale tako da koza ne stvara inflamaciju na njihovo prisustivo i lojne zlezde trajno luce do 80% manje, tako da im to oduzme hranu i time njhov broj nikada ne postane problem ..

ovo nije od reci do reci, koliko se secam tako mi je objasnio trajni efekat leka ako se pravilno dozira, izvainjavam se ako sam nesto pogresno zapamtio .. :D

ne znam da li mi je to na psihickoj bazi ili ne ali ja imam osecaj da posle par dana proemene se vec suse i ispadaju, a koza se manje masti, posebno ujutru kad se ustanem .. :D

postoje dve teme o roakutanu, ne znam koja je aktivnija pa postujem isto na obe haha


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Roakutan - iskustva!!!
PostPoslato: Sre Jul 03, 2019 8:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 03, 2019 8:25 am
Postovi: 6
Tablete protiv akni - https://rs.nonacne.com Nonacne su zaista uspešno sredstvo protiv promena na koži u vidu akni.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 482 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 43 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: