Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Čet Apr 21, 2011 8:01 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 20, 2011 9:03 pm
Postovi: 3
a da probas sa Mykosebom, ako ga nadjes..cujem da je deficitaran u posl vreme

ili Vichy zeleni..cena ti je tu negde a meni je bas pomogao

zar u apotekama nema one dijagnostike temena glave, na osnovu cega ti odredjuju terapiju..bilo koji problem da je u pitanju..nisam niakd to probala, ali vidim u vecini bolje snabdevenih apoteka imaju


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Čet Jun 16, 2011 12:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Mycoseb je i prvi samoinicijativan lek koji sam koristila i momentalno je pomogao ali je imao nus pojavu ne samo masnu kosu nego abnormalno masnu kos nakon dva dana samo.Dr kaze da taj sampon nikako nije ya oano sta ja imama on se preporucuje kod klasicne masne,zuckast,gljivicne peruti a u mom slucaju to nije.Ova njena terapija mi je pomogla al definitivno problem nije nestao i jako sam ljuta na nju je kada samotisla na kontrolu rekla je da je to sve super i ja sam postavila pitanje sta dalje da koristim jer je rekla da nema potrebe vise taj sampon da akoristim a ona je tada izvadila iz ormana kesu sa smaponima i neki upitnik jer kao bas radi studiju za neku farmaceutsku kucu pa mi moze dati besplatan uzorak za period od pola meseca ako pristanem da cu uzimati sampon u naredna 4 od nje po ceni od 1800 nesto dinara.Moja prva reakciaja je bila da se zaje..., kad ja spomenem mali problem sa sitnim bubuljicama na celu i sta bi mi preporucia kad ona opet otvara orman inudi mi tablete po dvehiljade i nesto dinara.U itanju je drzavni lekar , kulturno sam se zahvalila i izletela napolje.Mislim da mi je ovo bio prvi i poslednji put da se obracam dermatologu za pomoc.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Čet Jun 16, 2011 2:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm
Postovi: 532
Lokacija: Backa Palanka
Magie May
Ja sam išla u apoteku na to snimanje temena. Preporuče ti penu čisteću rough se zove i to pomaže ali čim prestaneš sa korišćenjem onda se vraća kao da ništa nisi koristio. Sad zadnje što sam koristila je bio recept šampon protiv peruti i pomogao mi je, ali samo jednu bočicu šampona nikako više i sad trenutno koristim nirel. Ima malo efekta,a šamponi nisu skupi.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 4:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2011 9:00 pm
Postovi: 2
I ja imam slican problem sem sto meni plus opada kosa. :( Probao sam razne sampone i losione i nista mi nije pomoglo...

Konsultacijom sa dermatologom sam uzeo da koristim Alpecin C1. Za sada ga koristim skoro 3 nedelje i do sada mi samo jedanput pojavio krupan perut i suva koza glave(zategnuta). A za rast kose treba proci 3 meseca da bi bilo vidljivih rezultata. Inace ovaj sampon kosta bar ovde u NS 660din a losion je 690din.

Za perut mozes probati Alpecin A3 a za suvu kozu glave Alpecin A1.
dermatolog mi je to rekao a i sto moze se procitati na njihovom sajtu. http://www.alpecin.co.rs/sr/gubitak-kose/shampoo/index.php

takodje sam cuo od mnogih da im je ricinusovo ulje pomoglo. Utrljavanjem ricinusovog ulja u teme glave i posle nekoliko sata samo oprati kosu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 4:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 6:55 pm
Postovi: 43
ne znam ako znas koje je tacno oboljenje al moj drug ima apsorijaza ili psorijaza ne znam kako se tacno kaze........
guli se koza na glavi po telu kraste krvave noge ruke svuda.....i kad se kupa jednom sedmicno popisa se u neku serpu i to utrlja u kosu ili po telu ..i za pola godine je resio problem...ako isto imas to probaj pomaze


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sub Jul 09, 2011 10:59 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
????????
Da verovatno ima psorijazu al ja nemam to niti lici na to.Sto se tice tvog drugara sretno mu bilo ako mu je to pomoglo.Da postoji dosta krema koje sadrze neke od supstanci koje se inace nalaze u mokraci al sumnjam da je na taj nacin izlecio psorijazu koju ni naj novija cuda medicine nemogu da izlece al ajd da nebudem tolko ne poverljiva.Sto se tice mog slucaja nakon sto je u jednom momentu se skoro skroz iscistila koza glave u roku od nekoliko dana bez prekidanja terapije onim samponom povratilo se sve i to duplo gore imala sam osecaj da sam sugava iz cista mira u roku od nekoliko dana stvorio se deblji sloj velikih ljuspi cisto bele boje + novi simptom atipicno odpadanje kose, poznato mi je sta je normalno a sta nije mislim pri tome o broju vlasi u toku jednog dana al ovo nije ni blizu.Inace imam preterano gustu i tesku dugu kosu tako da se to ni ne primeti iako imam osecaj da se tezina kose prepolovila .Primera radi ujutru kada nezno bez cupanja kose iscetkam sakupim pramen kose debljine oko pola cantimetara juce sam sat dva posle cesljanja i oprala kosu kada mi je ispalo u kadi duplo tolko i dok sam susila i cesljala opet jedan pramen.Odlucila sam opet samo inicijativno da prekinem terapiju jer ovo meni ne zvuci ok a kod doktorke koja je jedini dermatolog u domu zdravlja nakon onog sto je uradila ne zelim da se vracam.Kupila sam micoseb pa cu videti sta ce biti.Svakako je svrab nestao odmah posle prvog pranja pa makr nemam tu nervozu a ostalo javim kasnije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sre Feb 08, 2012 6:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2012 6:21 pm
Postovi: 1
Ovako, posto sam isla kod najboljih dermatologa, dijanosticirana mi je SD, s tim sto pod kontrolom drzim kozu glave sa Mycosebom 2% (koji sam uzela na svoju ruku jer mi je dermatolog reko da nije nista strasno, da koristim sampone za perut by the way pregled kosta 70 eura :evil: ) ali ga koristim vec pola godine, cim predjem na laksi sampon naravno sve se vraca, periodicnog je karaktera, i intenzivno me nervira, peruta mi se nos, i celo ali i to pokusavam da drzim pod kontrolom sa esperson mascu, samo me interesuje kad cu moc da koristim sampon recimo za volumen, ili sjaj ili tako nesto :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sre Feb 22, 2012 4:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 4:33 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima,ovo je moj prvi post,pa ne zamerite ako se negde ogresim o pravila foruma!
Dakle,kucam ovo jer me muci ista,tj slicna muka kao i vecinu ljudi ovde!
Pocelo je sa svrabom skalpa,pa perut koja izgleda kao da se ljusti koza,dobio sam zaliske,proredila mi se kosa i tako dalje,,,
Odlazio sam 4x u Zavodu u Dzordza Vasingtona,to je pocelo oko 24.godine i muku mucim vec 3godine.
Napunio sma 26,izgubio pravo da se lecim kao student,a problem nisam resio!
Drzavni dermatolozi su me odradjivali i kulirali.Te probaj da peres kosu cesce,pa redje,pa su mi se smilovali i dali Mikoseb koji je pomogao,na kratko,jedno leto samo,,,i onda se sve vratilo.
Otisao sam kod privatnog dermatologa,vrlo priznatog i cuvenog u gradu,koji mi je dao dijagnozu ALOPECIA something,,,neka vrsta alopecije,,,odem na net,vidim sta je,,vidim da ja to nemam,,,ali sam se pridrzavao njegovog uputstva i problem je bio resen,na kratko,3meseca. Prepiso je SALSON BLUE i neki rastvor koji su mi pravii u apoteci na zeleznickoj stanici,,,,PREGLED JE KOSTAO 50E!
NA KRAJU,,,sam shvatio da imam SEBOREJU,kada je toliko uznapredovala da je stigla do usiju i oko nosa!Otisao sam u apoteku ,koja je nudila snimanje glave,onda mi je neka zena obucena u beli mantil izeklamovala sta mi je,i rekla je da je seborea i da se tome uzrok ne zna,da je stres,ishrana,nasledni faktor ,,,1000cuda,ali da ce mi njeni preparati pomoci!
U pitanju je ACTIVE PLUS firma,,,pena i kapi,,,1000+2600. to je tretman za jedan mesec!
kada prodjem kroz tretman,koza glave mi izgleda kao da sam bio na solunskom frontu.To i pise na omotu preparata,da u prve 2nedelje to mogu da ocekujem!
sada sam pri kraju 2nedelje,,i ,,,ne znam sta da mislim,i dalje imam te komade peruti.
Jos uvek imam crvenilo i perutanje ispod nosa,doduse na zaliscima nemam!
1.Da li neko ima iskustva sa ovim?
2.Da li da nastavim da odlazim kod dermatologa,jer sam potpuno izgubio poverenje u iste!
3.Da li se neko izlecio od ovog ludila!?
4.Da li ce mi se vratiti kosa na zaliscima,jer nisam je izgubio,nego se znatno proredila,i izgleda jako ruzno,onako,,,ko da sam bolestan od neke opake bolesti.ince ostatak glave je ok,ne gubim kosu.
znam da cu je izgubiti,,kad tad,ali se nadam da to nece biti pre 30,jer nemam taj gen i nisam gubio kosu dok nisam naleteo na ovu bolest!
5.kako da regulisem kozu ojo nosa?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Pet Feb 24, 2012 4:24 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm
Postovi: 532
Lokacija: Backa Palanka
Ne znam da li će ti pomoći ali probaj. Kupi AD perle i pi dve ujutro i uveče dve nedelje i kožu na licu maži pantenolom i trebalo bi da ima efekta. Što se tiče peruti ja sad trenutno koristim Sios šampon i dosta je dobar ja sam baš aktivna na ovoj temi bila i koristila sam sve i svašta za perut. Ako ti perlice pomognu možeš piti duže i ponavljati s vremena na vreme. Ako ti ovo ne pomogne obrati se nekom stručnjaku. Ovo što sam ti rekla mi je dala davno kožna lekarka kad sam imala problema sa kožom od stresa jer mi je mama iznenada umrla. Pre toga neke kreme nikakav efekat, ali ovo je jako pomoglo. Sad mislim da počnem ponovo sa nečim takvim radi kože uopšte. Ja sam čak sa perlama produžila uzimanje i više od dve nedelje.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Uto Jun 11, 2013 11:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 11, 2013 11:02 pm
Postovi: 2
Jeste da mi je problem slican i da ima dosta odgovora, ali me interesuje kako je to sve proslo, sta je pomoglo?

Imam 23. godine, problem sa suvom kozom glave (cak mi se pojavljuju tzv."lisaji" pored nosa, sto nikada nisam imao) , opadanjem kose sa temenog dela (otac trenutno ima vise kose..i gusca mu je) i peruti. Dodacu tu i svrab pre svega temena glave. Nikad nisam koristio nijedan specijalan sampon, ali vreme mi je, dok ne ocelavim skroz.

Alpecin? Sta predlazete? Mnogo predloga, ali niko nije napisao kako je to kasnije proslo, da li je imalo efekta.

Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sre Jun 12, 2013 10:39 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Ево ти један рецепт који ми је другарица рекла да јој је решио проблем слабе косе. Прочитај га на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Коса...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sre Jun 12, 2013 12:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Sto se tice sampona za kosu mogu da ti preporucim Extravaganjin sampon za kosu,koji po svom delovanju na kozu glave i kosu ima izuzetno umirujuce dejstvo.
Ulje konoplje je bogato nezasićenim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 koje obnavljaju prirodnu otpornost vaše kože. Može se upotrebljavati za negu oštećene, osetljive i suve kože. Ulje prodire direktno u lipidni sloj suvih kožnih ćelija i nadoknađuje manjak ulja do kojeg je došlo zbog izlaganja suncu, loše ishrane ili stresnog života. Njegova prirodna formula čini vašu kožu elastičnom i mekšom na dodir te joj vraća potrebnu vlagu. Aktivni sastojci ulja konoplje efikasno štite vašu kožu od štetnih spoljašnjih uticaja i hrane je sastojcima koji su joj svakodnevno potrebni. Ulje konoplje deluje i kao prirodna zaštita od UV zračenja.
Za direktno tretiranje koze glave preporucio bih MUMIEMAST(slovenacku),koja u svom sastavu sadrzi:neven,kesten,mumie i prirodnu biljnu osnovu.
Trealo bi da sa ovim tretmanom resis problem,vredi pokusati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sre Jun 12, 2013 1:34 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Где може да се нађе конопљино уље?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Sre Jun 12, 2013 3:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 11, 2013 11:02 pm
Postovi: 2
Vokabular je napisao:
Sto se tice sampona za kosu mogu da ti preporucim Extravaganjin sampon za kosu,koji po svom delovanju na kozu glave i kosu ima izuzetno umirujuce dejstvo.
Ulje konoplje je bogato nezasićenim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 koje obnavljaju prirodnu otpornost vaše kože. Može se upotrebljavati za negu oštećene, osetljive i suve kože. Ulje prodire direktno u lipidni sloj suvih kožnih ćelija i nadoknađuje manjak ulja do kojeg je došlo zbog izlaganja suncu, loše ishrane ili stresnog života. Njegova prirodna formula čini vašu kožu elastičnom i mekšom na dodir te joj vraća potrebnu vlagu. Aktivni sastojci ulja konoplje efikasno štite vašu kožu od štetnih spoljašnjih uticaja i hrane je sastojcima koji su joj svakodnevno potrebni. Ulje konoplje deluje i kao prirodna zaštita od UV zračenja.
Za direktno tretiranje koze glave preporucio bih MUMIEMAST(slovenacku),koja u svom sastavu sadrzi:neven,kesten,mumie i prirodnu biljnu osnovu.
Trealo bi da sa ovim tretmanom resis problem,vredi pokusati.



Ne bih da ispadnem nezahvalan ili bezobrazan, ali koliko sam video, Vi za sve moguce probleme (od hemoroida do peruti i opadanja kose) preporucujete jedne te iste proizvode, odredjene firme, tako da se stice utisak da imate neki licni razlog zasto svima preporucujete njih.
Ne bih da bacam pare, vec sam probao kod drzavnog dermatologa koji me nije ni saslusao, vec je dao spisak preskupih totalno nepoznatih preparata koji ne da nisu pomogli, nego mi se cini da su odmogli. Hteo bih objektivnost.
Hvala Vam u svakom slucaju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Perut,krupne bele ljuspe i jak svrab a suvo teme glave?
PostPoslato: Pet Jun 14, 2013 3:26 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Otidji kod dermatologa na VMA,na forumu se pominje nekoliko dermatologa koji su vise nego dobri.
Ispostuj terapiju dovoljno dugo i verujem da ces biti zadovoljan.
Resavajuci problem sam,verovatnoc es napraviti samo gore.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: