Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Sub Jun 28, 2014 12:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
ne, te tegobe nemaju veze sa varikocelom...tako da bi trebalo da uradis neke druge preglede da se ustanovi uzrok tih drugih tegoba koje imas, ali sto se tice varkicele sigurno nije povezana sa tim...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Uto Jul 22, 2014 12:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 13, 2014 2:49 am
Postovi: 24
Tumacenje spermograma? Imam varikokelu 2 stepena. imam 20 godina
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Pet Okt 03, 2014 1:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2014 1:14 pm
Postovi: 13
Ja imam varikokelu vec vise od 4 godine
Do sad nisam nikakvih problema imao sa njom,ali prije 3-4 dana sam dizao teske stvari,a nakon toga sam osjetio snaznu bol prilikom hodanja ili stajanja. Sada me nekako sve boli,a vene su bas napete,nikad do sad nisu bile takovelike. Ono sto me bas cudi je to sto su bolovi povezani sa stomakom,kad god mi noga dotakne te vene one cudno zabole a bol se reflektuje u donji dio sotmaka i nekako kao da mi pritisce mjehur i tjera u wc,sinoc sam tako 5 puta za par minuta isao u wc (opet mogla bi biti obicna prehlada,al mi je cudno stome bas kad me zabole vene zaboli i stomak). Bio sam kod urologa,on nije previse obracao paznju na vene vec na bol u stomaku i propisao mi je bactrim. Da li bactrim moze da mi pomogne s tim venama ili je to nestopotpuno razlictio.

I da li acidi borici moze da mi pomogne sa varikokelama,jer sam citao da dosta pomaze sa prosirenim venama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Sub Nov 01, 2014 10:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 01, 2014 10:13 pm
Postovi: 2
Operisao sam varikokelu prije 7 dana ali sam primijetio da iznad lijevog testisa i dalje imam tu kuglicu kao prije. Nisam siguran jel iste velicine il se malo smanjila, ali me zanima da li se nakon operacije ta kuglica(vena) odmah povlaci i smanjuje il je taj proces postepen.

Unaprijed hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Pon Nov 03, 2014 7:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2014 10:12 pm
Postovi: 4
Pozdrav svima, posto nisam siguran da li se radi Varikoceli molim vas za pomoc.

Naime vene koje idu do testisa na levoj strani su mi deblje i da tako kazem gusce, tacno se oseti kad napipam.
Ali buni me i to sto na gornjoj strani levog testisa, tj. gore na vrhu imam kao neku malu izbocinu. Kao da je mala venica u pitanju koja kod desnog nije toliko izrazena ili je uopste nema.

Inace levi testis mi je malo veci od desnog od kad znam za sebe. Tegobe nemam, sve dok ne pocnem da cackam i da stiskam e tad osetim bol u levoj nozi koji traje dan-dva recimo.
Takodje zna da zaboli i kad se sagnem i kad podignem nesto BAS tesko.

Imam 26 godina i gojazan sam (oko 100kg).

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Ned Nov 30, 2014 6:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2014 6:28 am
Postovi: 1
Postovani,imam pitanje za vas...imam 23 godine,imam varikocelu spermogram je ok kaze doktor,bolove nemam ,doktor me uverava da nije za operaciju...ali testis levi je prilicno izduzen u odnosu na desni pa cesto osecam kao neki umor zbog toga sto visi dok je desni u redu, i sa strane se jasno vide dve vene manjeg oblika dok po sredini testisa imam venu solidne velicine....mislim da to ipak nije u redu pa me zanima da li je stetno operisati varikocelu ako nema bola i ako je spermogram ok i da li operacija moze pogorsati spermogram ? Da li je bolje da trazim od doktora da operisem preventivno jer ocigledno je da su vene prosirene prilicno...hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Čet Feb 19, 2015 9:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2015 9:14 pm
Postovi: 5
Pozdrav svima.
Zanima me sledece : moj muž ima varikokelu III stepena, urolog mu je rakao da je neophodna operacija zbog LOŠEG spermograma, u njemu piše da nema pokretnih spermatozoida uopšte, izgled i one ostale stavke uzorka su normalni, urolog je napisao da je dijagnoza VARIKOKELA GRUPA III Aspermia.

Molim vas recite mi da li se operacijom može popraviti trenutno stanje sa spermogramom da se pojave pokretni spermatozoidi i da ipak prirodnim putem dobijemo dete?

Uradio je i URINOKULTURU I SPERMOKULTURU,KRVNU SLIKU I ta 3 nalaza su dobri ali rezultati spermograma su nas prestašili i uplašili...

Urolog mu je rekao da ce mu posle operacije ukljuciti neku hormonsku terapiju da se poboljša taj spermogram, nije pominjao da neće moći da ima decu pa sam to shvatila kao da ima realne nade za potomstvo i popravljanje rezultata spermograma .

Je li imao neko isto ili slično iskustvo i da mu je posle operacije spermogram bio bolji ili dobar???

Izvinite na dužini posta ali nisam mogla kraće.

Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Čet Feb 19, 2015 9:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2015 9:14 pm
Postovi: 5
Molim Vragolastu Amfibiju ili nekoga ko je imao sličan problem da mi napišu komentar na moj post!


HVALA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Sub Mar 28, 2015 7:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2015 7:27 pm
Postovi: 1
Imam problem oko vene, iznad levog testisa koja je uvecana, ujutru kad ustanem sve je normalno,ali preko dana se to znatno uveca.Kada sam isao da radim ultra zvuk to je bilo ujutru tako da su mi rekli da ja taj problem uopste nemam..Takodje su mi rekli da to ne moze znatno da se promeni preko dana , kao maksimalno za dvadeset procenata .Ja sam sto posto siguran da se radi o varikoceli. Levi testis mi je manji od desnog i meksi, takodje osecam bol u preponi. Takodje operisao sam bruh pre jedno 6-7 godina i tada su mi stavljene mrezice. Da li to ima veze sa tim ? Da li su mzd te mrezice popustile ? Vise ne znam sta da radim tako da molim za pomoc... Smeta mi kad treniram osecam tezinu , neobicnu nelagodnost. Najvise se uveca kad pripalim dzoint marihuane , da li je to mozda zato sto se tada sire krvni sudovi ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Ned Mar 29, 2015 9:03 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Тестиси би требали да буду једнаке тврдоће. Не бих да те плашим али би требао да провериш да није рак тестиса у питању.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Čet Apr 16, 2015 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2015 2:54 pm
Postovi: 1
Zdravo, imam nekoliko pitanja, nakon operacije Varikocele, prosli su vec 4 mjeseci, za sada ja se osecam dobro, smanjava se testis, bol je nestao, ali dosad nakon operacije nisam uradio test da proverim spermu, jer doktor nije mi rekao nista, i prije operacije sam uradio taj test ili sta je to vec, on je pogledao rezultate ali nije nista rekao, kao da nije bilo neki veliki problem... Dali bi morao sad odma da uradim taj test ili mogu kasnije? Isto tako me zanima nakon 4 mjeseci, dali smem da pocnem da vjezbam ? Ne idem u teretanu, nego vjezbam kuci, imam neke sprave.. neznam dali smem ili trebao bi da cekam duze od 4 mjeseci? Rana je sasvim ok, i na dodir nista ne osetim sve je ok.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Pon Jun 22, 2015 1:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2015 1:09 pm
Postovi: 1
Zdravo,

Moze li neko da mi objasni i pomoci dali je ovo na slike prikazano varikocela i to malo topce na sliku sa temna boja je mnogo tvrdo, za razliku gde drugi topcinja sa krv su meki.


Hvala i molim vas za odgvor i pomoc.

[img][IMG]http://i644.photobucket.com/albums/uu165/2Break2/Mobile%20Uploads/IMG_20150622_123748.jpg[/img][/img]

[img][IMG]http://i644.photobucket.com/albums/uu165/2Break2/Mobile%20Uploads/IMG_20150622_123755.jpg[/img][/img]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Sub Jun 27, 2015 6:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 27, 2015 5:43 pm
Postovi: 1
Doktore,molim za savet i pomoc.Varikocela na levom testisu sirine je 4mm(ne znam koji je to stupanj koji vidim cesto pominju,negde u radioloskom izvestaju pronadjoh"Prosiren venski plexus I stepena",a na desnom testisu je sirina prosirene vene 1,7 mm.Sa levim je slucaj jos od kraja aprila i bilo je dosta,dosta bolova(zbog kojih sam se i obratio urologu),uradjen spermogram,uredan nalaz,kontrola za 6 meseci,dok sa desnim nije bilo nista sve do pre nedelju dana,koliko vec osecam konstantnu upaljenost istog.Na levom se jasno vidi izrazen splet vena,i to na dva mesta,pri vrhu(uobicajeno mesto),ali i na samom dnu testisa.Na desnom mogu isto napipati pri vrhu prosirenu venu,mnogo manju nego sa leve strane,a upaljenost je upravo iz predela u dnu,gde takodje imam prosiren splet vena na levom testisu,i to me jako zabrinjava.Da tako kazem,kroz celu pricu prolazim sada opet i sa desne strane,i bojim se da ne dostignu vene velicinu kao sto je slucaj sa leve.Najgore mi je sto ne znam da li je operativno lecenje dobar izbor,18 godina imam,ne bih voleo da vec sada vrsim neku operaciju,ipak se radi o venama,pogotovo ne jer je odlican spermogram,a opet mi je jako tesko jer ne znam sta da radim sa bolovima koje nekada imam pri dodiru,stalno stitim taj deo,nervozan sam,ne mogu nikako biti opusten,ne mogu zanemariti jednostavno to jer ima bolova...Ne ne znam kakvih kao sto je bilo recimo u pocetku,smirilo se stanje,ali opet postoje.Takodje ima hidrocele sa obe strane,26x6,5 mm sa desne i 22x7,5 sa leve strane.Molim vas dajte mi neki savet,u smislu olaksavanja svakodnevice jer zaista ne bih vrsio operaciju,sve o kojima citam muci problem neplodnosti,imaju 30 i vise godina,nikako da vidim nekoga slicnih godina i u slicnoj situaciji,da ima bolove,a da je nalaz dobar,i ne zna sta da radi...HVALA MNOGO,UNAPRED!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Pet Avg 14, 2015 11:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2015 10:32 am
Postovi: 4
Pozdrav,
nadam se da će neko uspeti da mi pomogne?! Imam problem sa bolom i pritisak u donjem delu stomaka, odmah iznad korena penisa, koji se širi na levi testis i levu stranu donjeg stomaka! Primetio sam da mi je levi testis blago izdignut i nelagodno osećajan ( na dodir ne boli ), osećaj kao štipanje ili skupljanje... isto tako mišići leve strane donjeg stomaka podrhtavaju ( kao kod umora )...
Lečim se kod dva urologa, državni i privatni, ali ništa već gotovo dve godine! Uradjeni razni brisevi, spermokultura, psa, urinokultura, analize krvi... i sve ok! Moram napomenuti da imam kamen u levom urinarnom traktu. Pregledao me i hirurg ali kaže nije bruh...
Molio bih ako neko zna, da mi preporuči dobrog iskusnog doktora ili bar da savet!!!
Hvala unapred
Aleksandar


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Varikocela
PostPoslato: Pet Avg 14, 2015 11:51 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Можеш да одеш код још неког хирурга да провери ситуацију са тестисима.

Болови од камења могу да севају на разне стране тако да је вероватно код тебе баш то узрок бола.

Како то мислиш у "левом уринарном тракту"? Мислиш у левом уретеру?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: