Vesti

Vesti i zdravstveni saveti na jednom mestu

Da li pravilno dišemo? Pitanje koje ne postavljamo sebi često

Pitanje koje sebi ne postavljamo tako često, možda i nikada, jeste da li pravilno dišemo. Statistički podatci nisu nešto čime se trebamo baviti previše tokom života, ali ih treba pratiti i poštovati do određene mere. Statistik agovori da reko 30% ljudi. širom sveta, ne diše pravilno.

Kiseonik usporava i leči gljivične infekcije

Najčešće infekcije koje se javljaju u ljudskom organizmu, a izazvane su niskim vrednostima kiseonika jesu gljivične infekcije. Danas imamo skoro pa pravu epidemiju infekcijama izazvanim candidom albicans. Same ćelije gljivica proizvode velike količine acetaldehida koji izazivaju oštećenje ćelija.

Najznačajniji element periodnog sistema elemenata

Kiseonik je direktno odgovoran za naše fizičko i psihičko zdravlje. Bez njega nema zdravog sna, kvalitetne koncentracije. Kiseonik je potreban svakoj ćeliji u organizmu. Kiseonik je verovatno najznačajniji element iz periodnog sistema elemenata koji ljudski organizam treba konstantno.

Kiseonik je savršeni lek bez negativnih i neželjenih dejstava

Nijedan preparat ili lek, biljka ili medikament ne mogu učiniti ono što sam kiseonik može učiniti. Lekovi koji uništavaju patogene bakterije, preparati koji uništavaju viruse, sve su to samo načini da se deluje samo na bakterije, i da se optereti ostatak organa u organizmu.

Najefikasniji uništitelj patogenih bakterija

Kiseonik nam omogućava život ali istovremeno uništava bakterije koje su potencijalna opasnost po naš organizam. Iako se u našem organizmu nalazi veliki broj dobrih bakterija, kiseonik je taj koji uspostavlja ravnotežu kada je u pitanju celokupni balans mikroorganizama u organizmu.

Kiseonik uzimamo zdravo za gotovo

Ćelije koje nemaju dovoljnu količinu kiseonika ne mogu svoj metabolizam sprovoditi pravilno. Prirodni imunitet koji svaka ćelija ima biva narušen i ćelija postaje podložnija infekcijama koje izazivaju virusi ili bakterije. Ovakvo dejstvo virusa na oslabljene ćelije rezultuje infekcijom.

Nedostatak kiseonika remeti funkcionisanje svih ćelija

Ćelije koje ne dobijaju potrebnu količinu kiseonika u toku dana postaju slabije i manje otporne na infekcije. kako se mi znamo osećati umorno tako se i naše ćelije mogu umoriti mnogo brže bez dovoljne količine kiseonika.

Bez kiseonika nema dobrog zdravlja

Kiseonik je jedan on najvažnijih elemenata koje ljudski organizam koristi. Bez kiseonika ne bi postojao život na ovoj planeti koju deliko sa biljkama i životinjama. Bez kiseonika ne bismo mogli da dišemo i unosimo kiseonik svakoj ćeliji našeg organizma.

Ostavite cigare i povećajte količinu kiseonika u organizmu

Izbegavanjem ili potpunim prekidanjem sa nekom od loših navika koje ste imali možete svom organizmu dati dodatnu energiju, oporaviti sve ćelije koje su patile zbog otrova koje ste gomilali u organizmu. Jednostavnim prestankom pušenja cigareta povećaćete ukupnu količinu kiseonika.

Rešite se loših životnih navika

Iako nije moguće da izbegnemo pojavu nekih oboljenja, mnogo možemo učiniti za svoj organizam sama ukoliko napravimo male promene u svakodnevnom režimu ishrane. li ne samo ishrane. Veliki broj ljudi širom sveta ima loše navike.

AnketaNajčitanije


NetDoktor


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 82664 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29
3031     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: