Svakako da postoje faktori koji će uticati u velikoj meri na to da li ćete ostati u drugom stanju ili ne. Pre svega su to godine. Tokom dvadesetih godina šansa za začeće tokom jednog meseca nije veća od 25%, a ovaj broj se smanjuje kako pređemo 30. godinu života.
Bilo da ste koristili medikamentoznu oralnu kontracepciu u vidu kontraceptivnih pilula ili neki drugi vid kontracepcije, kondome ili spiralu, po prestanku korišćenja tog kontraceptivnog sredstva Vaš organizam je spreman za ostvarivanje trudnoće.
Bilo koji vid kontracepcije da ste koristili sa svojim partnerom sada prestaje da bude problem u Vašem životu i pokreće se niz pitanja kada je u pitanju samo začeće. Koncepcija tj. začeće se ostvaruje spajanjem jajne ćelije i spermatozoida.
Veliki je procenat devojaka i žena koje koriste kontraceptivne pilule, i na taj način regulišu svoj menstrualni ciklus i planiraju porodicu. Po prestanku uzimanja kontraceptivne oralne terapije, organizmu je potrebno vreme da se oporavi.
Da li ste u fazi života kada planirate porodicu i kada želite da zatrudnite? Sve žene koje planiraju porodicu imaju jedno isto pitanje u glavi - koliko će vremena biti potrebno da dodje do začeća? Uz to se javlja i pitanje kada je to najbolje imati seksualne odnose?
Osteoporoza kao jedno od čestih oboljenja kostiju nastaje delom zbog dugotrajno nepravilno kontrolisane pH ravnoteže u organizmu. Najbolji način da to uradimo je da kalcijum unesemo putem voća i povrća. Kruška je sjajan izbor jer hemijski sastav kruške je obogaćen kalcijumom.
Kruška je jedna od prvih voćki koje pedijatri preporučuju mladim majkama da daju svojoj deci. Kada se uvodi hrana drugačija od majčinog mleka ili mlečnih formula, onda je to vrlo često kruška. Glavni razlog tome je što kruška sjajno stimuliše varenje i jedna je od hipoalergijskih namirnica.
Kruška je sličnog sastava kao jabuka, pa zato i sadrži solidnu količinu pektina. Pektin je sjajan borac protiv viška holesterola u krvi, jer sav holesterol vezuje za sebe u tankom crevu i izbacuje kao krajnji produkat metabolizma hrane. Kruška se isto tako nalazi na spisku hipoalergijskih voćki.
Kruške su odličan izvor vitamina B2, vitamina C i vitamina E. Sadrže i vitamin K, bakar, gvožđe, kalijum. Ono što dominira u sastavu ovog ukusnog voća jesu vlakna. Kruška sadrži veliku količinu vlakana koji stimulišu naše varenje.
Nijedna jesen nije potpuna bez mirisa dunja, kestena, pečenog kukurza i zlatnožutih kruški. Kruške rastu u skoro svakom dvorištu koje je kultivisano, ne traže posebnu pažnju i daju plod bogat mineralima i vitaminima.