Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Tezak prostatitis u 27-oj godini..neki savet?!
PostPoslato: Uto Jan 30, 2007 12:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
Postovi: 16
Postovana gospodo,procitajte ovo..
Do pre 2 godine kada sam "zakacio" bolnu upalu usnog kanala a nakon jednog grubljeg ciscenja,sve je bilo u redu..tu upalu sam,na svoju ruku ali pomalo neuredno lecio Pentrexylom i tokom te samopropisane terapije osetio promenu u uro-genitalnom traktu sa simptomima i tegobama koje traju i do danas..Da ne duzim,samo u jednom od briseva je nadjena Clamydia Tr.(mada pre toga nisam imao sex.odnos),i nakon propisane terapije do danas vise nije pronadjena u mnogim brisevima kao niti Mycoplasma ili Ureaplasma..U spermokulturi je pronadjen Enterococcus faecalis i nakon terapije uroseptikom i u toj kulturi vise nema patogenih bakterija kao sto ih nije nikad bili ni u urinokulturi..Ultrazvuk abdomena,testisa,prostate i besike je u redu osim sto za prostatu pise da ima nesto grublju heterogenu strukturu kao posledica sanirane upalne reakcije..Hormoni su u redu,testosteron je 19!Moj problem do danas je sto naprosto sve te zlezde jako slabo izlucuju i sto i problem s potencijom prati takvo stanje(citao sam i osecam da problemi s prostatom uvek povlace i probleme s potencijom)!Tegobe u mokrenju nisam imao.Dok sam bio zdrav odn. do nesrecne upale uha,zlezde su radile veoma intezivno uz vrlo izrazenu i potrebu za masturbacijom kao fizioloskom potrebom a potencija je bila odlicna sto i prilici mojim godinama..Urolozi preporucuju fitoterapiju a ja istu primenjujem vec nekoliko meseci,cajevima,biljnim kapima za imunitet,preparatom med+suvo voce..,uz redukovan rezim ishrane stekao optimalnu telesnu masu a vec mesec dana i "Prostata" biljne kapsule sa palmetom,bundevom,Zn,Se i vit. E..ali moje stanje kao da se ne popravlja i nisam vise ni nervozan ali skeptican jesam..Dg. Prostatitis cr. i Oligoastaenospermia(dijagnostika VMA!).. Da stvar bude zanimljivija,vec pola god. sam zadovoljan u vezi koja mi je i dala elan da prodjem kroz celu dijagnostiku i izdrzim tako da se nikakvi psiholoski uzroci i sl. ne mogu pripisati niti su mi iskreno,svojstveni..
Bicu Vam zahvalan na ma kakvom komentaru..
ps.Citam tekstove o zdravom zivotu i ishrani..ciscenju organizma-detoksikaciji..razmisljam o kolono terapiji kao metodu koji se preporucuje u tom smislu,a sve spreman na razne akcije kako bih vratio svoje zdravlje u raniju,sjajnu formu jer sam inace i nepusac,bez kardio tegoba,vodio(osim cestih masturbacija) ipak i vise nego umeren nacin zivota.
Da li je neko imao slicno i neprijatno iskustvo..?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 30, 2007 3:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
poz !

Otprilike sam i ja prošao kroz to što si ti napisao za sebe osim što mi je uradjena operacija varikokele i biopsija testisa !
Ne znam da li si čitao šta sam ja napisao ( par tema ispod ) ali živo me interesuje da li klamidija odsnosno njeno dugotrajno nelečeno prisustvo
može da ostavi takve posledice kao što je mom i tvom slučaju.
Pokušavao sam na razne načine da saznam šta zapravo klamidija može da uradi raspitujući se kod više lekara kao i tražeći i po internetu neke sadržaje vezane za klamidiju i posledice njenog delovanja !
Ne mogu ništa pametno da ti kažem u vezi tvoje erekcije jer ja nemam problem sa tim iako sam preležao upalu prostate i to sam saznao na pregledima koji su prethodili operaciji varikokele !
Doktor koji radi na ultrazvuku mi je rekao da imam ožiljno tkivo na prostati od ranije te da sam imao preležanu upalu prostate mada to nisam ni znao ? Ta upala nikada nije izazvala kod mene umanjenu erekciju čak šta više imao sam a i sada imam jako dobru erekciju iako imam punih 38 god. da ne kažem da sam zagazio na pola 39-te.
Da ne dužim sada ali sam čitavo vreme ( oko 2 godine ) insistirao kod mog urologa da mi da uput za laboratoriju da bih se istestirao na klamidiju.
Na osnovu njegovog pregleda ( vizuelni pregled mokraćne cevi ) rekao mi je da ja nemam klamidiju. Zatim je sledio niz pregleda koji su potrebni u predoperativnom smislu gde je i vidjeno na ultrazvuku da sam imao i upalu prostate. Takođe izmedju ostalog radio sam i bakteriološki nalaz urinokulture i rezultat je bio da je bakteriološki nalaz ostao sterilan.
Posle toga operacija je uradjena ali se meni stanje spermograma nije promenilo i imam i dalje azospermiju !
Nisam hteo da se predajem i tražio sam dodatne analize svega što sam pročitao na internetu i odlučio sam ovaj put da kod mog urologa insistiram da mi da uput za test na klamidiju. Opet me je ubeđivao da je sigurno nemam jer mu to pored njegovog pregleda mokraćne cevi govori i bakteriološki nalaz urina ( koji je ostao sterilan, za šta sam čitao po internetu da to nema veze jedno sa drugim ) i tako otprilike posle jedno pola sata priče sa njim popustio je i dao mi uput sa test klamidije.
Nalaz testa na klamidiju je bio POZITIVAN !!!
Posle toga sam išao kod dermatovenerologa da mi da terapiju ( nisam više hteo da idem kod urologa ) i sada se borim već par meseci sa klamidijom i upravo sam završio sa drugom terapijom i sada čekam da prodje neko vreme da ponovim test .

Na žalost kada sam pitao mnoge doktore i urologe i dermatovenerologe kao i doktore sa sudske medicine o posledicama dugotrajnog dejstva klamidije niko nije mogao da mi da dva ista odgovora !
Naravno čitavo vreme i sada pokušavam da pronadjem odgovor o posledicama nelečene klamidije ( kod mene pretspostavljam najmanje 10 -12 godina ).
Čini mi se ( koliko sam ja uspeo da isčačkam ) da dejstvo klamidije nije još najbolje istraženo jer vidim da su analize rađene na pacijentima koji su je imali svega par godina.
Ono što je interesantno na jednom od mnogobrojnih sajtova koje sam pročitao je bilo različito u mnogo čemu od svih ostalih i tamo je pisalo ovo :

Klamidija može da ostavi trajne posledice po spermatogenezu ukoliko je nelečena dugo godina. Pa onda dalje sledi da ostavlja trajne posledice na testisima kod pacijenata koji su mladji od 35 god.
Kao što vidiš i ti i ja ( sobzirom na vreme koliko je kod mene prisutna ) spadamo u ovu grupu). Na žalost ne postoji odgovor u kom smislu ona oštećuje testiste ali eto postoji i taj podatak.

Kada se izlečim od klamidije onda ću da uradim i kontrolni spermogram pa ću da se javim evo recimo baš na ovu tvoju temu ( neka tvoja tema bude za ovakve kao što smo ja i ti ) da bi ljudi imali i te informacije.

Da ne zaboravim da dodam da kada sam otišao kod dermatovenerologa posle konstatacije da imam klamidiju doktorka mi je dala da uradim i Mycoplasmu ili Ureaplasmu i bakteriološki test posle čega mi je pronadjena Enterococcus faecalis koju sam verovatno dobio u bolnici koristeći " patku ili gusku " kako se već zove, jer istu nisam imao pre operacije ( pa ajde ostani normalan ).

Jedino što koristim sada je med sa svim ne slanim semenkama koje sam uspeo da kupim u prodavnici zdrave hrane i samleo i pomešao sa medom.

Samo nije mi jasno kako si ti uspeo da dobiješ klamidiju sobzirom da si rekao da nisi imao sex. odnose ?

Takođe koliko sam shvatio da klamidija ostavlja različite posledice kod različitih osoba , kod nekih pacijenata nema nikakvih posledica na spermogram nekima ubija spermatozoide tako da imaju manji broj živih spermatozoida ! Nisam ti još rekao da prvi rezultati moga spermograma su bili oligospermija 3-ćeg stepena sa puno mrtvih spermatozoida da bi posle toga spao u grupu azospermija ( odsustvo spermatozoida u spermi ) i to pre operacije koja mi je uradjena !

Pitam se da li bi barem ostao u grupi oligospermije da su mi doktori odmah dali da uradim test na klamidiju i takodje se pitam da li će mi se stanje popraviti posle izlečenja klamidije ????

Samo jedno je sigurno da mi je urolog napravio katastrofalnu grešku njegovim tvrdjenjem da nemam klamidiju !!

Eto nadam se da si zadovoljan gore napisanim !

PS: Takodje bih ti savetovao za nedaj bože da zalediš spermu pošto imaš spermatozoide koliko-toliko ali dovoljno za veštačku oplodnju možda čak da zalediš par davanja !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 02, 2007 11:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
Postovi: 16
Citat:
"Ono što je interesantno na jednom od mnogobrojnih sajtova koje sam pročitao je bilo različito u mnogo čemu od svih ostalih i tamo je pisalo ovo :

Klamidija može da ostavi trajne posledice po spermatogenezu ukoliko je nelečena dugo godina. Pa onda dalje sledi da ostavlja trajne posledice na testisima kod pacijenata koji su mladji od 35 god.
Kao što vidiš i ti i ja ( sobzirom na vreme koliko je kod mene prisutna ) spadamo u ovu grupu). Na žalost ne postoji odgovor u kom smislu ona oštećuje testiste ali eto postoji i taj podatak."

Postovani,najlepse hvala na odgovoru i prenesenom iskustvu koje je slicno mojem ali i neobicno utoliko sto sam ja hlamidiju stekao neseksualnim putem i izborio se s njom naizgled lako (vec nakon jedne terapije Azytromicinom+Ciprocinal) dok ste Vi istu "gajili" godinama ocekujuci od lekara da Vam da uput za briseve koje ste mogli i morali da uradite i u privatnom rezimu,u nekoj od brojnih laboratorija koje to rade!

Komentar o dejstvu hlamidije na funkciju testisa tj. njeno trajno ostecenje su zaista zabrinjavajuci i MOLIM SVE ONE KOJE NESTO JOS ZNAJU O TOME ILI IMAJU ISKUSTVA,DA ISTA PODELE S NAMA I UKLJUCE SE PO OVOJ TEMI..

Krajnje licno sada,ali sto se tice mog problema s kvalitetom erekcije,iskljuciv sam da je u tom smislu uzrok u naprosto neadekvatnom radu zlezda (cesto to zovem "hidraulikom" :lol: )koje ucestvuju u formiranju semene tecnosti..meni naprosto one jako slabo luce,i prostata a prema spermogramu i testisi ocigledno..samim tim kod mene izostaje i ranije veoma izrazena i potreba za fizioloskim praznjenjem,tj. masturbacijom sto nema nadalje nikakve veze s psiholoskim smetnjama i sl.

Pokusavam sa fitoterapijom,med sa suvim vocem(recept pronasao na ovom sajtu-za poboljsanje spermograma)..pijem cajeve..kazu da caj od biljke podbela moze pomoci zbog svojih sluzavih komponenti,..ne znam kako utice grcko seme-piskavica ili konzumiranje semena lana i bundeve..
Da li neko ima i kakva iskustva sa "Prostata" preparatom proizvodjaca Natrodale iz Juzne Afrike koji distribuira firma Sibex-line..?!Moje zapazanje je da sam vec posle nekoliko dana uzimanja kapsula osetio da je taj neki osecaj blage bezbolne napetosti u karlicnom pojasu (koja je zaostala posle te upale prostate koju sam ocigledno imao)nestao,valjda usled dejstva sastojaka preparata (palmeta,Serenoa repens)..

Dakle,gospodo..sta uzimati za poboljsanje plodnosti..i za bolje funkcionisanje muskih polnih zlezda..potenciju?! HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 03, 2007 4:18 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
Poštovani gospodine Markoviću :
Zaista me zanima da li vi znate kako ste dobili klamidiju ako niste imali seksualne odnose , jer mi je to malo čudno ? Mora da ste ostvarili neki kontakt sa bakterijom pa me zaista interesuje kako ?

Sledeće što bih hteo da vam kažem je :

Nisam ja uzgajao klamidiju jer nisam ni znao da je imam sve dok nisam uradio test a ne volim da preduzimam ništa samostalno bez odobrenja i znanja lekara jer je on tvrdio da ja sigurno nemam klamidiju !

Radilo se o tome što nisam znao da sam mogao da odem da se testiram na klamidiju i bez uputnice doktora, što sam saznao kada sam otišao tamo da se testiram. Dakle ne radi se ni o novcu jer sam i tada platio testiranje ( sada je isto besplatno ) nego jednostavno o mojoj neupućenosti !

Što se tiče privatne prakse nemam ja poverenja više ni u koga a pogotovo u privatne ordinacije ! Raspitajte se o rezultatima i mogućnostima privatnih ordinacija vezano za ovu problematiku !
Pa se onda raspitajte za cene nekih osnovnih pregleda , dakle govorim o najobičnijim pregledima gde se ne koriste nikakva potrošna sredstva i videćete da je smisao postojanja takvih ordinacija uzimanje novca ili bolje rečeno šišanje jadnika kao što smo vi , ja i ostali paćenici koji bi samo da imaju svoju porodicu ali nam je to neko uskratio.
Ima li tu neki razlog da vam neko jedan takav ja to kažem razgovor jer se radi zaista samo o razgovoru ( barem prvih par puta ) naplati 20 ili 30 ili 40 evra ili što je još čudnije je činjenica da svaki sledeći pregled je još skuplji od prethodnog i naravno svaka terapija ili laboratorijska analiza se dodatno naplaćuje !
Nema ovde logike kao što nema ni logike šta će kome klamidija da uradi !
Izgleda da je sve individualno od organizma do organizma !
Nekima klamidija uopšte ne smeta , čak imaju i zdravo rodjenu decu, kod nekih koji imaju klamidiju a žena je u drugom stanju dešava se pobačaj ili beba može da oslepi, nekima samo smanji spermatogenezu i ne znam više koliko različitih dejstava ispoljava kod različitih osoba !
Najdrastičniji primer je jedan moj prijatelj iz francuske koji se kao mlad zarazio klamidijom. Posledice u njegovom primeru su bile neverovatne. Čovek je skoro postao invalid ali bukvalno dok nekom doktoru tamo u francuskoj nije palo na pamet da ga testira na klamidiju. Posle izlečenja od klamidije njegov spermogram nije bio problematičan i on danas ima kćerku ali su ostale posledice sa zglobovima.
Ono što se ja pitam čitavo vreme je to da li može da izazove azospermiju ?
Dobio sam više različitih odgovora od kompetentnih osoba i na žalost jedni tvrde da ne može da izazove azospermiju, drugi tvrde da može a ima i onih koji kažu sve je moguće ( ovih zadnjih najviše ).
Dakle zbunjen sam !
Ostaje mi samo da čekam da se izlečim od klamidije pa da posle toga dam spermogram na analizu i vidim rezultate za koje se nadam da će biti bolji !

Eto toliko, ja se uvek malo zanesem kada je reč o ovoj temi ali zaista bih voleo kada bi se neko od doktora javio da ovo malo prodiskutuje ili neko ko je imao baš loše iskustvo sa klamidijom !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Sre Feb 07, 2007 12:28 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
o hronicnoj upali prostate sam pisao na ovom sajtu-na vise mesta-pokusaj procitati da ne ponavljam al kao prvo mislim da je najbolje da probas AMER caj-meni je pomogao a sve pratece savete mozes procitati i pridrzavati se
posebno voditi racuna da ne sedis na hladno ne dozvolis hladne noge i ne pijes alkohol i iritirajuca pica-cak i kafu- a bundevino seme, polen i caj Amer uvedes u upotrebu-po mom misljenju periodicno da upotrebljavas-redovan sex je dobar i masaza prostate-koju neki doktori ni ne urade-sto manje sedenja-setnja pozitivno utice i sedenje u MLAKOJ ne vrucoj vodi.
pozdrav i srecno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 08, 2007 9:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
Postovi: 16
Vragolasta Amfibijo nasa najdraza..molim Vas za savet u temi u vezi s problemom koji sam opisao..pre dve nedelje bio sam na pregledu kod dr Vukotic,kojim sam,iskreno bio veoma zadovoljan kao injenim visoko profesionalnim posvecenim odnosom i razumevanjem,i ubedjen sam da me jeste razumela prema onome sto je napisala u nalazu ali tegobe kao takve opstaju a da mi se cini da dijagnosticki,internisticki jos nije situacija potpuno sagledana.. :-? mada sam pregledan potpuno i nalaz je UREDAN!
Tokom neuredne terapije u lecenju gnojne upale srednjeg uha pre dve godine osetio sam promenu u urogenitalnom traktu koja se nadalje ogledala u veoma slabom,najpre nikakvom redu polnih zlezda i prostate,sto je naprasno! (jer nikada ranije nisam imao taj problem) stvorilo i osetne teskoce u erektilnoj funkciji,potencija je opala..opste stanje je bilo takvo da sam osecao i osecam da hormonski nisam kao sto sam bio ..i sa svim urednim nalazima kultura i briseva nakon izlecenih bakterija Hlamidije i Enterokokusa mogu imati neobican osecaj u uro traktu pri punoci besike..kada se erekcija i desi,potreba za ejakulacijom je obicno brza,bude prisutan i osecaj vrlo blagog svraba u tom karlicnom delu,dozivljaj je neadekvatan i tesko se kontrolise cvrstina.. :oops: :evil:Sperma je losa,sluzava,vodnjikava(9 milona,pokretljivost 15-20%,VMA spermogram)
Prema onome sto sam procitao a ma koliko da je to iritantno za skolovanog strucnjaka,opazanja pacijenta su najvaznija :roll: :D im prema onome sto kao muskarac osecam,jeste u pitanju prostatitis ianko nemam problema s mokrenjem niti bolove..
Nakon konsultacija sa jednim profesorom!! Medicinskog fakulteta u Bg koji je izrazio sumnju da je doslo i do upale tih nervnih zavrsetaka dole u sklopu celog upalnog procesa,preporuceno mi je da primenim makar probnu terapiju stranim! Eritromicinom,plus Himoral enzim i vitamin B...
Od doktorke preporucen Male Fuel s yohimbinom,koji sigurno moze donekle pomoci ali pre svega utice na libido a to ipak nije moj primarni problem i nakon 2 nedelje njegovog uzimanja ne cini mi se da ce doprineti poboljsanju mog hronicnog stanja..ponovljeni nalaz hormona na VMA je pokazao normalne vrednosti i sama dr urologa mi je rekla da nema potrebe ponavljati nalaze u nedogled kao sto je izrazila optimizam u pogledu mog ozdravljenja mada trenutno kako jeste-ne deluje mi bas optimisticno :x ...
Da li moze doci do trajnog narusavanja u lucenju zlezda usled upala urogenitalnog trakta,koliko su sterilni nalazi analiza sperme i urina pouzdan pokazatelj da je bakterijska infekcija izlecena,koliko su antibiotici kao Eritromicin delotvorni u lecenju upale prostate i celog genitourinarnog trakta..da li se zalecenjem upala poboljsava,obnavlja plodnost muskarca..isto i u vezi s potencijom..

HVALA do neba..kao ina razumevanju jer Vragolasta,Vi ste ipak dama koja se bavi muskim stvarima...zar ne?! Nije to nimalo jednostavno,svaka Vama cast 8) :wink: !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 08, 2007 9:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
Postovi: 16
Vragolasta Amfibijo nasa najdraza..molim Vas za savet u temi u vezi s problemom koji sam opisao..pre dve nedelje bio sam na pregledu kod dr Vukotic,kojim sam,iskreno bio veoma zadovoljan kao injenim visoko profesionalnim posvecenim odnosom i razumevanjem,i ubedjen sam da me jeste razumela prema onome sto je napisala u nalazu ali tegobe kao takve opstaju a da mi se cini da dijagnosticki,internisticki jos nije situacija potpuno sagledana.. :-? mada sam pregledan potpuno i nalaz je UREDAN!
Tokom neuredne terapije u lecenju gnojne upale srednjeg uha pre dve godine osetio sam promenu u urogenitalnom traktu koja se nadalje ogledala u veoma slabom,najpre nikakvom redu polnih zlezda i prostate,sto je naprasno! (jer nikada ranije nisam imao taj problem) stvorilo i osetne teskoce u erektilnoj funkciji,potencija je opala..opste stanje je bilo takvo da sam osecao i osecam da hormonski nisam kao sto sam bio ..i sa svim urednim nalazima kultura i briseva nakon izlecenih bakterija Hlamidije i Enterokokusa mogu imati neobican osecaj u uro traktu pri punoci besike..kada se erekcija i desi,potreba za ejakulacijom je obicno brza,bude prisutan i osecaj vrlo blagog svraba u tom karlicnom delu,dozivljaj je neadekvatan i tesko se kontrolise cvrstina.. :oops: :evil:Sperma je losa,sluzava,vodnjikava(9 milona,pokretljivost 15-20%,VMA spermogram)
Prema onome sto sam procitao a ma koliko da je to iritantno za skolovanog strucnjaka,opazanja pacijenta su najvaznija :roll: :D im prema onome sto kao muskarac osecam,jeste u pitanju prostatitis ianko nemam problema s mokrenjem niti bolove..
Nakon konsultacija sa jednim profesorom!! Medicinskog fakulteta u Bg koji je izrazio sumnju da je doslo i do upale tih nervnih zavrsetaka dole u sklopu celog upalnog procesa,preporuceno mi je da primenim makar probnu terapiju stranim! Eritromicinom,plus Himoral enzim i vitamin B...
Od doktorke preporucen Male Fuel s yohimbinom,koji sigurno moze donekle pomoci ali pre svega utice na libido a to ipak nije moj primarni problem i nakon 2 nedelje njegovog uzimanja ne cini mi se da ce doprineti poboljsanju mog hronicnog stanja..ponovljeni nalaz hormona na VMA je pokazao normalne vrednosti i sama dr urologa mi je rekla da nema potrebe ponavljati nalaze u nedogled kao sto je izrazila optimizam u pogledu mog ozdravljenja mada trenutno kako jeste-ne deluje mi bas optimisticno :x ...
Da li moze doci do trajnog narusavanja u lucenju zlezda usled upala urogenitalnog trakta,koliko su sterilni nalazi analiza sperme i urina pouzdan pokazatelj da je bakterijska infekcija izlecena,koliko su antibiotici kao Eritromicin delotvorni u lecenju upale prostate i celog genitourinarnog trakta..da li se zalecenjem upala poboljsava,obnavlja plodnost muskarca..isto i u vezi s potencijom..

HVALA do neba..kao ina razumevanju jer Vragolasta,Vi ste ipak dama koja se bavi muskim stvarima...zar ne?! Nije to nimalo jednostavno,svaka Vama cast 8) :wink: !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 08, 2007 9:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
Postovi: 16
Markovic je napisao:
Vragolasta Amfibijo nasa najdraza..molim Vas za savet u temi u vezi s problemom koji sam opisao..pre dve nedelje bio sam na pregledu kod dr Vukotic,kojim sam,iskreno bio veoma zadovoljan kao injenim visoko profesionalnim posvecenim odnosom i razumevanjem,i ubedjen sam da me jeste razumela prema onome sto je napisala u nalazu ali tegobe kao takve opstaju a da mi se cini da dijagnosticki,internisticki jos nije situacija potpuno sagledana.. :-? mada sam pregledan potpuno i nalaz je UREDAN!(ultrazvuk ceo,rektalni pregled,sve)
Tokom neuredne terapije u lecenju gnojne upale srednjeg uha pre dve godine osetio sam promenu u urogenitalnom traktu koja se nadalje ogledala u veoma slabom,najpre nikakvom redu polnih zlezda i prostate,sto je naprasno! (jer nikada ranije nisam imao taj problem) stvorilo i osetne teskoce u erektilnoj funkciji,potencija je opala..opste stanje je bilo takvo da sam osecao i osecam da hormonski nisam kao sto sam bio ..i sa svim urednim nalazima kultura i briseva nakon izlecenih bakterija Hlamidije i Enterokokusa mogu imati neobican osecaj u uro traktu pri punoci besike..kada se erekcija i desi,potreba za ejakulacijom je obicno brza,bude prisutan i osecaj vrlo blagog svraba u tom karlicnom delu,dozivljaj je neadekvatan i tesko se kontrolise cvrstina.. :oops: :evil:Sperma je losa,sluzava,vodnjikava(9 milona,pokretljivost 15-20%,VMA spermogram)
Prema onome sto sam procitao a ma koliko da je to iritantno za skolovanog strucnjaka,opazanja pacijenta su najvaznija :roll: :D im prema onome sto kao muskarac osecam,jeste u pitanju prostatitis ianko nemam problema s mokrenjem niti bolove..
Nakon konsultacija sa jednim profesorom!! Medicinskog fakulteta u Bg koji je izrazio sumnju da je doslo i do upale tih nervnih zavrsetaka dole u sklopu celog upalnog procesa,preporuceno mi je da primenim makar probnu terapiju stranim! Eritromicinom,plus Himoral enzim i vitamin B...
Od doktorke preporucen Male Fuel s yohimbinom,koji sigurno moze donekle pomoci ali pre svega utice na libido a to ipak nije moj primarni problem i nakon 2 nedelje njegovog uzimanja ne cini mi se da ce doprineti poboljsanju mog hronicnog stanja..ponovljeni nalaz hormona na VMA je pokazao normalne vrednosti i sama dr urologa mi je rekla da nema potrebe ponavljati nalaze u nedogled kao sto je izrazila optimizam u pogledu mog ozdravljenja mada trenutno kako jeste-ne deluje mi bas optimisticno :x ...
Da li moze doci do trajnog narusavanja u lucenju zlezda usled upala urogenitalnog trakta,koliko su sterilni nalazi analiza sperme i urina pouzdan pokazatelj da je bakterijska infekcija izlecena,koliko su antibiotici kao Eritromicin delotvorni u lecenju upale prostate i celog genitourinarnog trakta..da li se zalecenjem upala poboljsava,obnavlja plodnost muskarca..isto i u vezi s potencijom..

HVALA do neba..kao ina razumevanju jer Vragolasta,Vi ste ipak dama koja se bavi muskim stvarima...zar ne?! Nije to nimalo jednostavno,svaka Vama cast 8) :wink: !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 08, 2007 9:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
Postovi: 16
Markovic je napisao:
Markovic je napisao:
Vragolasta Amfibijo nasa najdraza..molim Vas za savet u temi u vezi s problemom koji sam opisao..pre dve nedelje bio sam na pregledu kod dr Vukotic,kojim sam,iskreno bio veoma zadovoljan kao injenim visoko profesionalnim posvecenim odnosom i razumevanjem,i ubedjen sam da me jeste razumela prema onome sto je napisala u nalazu ali tegobe kao takve opstaju a da mi se cini da dijagnosticki,internisticki jos nije situacija potpuno sagledana.. :-? mada sam pregledan potpuno i nalaz je UREDAN!(ultrazvuk ceo,rektalni pregled,sve)
Tokom neuredne terapije u lecenju gnojne upale srednjeg uha pre dve godine osetio sam promenu u urogenitalnom traktu koja se nadalje ogledala u veoma slabom,najpre nikakvom redu polnih zlezda i prostate,sto je naprasno! (jer nikada ranije nisam imao taj problem) stvorilo i osetne teskoce u erektilnoj funkciji,potencija je opala..opste stanje je bilo takvo da sam osecao i osecam da hormonski nisam kao sto sam bio ..i sa svim urednim nalazima kultura i briseva nakon izlecenih bakterija Hlamidije i Enterokokusa mogu imati neobican osecaj u uro traktu pri punoci besike..kada se erekcija i desi,potreba za ejakulacijom je obicno brza,bude prisutan i osecaj vrlo blagog svraba u tom karlicnom delu,dozivljaj je neadekvatan i tesko se kontrolise cvrstina.. :oops: :evil:Sperma je losa,sluzava,vodnjikava(9 milona,pokretljivost 15-20%,VMA spermogram)
Prema onome sto sam procitao a ma koliko da je to iritantno za skolovanog strucnjaka,opazanja pacijenta su najvaznija :roll: :D im prema onome sto kao muskarac osecam,jeste u pitanju prostatitis ianko nemam problema s mokrenjem niti bolove..
Nakon konsultacija sa jednim profesorom!! Medicinskog fakulteta u Bg koji je izrazio sumnju da je doslo i do upale tih nervnih zavrsetaka dole u sklopu celog upalnog procesa a time i je i slabija prokrvljenost slabija,preporuceno mi je da primenim makar probnu terapiju stranim! Eritromicinom,plus Himoral enzim i vitamin B...
Od doktorke preporucen Male Fuel s yohimbinom,koji sigurno moze donekle pomoci ali pre svega utice na libido a to ipak nije moj primarni problem i nakon 2 nedelje njegovog uzimanja ne cini mi se da ce doprineti poboljsanju mog hronicnog stanja..ponovljeni nalaz hormona na VMA je pokazao normalne vrednosti i sama dr urologa mi je rekla da nema potrebe ponavljati nalaze u nedogled kao sto je izrazila optimizam u pogledu mog ozdravljenja mada trenutno kako jeste-ne deluje mi bas optimisticno :x ...
Da li moze doci do trajnog narusavanja u lucenju zlezda usled upala urogenitalnog trakta,koliko su sterilni nalazi analiza sperme i urina pouzdan pokazatelj da je bakterijska infekcija izlecena,koliko su antibiotici kao Eritromicin delotvorni u lecenju upale prostate i celog genitourinarnog trakta..da li se zalecenjem upala poboljsava,obnavlja plodnost muskarca..isto i u vezi s potencijom..

HVALA do neba..kao ina razumevanju jer Vragolasta,Vi ste ipak dama koja se bavi muskim stvarima...zar ne?! Nije to nimalo jednostavno,svaka Vama cast 8) :wink: !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 09, 2007 2:23 pm 
Korisnikov avatar OffLine Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 9:59 pm
Postovi: 1910
Postovani gosn Markovicu,
vi ste se koliko ja razumem lecili kod jednog od najvecih strucnjaka u nasoj zemlji.Moje znanje i iskustvo nije ni 1/10 njenog tako da vam ja u ovom slucaju ne mogu pomoci.
Na pitanja koje vi postavljate sumnjam da vam bilo koji lekar moze odgovoriti jer u medicini nije sve crno ili belo te tako ni trazeni odgovori ne bi mogli glasiti :MOZE ili NE MOZE.Najsigurniji odgovor koji vam se moze dati poceo bi sa : U NAJVECEM BROJU SLUCAJEVA.
Zelim vam brzo ozdravljenje uz molbu da nadalje postove pisete u jednom primerku a ne u 4.

Srdacan pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 46 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: