Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: : POBACAJ U 5 MESECU,PROLAPS PLODOVIH OVOJAKA,PITANJE ZA O
PostPoslato: Pon Dec 10, 2007 10:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
e: POBACAJ U 5 MESECU,PROLAPS PLODOVIH OVOJAKA,PITANJE ZA O Citiraj privatnu poruku
valery ::
Danas je navrseno tri meseca od uzasnog dogadjaja koji mi se desio! Jos uvek sam u neverici da mi se to dogodilo,izgubila sam dete u petom mesecu zbog prolapsa plodovih ovojaka.Doktori ni dan danas nemaju odgovor na pitanje koji su to pravi razlozi za pucanje plodovih ovojaka.Od samog pocetka trudnoce imala sam pojacan sekret ali mi je utvrdjena II grupa.Pre nego sto sam ostala u drugom stanju lecena sam od trihomonasa i odmah iza toga ostala u drugom stanju,odmah po prestanku uzimanja terapije.Po obavljenoj kontroli bilo je sve u redu.Pre samog pobacaja tacnije mene su poradjali indukcijom ja sam osetila blago oticanje tecnosti iz vagine koji mi je licio na sekret,to je pre samog uzasnog dogadjaja trajalo tri dana. Kada sam otisla u bolnicu na ultrazvuku se jasno videlo da je vodenjak prolobirao i da je grlic bio otvoren ne znam ni sama vise,nesto malo ali dovoljno da otice voda.Dakle kod mene je nastupio porodjaj u petom mesecu.Doktori (bilo ih je vise) su odmah konstatovali da su sanse da se beba sacuva minimalne ali i da ce i pored toga pokusati.Ukljucili su mi odmah longacef i noge su mi bile podignute skoro 16 sati.Nastupilo je pravo mucenje,sam Bog zna kroz sta sam te noci i naredne prosla,evo i sad suze lijem i mnogo mi je tesko,ali moram da procitam vase misljenje.Odmah ujutru po odlasku u toalet pri najmanjem naponu pocelo je kompletno oticanje vode,i krvi kao porodjaj ali...Odveli su me u porodjajnu salu i tamo su mi prikljucili indukciju vezivali mi grlic da bi opustio (jer je bio cvrst)i tako sve do trece boce indukcije a porodjaj nikako da krene.Po isticanju trece boce data mi je innjekcija za omeksavanje grlica i tek tada mi je nastupio porodjaj-pobacaj.Sve to je trajalo 15 sati.Bebu musku sam morala da vidim jer neki prokleti propisi to iziskuju kao da mi je traume malo bilo.Stegla sam srce jako i ugledala....tesko mi je. Kako se sve to zavrsilo ni sama nisam svesna a najmanje razloga sto je sve to moralo da se desi.Odmah iza toga bila sam na UZ gde je utvrdjeno ostatak posteljice zbog koje mi je radjena revizija.Izasla sam posle sedam dana.Tek sam prvu suzu pustila kuci i tada je krenula nova mora,krenulo mi je mleko.Pila sam Bromergon pet dana i tesko sam ga podnela.Posle svega toga bila sam na kontroli i bilo je sve ok.Radjen mi je UZ,cervi.bris,hlamidija,mikoplazma i ureaplazma i sve je negativno.Vaginalni sekret je 3 grupa.Histopatoloski nalaz jos nisam podigla.Napominjem da mi je i u bolnici radjen VB,CV,URINOKULTURA i sve je bilo uredno.Ono sto me muci je da sam u 3 mesecu pila DABROSTON kada mi je posle kontrole receno da prestanem da ga uzimam. Imala sam dugotrajni zatvor,i blago oticanje ruku i nogu nocni bol u rukama tj trnjene. Molim Vas Obgyn recite mi sta je sve moglo da uzrokuje ovaj strasni ishod. [/b]

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: PODRSKA................
PostPoslato: Uto Dec 11, 2007 12:56 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 1:38 am
Postovi: 76
MI SMO DVE BEBE IZGUBILI/MISEDI U 7 I 9 NEDELJI TRUDNOCE/,RAZUMEMO TE SKROZ...............................POMOGLA NAM JE DEVOJKA SA FORUMA KOJA NA S JE UPUTILA KOD STRUCNJAKA ZA PATOLOGIJU TRUDNOCE.ONA JE IZGUBILA 3 BEBE/3 MISEDA/,A KAD JE POCELA DA SE LECI KOD NJEGA RODILA JE TROJE DECE.AKO HOCES NJEGOV KONTAKT,PISI PA CU TI POSLATI KAKO SE ZOVE I GDE RADI/ON JE NACELNIK ZA PATOLOGIJU TRUDNOCE GAK NARODNI FRONT,A RADI I PRIVATNO.INICIJALI SU Z****M*******/VAZI ZA VELIKOG STRUCNJAKA U TOJ OBLASTI.OVAJ TVOJ PROBLEM KOJI SE DESIO SPADA U PATOLOGIJU TRUDNOCE,PA VERUJEM DA BI TI MOGAO POMOCI.BUDI HRABRA I ZELIMO TI STO PRE BEBU.POZDRAV


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: HVALA VAM
PostPoslato: Uto Dec 11, 2007 10:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
naravno da sam zainteresovana i za ime i za prezime,broj telefona i svaki drugi kontakt. Zelim i vama svako dobro,znate i sami kroz sta ste prosli. Molim da mi javite sve sto znate a moze da bude o velike koristi. Puno vas pozdravljam

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: POSLATO NA PP
PostPoslato: Uto Dec 11, 2007 10:24 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 1:38 am
Postovi: 76
SAMO DA TI JAVIMO DA JE POSLATO NA PP,PA JAVI DA LI JE STIGLO......TJ.DA LI SMO DOBRO POSLALI........................SRECNO I VERUJMO DA IMA NADE ZA SVE NAS


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 11, 2007 11:02 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Dok sam odrzavala trudnoci samnom u bolnici je lezala zena kojoj je vodenjak pukao u sestom mesecu. Lekari su je tako bez plodove vode odrzali u trudnoci do 7,5 meseci kada je rodila devojcicu. Bilo je tu raznih problema beba je dobijala antibiotike i sl. ali je ostala ziva. Kasnije smo se ponovo srele u bolnici i bebac je sa svojih 4 meseca izgledao sasvim ok. Pre ovoga nisam znala da je moguce zadrzati trudnocu i kad vodenjak pukne, ali ocigledno da uz dobar nadzor lekara i to moze. Ovo je samo delom vezano za tvoju temu, ali eto cisto da ulijem nadu i zenama kojima se to tako rano desi...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: POSLATO NA PP
PostPoslato: Uto Dec 11, 2007 11:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
mised je napisao:
SAMO DA TI JAVIMO DA JE POSLATO NA PP,PA JAVI DA LI JE STIGLO......TJ.DA LI SMO DOBRO POSLALI........................SRECNO I VERUJMO DA IMA NADE ZA SVE NAS



STIGLO MI JE !!! MNOGO VAM HVALA!!! POSLALA SAM VAM P.P.

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: DEA!!!
PostPoslato: Sre Dec 12, 2007 12:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
NE ZNAM,CAK SU MI GOVORILI DA SU MUSKA DECA SLABIJA U ODNOSU NA ZENSKU ,DA SU ZENSKA ZILAVIJA I DA SE IZBORE A JA SAM NOSILA MUSKO ........... TESKO MI JE I TO NEOPISIVO

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 12, 2007 1:00 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 12:01 am
Postovi: 1058
Lokacija: Beograd
Draga Valery

Morate naći snage jer sve što nas ne slomi ojača nas!

Prevremena ruptura plodovih membrana (PROM) naziva se situacija kada pre 37 nedelje trudnoće dođe do prskanja plodovih ovojaka (rupture of membranes ROM) pre započinjanja porođaja tj. pojave kontrakcija.
PROM pre svega izaziva upala i/ili infekcija membrana.
Klinički razlozi nastanka PROM-a uključuju nizak socioekonomski status, nizak BMI, pušenje, infekcije urinarnog trakta, cerclage i amniocenteza.
85% neonatalnog oboljevanja i smrti su rezultat prevremnog porođaja. PPROM je povezan sa 30-40% svih prevremenih porođaja. PPROM je komplikacija oko 3% svih trudnoća ili oko 150,000 godišnje u USA.
Ukoliko se PPROM dogodi prerano pre termina porođaja raste učestalost oboljevanja i smrtnosti i za majku i bebu.
Briga lekara za trudnicu čija se trudnoća komplikovala PROM je bitna kao i njegovo poznavanje mogućih komplikacija, njihovo rano prepoznavanje i pravovremeno intervenisanje da bi se minimzirao rizik po majku i bebu a maksimalizovala verovatnoća željenog ishoda.
PROM se dijagnostikuje pregledom grlića materice pod spekulumom.

Prisustvo plodove vode u vagini kao i njeno isticanje iz otvora grlića, test papratizacije mikroskopiranjem osušene tečnosti na pločici, određivanje alkalne pH, Nitrazin papirom potvrđuju dijagnozu. U dodiru sa krvlju Nitrazin papir i test papratizacije (ferning test) mogu dati lažne rezultate.

Većina trudnica (90%) započinje spontani porođaj u toku 24 h nakon ROM u terminu.
Glavno pitanje kod ovih porodilja je odabrati pristup, spontani porođaj ili indukciju istog.
Rizik od intrauterine infekcije raste sa trajanjem ROM. Dokazi da indukcija porođaja smanjuje rizik infekcije stoje nasuprot povećanja procenta carskih rezova.
Rizik od chorioamnionitis kod terminskog PROM je manji od 10% i raste do 24% nakon 24 h od PROM.
S obzirom da je rizik terminskog ROM mali u prvih 24h pažljivo praćenje i čekanje na spontani porođaj u prvih 12-24 h
Ginekološki pregled treba izbegavati zbog unošenja infekcije!!!
Neonatalni rizik kod PROM uključuje infekciju, placental abruption, fetal distress, fetal restriction deformities and pulmonary hypoplasia i fetalnu/neonatalnu smrt bebe. Smrt fetusa se događa u oko 1% trudnica sa PROM koje su pažljivo praćene.
Osnovna odrednica bebinog oboljevanja i smrtnosti je gestaciona starost trudnoće te zato treba uvek razmotriti mogućnost “konzervativnog” tretmana ukoliko je moguć!!!
Generalno prognoza je dobra nakon 32 nedelje trudnoće ukoliko nije komplikovana drugim bolestima kao što su nasleđene malformacije ili pulmonary hypoplasia, exists.
Nakon početnog 24-48h kontinuiranog praćena srčane radnje bebe i materičnih kontrakcija sa CTG aparatom postoji rezon za dalje ekspektativno praćenje.

PPROM između 24-37 nedelja trudnoće mnogo je složeniji za donošenje odluke od terminskog PROM. Nezrelost je osnova rizika po bebu, a infekcija je osnovni rizik po majku.
Popriličan broj trudnica sa PROM produžiće trudnoću za 3-4 nedelje nakon PPROM.
Spontano zatvaranje plodovih ovojaka događa se u <10% od svih slučajeva, češće ukoliko je prskanje nastalo nakon amniocenteze.
Vitalni parametri majke moraju se često pratiti (temperatura 3x dnevno) tahikardija i groznica naslućuju chorioamnionitis te zahtevaju pažljivo preispitivanje prisustva intra-amnionske infekcije, u kom slučaju trudnoću treba završiti a ženi ordinirati “širokospektralne antibiotike”.

Ultrasonografski pregled plodove vode tzv. AFI amniotic fluid index i fetalne razvijenosti važno je radi utvrđivanja svrsishodnosti daljeg praćenja i održavanja trudnoće .
U slučaju smanjenja plodove vode tzv. oligohydramnios, definisanog kao AFI <2cm što je povezano sa kraćim periodom do chorioamnionitis, sam za sebe nije dovoljan za indukciju porođaja ukoliko nisu prisutni i drugi faktori.
Broj belih krvnih zrnaca kontroliše se zbog predviđanja horioamnionitisa.
Rizik od infekcije raste sa dužinom trajanja PPROM .

Midtrimestar (13-26 nedelja) PPROM ima lošu prognozu. Preživljavanje beba varira sa 12% u 16-19 nedelja, a više od 60% ako nastane 25-26nedelje.


Ono što vas zbunjuje ne bi trebalo i lekare: ne određuje se grupa VS već bakteriološki bris, čak i kad je on sterilan ukoliko su prisutni klinički simptomi kolpitisa treba empirijski pristupiti lečenju pacijentkinje.
Suština je da ne moraju sve prisutne bakterije iz uzetog brisa da niknu pri zasejavanju na podlogu i ako su prisutne u ispitivanom tkivu. Neke bakterije ne vole labaratorijske uslove već živ organizam.
Pozdrav Dr PeđaDj


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Dragi PedjaD
PostPoslato: Sre Dec 12, 2007 5:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
tri nedelje pre strasnog dogadjaja uradila sam na zahtev doktorke koja mi je vodila trudnocu cervikalni i vaginal bris i bio je sterilan.Prilikom uzimanja briseva malo se promenila boja sekreta u smedju sukrcivastu boju. Sutradan se nije nista videlo na vesu.Posle nedelju dana u goste mi je dosla rodjaka koja je imala neki virus koji je zahvatio usi.U trenutku dolaska kod mene bila je izlecena.Primala je 4 injiekcije gentamicina dnevno zbog pomenutog virusa. Zatim ja sam imala pre nego sto sam ostala u drugom stanju ginekoloski pregled gde mi je u jednoj privatnoj ordi.ustanovljen kolpitis tj trihomonas vaginalis i ranica na grlicu materice.Leceni smo i ja i moj suprug,orvagilom tabletama a ja vaginal.i nastavila polugynex 12 vag.Odmah posle terapije ja ostajem u drugom stanju. U trecem mesecu konstatuju kontrakcije i uzimam dabroston. Samo sam dve kutije popila.Napominjem da sam sve vreme imala pojacan sekret. Medjutim ja sekret vucem vec godinama a svi ginekolozi kod kojih sam bila govore mi da sam tome sklona i da to nije nista neprirodno.Zaboravila sam da vam napisem da sam iza terapije imala kontrolu i tada mi je papa bio 2 grupa i vs.2 grupa.
Dragi Pedja da li je sekret mogao nesto da utice? Evo sada ima tri meseca od tog uzasa koji me je zadesio i ocekujem trecu menstruaciju iza toga,ali jos uvek vucem sekret,on je nekad nelagodan to jest odmah iza menstruacije i za vreme ovulacije a eto nemam na cervikalnom brisu nista,a radila sam i hlamid.mikopl.ureaplazmu i od toga nemam nista. vec samo 3 grupu. Molim vas puno odgovorite mi sta da radim,sta mi predlazete.Hvala vam sto ste mi pisali mnogo! Javite mi se ,molim vas

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 13, 2007 1:57 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 12:01 am
Postovi: 1058
Lokacija: Beograd
Draga Valery
pojačani sekret može biti znak infekcije pogotovo ako je praćen i nekim od ostalih znakova, (neprijatnim mirisom, svrabom, crvenilom).

Tako veliki pobačaji mogu biti uzrokovani i insuficijencijom grlića, pogotovo ako je bezbolno došlo do "otvaranja".

Pozdrav DrPeđaDj


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: VRAĆAM TEMU PEDJA DJ
PostPoslato: Pon Mar 03, 2008 5:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
PedjaDj ::
Draga Valerija
nalaz patologa govori o najverovatnijem amnionitisu.
Vaše pitanje šta bi bilo kad bi bilo mislim da vam nije potrebno u životu, samo će vam stvarati balast, koji će vam smetati da idete napred.
Odmorite se pa na pravljenje nove bebe.

PS. Što se tiče moje posvećenosti na žalost ili radost, ja sam grešni rab božiji kao i svi ostali ili bar većina.
Bilo bi poželjno da ste ovaj tekst-pitanje stavili u nastavku predhodne diskusije, lakše bi se pratila tema.

Pozdrav i srećno DrPeđaDj


Poštovani doktore u pravu ste za to da sam novu temu postavila a već sam imala gde da to pitanje postavim videću da to ispravim. Puno Vas pozdravlja vasa Valerija.
VI ste pravi doktor a pre svega veliki čovek, vaše su me reči ohrabrile!! !

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 05, 2008 12:38 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 12:01 am
Postovi: 1058
Lokacija: Beograd
Draga Valerija
Da dodam svemu da se recimo hlamidija (čest uzročnik cervicita) ne detektuje običnim bakteriološkim cervikalnim brisom već posebnim bilo PCR, DIF ili nekim trećim imunoenzimskim testom. Tako da i taj razlog može biti što vam ništa nije izolovano iz grlića materice, a očigledno je postojala neka infekcija.

Pozdrav DrPeđaDj


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Dragi PedjaD
PostPoslato: Sre Mar 05, 2008 7:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
Ja sam 2006 g. radila test na hlamidiju DIF,kao i ureaplazmu,mikoplazmu,i rezultati su i tada bili negativni. Prosle godine u oktobru 2007 mi je radjen ponovni test na hlamidiju,mik.i urea i oni su bili negativni.,a to je odmah radjeno iza pobačaja nakon prve menstruacije. Kolposkopiju mi je radila doktorka Knežević iz N:Fronta i uzela gore navedene briseve.

Jedino što mogu da napomenem da sam pre nego što sam ostala u drugom stanju lečila V grupu orvagilom tkdj. i partner.Odmah iza terapije ostala sam u drugom stanju. Odlazim na kontrolu i tada mi je grupa sekreta bila 2.

DR Pedja jako me zanima da li je moguće da se trihomonas opet javio u trudnoći a da nije davao nikakve simptome? ILI pak da sam bila u kontaktu sa osobom koja je imala virus ili sli.

Nemojte misliti da sam opterećena svime,tačno da mi je to večna bol i žal,ali ja sam doktore sada odlično kakva sam mogla biti nakon svih tih šokova koje sam preživela. Nisam se osamila,smejem se izlazim imam punu podršku svojih najbližih,radim,tako da se snalazim da sve to izbrišem iz glave. Želim samo da saznam uzročnike,da znam za ubuduće. Jedino me buni što sam u sredini četvrtog meseca bila u jednoj privatnoj laboratiji da dam cervikalni i vagi.bris i tada sam osetila malu povredu a iza toga odmah braonkast sekret koji se povukao i onda je sve bilo ok. Molim Vas recite mi šta bi sve moglo da bude i šta mi vi preporučejete od analiza da uradim i gde, MNOGO MI BI ZNAČILO jer želim napred jer nazad nema.

ljubi vas vaša valerija

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: vraćam temu
PostPoslato: Pon Mar 10, 2008 10:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 9:27 pm
Postovi: 30
Lokacija: Beograd
VIDIM da je draga Obgyn opet na forumu što mi je MNOGO DRAGO. Draga Obgyn molim Vas pročitajte moje ranije poruke i dajte mi Vaše mišljenje sa druge strane okeana. PUno mi je pomogao DR Pedja ali želela bih i od vas neki savet. Puno vas pozdravlja Valery


PS sada su mi redovne menstruacije ali u sredini ciklusa imam pojačan sekre braonkasto krvave boje,pa se pitam šta bi to moglo biti s obzirom da pre pobačaja nisam ništa imala od svega toga.

_________________
valery


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 11, 2008 1:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Kad zene prodju kroz golgotu loseg iskustva sa trudnocom i/ili porodjajem treba im nekoliko mjeseci da se oporave i da su u stanju da mogu da racionalno razmisljaju i pocnu da se osjecaju bolje.

Zao mi je sto Vam se to desilo...lose iskustvo...ne mora da znaci da ce se ponovo desiti...preptpostavljam da racunate kalendarske mjesece, ali u svakom slucaju svaka trudnoca u kojoj se desi PPROM prije 24.nedjelje trudnoce po lunarnom kalendaru ( od 1.dana poslednje menstruacijje ) nije spojiva sa zivotom ! Poslije 24. nedjelje je potrebno u takvoj situaciji biti sto je moguce konzervativniji ovisno o zeljama roditelja.
Cini mi se da je bez obzira na broj kolega koji su bili ukljuceni u Vasu njegu/tretman, malo ko sa Vama razgovarao, ili ste zaboravili sta su Vam rekli.

Nisu mi jasni koraci ovog pristupa, pa cu Vas zamoliti da mi navedete slijedece:
- datum poslednje menstruaicje i datum kad se osjetili prsnuce ovoja, i otisli u bolnicu, i kad se se porodili.
- da li ste Vi primili indukciju ( oxytocin ) ili tokolizu ( prepar sa izoptinom ) ?

javicu Vam se u toku nedjelje...

Citiraj:
Doktori (bilo ih je vise) su odmah konstatovali da su sanse da se beba sacuva minimalne ali i da ce i pored toga pokusati.Ukljucili su mi odmah longacef i noge su mi bile podignute skoro 16 sati.Nastupilo je pravo mucenje,sam Bog zna kroz sta sam te noci i naredne prosla,evo i sad suze lijem i mnogo mi je tesko,ali moram da procitam vase misljenje.Odmah ujutru po odlasku u toalet pri najmanjem naponu pocelo je kompletno oticanje vode,i krvi kao porodjaj ali...Odveli su me u porodjajnu salu i tamo su mi prikljucili indukciju vezivali mi grlic da bi opustio (jer je bio cvrst)i tako sve do trece boce indukcije a porodjaj nikako da krene.Po isticanju trece boce data mi je innjekcija za omeksavanje grlica i tek tada mi je nastupio porodjaj-pobacaj.Sve to je trajalo 15 sati


podvucene recenice su istorijske...to cu morati da objavim kao novu metodu tretiranja PPROM u svijetu...ko su ti ginekolozi i gdje se to odvijalo ? u Beogradu ???

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 99 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: