Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: NJEGOVO VISOCANSTVO-CELULIT!Zene,mi smo na redu....Nazalost.
PostPoslato: Čet Sep 21, 2006 12:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Postovi: 116
Lokacija: "Beograd-glavni grad...."
[b]Zene,ovako stvari stoje:
nesto sam u zadnje vreme cituckala i kako god se okrenem,naidjem na vecnu,neiscrpnu temu-CELULIT,naravno!E,sad,moje pitanje vama je sta ste koristile za skidanje gore navedenog :wink: u smislu krema,gelova,ulja...,da li su vam pomogli,kao i sta ste jos uz mackanje sprovodile(mislim na vezbe,dijete za skidanje sala/samo celulita)?
Ja mogu da vam kazem da sam silne pare potrosila na Naturu bel gel koja uzasno isusuje kozu,na Niveu koja samo lepo mirise i hidrira,na Tiomukazu koja je prestala bila da se proizvodi,na neke italijanske,dosta skupe preparate koji nisu pomogli pa sam se,posle silnih mazalica uplasila da nije stvar do mog ceculita :cry: Kad ono,ali,medjutim :P Zasad jedino radi Medicinska kozmetika,brsljan gel i bas je jeftin,ali sva se zamazem i prilepim a do prvih rezultata ima dosta...Ako neko ima i neki domaci recept,neka pise...A,pa,tu su i strije :wink: A to mozete i sad,a mozemo i neki drugi put :roll: Pisemo se....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 21, 2006 4:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 01, 2006 5:37 pm
Postovi: 10
Lokacija: Beograd
Mishumali,
ja se evo godinama borim sa celulitom (i naravno viskom kilograma). Inace imam 30 godina. Sto se kremica i mazalica tice, ne postoji nijedna na trzistu da je nisam probala, ali kao najefektnija (bar na mojoj kozi) pokazala se Vichy krema protiv strija i celulita. Ne mogu bas da se setim tacnog naziva, ali je zelena bocica i bas je protiv celulita i strija. Malo je skupa kao i sva Vichyjeva kozmetika, ali to mene nije sprecilo.... :lol:
Posle mesec dana koza mi je bila zategnutija, smanjio se celulit, a strije su skoro postale nevidiljive....
Naravno uz to sam uvela min. 2l vode na dan, dijetu, kao i odlazak na fitnes 3x nedeljno.
Efekat je neverovatan. Koza na butinama i guzi je fenomenalna.
Inace sam ranije imala rucne masaze sa brsljen gelom (koji je fantastican, samo ukoliko se duuuugoooo utrljava i prave se pokreti masaze) i bila sam zadovoljna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 21, 2006 7:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Postovi: 116
Lokacija: "Beograd-glavni grad...."
vichy je super,ali super nije vichy :D salim se malo...znam da su im proizvodi super ali su i skupi.koliko dugo si upotrebljavala vichy?i jel to onaj preparat koji je i za celulit i strije u jednom?a i te strije...otupese mi ruke od saljica ali nista.cak sam i nove dobila :cry: jel deluje vichy samo na prevenciju strija ili i na smanjenje onih koje vec godinama imas?kad smo kod godina,nisam "matora",ali primecujem da bih svojim telom mogla malo vise da se pozabavim :roll:
veliki pozdrav tebi :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 22, 2006 9:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 01, 2006 5:37 pm
Postovi: 10
Lokacija: Beograd
Pa, sto se tice novih ili starih strija, nemam pojma, nisam bas vodila racuna, ali su se stare smanjile, a nove nisam ni primetila.....
Inace taj preparat jeste za celulit i strije u jednom i dalje ne mogu da se setim tacnog naziva :(
Vichy sam koristila pa jedno tri meseca, a Saljicevu mast nikada nisam ni probala.
Srecno, ako pazaris Vichy, jer kod svakog je rezultat drugaciji (tako mi je rekla apotekarka).....
Pozdrav :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 22, 2006 12:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm
Postovi: 138
I ja sam korisila Saljicev STRIET (nista od rezultata-a bila sam uporna)!Sto ce celulita tice cim je izasao Nivein GOODBYE CELULIT,mazala sam ga par meseci i nista!!! :( Sada sam pocela sa VICHY preparatom za celulit (skoro se pojavio na trzistu).Kosta oko 2 200 din. i ima samo 100ml,ali sam cula da je najbolji.Probacu i sa tim iako sve vise gubim nadu....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 22, 2006 12:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Postovi: 116
Lokacija: "Beograd-glavni grad...."
jao,bre,nemoj da se sekiras!ja sam isto koristila saljica za strije i-tuta!nista!pisala sam gore-cak mi se i nove pojavljuju!
a za celulit sa isto kupila niveu,goodbye ali je bilo samo goodbye parama!efekat 0!javi kako ide sa vichyjem,a ja cu dotad da se mazem brsljanom!PS-jao,kako su drugaciji rezultati?!a pa da,nisam ja te srece!pozzic :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 24, 2006 5:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 1:18 am
Postovi: 733
Lokacija: Beograd
Devojke,ne bih da vas razocaram i ovo uzmite sa rezervom ali jos nisam cula ni za jedan slucaj gde je problem sa celulitom resen :(

Taj ti je uporan ko mazga,mozes da ga se resis na jedno vreme ali uvek ima tendenciju vracanja. Tja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 24, 2006 6:10 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm
Postovi: 66
Ja nemam mnogo celulita,imam vise strija samo na unutrasnjoj strani butina a sve zahvaljujuci vezbama i masazama ... upornost se isplati a ako se redovno negujete rezultat moze da se zadrzi i duze od ocekivanog
veliki pozdrav

_________________
Cuda ipak traju nesto duze ... :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 26, 2006 10:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Postovi: 116
Lokacija: "Beograd-glavni grad...."
sve se moze kad se hoce i kad je covek uporan a opste je poznata cinjenica da se to uvek vraca.kad koza dobije normalan izgled,lako se posle odrzava.ja sam ga letos skinula a za manje od mesec dana(nije ni cudo obzirom sta sam i kako jela)vratio se u jos gorem obliku.sad samo da se nateram da se mazem ali me ovi glupavi gelovi nerviraju jer sesva zamazem. :cry: pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 27, 2006 12:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 10:02 pm
Postovi: 18
ja sam ga letos skinula a za manje od mesec dana(nije ni cudo obzirom sta sam i kako jela)vratio se u jos gorem obliku.


Čime si ga skinula i kako? Ja se zaista dugo borim protiv celulita ali tu nema leka . Ni vishy ne pomaže, ni masaže ni ništa. Ali to mazanje ni ne škodi. Pa ko velim... Ne znam ni sama,samo se nasekiram kad se saberem koliko para trošim. Celulit je bolest za koji još nije pronađen lek. Zaista mi je žao i loše se osećam što je to prepušteno kozmetičarima a ne dermatolozima i recimo nutricionistima ili ne znam ti ja kojim lekarima specijalistima. Mislim da je to prećutan dogovor kako bi kozmetičke kuće zgrnule gomile para, a sve je mnogo komlikovanije nego što želi da se prikaže. Da ne pričam o psihičkim problemima koje nameće celulit. To je vrzino kolo i trebalo bi da ga lekari tretiraju kao bolest a ne kozmetički problem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 27, 2006 12:12 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Postovi: 348
Lokacija: Beograd
Andjela, slazem se sa tobom.
devojke, ja vec 6 godina radim masaze i anticelulit programe. Verujte mi, iz profesinolnog iskustva kazem, celulit je reverzibilna bolest!
Da se skroz izleci i ne vraca-NE MOZE! Ja to kazem svim mojim klijentkinjama, nema laze nema prevare.
Najbolji rezultati se postizu ovako. Cuvena pravilna ishrana-na prvom mestu. Dakle ne mesanje ugljenih hidrata i proteina, bez gaziranog, bez slatkisa, nema masnoce, nema belog brasna i secera. Dakle unos do 1200-1500 kcal dnevno(ovo sa kalorijama je super stvar-ja sam za 2 meseca skinula 9kg, moja sestra 12)
Zatim, kretanje-trcanje, brzi hod, vezbe istezanja.
onda, redovno koriscenje anticelulit preparata-samo kontinuirano koriscenje ima rezultata. Moja preporuka- Anticelulit gel Biobody Paris sa brsljenom i kofeionom. Nije skup, a dobar je!
E kada sve ovo resite da uradite-odete na seriju masaza ili LPG, ili pakovanja.
Kada zavrsite sa tretmanom bicete zadovoljni rezultatima. Medjutim, ukoliko nakon toga ne nastavite sa pravilnom ishranom, vezbama, i mazanjem, vrlo brzo ce se sve vratiti.
Da, zaboravila sam-heksolitre vode i zelenog caja dnevno!
Celulit je hronicna bolest vezivnog tkiva, i stalno mora da tretira. Nazalost, moje dame, mi smo osudjene na tako nesto!
Naravno, postoje srecnice koje uopste nemaju celulit! Nasledni faktor- presnazno vezivno tkivo.
Na nastanak celulita veliki uticaj imaju hormoni i antibebi pilule. Estrogen sprecava lipolizu lipocita(razgradnju masnog tkiva), pa lipociti pritiskaju kolagena i elasticna vlakna i nastaje celulit.
Zatim, ravne tabane direktno uticu na pojavu celulita.
U solarijum se ne ide dok tretirate celulit-posto se mi baziramo na aktivaciji fibroblasta(to je celija u dermu koja jaca vezivno tkivo i kolagena i elasticna vlakna), a UV zraci usporavaju prodikciju fibroblasta.

Sve sam napisala ovako s'brda s'dola, nadam se da vas nisam smorila, ali sam samo htela da kazem da smo mi u mnogo losem polozaju sto se toga tice i da protiv toga cuda zvanog celulit moramo mnogo da se borima, i ta borba traje stalno!
Jos jednom se izvinjavam ako sam preopsirna!
Veliki pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 27, 2006 3:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Postovi: 116
Lokacija: "Beograd-glavni grad...."
odgovor za Anicu:
meni se to desava svako leto:po mesec dana ili manje idem svaki dan na Adu.Rano ujutru i suncam se do 12,13h iako znam da nije zdravo.Ti suncevi zraci uticu na znojenje(izbacivanje toxina),na crnjenje(pa se celulit ne vidi toliko jer baca manju senku)a i zatezu kozu.Osim toga,zbog vrucine popijem abnormalnu kolicinu vode sto inace nemam naviku preko godine a to je mislim problem citave civilizacije.Sto je najvaznije puno pesacim,trcim-svaki put kad odem na Adu ja obidjem krug ali brzim hodom ili ako mi je mnogo zamorno,onda odradim "trening sa intervalima"(eto malo sportske analogije :lol: )a to znaci-brz hod dok se ne umorim,a zatim normalan dok se ne "odmorim" pa onda opet brzi hod i tako do kraja kruga!
Za Draganu-bas sam se pitala sta si po struci:jesi li terapeut ili maser/kozmeticar?
a celulit ili celulitis kako mu je pravo ime,i sam naziv pokazuje da je rec o zapaljenju(zavrsava sufixom -itis)i u pravu ste/si kada mislis da celulit treba da se posmatra kao bolest a ne kozm.problem.celula kao celija pa je problem u celijama tj njihovom zapaljenju i to se desavca onda kad iz raznih razloga ona vise ne moze da ostvari svoj,pravilan metabolizam pa onda dolazi do masne degeneracije tj nakupljanja masti u njima.
licno ja celulit ne posmatram samo kao esteticki problem-naucena sam da volim svoje telo kakvo god da je.meni je cel.vise zdravstveni problem jer kad se te celije napune mastima,one onda pritiskaju krvne,limfne sudove,samim tim usporavaju razmenu materija u organizmu pa se onda stvaraju jos vise.pravo vrzino kolo.a ko ima slabiju kozu,tamo gde ima cel koji razara kolageno tkivo,vrlo brzo nastaju strije.i tako :evil:
mislim,sta reci...anice,morate biti uporni sa mazanjem.masirajte se izbacite slatkise icim se malo povuce,nemojte prestajati-to povlacenje traje jakooooo kratko... :lol: inace,pisala sam u prvoj poruci sta sam sve koristila i nista.ispade najbolji nas brsljan.
ne nervirajte se,polako.krenite sad pa cete ,kako ko,videti rezultate u najgorem slucaju do proleca,leta.
do pisanja 8)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 28, 2006 12:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 10:02 pm
Postovi: 18
:roll: Ih do proleća, leta! Pa ja bih bila presrećna kada bi to bilo tako. Plašim se ipak da tome više nema leka. Proletos sam htela odraditi LPG tretmane, međutim,kozmetičarka me je veoma obeshrabrila. Prvo, rekla je da bez 20 tretmana nema svrhe počinjati, zatim da jedan tretman košta 20 evra, a pri tome ne nudi nikakvu garanciju da može i da pomogne. Ne mogu da kažem da ne bih mogla da dam toliki novac (nije da imam na bacanje ali našlo bi se), ali da toliko platim a da se rezultati ne vide, e to ne bih preživela... :wink: Ja nisam debela, ne jedem slatkiše, ne pijem gazirano, 2 puta nedeljno idem na pilates, ne pušim,ali imam veliki problem. Doduše, automobil mi je glavno prevozno sredstvo i toga ne mogu da se odreknem jer jedino tako stignem da odradim sve što je potrebno . U pravu si, leti se to nekako i prikrije kad pocrnim,ali ne mogu to sakriti od sebe. :oops: Stoga, što bi rekla jedna moja koleginica, vidim da nema vajde,ali mazaću se i dalje... :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 28, 2006 2:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Postovi: 348
Lokacija: Beograd
mishmali,
po struci sam kozmeticar(uskoro visi kozmeticar-esteticar) a najvise se bavim medicinskom negom lica, celulitom i prevencijom melanoma.
Slazem se sa svim sto si navela, a posebno sa onim da celulit nije problem samo estetske prirode.
Najvaznije je da nam je svima jasno da je borba protiv celulita konstantna i da ne mozemo da resimo celulita tako lako(recimo da idemo na 20 tretmana LPG).
Sto se LPG tice, znam dosta devojaka koje su bile, ali nije svima pomogao. Mnoge su samo bacile pare. I kada se radi masaza, mora da se objasni pod kojim usliovima ce delovati-u suprotnom-nema rezultata!
pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 29, 2006 12:08 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Postovi: 116
Lokacija: "Beograd-glavni grad...."
mozda ce sad ovo nekima biti smesno,ali ako zivis u bg,onda si na vms a ja sam u istoj-fizioterapeut :D mozda se i znamo.
moja dr je isla na lpg,jeste joj bpomogao ali ga je osetila po dzepu a i kad je prestala da ide vratio joj se celulit.
nego ja bih vas sve zaista molila da se medjusobno pomognemo i ne bacamo pare na razne gluposti pa zato pisite sa cim ste imale iskustva i kako je to delovalo.
ja sam sve svoje mazalice navela u prvoj poruci.
pozdrav svima!do pisanja :roll:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 26 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: