Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa flexorom
PostPoslato: Pon Feb 25, 2008 9:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 9:10 am
Postovi: 4
Pre otprilike 2 meseca imao sam povredu kaziprsta na levoj ruci,to je bila posekotina od noza, izmedju najgornjeg i srednjeg clanka.
Tom prilikom doktori to nisu ustanovili vec su samo zasili posekotinu,rekose da bi trebalo da je sve u redi i da srecom arteria nije ostecena.
Medjutim posle 10 dana i skidanja konaca i dalje nisam mogao da pomeram ovaj najgornji clanak,prst sam mogao da savijem do pola ali ne i onaj najgornji dio.Medjutim doktori su rekli da je to u redu i da treba vremena da zaraste,i fizikalna terapija, evo je proslo 2 mjeseca i mislim da je ostecena tetiva ili taj misic koji sam procitao da se zove flexor, dali se ovo mze izleciti ? tj dali je potrebna operacija?

hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa flexorom
PostPoslato: Sre Okt 08, 2014 10:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 23, 2013 8:53 pm
Postovi: 1
E dragi moj imao si isti problem kao i ja skoro.Nadam se da ce neko imati koristi pa da ukratko ispricam svoju pricicu.
Cisteci izlog od starih nalepnica onim ziletom sto ima drsku kao neka budaletina pridrzim izlog tj vrata desnom rukom,zilet prokliza i posece mi srednji prst sa unutrasnje strane.Bilo je malo vise krvi,rez od 1cm.Pravac urgentni.Guzva.Posle sat i nesto me primi ortoped Aleksandar Radulovic i sa 2 metra udaljenosti od mene konstatuje da je to nista ozbiljno i da posle previjanja palim kuci bez bilo kakvog usivanja.
Rana zaraste posle 7 dana kad gle problema.Vrh prsta ne mrda.Krenem da stavim desnu ruku u dzep a srednji prst osta napolju.Savijem ruku u pesnicu a srednjak ostade uspravno kao da ocu ne daj boze da ga pokazem nekom.

Pre urgentnogSlikaPosle urgentnogSlikaPosle zarastanjaSlika

Dadoh se u googlanje i posle 2 minuta svatih da je problem u isecenoj tetivi koja se zove flexor.
Odustadoh od idenja u klinicki u kom radi i doktor Aleksandar Radulovic koji me je iskulirao za usivanje tetive i pored toga sto je najbolja prognoza za uspeh te intrvencije ako se uradi u roku od 48h posle povrede tj secenja.
Ako ne odete u klinicki normalan sled okolnosti vas navodi na VMA.Ujutru sam bio na VMA i posle pregleda ortpeda i njegove konstatacije posle 10 sekundi da je isecen fleksor poslat sam na sprat na plasticnu hirurgiju gde mi predivna doktorka Milica Rajovic zakazuje hitnu operaciju i prijem u bolnicu u najkracem roku.
Odlezah na VMA par dana.Operacija od sat vremena je uspela,bila je u lokalnoj anasteziji . Uz doktorku Rajovic asistirao je i mladi doktor Milos Gacevic koji me je ohrabrio svojim pozitivnim komentarima.
Odmah nakon operacije prst je dobio pokret koji nije imao i pomerao sam ga uprkos anasteziji koja je jos delovala.
Nemam reci kojima bih zahvalio ekipi na VMA ,doktorki Milici Rajovic ,doktoru Milosu Gacicu i nacelniku plasticne hirurgije Nenadu Stepicu i sestrama Jeleni,Ivani ..
By the way ako nekog interesuje na VMA je kao u nekom hotelu,dobra hrana,kupatilo u sobi i pre svega precisto a svakih sat vremena se neko raspituje da li je sve OK,da li nesto treba u sobi itd.

Posle operacijeSlika


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: