Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bolovi u vratu, vratnim zilama, kljucnoj kosti!
PostPoslato: Uto Okt 23, 2007 1:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 12:56 am
Postovi: 14
Imam 33 godine i od 16. imam problema sa vratom. Na casu fizickog sam nezgodno pala, bas na vratne prsljenove i to je, po lekarima bilo trenutno okostavanje, na srecu bez preloma (kako je tada konstatovano)! Ne znam tacnu dijagnozu! Od pre par godina, sudeci po tome da se bavim "sedecim poslom" i po par sati sam za kompjuterom u jednom polozaju, imam problema sa bolovima u vratu. S vremena na vreme mi trni palac, kaziprst i srednji prst, naizmenicno, nekad zajedno! Ujutru, nekad (a promenila sam milion jastuka) ne mogu da pomerim glavu ni u jednu stranu, sve dok ne napravim par vezbica koje mi prijaju.

Od pre par meseci, cesto mi se javi jak, ostar bol u vratnim zilama, a od pre par dana i tup, ali jako neprijatan bol u desnom delu kljucne kosti, negde duboko, nekad jaci, nekad slabiji, ali u gotovo pravilnim razmacima. U "jednom Domu zdravlja" u Beogradu, sam bila (ne jednom) za bolove u vratu i svaki razgovor sa njima se svodi na osudu mog posla i par vezbica za vrat. Eto, ne znam koliko ovo sve ima veze jedno s drugim, ali ja vise ne znam kome da se obratim, kad svejedno ne mogu izaci dalje od DZ.
Hvala
Dafne


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 23, 2007 3:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 12:03 am
Postovi: 724
Lokacija: Subotica
Dafne, Vas problem je sa vratnom kicmom koja je verovatnodosta losha (prava slika moze da se stekne tek nakon RTg snimka), i ona pritiska vratne zivce koji izlaze. Otuda ssve tegobe. To je uzrok, a posledica su svi simptomi koje ste nabrojali, i jos mnogi koje niste. Vezbice su dobre, ali pravo cudo ce da napravi plivanje. Sto pre pocnete, pre cete uspeti da u velikom stepenu redukujete svoje tegobe. Inace nazalost stanje je takvokakvo je, poboljsati se ne moze, pogorsati i te kako. Lek je upravo gore naveden. Izleciti se ne mozete, ali mozete da se zalecite, i odlozite pojavu mnogo tezih simptoma.

_________________
Sve najbolje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: HVALAAAAAAAAA
PostPoslato: Sre Okt 24, 2007 3:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 12:56 am
Postovi: 14
Hvala puno.. Pa da pokusam! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 09, 2007 1:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 9:39 pm
Postovi: 10
Lokacija: Nis
Odskora imam jake boleve u vratu desnom ramenu i prsljenu u visini ramen koji je kod svakog zadebljan je glava mora da se savije unapred. Te tri tacke me uzasno bole cak sam pokusala da izmasiram rame ali ne mogu jer me uzasno boli cak malo jaci pritisak na rame me boli. Ispod grudi na ledjima me boli prsljen zajedno sa rebrima sa obe strane. Imala sam jedu povre od letos. Pala sam na ledja u vodu i jako sam se u darila i neznam da li je to toga. Bila sam da snimam ledja lekari su rekli da nemam nista da je sve uredu ali mene to boli od danas. Recite mi sta da radim sa ovim bolovima?

_________________
Pozdrav i hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 10, 2007 8:31 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2005 12:42 am
Postovi: 1177
Lokacija: Beograd
Moguce je da vam tegobe poticu od degenerativnih promena na vratnoj kicmi. Bilo bi dobro da svoj rentgenski snimak ovde "okacite" da ga pogledamo i da zajedno smisljamo sta bi bilo najbolje dalje raditi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: moj problem sa vratom
PostPoslato: Sre Dec 24, 2008 10:04 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 9:51 am
Postovi: 1
Evo da se nadovezem na temu i moj problem je sledeci.
Inace imam kancelarijski posao a u slobodno vrijeme oglavnom radim na montazi sat.uređaja. Od prije mjesec dana i promrzavanja na jednom balkonu(mozda je i to uzrok)osjecam bol u vratnim zilama. Naime bol mi se javlja pri okretu glave lijevo i desno, nesto kao zatezanje zila zadnjeg dijela vrata blago prema ramenima. Inace sam prije par godina imao probleme sa vratnim dijelom , radio i rtg gdje mi je fizijatar konstatovao nesto kao okostavanje,skolioza ili tako nesto kao i malu degenerativnu iskrivljenost jednog vratnog prsljena.Tada sam imao na momente treperenje pred ocima a sada nema nikakvih drugih simptoma osim tog tupog bola u navedenom dijelu. Milslio sam da nije mozda do jastuka ili slicno ali vec mjesec nema promjena osim mozda malog smanjenja intenziteta bola, koji se uglavnom javlja pri okretu glave! Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 24, 2008 12:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 9:43 am
Postovi: 1
Lokacija: Banja Luka
I ja evo već četvrti dan imam bolove u desnoj ruci koji se spušta do kažiprsta, niz desnu nogu do malog prsta, ispod obe dojke... Bila kod porodičnog dr. kaže to je od vratnog dijela kičme i uputio me fizijatru u petak... u međuvremenu pijem tablete za bolove... Napominjem da sam prije 15 godina operisala kičmu u donjem dijelu zbog iskrivljenja skolioze... Radim u kancelariji i imam dvogodišnju curicu...
Šta da radim??? Pomagajte jako sam uplašena???

_________________
... samo nebo je granica ...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 34 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: