Vesti

Vesti i zdravstveni saveti na jednom mestu

Godine u velikoj meri utiču na trudnoću

Svakako da postoje faktori koji će uticati u velikoj meri na to da li ćete ostati u drugom stanju ili ne. Pre svega su to godine. Tokom dvadesetih godina šansa za začeće tokom jednog meseca nije veća od 25%, a ovaj broj se smanjuje kako pređemo 30. godinu života.

Računanje plodnih dana je jednostavno i veoma bitno

Bilo da ste koristili medikamentoznu oralnu kontracepciu u vidu kontraceptivnih pilula ili neki drugi vid kontracepcije, kondome ili spiralu, po prestanku korišćenja tog kontraceptivnog sredstva Vaš organizam je spreman za ostvarivanje trudnoće.

Začeće se ostvaruje spajanjem jajne ćelije i spermatozoida

Bilo koji vid kontracepcije da ste koristili sa svojim partnerom sada prestaje da bude problem u Vašem životu i pokreće se niz pitanja kada je u pitanju samo začeće. Koncepcija tj. začeće se ostvaruje spajanjem jajne ćelije i spermatozoida.

Praćenje plodnih dana u toku meseca

Veliki je procenat devojaka i žena koje koriste kontraceptivne pilule, i na taj način regulišu svoj menstrualni ciklus i planiraju porodicu. Po prestanku uzimanja kontraceptivne oralne terapije, organizmu je potrebno vreme da se oporavi.

Da li želite da budete u drugom stanju?

Da li ste u fazi života kada planirate porodicu i kada želite da zatrudnite? Sve žene koje planiraju porodicu imaju jedno isto pitanje u glavi - koliko će vremena biti potrebno da dodje do začeća? Uz to se javlja i pitanje kada je to najbolje imati seksualne odnose?

Jedite kruške i prevenirajte osteoporozu

Osteoporoza kao jedno od čestih oboljenja kostiju nastaje delom zbog dugotrajno nepravilno kontrolisane pH ravnoteže u organizmu. Najbolji način da to uradimo je da kalcijum unesemo putem voća i povrća. Kruška je sjajan izbor jer hemijski sastav kruške je obogaćen kalcijumom.

Kruška bogata antioksidansima i vlaknima

Kruška je jedna od prvih voćki koje pedijatri preporučuju mladim majkama da daju svojoj deci. Kada se uvodi hrana drugačija od majčinog mleka ili mlečnih formula, onda je to vrlo često kruška. Glavni razlog tome je što kruška sjajno stimuliše varenje i jedna je od hipoalergijskih namirnica.

Kruška je sjajan način da započnete dan ili da se zasladite tokom dana

Kruška je sličnog sastava kao jabuka, pa zato i sadrži solidnu količinu pektina. Pektin je sjajan borac protiv viška holesterola u krvi, jer sav holesterol vezuje za sebe u tankom crevu i izbacuje kao krajnji produkat metabolizma hrane. Kruška se isto tako nalazi na spisku hipoalergijskih voćki.

Kruška stimuliše pokrete creva i sam proces varenja

Kruške su odličan izvor vitamina B2, vitamina C i vitamina E. Sadrže i vitamin K, bakar, gvožđe, kalijum. Ono što dominira u sastavu ovog ukusnog voća jesu vlakna. Kruška sadrži veliku količinu vlakana koji stimulišu naše varenje.

Jesen nije prava bez mirisa i ukusa kruške

Nijedna jesen nije potpuna bez mirisa dunja, kestena, pečenog kukurza i zlatnožutih kruški. Kruške rastu u skoro svakom dvorištu koje je kultivisano, ne traže posebnu pažnju i daju plod bogat mineralima i vitaminima.

Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94689 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
1516171819
20
21
22232425262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: