Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: trudnoca 14 nedelja i slabi bolovi u preponi
PostPoslato: Ned Okt 08, 2006 1:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 3:25 pm
Postovi: 121
Ja sam u 14 nedelji trudnoce i osecam kada hodam slabe bolove u desnoj preponi.Takodje zbog toga mi je lakse da lezim na desnoj nego na levoj strani.Na zadnja dva ultrazvuka ,lekar je bas i pregledao bebu,i sondom je trazio na desnoj strani stomaka.Da li su ovi bolovi neki opasniji znak ili je beba tu negde,pa mozda vise pritiska neki nerv ili krvni sud?Inace insemenacija je uradjena 7.07 ove godine i ja mislim da sam u 14-nedelji mada lekar kazu,jedan da sam u 15 a drugi da sam u 16-toj nedelji.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 09, 2006 9:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:50 pm
Postovi: 40
Oplodnja se desava krajem druge i pocetkom trece nedelje... tako da ako ti je insemenacija radjena 7.07., ja koliko sam izrachunala, sada si trudna punih 15 nedelja ( znaci usla si u 16 nedelju trudnoce )

Uzivaj u trudnoci :)
Samo toliko :)

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 10, 2006 2:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 7:42 pm
Postovi: 7
Ne znam da li ce ti neki dotor odgovoriti na pitanje ali ja mogu da ti prenesem svoja iskustva. I mene je noga u delu prepone pocela da boli otprilike oko 17 ned. Kako su nedelje odmicale bol je postao toliko jak da nisam mogla da se oslonim na desnu nogu ( i ja bebu osecam vise na desnoj strani). Ginekolog me je uputio kod vaskularnog hirurga da proveri vene i sve je bilo u redu. Zatim kod hirurga da se vidi da li postoji kila ni toga nije bilo. Na kraju je neurolog konstatovao da je doslo do promene statike kicme . Na drugim sajtovima sam citala da takva vrsta bola bola moze da se javi i u obema nogama tacnije slabinama i da prolazi posle porodjaja a nekad i malo kasnije i da nema nikakvog uticaja na bebu. Ovo je moje iskustvo ali uz pomoc doktora. Ja zelim da i tebi bude potpuno bezaleno kao i meni i takodje ti zelim ako mora da te boli neka ostane na preponi jer moje iskustvo sa bolom koji se spusta na slabinu je blago receno iritirajuci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 01, 2006 2:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 8:29 am
Postovi: 4
Ja sam u 19. nedelji trudnoce i isto te bolove osjecam ali u lijevoj nozi. Predpostavljam da to ima veze i sa povecanjem kilaze, dodatnim opterecenjem kicme.

Ali mene zanima nesto drugo prije nego sto odem doktoru po savjet. Zadnjih 10 dana imam jako trnjenje desne ruke narocito po noci. Nekad je toliko jako i neugodno da me probudi. Mislila sam da mozda ruku opteretim dok spavam ali i kad spavam na drugoj strani isto mi trne desna ruka i to citava od ramena do sake. A isto tako i po danu samo malo slabije. Da li je u trudnoci cirkulacija smanjena mozda? Molim vas da mi kazete sta bi to moglo da bude, ako neko zna.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 88 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: