Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 485 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: hiperhidroza!!!
PostPoslato: Ned Jul 30, 2006 6:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 6:32 pm
Postovi: 2
interesuje me da li ima neki doktor u Beogradu koji moze da izleci ovu bolest. Bila sam kod 3 dermatologa, jedan mi je rekao da ce proci sa godinama,drugi mi je rekao da probam sa jonoforezom mada nije pomoglo. Jedna doktorka mi je napisala recept koji mi pomaze za ruke, ali ne za pazuh.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 31, 2006 1:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Postovi: 150
Lokacija: Beograd
Wmila, tesko da moze u Beogradu neko da izleci,dermatolozi beze od tog problema, moja sestra se mucila skoro tri godine sa raznim doktorima.Jedini doktor koji zna tu problematiku je dr Milos Pavlovic sa VMA.Jedini koji je subspecijalizirao prekomerno znojenje Zakazes kod njega kao civilno lice i pregleda te covek i otvoreno ti kaze sve!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: hiperhidroza
PostPoslato: Uto Avg 01, 2006 5:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 6:32 pm
Postovi: 2
i jel uspela tvoja sestra da se izleci konacno?
Jel bila kod tog doktora?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 02, 2006 2:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Postovi: 150
Lokacija: Beograd
Da, bila je kod tog doktora, jako je zadovoljna,covek je sve lepo objasnio i predlozio neke stvari da proba. Ona je krenula posle toga sa preparatom koji je dobila iz Francuske i Engleske a sustina je da su oni na bazi aluminijum-hlorida. Drasticno je smanjila znojenje i zasada je vrlo zadovoljna.Zanimljivo je da kod nekog taj preparat deluje a kod nekog ne. najbolje bi ti bilo da odes kod dr Pavlovica na pregled i da on vidi kog je stepena kod tebe axillar hyperhidrossis.Zakazuje se kao civilno lice kad ide na pregled, neznam kojim danom doktor radi ali ovo ti je broj za zakazivanje i informacije: 011-3608-498. Mi smo tri godine lutali od deratologa do endokrinologa ali nista. Preko Googl-a mozes da nadjes puno informacija o prekomernom znojenju.Puno srece i pisi kako si prosla.Sve najbolje!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Lecenje Hiperhidroze
PostPoslato: Ned Dec 21, 2008 2:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 1:53 pm
Postovi: 4
Postovani, hteo bih da Vas obavestim da se na Klinici za Grudnu hirurgiju, Instituta za Plucne bolesti u Sremskoj Kamenici izvodi torakoskopska simpatektomija u cilju trajnog resavanja primarne fokalne hiperhidroze (dlanova, pazusnih jama, lica).
Operacija spada u minimalno invazivnu hirurgiju (bez velikog hirurskog reza) i jednodnevnu hirurgiju- isti dan-nekoliko sati nakon operacije se ide kuci, odmah ste sposobni za posao (nema bolovanja i rehabilitacije)
Efekat se javlja odmah nakon budjenja iz anestezije, uspeh operacije je 99% i trajan!!!!
Sa uputom za bolnicko lecenje operacija je besplatna, uz dogovor sa pacijentom o terminu za operaciju-nema lista cekanja.
Za sve dalje informacije telefon Ambulante grudne hirurgije: 021/480-5289 ili pisite na [email protected]

Vas problem je resiv!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 25, 2008 3:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 3:28 am
Postovi: 8
Vas problem nije resiv operacionim putem. Nemojte slucajno da se podvrgnete ovoj operaciji jel ce te sebi samo da pogorsate zivot.Ja kao neko ko se podvrgao ovom zahvatu mogu da vam tvrdim to sa 100% sigurnosti. Moj kvalitet zivota je danas ugrozen zato sto nisam znao da ova operacija ima vrlo teske posledice.Ni sami doktori ne kazu sta moze da proizidje sto je vrlo neeticno,naime mene nisu upozorili ti isti doktori iz Sr Kamenice. Posto se ova operacija bazira na tome da vam preseku simpaticke nerve zarad zaustavljanja znojenja na gornjem delu tela onda vam svo to znojenje predje na donji deo tela pa se onda mnogo znojite ispod linije grudi daklem na stomaku,donjem delu ledja,zadnjici,peponama i nogama.Kada su visoke temperature sve vam to probija kroz odecu,UZAS! A gornji deo tela vam je potpuno suv a ruke toliko suve da morate da ih mazete naon svakog pranja a da ne pricam da papire ne mozete uopste normalno da listate.Ponekad se osecam kao da sam hendikepiran :(. Osecam se kao da imam dva tela u sebi jedansuvi(gornji) i jedan mokri(donji) kad je leto osecaj je uzasan a takodje se javlja i nemogucnost jezenja na gornjem delu tela.
Ukoliko mi ne verujete ako znate engleski ukucajte ETS SURGERY SIDE EFFECTS na googlu,yahoo i youtube-u i videcete sve ovo sto sam vam ja rekao cak i jos gore stvari zadese ljude od ovoga.Zelim da vam pomognem tj. da vas upozorim da to nikako ne radite,ucinite sve sto mozete,pijte lekove,probajte razne terapije,akupunkturu,verujte u to da cete da uspete jel resenje sigurno postoji ali nikako ovako radikalna mera tj. operacija.
Na vama je


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 10, 2009 5:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 3:32 pm
Postovi: 5
Imao sam veliki problem sa pojacanim znojenjem,i pazuha i dlanova.
Pre godinu dana sam se odlucio za simpatektomiju jer sve ostalo jednostavno nije imalo efekta.
Operisali su me prepodne,uvece sam vec bio kuci.
Prvi utisci su bili bolovi u predelu grudi,nisam bas mogao duboko da disem,ali dlanovi i pazuh su mi bili suvi,uspelo je.
Nisam mogao da verujem!Ti malo jaci bolovi su trajali oko nedelju dana,svakim danom manje i
manje i nestali su.
Samo da kazem da sam poceo da radim posle 3 dana od operacije,naravno nista tesko nisam smeo da dizem i da se preterano naprezem.
Prvih dva do tri meseca sam imao pojacano znojenje po stomaku i ledjima,gde sam se i inace znojao,ali to sam shvatio kao sto mi je bilo i objasnjeno da taj znoj negde mora da izadje,ne bi valjalo da se zadrzava u organizmu.
Posle tog perioda sve je bilo ok.
Nije mi vise neprijatno da se rukujem,mogu da nosim majce svih boja,siugurniji sam u drustvenom zivotu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 13, 2009 8:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:34 am
Postovi: 15
pre svega isprovociran nekim ranijim negativnim i netačnim postovima određenog pojedinca na ovom forumu i ovoj temi a u vezi pojačanog znojenja i hirurškog zahvata koji ovaj problem rešava trajno, želim da vam kažem da sam se jesenas podvrgao navedenom hiruškom zahvatu stručno nazvanom simpatektomija, postooperativni tok je bio manje više isti kao i kod MRVICE81 i sve je prošlo u najboljem redu a moji problemi sa znojenjem su TRAJNO REŠENI i nije bilo i NEMAM nikakvih nusefekata, nuspojava i bilo čega drugog sem onog pozitivnog efekta operacije, a to je u mom slučaju bio prestanak pojačanog znojenja ispod pazuha!

Posebno bi želeo da se zahvalim ali i da pohvalim svo medicinsko osoblje, kako doktore tako i sestre i sve ostale sa odeljenja grudne hirugije Instituta u Sremskoj Kamenici na ljubaznosti, brizi i profesionalosti koji su za ovu moju operaciju i postooperativni tok učinili sve da je što lakše podnesem i da se oporavim!

Sada za razliku od prethodnih godina JEDVA ČEKAM LETO, mislim da me razumete!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: hiperhidroza!!!
PostPoslato: Sub Maj 16, 2009 4:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 16, 2009 3:58 pm
Postovi: 2
Pošto sam i ja dosta tražio po forumima rešenje za moj problem tj. rešenje za Hiperhidrozu (pojačano znojenje dlanova i ispod pazuha), rešio sam da sa vama podelim svoje iskustvo oko operacije torakoskopskom simpatektomijoj. Ja sam se operisao na Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti u Sremskom Kamenici u četvrtak 14.05.2009 godine i evo dva dana posle operacije rešio sam da i ja dodam svoja iskustva.
Operacija je inače rutinski zahvat i traje nešto više od 1h. Mene su odveli u salu za operacije u 7:30 a u 9:00 već sam bio u svojoj sobi potpuno svestan svega i što je najvažnije rezultati operacije su fenomenalni bar za mene jer su mi se dlanovi preobilno znojili bukvalno svakodnevno su bili vlažni. Inače operisao me Dr. Doc Miloš Koledin, inače upravnik klinike kojem takođe ovom prilikom želim da se zahvalim na svemu što je učinio za mene.
U četvrtak u 17:00 sam otpušten kući, to je znači nekih 8 časova nakon operacije.
Želim da se zahvalim kompletnom medicinskom osoblju na Klinici za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici na izuzetnoj brizi i nezi i veruj te mi onako prijatne ljude, raspoložene za svaku priču i pomoć retko ćete sresti u životu, jednostavno imate osećaj da se nalazite u nekoj drugoj zemlji a ne u Srbiji.
Ukoliko neko želi neke detalje oko operacije i svega što ga interesuje neka mi poruke šalje na moj privatni e-mail.
Puno pozdrava.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 20, 2009 1:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 20, 2009 12:47 am
Postovi: 10
Ja se muchim sa hiperhidrozom od pochetka puberteta,a sada sam chetvrta godina srednje shkole(znachi vec jedno 5-6 godina). Moram priznati da mi to u velikoj meri zagorchava zhivot,znojenje je stvarno preobilno,pogotovo po licu gde mi se znoji bukvalno svaki delic,od chela preko obrva i nosa do vrata i to stalno,retki su trenutci kada nemam maramicu u ruci ili na licu. Zatim znojenje ispod pazuha gde mi bukvalno na temperaturi od 24stepena cure kapljice iz pazushnih jama,o ledjima i da ne pricham,sada je maj a ja dok prepeshachim 5 minuta do shkole stignem sa potpuno mokrim ledjima,naravno tu su i prepone i noge koje mi se takodje znoje. GSP-a se plashim leti,bukvalno! Zhelela bih da saznam za bilo kakvo drugo reshenje osim hirurshkog,jer mislim da je stvarno opasno seci nerve koji su povezani sa parasimpatichkim sistemom!! ?? Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 27, 2009 11:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm
Postovi: 363
Zasto ne pokusas sa tretmanom Botoxom?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 02, 2009 11:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 7:54 pm
Postovi: 2
Lokacija: Novi Sad
Zelim da podelim svoju srecu s Vama i pomognem onima koji imaju isti problem...

Od malena sam imala problem sa pojacanim znojenjem ispod pazuha, na dlanovima i tabanima. Ulaskom u pubertet sve je izazivalo u meni jos vecu nervozu samim tim i jos vece znojenje, izbegavanje drustva, menjanje majica , pet puta na dan koje su iskljucivo bile crne boje....jednom recju zacarani krug.
Treniram aerobnu gimnastiku, idem u medicinsku skolu...zbog cega je znojenje preraslo u zivotni problem.

13.04.2009.g. moj se zivot promenio.
Zahvaljujuci strucnosti, razumevanju i ljubaznosti Dr. Ivana Kuhajde i Doc. Dr. Milosa Koledin, kao i podrsku roditelja odlucila sam se za operaciju-simpatektomiju, nakon cega sam se probudila sa suvim i toplim dlanovima. Za mnoge ljude osecaj je normalan, a za mene neverovatan.
Posle podne sam otisla kuci, a oporavak je trajao samo nekoliko dana uz manje bolove u grudnom kosu i ledjima, koje spominje i Mrvica 81, ali ocekivane i zanemarljive u poredjenju sa godinama koje nisam mogla da zivim kao tinejdzer. Oziljci su minijaturni, a ni posle mesec ipo dana od operacije NEMAM ispoljeno pojacano znojenje ni na jednom drugom delu tela.
Pomoc mi je bila na dohvat ,sada tople i suve, ruke...
http://www.ipb-ild.ac.yu/institut.php?id=1090#2

Srecna sam, izlazim sa drustvom i nosim majice u svim bojama :wink:

_________________
Ne trazimo ono sto zelimo, vec ono sto nam treba...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 05, 2009 1:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 30, 2009 6:29 pm
Postovi: 1
Lokacija: srbija
imam problem sa prekomernim znojenjem ispod pazuha. Njie normalno to sto se jako znojim i kada je napolju hladno :-? svasta sam probala i nista mi nije pomoglo...htela bi da to resim operacionim putem..i zanima me da li je nekom operacija uspela. da nema negativnih pojava i da li mogu da idem na operaciju iako nemam jos 18 godina. ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 08, 2009 5:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 20, 2009 12:47 am
Postovi: 10
Ja sam ove godine napunila 18 inache,i imam problema sa prekomernim znojenjem od 14. godine ,stvarno predstavlja ogroman problem a veruj mi,100 puta gori ako ti je i na licu(kao shto je meni). Najvishe se znojim u prepodnevnim chasovima,na licu mi predstavljam strashan problem,tako neprijatan i gadan osecaj a ispod pazuha kao da sam se upishala,nosim uglavnom tamniju odecu i uvek proverim kakav je materijal,da li ce se mnogo primecivati znoj. Znachi ni pod tachkom razno nemoj raditi tu operaciju jer sigurno ima razne posledice. Verujem da svi ovi koji su ostavili ove poruke su u stvari jedna osoba koja reklamira "Kamenicu". Prekidanje veza sa simpatikusom je veoma opasno,kao shto je opasno i potpuno prekidanje znojenja! Bolje bi ti bilo da uzmesh knjige iz biblioteke i da ispitash sve funkcije egzokrinih zhlezda i veze sa nervnim sistemom pa da onda razmishljash o nechemu tako rizichnom. Ja ti kazhem,ja imam uzhasan,ali stvarno uzhasan problem koji me ogranichava od obavljanja nekih najnormalnijih stvari ali nikada se ne bih usudila da se podvrgnem toj operaciji!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 10, 2009 12:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 7:54 pm
Postovi: 2
Lokacija: Novi Sad
NancyN
uz postovanje tvog misljenja da nisi pristalica operacije kao resenje za prekomerno znojenje, zaista moram da demantujem tvoj komentar
''...nemoj raditi tu operaciju jer sigurno ima razne posledice.''
mojim licnim iskustvom. Posledica, ako je tako uopste mogu nazvati, je neznatno znojenje tabana (uglavnom nosim patike), a koje je mozda i ranije postojalo, ali ga nisam primecivala, jer mi je znojenje ispod pazuha pricinjavalo najveci problem.
Uz pomoc i podrsku roditelja,sve sam probala, ali mi ni nista nije pomoglo...kristalni kamen (vise vrsta),jonoforeza, pamucne stvari, ...
Sve ovo je neznatno smanjilo znojenje, ali ne u potpunosti i trajno.
Znojenje dlanova mi je smetalo i pri pisanju, stvaralo neprijatnost pri rukovanju...mokro i samo mokro.

Kao sto je i Gandra rekao, dermatolozi su minimalno upuceni, a cini mi se i pomalo ne zainteresovani za ovaj problem..bila sam kod tri, a samo mi je jedan preporucio VMA i botoks.Ostali su bili misljenja da je pubertet uzrok svemu, a ja sam se znojla od rodjenja :cry:
Raspitali smo se i saznali da jedini lekar koji se bavio ovim problemom i radio sa botoksom je trenutno van zemlje.
Inace, botoks je privremeno i skupo resenje, jer se primenjuje najmanje dva puta godisnje...pa dokle izdrzis :(

Veruj mi, lekari koji su me operisali su strucni i profesionalci u svom poslu, a simpatektomiju (operaciju) primenjuju vise od 10 godina.
Uz napomenuda je sve besplatno, sto govori da cilj nije finansijski dobitak.

Zaista zelim da svima prenesem osecaj srece i sigurnosti u sebe koji sada imam. Dlanovi su mi suvi i vise se NE ZNOJIM nenormalno
(vec kao i svi ostali ..kad je toplo, kad sam uzbudjena, nervozna) i ne osecam se na kilometar. :oops:

Drugarski pozdrav :)

_________________
Ne trazimo ono sto zelimo, vec ono sto nam treba...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 485 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 51 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: