Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: beta blokatori u trudnoći?????
PostPoslato: Sub Okt 27, 2007 1:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 7:52 pm
Postovi: 24
Vec sam postala na ovom forum i kao vecina ovdje imam problema sa ventrikulskim ekstrasistolama.Da ne duljim puno imala sam sve simptome panicnih napada,preskakanja,tahikardije i sve ostalo..nakon prvih pretraga pred godinu dana imala sam ogroman broj VES-preko 500 u jednom satu ostali nalazi su manje vise u redu.Receno mi je da je u pitanju stres i dobila sam concor cor od 1,25 koji mi je dosta pomogao i smanjio simptome iako me nije u potpunosti rijesio straha al s tim sad moram nauciti zivjeti.Nakon godinu dana terapije ponovila sam holter i sad ih je bilo ukupno 100 u svih 24h-dakle terapija je efikasna i doktor savjetuje nastavak terapije.Ostalo je sve u redu.Ja sad planiram trudnocu za koju mislim da ce mi i psihicki biti od koristi al me strah..strah da odbacim tabletice koje mi pomazu.Znam da je to minimalna doza al ipak moze stetno djelovati na plod.Sto ako ih vise ne budem pila pa mi se pogorsa u trudnoci i vrati opet onaj ogroman broj VEs? A sto ako ih nastavim piti koliko su stvarno stetne za dijete?Ima li netko kakvih iskustava?doktore? Cure kako ste vi prosle kroz trudnocu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 28, 2007 1:59 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Ja imam aritmije, i pravo da ti kažem mene strah zbog njih ostati u drugom stanju ,bojim se da ne bude nekih posledica po bebu ,ali to bih se debelo konsultovala sa kardiologom.!
E sad a jel tebi pomogao Concor cor ,meni nije ublažio aritmije? A imam ih svakodnevno ,nekad me izlude ,a nekad budu blaže pa ih skoro i ne primetim !
Moj savet ti je da se konsultuješ i sa kardiologom i sa ginekologom! I javi šta si uradila ! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 28, 2007 5:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 7:52 pm
Postovi: 24
Meni je concor stvarno pomogao jer vise nemam tako jako izražene simptome,ali nije me oslobodio straha a čini mi se da će me to pratiti čitav život. Bas mi je žao da tebi nije pomogao,ne reagira svatko jednako na terapiju.Ne bih prekidala s terapijom jer mislim da će mi se sve vratiti u najgorem mogućem momentu- u trudnoći.A opet strah me da ne štetim bebici...mislim da ću otići po mišljenje kod kardiologa a sad me samo zanima još mišljenje dr.Ivice


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 11, 2007 2:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 7:52 pm
Postovi: 24
Molila bih dr.Ivicu ako nije problem da mi odgovori koliko je štetno piti ovaj lijek u trudnoći?Mogu li ga piti dok ne zatrudnim pa da onda pokušam prestati?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 12, 2007 4:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 12:37 am
Postovi: 6
Lokacija: beograd
Dobro je sto ste naceli ovu temu.Ja pijem conkor godinu ipo i mnogo mi je pomogao svaki dan jednu od 5mg.Citala sam u uputstvu da on steti u trudnoci ali verovatno ko zeli da zatrudni postoje i neka druga resenja.Mene isto tako zanima da li conkor steti nekim drugim organima ako ga dugo pijemo.Nazalost ja uvek kad odem kod svog kardiologa zaboravim da ga pitam neke stvari i onda se lupam po celu sve do kuce. :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 13, 2008 5:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 5:49 pm
Postovi: 5
Sta je sa strucnim odgovorom na ovu temu? Dakle, da li upotrebljavati Concor u trudnoci ili ipak bolje ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 13, 2008 6:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
Kontraindikovan je u trudnoci, to ce vam reci svaki kardiolog. Kada tako kaze farmaceutska kuca koja ga proizvodi /a one obicno pisu za svoje preparate i bolje preporuke nego sto to u sustini jeste/, onda je treba poslusati!
Konsultujte se sa svojim kardiologom oko promene terapije u slucaju da zelite trudnocu, samo on zna "kvalitet" vase aritmije.
I ne plasite se toliko, nije retkost da trudnoca takve poremecaje poboljsa a ne pogorsa, mozda vama bas ta trudnoca nedostaje? Konsultujte se sa svojim ginekologom.
Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 13, 2008 9:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
draganvma je napisao:

.....samo on zna "kvalitet" vase aritmije.
I ne plasite se toliko, nije retkost da trudnoca takve poremecaje poboljsa a ne pogorsa, mozda vama bas ta trudnoca nedostaje?



Eee, ovo je meni isto savetovao moj lekar!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: aritmije i trudnoca
PostPoslato: Pon Jan 19, 2009 3:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:31 pm
Postovi: 1
Ja vec 3 godine lecim aritmije /VES/, ali takodje zelim i trudnocu. Radila sam holtere EKG-a u nekoliko navrata. Za 24h registruje se gotovo 30.000 VES /po tipu uglavnom bigeminije/. Onaj ko to ima, zna o cemu pricam.....uzasan osecaj...lupanje, preskakanje, treperenje, gusenje.......
Sada, posle gotovo 3 godine holter EKG-a pokazuje znatno manji broj VES.
Inace, terapija mi je sve vreme Propafen, Presolol i Bromazepam. Doduse, propafen mi nikako nije odgovarao /vrtoglavice i sl./ i sasvim slucajno sam otkrila Profenan /isti lek, samo drugi proizvodjac/, tako da mi je sada stanje dosta bolje nego kada su se aritmije tek pojavile.
Ja sam naravno pitala svog kardiologa za trudnocu, koji je rekao da smem da ostanem u drugom stanju BEZ IKAKVIH PROBLEMA. I svaki put kada me vidi pita me da li sam se porodila :)
Napominjem da je kardiolog vrlo poznat i cenjen u Beogradu i da mu ja beskrajno verujem.
Takodje sam sa svim ovim lekovima imala razne ginekoloske intervencije, pa cak i jednu /nazalost neuspesnu/ vantelesnu oplodnju. I sve, hvala Bodu, bez ikakvih problema. I sada se spremam za drugi pokusaj.
Htela sam samo da kazem da ne odustajete od trudnoce zbog aritmija!
Pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 05, 2009 2:04 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
Postovi: 144
EVO MENE SA VAMA !
imam problem sa tahikardijama, bradikardijama , prolaps, pijem presolol i bromazepan sa gomilom vitamina , da zaboravila sam da imam i koksaki , cb 4 je jos aktivan , sta raditi a volela bih da moja cura ima seku ili batu . koliko je opasno roditi dete u takvom stanju , da li da cekam bolje dane , i cujem da se takvo stanje sa neravnomernim radom srca resava pesmejkerom , nije da ga zelim ali ako je to jedino resenje , da ponovo normalno zivim , sto da ne .

veliki pozdrav i hvala.

_________________
borba


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 08, 2009 2:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 8:35 pm
Postovi: 19
Zdravo ljudi!Javljam vam se jer i ja pijem tablete Bisoprolol od 5mg jednom dnevno i to je beta blokator.Nemam ja neko oboljenje srca nego ove tablete uzimam za smirenje srca od tahikardije jer sam imala operaciju stitne zlezde pre sest meseci pa su mi dali i ove tabletice.E sad i ja bi da zatrudnim i meni je nekako strah od ove tablete u trudnoci pa sam bila kod kardiologa,ginekologa i jos dva tri druga lekara da bas pitam dal su stetne za trudnocu ove tablete i svi su mi rekli da nisu.Jer njih uzimaju i zene koje imaju visak pritisak i moraju normalno i tokom trudnoce da ih piju,pa tako sam se malo umirila jer kad ti pet sest razliciti lekari kazu da su uredu pa valjda treba covek da im veruje,sta ja znam.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: beta blokatori u trudnoći?????
PostPoslato: Pon Feb 07, 2011 5:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 5:39 pm
Postovi: 4
Zdravo svima.Ja sam godinama na terapiji Propanolol-om zbog tahikardije i VES-ova. Probala sam više puta da obustavim th, ali je to bilo pravo mučenje..Par godina unazad, kao i sada u trudnoći, sam se raspitivala kod kolega (lekar sam po struci), da li ću moći da ga koristim u trudnoći..
Najveći broj kardiologa mi je rekao da trpim, da će biti neprijatno, ali da srcu neće škoditi i da su stavovi NIŠTA u prva 3 meseca za stepen tegoba koji ja imam..Samo jedan kardiolog mi je rekao da pijem i da se ne mučim..
Ginekolog mi je savetovao da zamenim Verapamilom..na to su mi nekoliko najeminentnijih Bg kardiologa rekli da je ta praksa napuštena i da, ako baš ne mogu da funkcionišem, pijem i dalje svoju th, jer je doza mala..
??????????????????? Eto.
Trenutno ležim i trpim..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: beta blokatori u trudnoći?????
PostPoslato: Sre Feb 23, 2011 10:15 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
Postovi: 144
sta reci ja sam prestala da ih pijem jos pre skoro dve godine je rmi je dojadilo da slusam razne price lekara . jedni kazu ovo , drugi ono. mogu reci da mi je dobro . sada sam i u 21 . nedelji trudnoce dobro mi je radila analize na koksaki jer su to trazili od mene i to je to .

_________________
borba


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: beta blokatori u trudnoći?????
PostPoslato: Čet Feb 24, 2011 11:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 1:53 pm
Postovi: 10
Moje pitanje je povezano malo sa ovom temom pa rekoh da probam ovde. Pijem propranolol oko mesec dana, prvo sam pila jednu četvrtinu sad dva puta po četvrtinu zbog anksioznosti izazvane jednom epizodom lupanja srca i visokog pritiska nakon preteranog treniranja u teretani. I dalje povremeno imam napade panike (pretpostavljam da je to to, niko mi to nije dijagnostikovao, ali tri različita kardiologa su mi rekla da mi ništa ne fali, sve druge analize su ok osim hiatus hernije koja je verovatno u korenu svega). Interesuje me da li je neko pio čaj od matičnjaka sa propranololom. Ja se jako bojim mešanja efekata lekova i otkako pijem propranolol ne pijem bromazepam uopšte mada to sme koliko ja znam ali mešanje lekova mi nabija još goru anksioznost (imala sam jednu malo strašnu epizodu sa uzimanjem ferveksa dan posle bromazepama pa sam sada baš u frci od mešanja lekova). Pre nego što sam počela da pijem propranolol jednom sam popila čaj od matičnjaka i veoma mi se dopao njegov uticaj ali se sada bojim da probam ponovo dok sam na propranololu. Inače i ja se već unapred brinem i nerviram zbog trudnoće jer ne znam do kada ću morati da pijem taj propranolol a planiram trudnoću u roku od 2 godine maksimalno 3.

Hvala puno na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: beta blokatori u trudnoći?????
PostPoslato: Sub Mar 05, 2011 1:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 5:39 pm
Postovi: 4
Slobodno možeš piti taj čaj sa propranololom, kao i bromazepam, koji se često i daje u kombinaciji. Ferveks može kao nuspojavu imati lupanje srca, njega i ja izbegavam.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: