Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: striktura uretre
PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 9:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 23, 2009 9:31 am
Postovi: 1
Imam 39 godina. Prije 20-tak godina prvi put sam operiran nakon dijagnoze striktura uretre, kako je ponovno došlo do suženja operiran sam još jednom brzo nakon prve operacije. Nakon te operacije napravljeno mi je bužiranje, ali samo jednom. Treća operacija bila je prije dvije godine i od tada redovito idem na bužiranje svakih mjesec dana. U poslijednja dva mjeseca kanal se sužuje vrlo brzo nakon bužiranja (za nekih 5-6 dana) i izgleda da ću morati na novu operaciju. Da li netko ima slična iskustva, naime pregledao sam internet i nigdje ne mogu naći, da li postoji neko drugo riješenje (trajnije) osim bužiranja?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: striktura uretre
PostPoslato: Pon Jul 18, 2011 10:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 18, 2011 10:02 pm
Postovi: 2
pozdrav
I ja imam isti problem, striktura uretre u bulbarnom dijelu duzine 3cm. Ja sam imao uretrotomiu i sad idem na burziranje 1 mjesecno.
Odlucio sam se za pomoc kod dr gdje stignem. Trenutno sma u kontaktu sa klinikom u Nisu, i vidicu sta oni ude, posle cu da obavijestim i tebe. Ovo je stvarno muka pogotvo sto lijeka nema bas cini mi se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: striktura uretre
PostPoslato: Sub Jan 24, 2015 11:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 18, 2011 10:02 pm
Postovi: 2
Sad gledam post koji sma pisao prilicno zabrinut u najmanju ruku, tada 2011. Hvala Allahu dž.š. sam nasao lijek. Zbog svih koji pisu i traze odgovor ja se ponovo i javljam.
Lutajuci po netu tih dana sam naisao na Klinicki centar u Nišu i dr Jablana Stankovica. To mi je bila Bozija milost. Ukratko nakon sto sam nazvao (iz BiH sam) Klinički centar i dobio dr Stankovica (nakon ljubaznog osoblja, svarno su ljudi susretljivi) objasnio sam mu svoj problem (suzenej uretre "Strictia uretrae purs bulbaris") i dogovorili smo se da mu posaljem dotadasnje snimke i nalaze postom. Posle smo se culi i objasnio mi je sta mi je potrebno. Operacija "transplatacija bukalne sluznice". Ukratko princip operacije je sledeci; Odstrani se osteceni dio uretre, a ako je ostecenje duze od 3 cm se mostuju zdravi zavrseci kanala sam bukalnom sluznicom (unutrasnja strana obraza), ako je krace samo se spoji (rekao bih dosta usivanja i krojenja laicki).
Operacija trajhe oko 3-4 sata i kosta, mene koji nisam pokriven zdravstvenim osiguranjem u Srbiji oko 1500 eura.
Nakon operacije 21.12.2011. ja vise hvala Allahu dž.š. nemam problem. niti znam za doktore. Svaka cast dr Stankovicu i osoblju Klinickog centar u Nišu. Svima koji imaju problem, a znam kako im je tesko, ovo i pisem, i preporucujem iskreno dr Jablana Stankovica u Nišu. Moj mail je bedrudinm@gmail ako neko zeli da se cujemo na mail rado su pomoci, koliko mogu.
Pozzz


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: