Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: upala bešike
PostPoslato: Pon Mar 06, 2006 3:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 2:48 pm
Postovi: 6
Imam problema sa upalom bešike već godinu dana.Prva analiza urinokulture imala je enterobakterije.Od terapije sam dobila geramicin i panklav.Sledeća upala bila je još veća posle 4 meseca,mada me bolovi u donjem delu stomaka i unutrašnjosti vagine više sa desne strane nisu ni prestajali svih ovih meseci.Urinokultura pokazala je 1000000 ešerihije koli
a rezultat običnog pregleda urina imao je masu bakterija, masu leukocita i nešto eritrocita.Od terapije dobila sam ponovo geramicin,palitrex,ciprocinal,palin,nofocin,viziren,monural.Nikakvo poboljšanje nisam imala.Ginekološki mi je sve u redu.Radila sam test na hlamidiju, mikoplazmu, cervikalni i vaginalni bris.a pečenje u unutrašnjosti vagine je i dalje učestalo pa ne znam dal su ginekološki problemi ili je to od upale.Ultrazvuk je u redu.Bolovi posle polnog odnosa su još intezivniji.Da li ih treba izbegavati i jesu li bakterije prenosive.Doktor mi je preporučio auto-vakcinaciju na Torlaku,da li je to dobra metoda da se zaštitim od bakterija.Reci te mi da li postoji neki strani bolji lek.Čula sam za preparat solubitrat (austrijski,nemački lek)
-proizvodi ga Humana ali ne mogu trenutno da ga nabavim ,pa me interesuje kako da dođem do njega.Ana


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 09, 2006 4:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Koliko imate godina? Svi to zaboravljaju da napišu, a u suštini je to vrlo bitan podatak.
Upala mokraćne bešike se leči tako što se urade pregled urina i urinokultura sa antibiogramom. Ako je upala jačeg intenziteta onda se odmah prepisuje antibiotik širokog spektra, pa se terapija kada stigne antibiogram koriguje. Toliki antibiotici koje ste primali samo mogu da naprave rezistentne bakterije na sve antibiotike što bi drastično otežalo lečenje. U slučaju da se infekcije ponavljaju u dužem vremenskom periodu treba da se razmisli o trajnoj profilaksi, odnosno o stalnom uzimanju malih doza antibiotika jednom dnevno. Takva terapija se onda primenjuje oko 6 meseci, a smanjuje (ali nekad ne eliminiše potpuno) mogućnost da se upala ponovo javi.
Uzorke za urinokulturu treba davati najmanje 5 dana od poslednje uzete doze antibiotika.
Ukoliko bol u karlici traje nekoliko meseci, onda zahteva detaljnije ispitivanje. Prvo detaljno ginekološko(prvenstveno radi isključivanja hroničnih inflamatornih bolesti karlice i endometrioze) i urološko (razno kamenje, pesak i infekcije), a posle i opšti hirurg zbog debelog creva i sl., pa neurolog. Ako je sve to u redu, odnosno ako ne može da se nađe organski uzrok, preostaje psihijatar. U Vašem slučaju prvo lečite bešiku i konsultujte Vašeg urologa da li on smatra da su potrebna neka dalja ispitivanja.
Autovakcinacija može da pomogne, ali na ovom forumu ste mogli videti da Vas vakcinišu na sojeve bakterija koje imate u tom trenutku, a ako se pojavi neka nova antigenska varijanta, onda sve kreće na sličan način. Ja bih Vam preporučio da probate, jer može da pomogne, a ti novi, antigenski drugačiji sojevi, se ne pojavljuju baš uvek, tako da rezultati mogu biti trajni.
Bakterije jesu prenosive, ali je kondom dovoljna zaštita (bar, kako kažu 99%).

Solubitrat je čaj. Gde se kod nas može naći ne znam, ali evo ga jedan nemački sajt koji ga nudi na prodaju, koliko vidim šalju pouzećem, ali ne znam da li i u našu zemlju.
http://www.apoblitz.de/2680714/239511141910637/

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 10, 2006 10:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 3:46 pm
Postovi: 23
A sta mislite o tim Rowatinex tabletama?
Koliko mogu da pomognu u slucaju hronicnih infekcija mokracnih kanala?Ja imam 25 godina i vec 4-5 godina se maltretiram sa E.coli.Uzrok je,kazu lekari,neredovna stolica.Ali ona poslednjih godinu dana uopste nije neredovna,ali zato infekcije jesu!Nebrojeno puta radila sam analize urina i urinokulture,dobijem odgovarajucu terapiju,zavrsna urinokultura bude sterilna,ali vec posle dve nedelje evo njih opet...
Pijem litre uvinog caja na dan,to pomaze da ne osecam ono neprijatno peckanje.Ali su bakterije i dalje tu konstantno.Interesantno,nikada nisu nadjene u vaginalnom delu.Pa me zanima,mogu li te Rowatinex tabletice da pomognu u tom mom pokusaju da prezivljavam bez antibiotika?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 10, 2006 7:24 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Jeco, pokusaj sa ovim napikom, to je meni za drugaricu kaoja se muci sa E.coli, poslala jedna zena mailom (sa Foruma), ona jos nije probala-ceka svez celer( verovatno ce ovih dana..), a i procitala sam negde na forumu za te Row. tablete-kazu da deluje.
Evo ti recept koji sam ja dobila:

Uzme se 400gr celerovog lista ali bez korena potopi se i dobro opere a zatim se samelje na masinu za meso kao i 4 limuna sa korom dobro oprana . Prelije se sa 1 litrom vrele vode i odstoji 24 h. Procedi se kroz gazu 2 puta.
Pije se 3 puta dnevno po jedna mala starinska soljica od kafe pola sata pre jela ali sa antibiotikom koji je prvi na vasoj listi tj. antibiogramu. Mora se uklopiti npr. pije se napitak pa se jede a zatim antibiotik po odredjenoj satnici.
Pravi se pauza 15 dana i ponavlja se terapija. Zatim posle jedno sedam dana se radi urinokultura.

Nadam se da ce ti pomoci da se resis te dosadne bakterije. :wink:

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 11, 2006 1:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 3:46 pm
Postovi: 23
Hvala !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 7:50 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 12:16 am
Postovi: 85
Da li taj caj Solubitrat moze da se pije kao preventiva ili samo kao lek kada dodje do upale besike?
Ako moze kao preventiva koliko cesto i koliko dugo moze da se pije tj. ima li uopste nekih ogranicenja?
Ja sam negde procitala da prilikom njegovog konzumiranje treba da se posavetuje sa lekarom jer moze da dodje do nekih nezeljenih dejstva ali nije napomenuto kakvih?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 10:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 9:59 pm
Postovi: 1910
Rowatinex perlice su lekovi biljnog porekla i sasvim sigutno NE MOGU da dovedu do izlecenja hronicne bakterijske infekcije urotrakta a narocito ne E.coli.
One mogu da potpomognu da se ublaze simptomi infekcije i da doprinesu boljem delovanju antibiotika...ali samostalno do izlecenja ne mogu da dovedu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 18, 2008 4:44 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 18, 2008 4:31 pm
Postovi: 2
Lokacija: Bor
Meni je urolog rekao da tablete Rowatinex ne valja da se piju uvek kad je upala besike u pitanju,jer mogu da izazovu sterilnost,pogotovo kod mladih devojaka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 20, 2008 2:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 8:12 pm
Postovi: 31
Probala sam sve i svasta,veruj miJedino sta ce da ti pomogne su cajevi,ima jedan caj koji se pije 3 meseca I i II.piju se naizmenicno jedna nedelja I p adruga nedelja II,mene su povratiliImala sam isto eserihiju i za to gledaj da nadjes dokotra koji ce da ti na ostnovu antibigrama da najbolji lek,jer ti tu ne pomazu ni panklav i pipegal,obavezno pi jogurt kazu da je on strasno delotvoran.Sto se tice drugih lekova,posto ako imas cesto te probleme organizam ti postane imun i na cajeve i lekove,a pogotovu ako pijes antibiotike to kod zena odmah izazove genitalne probleme,ja sam nasla spas u Brusnici.Imas tablete,caj ,sok.Dobro je jel su ukusni,za razliku od uve,persuna,bljakkkkk. :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 23, 2008 1:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Tek sad sam videla da je prva poruka iz 2006, ali nema veze, da ipak odgovorim :D

Postoji jedna knjiga u kojoj sam pise da problem nije taj sto bakterije ulaze u besiku, vec sto iz nje ne izlaze, nego se "zakace" za tkivo i pocnu da se razmnozavaju. 1961. je radjen eksperiment gde je uzorak stolice stavljen dobrovoljcima direktno u besiku i nije im bilo dozvoljeno da mokre nekoliko sati - niko nije dobio infekciju. Iz mog iskustva, problem nastaje posle seksualnog odnosa pri kome bih osetila jaci pritisak na besiku i uretru (ili zbog poze koja mi ne odgovara ili zbog vise trenja usled nedovoljne vlaznosti). E sad, moja teorija je da to trenje iritira taj unutrasnji omotac besike koji bi trebalo da bude otporan na bakterije, pravi ranice u njemu i zbog toga bakterije koje pri svakom odnosu neminovno ulaze u uretru nazalost tu i ostaju. A onda one jos vise ostecuju taj omotac, i jos ga dodatno iritira nas nacin ishrane u kome dominira hrana koja snizava pH vrednost mokrace (meso, saharoza, testenine, krompir...) Zbog toga tako cesto dolazi do ponovne infekcije.

I sama gradja tog tkiva je genetski uslovljena i nije podjednako otporna kod svih ljudi (narocito su podlozne zene koje su B ili AB krvna grupa).

Znaci, ako nije anatomski problem u pitanju vec upalu izazivaju seksualni odnosi, najbolja prevencija je cuvanje unutrasnjeg omotaca besike.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Rowatinex tablete
PostPoslato: Pet Apr 10, 2009 10:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 1:21 pm
Postovi: 13
Ako može savet, molim vas. Pri poslednjoj proveri urina pronađena mi je velika količina fosfata u mokraći što znači da imam pesak u bubrezima. Dobio sam savet da pijem Rowatinex, ali bih želeo da čujem da li je on nekome zaista pomogao. Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala bešike
PostPoslato: Sre Jan 15, 2014 12:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 14, 2014 11:28 pm
Postovi: 1
Imam 57 godina. Poslednja dva ipo meseca cistoskopijom mi je ustanovljeno: sluzokoza besike na vratu, i celom trigonumu i oko oba ureteralna usca edematozna hiperemicna-krvljupodlivena besika. Bolovi u donjem trbuhu pecenje u trbuhu i u preponama. Urin i uk uvek sterilni, nemam gljivice, skener abdomena mi je u redu, ultra zvuk bubrega u redu, ginekoloski sve u redu. Od lekova sam koristila forteca antibiotik, pipem, monural, nitrofuration, pijem puno tecnosti i cajeva, nista mi nije pomoglo. Kako se ovo leci i sta je uzrok krvnim podlivima u besici?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala bešike
PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 8:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 19, 2015 8:01 pm
Postovi: 5
Da li neko može da mi pomogne? Otišla bih kod doktora, ali nisam u svom gradu, nemaju moj karton ovde, studiram. Imam 20 godina, nikakve zdravstvene probleme i koristim integracione pilule kao zaštitu od trudnoće (imam stalnog partnera koji je zdrav).

Pre desetak dana bila sam kod doktorke i žalila sam se na bol pri mokrenju. Nikakvo peckanje, nikakav svrab, samo oštar bol na kraju mokrenja. Primetila sam i kada duže ne odem u wc, kada nisam u mogućnosti, bol je jača. Na doktorkinu preporuku uradila sam orinokulturu i jedino što je pronađeno je 10-15 leukocita i to da je urin kontaminiran saprofitnim bakterijama u većem broju. Doktorka mi je prepisala kutiju Pipema i preporučila je što veći unos tečnosti (što i inače radim).

Nakon što sam počela da pijem Pipem bol je nestao, međutim nakon završene kutije sutradan bol se ponovo javio. I sad otprilike ne znam šta da radim, a nije mi ovo neophodno tokom ispitnih roka. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala bešike
PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 8:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 19, 2015 8:01 pm
Postovi: 5
Kontracepcione*
Urinokulturu*
Autocorrect telefona, izvinjavam se.

I da, hvala unapred na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala bešike
PostPoslato: Uto Jan 20, 2015 11:26 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
lil_devil93, вероватно песак. Какве течности пијеш и колико?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 43 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: