Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: cime negujete kosu
PostPoslato: Sre Maj 30, 2007 4:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
Postovi: 43
Cime negujete plavu farbanu kosu? Koji sampon preporucujete ako je kosa talasasta i dosta suva, a teme se brzo masti? Videla sam da u vecini frizerskih salona ima proizvoda za negu kose kojima je lepa cena, preko hiljadu dinara, da li neko zna iz iskustva da li su zaista tako efikasni ko sto ih frizerii hvale, pa se isplatikupiti ih?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 30, 2007 5:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Postovi: 427
Lokacija: Beograd
Nisam nikada koristila te profi šampone od 1000 i kusur din (ne znam koji čudesni sastojak mogu da sadrže za te pare :o ), ali sam isprobala sve od ovih "srednje klase" tipa Pantene, L`oreal Elseve, Garinier Fructis, Head & shoulders, Sunsilk, Schauma (poslednja 2 samo zato sto su bili na akciji u Lilly-u :D).

Ja imam dugačku kosu i jako često se farbam, tako da mi je kosa suva i dehidrirana od hemikalija. Od svih tih šampona jedino mi Pantene radi radnju, i to mi je najbolji onaj anti-breakage 2u1, protiv lomljenja kose.

Regenerator obavezno korsitim, isto sam isprobala skoro sve na tržištu, ubedljivo mi je najbolji L`orealov Elseve roze kolekcija, mada je i crvena OK, potpuno mi oporavi kosu, koristim ih nekoliko u isto vreme, i u toku pranja, a i onu vrstu koja se ne ispira (leave-in).
Na vrhove često stavljam silikonske kapi, a jednom mesečno ampule.
S obzirom šta sve radim kosi, zadovoljna sam što je još imam :D , ali mi ovi preparati stvarno pomažu da deluje zdravo i negovano.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 30, 2007 6:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 1:18 am
Postovi: 733
Lokacija: Beograd
Izgleda da je , kad je kosa u pitanju, isti slucaj kao i sa kozom. Svakome odgovara nesto drugo. Svaka je kosa prica za sebe. Prosto neverovatno.

Moje licno iskustvo s obzirom da sam i ja farbana plavusa sa prirodno talasastom (dugom kosom) koja je samim tim , po svojoj prirodi i suva kosa:. Preporuceno od dermatologa, provereno u praksi :FRUCTIS GARNIER ( Repair & Shine , 2 in 1 ) sampon, isti takvo pakovanje (regenerator je u ovoj kombinaciji nepotreban). Pakovanje drzim na glavi sat vremena, NIKADA kosu ne susim fenom. Krajeve seckam svakih nedelju dana , mogu to sebi da priustim jer mi kosa jako brzo raste. Farbam se na svaka 3 meseca, u medjuvremenu pazljivo nanosim farbu za kosu, samo na izrastak. Izbegavam silikone jer imaju instant efekat a cini mi se da se samo zalepe za dlaku i pokupe svu prljavstinu i prasincinu iz vazduha.

Preporuceno od frizera, osim FRUCTISA sa kojim ima najbolja iskustva, tu je i neki italijansko pakovanje za suvu kosu ( koristi ga u salonu, rekla bih da nije skupo) za koje mi je rekao da ima da se kupi u slobodnoj prodaji ( nisam zagledala, ali cu potraziti) : CREMA AGLI -DE LA FRUTTA SEICAL.


Od skupljih varijanti, izuzetno je KEUNE pakovanje za ekstremno suvu i ostecenu kosu. Pre godinu dana kada sam ga koristila, 500 gr. je kostalo oko 1000 dinara, ali je vrhunsko i vredi svaki dinar.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 30, 2007 7:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 1:47 am
Postovi: 716
Koristila sam godinama (4-5godina) fructis, ali se u poslednjoj polovini tog perioda jako pokvario... I koristila sam i sampon i balzam i maske fructis
Onda sam pre 2 godina krenula sam Lorealom za farbanu, posto se kao i moje prethodnice na ovoj temi ;), farbam u plavoi koristim lorealove farbe. U odnosu na garnier, sporije se masti kosa ali je i manje "silky" ali ipak mi je ok.
I balzam koristim lorealov, ranije onaj za farbanu, sada onaj roze nutri gloss, maska lorealova za farbanu kosu, povremeno revlonov dvofazni sprej (super stvar). Najbolji regenerator mi je lorealov koji se dobije u pakovanju excellence farbe.
Osim toga povremeno sam isprobavala mnogo toga, ali nista nije bilo bolje od pomenutih sampona.
Jedino mozda I love juice, lush, ali mi je suvise ispirao boju, pa sam odustala.
Inace, skoro sam kupila novu bocicu lorealovog sampona, ovu "poboljsanu verziju", i pokvarili su ga... mnogo slabije peni, brze se masti kosa od njega...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 30, 2007 7:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 1:18 am
Postovi: 733
Lokacija: Beograd
Pa meni bas treba neki sampon koji bi mi dao malo masnoce, farbana kosa koja je i prirodno suva kosa je ziva slama, koza glave luci nedovoljno sebuma i onda dobijes zivu metlu.

To je ono o cemu mi pricamo, svako ce reci ono sto njemu najvise odgovara i onda ulazimo u vrzino kolo , toliko da se postavljacica teme na kraju nece snaci u gomili licnih, razlicitih iskustava.

Ono sto bi mozda bilo univerzalno pravilo je, odabir kvalitetne farbe , redovno skracivanje krajeva, izbegavanje pegli za ravnjanje kose, fena , izbegavanja izlaganja kose suncevim zracima, i svega onoga sto bi dodatno moglo da osteti kosu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 30, 2007 7:23 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 1:18 am
Postovi: 733
Lokacija: Beograd
tamara, kad si spomenula frizerske salone, sad su IN Redken preparati koji se mogu kupiti u nekim salonima a vaze za visoko kvalitetne, Iz nekih razgovora sa osobama koje se malo vise razumeju u to sam zakljucila da visoke cene ipak ne opravdavaju kvalitet. Na zapadu su to prosecni samponi. Reklama ( ovde) cini cuda.

Ja sam svojevremeno kupila u frizerskom salonu 'Panjkovic akademije' njihov sampon i pakovanje za kosu. Zali boze bacenih para. Probala sam i Revlonove preparate, uopste mi se ne dopadaju niti prijaju mojoj kosi. Tebi bi mozda oni bili savrseni.

I to je ono sto ja kazem: uplati loto, daj Boze da dobijes 'sedmicu' pa eksperimentisi sa svojom kosom. Nema druge.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 2:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 12:37 am
Postovi: 15
Imam jako dugu gustu netanjenu kosu koju u poslednje vreme najbolje odrzavam samponima tipa Garnier fructis, Dove, Loreal koje naizmenicno koristim, drugi za svako pranje. Koristim masku za kosu Loreal (zutu) i ok je. Roze kolekcija mi se i nije pokazala kao preterano dobra.

I meni je kosa jako suva, barem krajevi. Pored razlicitih individualnih iskustava, jedno je sigurno: za suve krajeve uvek pomaze maska od maslinovog ulja, meda i zumanceta. Ja je utrljam dobro u krajeve, i vise prema korenu, uvijem u vrecicu koju sam posebno napravila za to, uvijem u pundju i prespavam tako. Ujutru kosu isperem normalno samponom i kosa bude ok. Mislim da je dovoljno to raditi jednom u 2-3 nedelje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 11:49 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
L OREAL (crveni) sampon
NIVEA sampon za farbanu kosu
-Pakovanja:
NIVEA
AVON (roze poklopac)
GARNIER (1 min.)
-REVLON silikonske kapi za ostecene krajeve


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 12:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
Postovi: 43
slazem se u potpunosti sa vama, i ja uglavnom koristim te preparate, Loreal crveni mi je ok, Nivea za plavu kosu mi je isto super kosa je meka i dobije lep sjaj, a super su mi i je i Glis Kur rozi sampon, ali mnogo terorisem kosu farbanjem u plavo na svake 4 nedelje pa ako posle pranja ne stavim svasta na nju nema sanse da cu je ocesljati:-( Plavuse pomagajte koja je najkvalitetnija farba a da moze da izvuce iz srednje smedje u svetlo plavu bez blansa, probala sam razne iz velikih kutija tipa Loreal, Garnijer al meni to izvuce nijansu, dve taman da mi kosa bude narandzasta, a jos imam i crvene pigmente pa bude uzas. A Paletine iz malih kutija, Welline mi izvlace ali mi sprze teme, cime vi izvlacite boju a da ne urnisete kosu i teme?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 3:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm
Postovi: 174
Nisam plavusa, ali najtoplije preporucujem farbu OFF LIMITS koja se moze kupiti u Aleksandru, prodavnici, odnosno frizer-shopu, u Mise Dimitrijevica 1, NS. Pakovanje farbe je 100g, a mesa se sa 150g hidrogena. Cena farbe je negde oko 250 din!

Ono sto se meni u celoj prici svidja jeste sto je to roba iz uvoza, znaci nije namenjena nasem trzistu, te je tako i kvalitet mnogo bolji! :wink:

Probajte pa prosudite sami!

Pozdrav! :lol:

_________________
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 8:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
Tamara,moja prirodna boja kose je crna a plavusa sam i izvlacim super jednaku boju bez blansa farbom KOLESTON a od skoro koristim REVLONISIMO (posto sam iz jako svetlo plave presla u malo prirodnije plavi ton).Poslusaj i ostale predloge pa odluci... :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 10:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
Postovi: 43
i ja bih da predjem u nesto tamniji ton, ali nikako da dobijem zeljenu nijansu, to sto mi je bilo belo predje u sivo kad se farbam u tamnije, pa onda perem kosu svaki dan da isperem tu boju, pa vise ne znam sta da radim, koju si ti tacno farbu koristila, to Revlon farba?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 01, 2007 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 8:18 pm
Postovi: 20
Ajd i ja da se ubacim...

Preporucujem da koristite sampom, balzam, masku od istog proizvodjaca.

Ja sam odusevljena Gliss Kur-om, narandzasta kolekcija (total repair - za extremno suvu kosu). Nemojte da vas obeshrabri miris koji nije nista posebno. Maska je extra. E sada... Sve to i jeste relativno kao sto rece jedna gospodjica, kao i sa kozom.

Probajte, istrazujte. Ako niste uspeli da zadovoljite svoju potrebu za lepom i negovanom kosom sa jednim preparatom ne znaci da vam neki drugi, skuplji ili jeftiniji, nece pomoci.

Obratite paznju da proizvod nema previse jak miris jer to takodje znaci i da sadrzi dosta hemikalija sto lose utice na vasu kosu. Takodje, dobro je da bude biljni ili vocni. Nista extremno jako, napucano i skupo ne mora biti da bi vasa kosa bila lepa.

Prirodne maske su zakon. Znate da je 100% prirodno, samim tim neskodljivo. Nase bake su znale nekada sta rade.

Sto se plave boje kose tice, moja preporuka je (najbolje izvlace) IGORA (11/1, bela ili 11/2, pepeljasta) i KEUNE (Special Blonde & Super Ash Blonde, nijanse)

Ako zelis tamniju plavu (sto je svakako lepse i prirodnije) obrati paznju dali boja kose na kutiji ili katalogu ima sivkast odsjaj ili dali pise pepeljasto u nazivu, ako neces da ti vuce na sivo.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 01, 2007 4:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
Postovi: 43
jedino jos Igorine farbe nisam koristila, jer sam kontala da su dosta jake, a meni je u poslednje vreme bas osetljivo teme. A uzmes 12% ili 9% hidrogen uz tu farbu? Keune sam koristila super mi izvlaci boju ali mi i extra sasusi kosu, tako da ne bih da ostanem bez kose do 25te:-) Mislim da je svakako resenje tamnija, jos samo pronaci koju:-) Jel neko ima iskustva sa Revnonovim farbama, videla sam da oni imaju jako lepe tamnije nijanse, pa ako ih je neko nekad koristio nek da utiske?:-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 01, 2007 8:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
tamarra_ns je napisao:
i ja bih da predjem u nesto tamniji ton, ali nikako da dobijem zeljenu nijansu, to sto mi je bilo belo predje u sivo kad se farbam u tamnije, pa onda perem kosu svaki dan da isperem tu boju, pa vise ne znam sta da radim, koju si ti tacno farbu koristila, to Revlon farba?

Ja sam koristila nijanse 9/3 (tamnije plava) a sada 9/2 (koja je malo svetlija ali nije special ili ultra blond vec onako prirodno plava).


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 44 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: