Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 459 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Za dermatologa
PostPoslato: Pon Feb 14, 2005 3:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 8:41 pm
Postovi: 1
Lokacija: SCG
Za tretman akni trenutno koristim Dercome clear suspenziju.Nanosim je dva puta dnevno(uvece i ujutru),vec dvadeset dana.U poslednje vreme koza mi se puno susi,narocito na rukama,licu,usnama.Zamolio bih dermatologa i nekog koji je imao slican problem da mi preporuce kremu za lice koja ne zatvara pore,nesto za ruke i usne i neki sapun za ciscenje lica.HVALA UNAPRED.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Suva koza
PostPoslato: Pon Feb 14, 2005 8:59 pm 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 8:24 pm
Postovi: 873
Lokacija: Beograd
Koliko imate godina? Da li Vam pomaze Dercom u lecenju akni?
U apoteci "SB Trade" na Banovom brdu, tel. 557-553, mozete uzeti krem
koji se zove antiatopski. Predstavlja riznicu vitamina i emolijentnih masnih materija u neutralnoj podlozi. Mislim da ce Vam prijati. Krem mazite vise puta dnevno, kad god je koza suva. Za kupanje mozete koristiti Sebamed uljanu kupku sa avokadovim uljem. Za umivanje lica mozete koristiti Sebamed sapun za osetljivu kozu, a za usne Linola stik ili Neutrogena stik za usne. Srecno!
Molim koleginicu Goranu da i ona kaze svoje misljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 14, 2005 10:49 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
Postovi: 97
Za lice možete uzeti Apaisac od Uriage-a,za usne Labello active,a
sapun recimo Dermowas Compact koji je iz iste kolekcije Dr.Wolff u kojoj
je i Dercome clear.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 14, 2005 11:04 pm 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Postovi: 868
Lokacija: Beograd
Isusena koza koja preti veliku vecinu tretmana akni je OSNOVNO MESTO GDE PADA EFEKAT TERAPIJE AKNI! Od zelje da se koza izljusti i otcepe zacepljeni kanali lojnih zlezda dolazimo do keratolitickog efekta koji daje narusenu barijernu ulogu koze koja pocinje da propusta vodu i kao odgovor na popustanje barijere sopstvene celije koze pocnu kao lude da se dele da poprave naprslu branu-barijeru, pa od ubrzane deobe celija umamo nove cepove i novo zacepljavanje izvodnih kanala i eto nas na pocetku, akoza suva kao barut- Zato se koza mora vlaziti, i treba pogoditi optimalan odnos unutrasnjih i spoljasnjih ovlazivaca i naci nekomedogenu supstancu koja nece iritirati celije koze i podsticati ih na nove deobe. To je veoma tesko i polazi za ruke samo pravim majstorima. Mora se poznavati fiziologija koze, sta se desava ispod povrsine i kako da se izbegnu razne zamke u koje mozete upasti. Potrebne su i sirovine koje moraju biti sa dobrim poreklom i dobrim performansama. Mozda ne bi bilo lose da napravite fotografiju najbolju kakvu mozete i da mi posaljete na mail [email protected] da pogledam, da se konsultujem sa Mr ph Silviom, ili ako ste u Beogradu da dodjete u dermatolosko i kozmetsko savetovaliste , zakazite na tel 011-557-553, da Vas i realno vidimo.
Apaisac je odlican ja ga preporucujem onima na Roaccutanu. Osnovni mu je nedostatak cena koja je za obicne akne prevelika i moze se dobiti slican ili isti efekat za 4-5 puta manje novca sto u nasim uslovima nije zanemarljivo!

_________________
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Airol
PostPoslato: Uto Feb 15, 2005 3:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2004 2:00 am
Postovi: 6
Lokacija: Beograd
Koristim Airol 0,5 u terapiji akni veæ šest meseci i imam 31 godinu.
U poslednje vreme mi se koža dosta peruta, a zbog mog radnog vremena i zbog zastarelog sistema zakazivanja i dolazaka na pregled u našim zdravstvenim ustanovama, nikako ne uspevam da "upadnem" ponovo kod doktorke koja mi je isti prepisala. Juèe mi je njena koleginica rekla da ga ona u principu ne daje, ali je on prvi koji je meni pomogao da donekle sredim lice, posle gomile raznoraznih kremica, losiona i sl. koje sam koristila.
Dok ne pogodim smenu doktorke kod koje sam bila, da li bi neko mogao da mi da struèni savet da li to perutanje može biti od Airola ili je razlog veoma hladno vreme poslednjih dana ili nešto treæe.
Koliko obièno traje terapija Airol-om? Da li je treba prekinuti posle poboljšanja stanja? Ja ga koristim samo uveèe.
Takoðe, zanima me šta znaèi ne komedogena krema tj. krema bez komedogenih sredstava. Jedina koju sam ja našla, a da na njoj stoji ta oznaka je Avene (cela kolekcija) koje kod nas nema. Da li preporuèujete neku drugu (u varijanti dnevne kreme za lice, naravno)?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: AIROL
PostPoslato: Uto Feb 15, 2005 4:06 pm 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 8:24 pm
Postovi: 873
Lokacija: Beograd
Airol crem u svom sastavu ima retinoičnu kiselinu, derivat vitamina A.
Retinoična ili retinoinska kiselina deluje komedoliticno (razara i razmeksava mitesere ili komedone) i oni lakse izlaze na povrsinu koze. Kada nema mitesera, nema ni akni. Koncentracija od 0.05% je dosta visoka a kao redovna nuspojava pri upotrebi Airola se javlja crvenilo, peckanje i ljustenje koze, tako da tu nema dileme. Hladnoca je dodatno uradila svoje. Prilicno dugo koristite Airol, postoje i nize koncentracije, pa je vreme da uradite kontrolu.
Nekomedogeni preparati su oni koji u svom sastavu imaju sirovine koje potencijalno ne uticu na stvaranje komedona. Unazad par godina, to je trend u svetu. Mnoge do sada koriscene sirovine u kozmetickim preparatima su oznacene kao komedogene (lanolin, izopropilmiristat, kakao buter i mnoge druge), ali to ne znaci da ce bas kod svih osoba te sirovine uticati na pojacano stvaranje mitesera.
Kozmetika Uriage je deklarisana kao: dermatoloski testirana, hipoalergena i nekomedogena.
Ako Vas jos nesto zanima, javite se. Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 15, 2005 4:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2004 2:00 am
Postovi: 6
Lokacija: Beograd
Iznenaðena brzim odgovorom :)
Airol mi je bio prepisan u nižoj koncentraciji, ali pošto sam ga ja nabavljala u inostranstvu, oni ga prodaju samo u 0,5. Nisam nikada do poèetka jake zime (15 dana unazad) imala nikakvih problema. A o prekidu terapije, kao što rekoh razmišljam, ali bih volela da se prvo konsultujem sa dr. koja mi je isti prepisala, èim uspem da dodjem do nje (u ustanovi u kojoj se ja leèim, dermatolog radi posle podne samo jedan dan u nedelji :( ).
Da li možda preporuèujete neku ustanovu u kojoj bi mogla da odem na pregled a da za to ne moram da prodam levi bubreg npr. ? :lol:
Takoðe, imam još jedno pitanje za dermatologa koji bi trebao da vidi izvesnu promenu na koži koja se pojavljuje, poveæava do preènika od 1cm, kružnog je oblika i onda posle nekog vremena nestane. Juèe bila kod dermatologa (trenutno je preènika nekoliko mm i dr. mi je rekla da doðem kad se poveæa da vidimo). Inaèe, u sredini ima nešto što lièi na kapilarèiæ i izgleda kao puno krvi, crveno, a krug okolo kad se pojavi bude tamno plave boje, èak ka ljubièastoj.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pregled
PostPoslato: Uto Feb 15, 2005 4:59 pm 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 8:24 pm
Postovi: 873
Lokacija: Beograd
Ako ste raspolozeni, zakazite pregled i konsultacije kod dr Gorane i mene. Pregled ne placate, samo preparate. Telefon za zakazivanje je
557-553. Svakog utorka od 17-20 h.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 459 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: