Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: IMAM PROBLEM SA ALERGIJO
PostPoslato: Čet Avg 26, 2004 12:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 26, 2004 12:22 am
Postovi: 2
Lokacija: Beograd
KAD GOD IZADJEM NAPOLJE I OZNOJIM SE ISKOCI MI ALERGIJA KOJA LICI NA UJED KOMARACA.TO TRAJE I ONDA SE SMIRI POSLE 15-30 MINUTA,TAKODJE KAD SE KUPAM SA TOPLOM VADOM TAKODJE MI ISKACE ALERGIJA,ILI BILO KOJU DRUGU AKTIVNOST KOJA ZAHTEVA ZNOJENJA.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: o alergiji
PostPoslato: Pet Avg 27, 2004 7:59 am 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Postovi: 868
Lokacija: Beograd
Kako je opisano najverovatnije je da se radi o bolesti zvanoj urtikarija-koprivnjaca. Ima vise tipova koprivnjaca zavisno od uzroka koji ih izaziva. Posebnu grupu cine fizikalne urtikarije, koprivnjace na napor, znojenje, hladnocu, kontakt sa vodom, suncem i sl. Postoji poseban protokol da se utvrdi vrsta fizickog agensa koji dovodi do nastanka bolesti. Zanimljivo je da se generalno otkrije uzrok koprivnjace tek u nesto vise od 20% slucajeva. Koprivnjaca moze da uplasi pacijenta, cesto uplasi i lekara opste prakse ali se u najvecem broju slucajeva ne radi o opasnoj vec pre o dosadnoj bolesti. Zato je i zovu Tigar od hartije. Zato se za lecenje-ili bolje reci ublazavanje tegoba od kojih je osnovna svrab koriste lekovi- antihistaminici.Bronal, Presing, Clariutin, Aerius, Phenrgan, Sinequan, Atarax i sl. U nkim slucajvima ali vrlo oprezno savetuju se i hormonski preparati-kortizoni u opstoj terapiji. Najvaznije je ipak da se pokusa makar i u 20 % da se odredi neposredan uzrok a najbolji lek za svaku vrstu alergije je izbegavanje kontakta sa materijama ili izbegavanje aktivnosti koji dovode do alergijske reakcije.
Savet je da se obratite dermatologu da bi se odredio tip koprivnjace i iodgovarajuca terapija

_________________
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: problem sa urtikarijom!!!!!!!!!!
PostPoslato: Sub Sep 25, 2004 6:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 25, 2004 6:01 pm
Postovi: 11
Lokacija: beograd
imam apsolutno u detalje isti problem kao i nightmare! evo krenuo sam da probam da vidim gde lezi uzrok (ako ga ima) te urtikarije. vadio sam krv prvo na torlaku i ispostavilo se da nisam alergican ni na koju vrstu hrane. sad sam isao u klinicki centar i tu su mi vadili krv da rade testove na neke bakterije i antitela a radice mi i testove na imunoglobuline. ja se iskreno nadam da ce uspeti da mi utvrde uzrok urtikarije, mada mi je uglavnom receno da je ta vrsta urtikarije koju imamo ja i nightmare nesto urodjeno, tj, prirodno, geneticki itd. i da tome nema leka, osim antihistamina. ja sam ih probao nekoliko (galitifen, koji sam koristio 4 godine, tokom toplih meseci kad se znojim, odgovarao mi je, ali odjednom ih organizam odbacuje, tj. dobijao sam vrtoglavice i malaksalost, posle toga sam probao zyrtec od koga mi se neverovatno spavalo, pa cak i od claritina, probao sam i pressing i ista je situacija). kazu da ta urtikarija ce proci sa godinama, ne zna se tacno kad. a to sto se tice izbegavanja onoga na sta sam alergican, bilo bi jako lepo da to tako moze, ali kako ja da sprecim znojenje leti. to onda znaci, ne izlaziti preko dana, ne ici u diskoteku jer se i tamo znojim, ne ici na more, bazen ne igrati basket, itd. gadna situacija, zar ne? prosto ne mogu da verujem da ne postoji nista osim antihistamina protiv ovoga! antihistamini cim prestanem da ih pijem alergija se odmah vrati, znaci ima li nesto trajnije od njih!!! neke terapije, lecenje laserom, imunoterapije... ima li vajde od icega ovoga sto sam nabrojao za ovakvu vrstu alergije??????????? utvrdi li se uzrok urtikarije, cime se onda ona leci?
molim za pomoc ko je upucen!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Probaj
PostPoslato: Uto Nov 30, 2004 2:59 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 2:49 am
Postovi: 51
Pokusaj da promenih gel za tusiranje.Probaj sa Avonovim, ja ga ne prodajem ali se raspitaj!

_________________
Minerva


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 73 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: