Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: WpV Sindrom
PostPoslato: Pet Avg 03, 2007 5:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 2:53 pm
Postovi: 10
Pozdrav , svima... Da vas nesto upitam u vezi moga srca.

Imam VPW Sindrom nesto na Srcu znaci imam vec dugo tu dijagnozu i lezao sam 2x puta na pedijatriji u Sarajevu radi moga stanja na srcu.Eh sada isao sam privatno radio ultrazvuke srca i doktor je rekao da je zdravo srce i da se nemam sta plastiti on kaze svakoga prime na pedijatriju i reknu mu da ima ovu moju dijagnozu. Eh sada nisam siguran da mi je zdravo srce... Pijem betabloker lijekove a to je " Atenolol " vec pijem duze vrijeme svako jutro popijem trecinu "Atenolola" i onda mi srce fino radi kako i treba. A taj betabloker mi je dala Doktorica Dinarevic sa pedijatrije kaze da svako jutro pijem posto imam vec lupanje srca pa da pijem "Atenolol" eh sada kako pijem "Atenolol" puno mi je bolje ne lupa mi srce niti ziga i te stvari...

Eh sada da vas upitam posto hocu da idem u teretanu bezveze malo cisto iz kako da se izrazim zafrkancije evo ovako moze al mama mi govori da ne smijem da idem sa ovakvim srcem ty sa ovom mojoj dijagnozom.

Pa vas pitam Doktori koje mogu raditi vjezbe a koje nemogu posto imam ovu dijagnozu ???

P.S imam 15 Godina...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 04, 2007 10:14 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Denise:

radi se o WPWu, odnosno o tzv. Wolf-Parkinskon-White sindromu. On se javlja kada postoji dodatni, ili akcesorni elektricni put kroz srce koji spaja pretkomoru i komoru. Naime tvoje srce se sastoji od pretkomora (dve) koje cine gornju trecinu srca (tako da plasticno objasnim) i komora (takodje dve) koje cine donju trecinu tvog srca. Ovaj akcesorni put koji na ovaj nacin spaja pretkomore i komore ne bi trebalo d apostoji, ali eto desava se ponekad u ne tako cestim slucajevima da postoji.

Moze da izaziva palpitacije (neprijatan osecaj d ati srce udara o grudni kos) i tahikardiju sa eventualnom aritmijom (ubrzani rad srca sa povremenim nepravilnostima ritma), sto se kod tebe dogadja i zbog cega uzimas atenolol. Promena se otkriva na EKGu, koji je kod tebe radjen, a rekli su ti da ti nista nije i d asi zdrav zato sto se odredjena promena koja se vidi na EKGu a zove se delta talas u slucajevima kada covek nije u nikakvom riziku izgubi u trenutku kada postoji ubrzan rad srca (tahikardija). To je kardiolog kod tebe video i rekao ti da ti je sve dobro.

A sto se tice pitanja o sporetu, e to zaista MORAS da pitas svog kardiologa koji ti je i postavio dijagnozu: niko sem lekara koji te je pregledao, dijagnostikovao, i ima ceo uvid u tvoju istoriju bolesti ne moze i ne sme da ti da savet po pitanju da li i sta mozes da radis u teretani, ili kojim sportom i u kom intenzitetu da se bavis. Dakjle, sad znas sta ti je, pa se obrati kardiologu sa pitanjem koje si ovde postavio jer jedini on ima pravo i odgovornost koja sa tim pravom ide da ti kaze sta mozes a sta ne mozes da radis. POzdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 04, 2007 10:28 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
U brzini dva lapsusa: Volf-ParkiNSON-Vajt sindrom, i jos, komore ti cine donje DVE trecine srca (a ne 'donju trecinu"). POzdrav
P.s. Ovde sopstvenu poruku ne mozes vise ispraviti kad prodje vise od 10 minuta od pisanja? Ili ja nesto pogresno razumem?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hvala
PostPoslato: Sub Avg 04, 2007 10:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 2:53 pm
Postovi: 10
E hvala ti Garfield za ovo i hvala ti na vremenu.

Za 6Mjeseci tek idem na kontrolu kod kardiloga svoga jer je on rekao da je kontrola za 6Mjeseci + Holter pa cu viditi kako sta 8)

Hvala josh jednom na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 05, 2007 12:24 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Nema na cemu, javi kako si prosao.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 88 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: