Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 30, 2006 1:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 30, 2006 12:21 am
Postovi: 10
Već sam pisala u okviru "onkologije" o mojoj majci,koja ima rak na plućima i već je završila terapiju gladovanjem...Sada ja na presnoj ishrani,a planira da ponovi gladovanje za nekoliko mjeseci...
[Inače ,prije nego što je počela terapiju,vidjela se sa jednim momkom iz Nikšića koji je takođe sprovodio tu terapiju(imao rak na prostati,operisan,a zatim metastazu svuda po tijelu,doktori čak odustali od daljeg liječenja)-lakše joj je bilo da prije početka razgovara sa nekim ko je već to prošao...a još kad je njega vidjela kako izgleda 4 god pošto su ga doktori "otpisali"dobila je i sama još veću volju da izdrži sve to...]
-Tokom Brojsove terapije izgubila je svega desetak kilograma(mada je i imala šta da izgubi),a u knjizi i piše da više kg gube gojaznije osobe...
-Krvna slika posle terapije joj je bila odlična...
-Gladovanje joj nije bilo teško,dovoljna je samo volja...Izbjegavali smo da je provociramo mirisima(najčešće sam ja kuvala za oca i brata,pa im nosila ručak),mada je moj sin stavljao u iskušenje jer je tražio ponekad da ga ona hrani,a ona svom miljeniku nije mogla reći -ne-

Mogu samo da kažem,da imam gdje ovdje u Crnoj Gori da nabavim taj sok,i ja bih sprovela tu terapiju neke tri nedelje,onako preventivno,kao čišćenje organizma...mada može da se koristi i kao dijeta...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 05, 2006 4:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 10:12 pm
Postovi: 10
Varja, ne moraš tražiti gotov sok, treba ti samo dobar sokovnik :)
Ne moraš se ni slepo držati Brojsovog recepta (iskreno... groznog je ukusa), možeš sama da cediš cveklu, šargarepu, rotkvu... A ako je gladovanje preventivno, možeš najslobodnije da koristiš i voće. U svetu je dosta korišćen i sok od pšenične trave, za to već treba neka druga vrsta sokovnika.
Nadam se da će se tvoja majka izboriti sa bolešću, samo budite uporni i pružite joj podršku. Verujem da ćeš imati dobre vesti da podeliš sa nama ovde.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 2:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 2:26 pm
Postovi: 1
Ja apsolutno podrzavam sve to. Najveci je problem napraviti HLEB. Da li neko zna recept za sirovi hleb?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 4:55 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 2:15 pm
Postovi: 54
Kada govorite o presnoj hrani da li mislite iskljucivo na vegetarijansku hranu (ne jede se presno meso, presna jaja, presno mleko itd.)?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Dec 23, 2007 6:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 02, 2007 7:45 pm
Postovi: 8
Lokacija: Novi Sad
recept za presan hleb mozete naci na
http://vegan.editboard.com/veganski-recepti-f5/
malo potrazite i naci cete na ovom forumu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 2:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 3:29 pm
Postovi: 41
Ne znam ima li neko iskustva o lecenju ciste u materici gladovanjem.
U stvari, nadjena mi je eserihija u mokraci pre 2 godine i resila sam je se. Prvo pogresnom i nasumicnom, od doktora preporucenom terapijom antibioticima, a onda napokon cajevima. Ali, nakon toga mi je pronadjena ranica na grlicu i vodena cista u materici.
Znam da ovde nije tema ginekologija, ali ja mislim da je ta cista uzrokovana eserihijom, a to mi doktori ne znaju reci... Zato pitam da li se takvo tkivo moze odstraniti gladovanjem, tj. ovom dijetom presnom hranom ili se stanje moze jos vise pogorsati ako je u pitanju "gnezdo eserihije".
Ako neko ima da mi da link o slicnim problemima ili neki savet, bicu mu jaaako zahvalna.
Svima koji se lece ishranom zelim da istraju i brzo ozdrave!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 15, 2008 5:59 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
iskreno smatram da ces izleciti cistu gladovanjem (postom), kao i mnoge druge zdravstvene probleme, ako ih imas. Gladovanje je najbolji moguci lek koji sebi neko moze prepisati. Za vreme gladovanja organizam ne mora da trosi energiju na varenje hrane, vec moze u potpunosti da se posveti sopstvenom izlecenju. Jer jedino je nas organizam sposoban da nas sam izleci, kad mu to dozvolimo i prestanemo da ga trujemo (pogresnom hranom, stresom, zagadjenim vazduhom i vodom, hemikalijama i tzv. lekovima prepisanim od lekara).

Tvoja cista je samo simptom da ti je organizam toksican, izvan balansa (homeostaze), a vratice se samo nazad u stanje balansa kad mu to dozvolis (gladovanjem).

I jos jedna primedba: savremena medicina je zasnovana na pogresnoj pretpostavci Luja Pastera da bakterije i virusi izazivaju bolest. A one su samo prisutne u uvecanim kolicinama kad se bolest vec razvije. Isto kao sto se muve skupe na smecu i djubristu. Jesu li one (muve) uzrok ili posledica smrada?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: gladovanje
PostPoslato: Pon Feb 18, 2008 11:06 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 3:29 pm
Postovi: 41
Cikatoma, hvala na savetu.
Htela bih da znam kako pravilno gladovati. Gde bih mogla naci detaljne informacije? Da li prethodno provesti dijetu presnom hranom, a zatim gladovati i piti samo vodu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 18, 2008 5:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
Ne znam kakvo je tvoje znanje engleskog, jer ima dosta literature o gladovanju na engleskom. Od literature prevedene na srpski procitaj Ernst Ginter – Živeti bez bolesti http://www.* REKLAMA *.com/trazi.php?terms=% ... ez+bolesti Ovde imao deo o gladovanju.

Ja sam dosad postio dva puta, prvi put 12 dana, drugi put 4 dana. Prvi put sam 6 dana pio sokove or povrca da bih drugi deo posta (6 dana) pio samo vodu. Osecaj gladi je prosao posle 3 dana. Jedinstven osecaj posle toga. Cini ti se da bi vecno mogao tako bez hrane.
Postovi se dele na kratke (10-12 dana), srednje duzine trajanja (do 20 dana) i duge (do 6 sedmica). Preko 6 sedmica se ne preporucuje. Srednji i dugi postovi bi trebali biti pod nadzorom osoba sa iskustvom u postu (gladovanju).

Posto je tvoj organizam ocito veoma toksican (imas cistu), preporucujem da prvo pocnes sa presnom hranom, postepeno izbacis kuvanu hranu, beli secer, kuhinjsku so, belo brasno, meso u periodu od mesec dana. Zatim da se hranis samo svezom hranom sledecih mesec dana. Za to vreme mozes uvesti nedeljne jedno-dnevne postove gde ces jednom nedeljno postiti 36 sati (recimo od nedelje uvece do utorka ujutro). Sve ovo je priprema organizma da ono postepeno smanji kolicinu otrova u sebi, jer kad predjes na pravi post, simptomi detoksifikacije (oslobadjanja otrova iz organizma) mogu biti toliko jaki da ti moze biti muka, malaksalost, temperatura, curenje nosa, bubuljice. Drugi simptomi ce biti pojava tankog belog sloja na jeziku (takodje oslobadjanje otrova), kao i nedostatak energije i gubljenje tezine. Zato se post preporucuje krajem proleca ili pocetkom jeseni, tako da se provodi sto vise vremena na suncu i svezem vazduhu. Nedostatak energije je posledica dveju stvari:
- priliv energije je umanjen zbog ne unosenja hrane ( kazem umanjen jer se ona unosi i putem sunceve svetlosti i vazduha);
- najveci deo energije se trosi na izlecenje organizma.

Post se moze provesti samo na sokovima (od povrca ili voca) ili samo na vodi. Preko sokova mi jos uvek unosimo hranljive materije, tako da se ovaj post ne smatra gladovanjem u pravom smislu reci.

Najteze ce ti biti da se nosis sa okolinom i dobronamernom familijom i prijateljima koji ne znaju nista o postu, sem iz mozda verskih susretanja. Posto ti razmisljas o tome, i verovatno nesto vec znas, ti vec znas mnogo vise od prosecnog coveka. Najbolje da nikom ne pricas (na zalost) o postu, ako mozes da se sklonis negde na selo, u planinu na cist vazduh, daleko od buke i sveta. Tada ce post biti najefektivniji i najlaksi za podneti.

Jos bitniji deo posta je kako i kad ga prekinuti. Neki ljudi odrede broj dana koliko ce postiti, a neki cekaju da im sam organizam kaze kad prekinuti. Generalno, ako se vrati osecaj gladi, tada treba prekinuti post. Jos kazu i da kad prestanu da izlaze otrovi kroz jezik, da se prekine.

Za prvi put preporucujem 7-10 dana post. Vremenom, kad naucis vise i budes iskusnija, mozes postiti i duze.

Post treba prekinuti veoma lagano. Prvo samo sokovima, i to samo od jedne vrste namirnice (ili lubenica, narandza, mrkva, cvekla itd), pa zatim pasirano voce i povrce, zatim salate. Cvrstu hrani uvesti tek nakon minimum 3-ceg dana (ako si postila 7-10 dana, za duze postove i kasnije).

Post se ne preporucuje trudnicama.

Mala zanimljivost: post se na engleskom kaze “fast”, a dorucak “breakfast” ali se to moze i citati “break fast” sto znaci prekinuti post (nocni).

UPOZORENJE: posle posta ocekujte da cete morati kompletno da promenite garderobu posto ce sve visiti na vama. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 18, 2008 7:23 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
zaboravio sam jos dodati:
- piti najmanje 2 litre tecnosti u toku dana da be se olaksalo izbacivanje otrova (sokova ili vode)
- posto se ne unosi cvrsta hrana, moze doci do zakrcenja creva (prestanka stolice). Ovo je opasno jer se onda otrovi ne izbacuju napolje kroz debelo crevo vec se vracaju nazad u organizam (autointoksinacija). Zbog toga se tokom gladovanja preporucuje i irigacija (ciscenje, ispiranje vodom) debelog creva. Moze se sam raditi, ili najbolje ici kod homeopata.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: hvala, cikatoma
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 11:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 3:29 pm
Postovi: 41
Koristim se engleskim jezikom, pa bih volela da mi posaljete jos neke linkove. Puno hvala na detaljnim objasnjenjima. Otprilike sam i sama dosla do slicnog zakljucka na osnovu informacija sa neta. Danima se kanim da kupim knjigu E. Guntera. Nije mi hitno, jer svakako planiram post krajem proleca, jer ce tad biti dosta svezeg sezonskog voca, a i sunca, koje me stvarno puni energijom.
Sto se tice mrsanja, ne verujem da cu puno smrsati, jer mrsave osobe manje gube na tezini (bar bi trebalo!). A ja imam 59kg i visinu 180cm. Bar se nadam da necu biti mrsavija nego u osnovnoj skoli (55kg), a bila sam iste visine. :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 2:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 10:14 pm
Postovi: 15
Pa ovo je divno, potpuno novo otkrice!!! Za ove metode u lecenju sam samo nacula i pretpostavljam da su odlicni, a sad vidim i iz vasih iskustava. Htela sam i ja jednom prilikom da procistim svoj organizam na ovaj nacin, ali posto nisam znala nista o tome nisam smela da se upustim, jer sam cula lose iskustvo od jedne prijateljice koja je gladovala onako kako ona misli da treba - naglo, bez pripreme i pila je samo cajeve, i za malo zavrsila kobno.
Sada me interesuje, za pocetak odreci se mesa, "tri bela otrova" -so, secer i brasno i kuvanih jela. Pretpostavljam da ce pocetak svaki obrok biti zasnovan na nekoj salati. Recite mi sta je moguce koristiti kao dodatak salati, da li ovaj rezim ishrane iskljucuje i med kao dodatak recimo vocnoj salati, da li sme kafa i kako se izboriti prvih dana sa napadima malaksalosti, gladi....
Hvala unapred na odgovorima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 4:17 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
http://www.freedomyou.com/level%202/Fas ... 0Guide.htm

sve o postu (sta, kako, kada itd)

takodje preporucujem (jedan od mnogobrojnoh dokaza o korisnosti posta) http://www.geocities.com/fastinguc/index.html

gubitak tezine ce biti vidan, cak i za mrsave osobe. ali ce se tezina vratiti posle 10-14 dana na neku normalnu cifru.

Ja kao dodatak salati koristim najcesce dve stvari: 1) ugnjecen avokado (pire) 2) organsko maslinovo ulje (cold pressed virgin olive oil)

Mozes med dodati vocnoj salati, ali zasto? Voce je vec slatko samo od sebe. Koristi prirodan, nepasterizovan med kao zamenu za secer. Kafa se ne prepocuje za vreme posta, posto je ideja da se oslobadjas otrova, a ne da ih unosis. Ali tokom priprema mozes piti kafu, mada ce ti se ona verovatno vremenom zgaditi kada predjes na presnu hranu tako da ti nece biti tesko ostaviti je (kao ni cigare, alkohol).
Ako malaksalost bude velika, a ne mozes da odmaras, spavas zbog obaveza, onda se preporucuje casa vode sa iscedjenim limunom kao dodatna energija koja nece bitno uticati na post.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 8:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 5:00 pm
Postovi: 59
pozdrav svima! Cikatomo jel ima neki sajt na Srpskom o postu i njegovoj korisnosti?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 8:52 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
dr gica je napisao:
jel ima neki sajt na Srpskom o postu i njegovoj korisnosti?


http://www.psenicnatrava.com/html/rak_tumor.html


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: