Glisa zdravo.
Moj doprinos tvom snalaženju u pravljenju hleba
:
U dublji sud usuti kvasac, šolju vode, 2,5 šolje integralnog pšeničnog brašna, 0,5 šolja heljdinog brašna i 1kk morske soli. Sve dobro izmešati u glatku i kompaktnu masu pa promesiti 50-60 puta i ostaviti da se odmori 2 sata. Zatim ubaciti po 1/4 šolje ovsenih ljuspica, suvo pečenih susamovih semenki, suvo pečenih ( samo da zamirišu) suncokretovih semenki i bundevinih semenki ( golica). Dodati 1kk bundevinog ulja. Sve dobro premesiti i prebaciti u kalup ili podmazan pleh. Premazati četkicom umočenom u vodu. Kad hleb krene peći ga na 200 stepeni 20 minuta a potom smanjiti na 175 stepeni i peći ga narednih 20-25 minuta.
Prijatnooooo!!!!