Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Čudni simptomi, kičma ili nešto drugo?
PostPoslato: Sub Avg 30, 2014 11:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 02, 2009 7:12 pm
Postovi: 2
Dugo sam na ovom odličnom i vrlo edukativnom sajtu i ovde sam bas puno naučio o ljudskim problemima raznih vrsta. Evo sad i mene u problemu pa vas molim za pomoć. Imam vrlo čudan zbir simptoma. Sve je počelo pre par meseci. Sedim kući i gledam tv npr (u opuštenoj atmosferi) i iz čista mira osetim vrlo čudnu nelagodnost, posumnjao sam na visok pritisak, odem do hitne i tako je i bilo. 170 sa 110,inekcija u venu i u kuk, ekg super i poslaše me kući. To se desilo još 5-6 puta pa su me jednom poslali u bolnicu jer sam takođe počeo da osećam i konstantne bolove u grudima. Tamo su mi vadili krv dva puta, a ovo su nalazi:

S-TROPONIN 0.011 (opseg normala <0.070),
S-LAKTAT DEHIDROGENAZA 287 (opseg normala 230-460)
S-KREATIN KINAZA 159 (opseg normala 38-174)

Dijagnoza dolor praecordialis i sedativ pp, analgetika pp, u više navrata RAĐEN ekg uredan. Kardiospecificni Enzimi NEGATIVNI. I pustiše me kući. Onda s vremena na vreme su počela da mi se javljaju čudna osećanja tipa kao izuzetno jak osećaj treme i uznemirenosti što me je potpuno paralisalo u tim trenucima nisam mogao da radim ni normalno funkcionišem. Vadio sam krv, radio kompletnu krvnu sliku, doktor kaže nalaz je za primer. Radio sam i ultra zvuk i evo rezultata:

Eho:tirodea:nalaz uredan. MKS vrata uredan. Srce:koren Ao 31mm,trolisna,separacija 21mm,koaptacija dobra. LPK 33mm,MV b.o. Lk normokineticka, bez segmentih ispada, S/ZZ 9/9,4mm EDD/SD 53/34 EF 67% Perikard bez raslojavanja. Abdomen:jetra, holeccysta, pancreas, slezina i oba bubrega b.o. Regija nadbubrega uredna. Trb. Aorta b.o. U trbuhu nema slobodne tečnosti.

Kazu da pijem tensec koji sam batalio jer nisam osetio nikakva poboljsanja. Takodje bromazepam 3mg 2x1. Izgleda da mi on smiruje taj jak osecaj treme koji mi se kad kad javi ali ne smiri ga bas uvek. Nekad mi se taj osecaj javi opet iako pijem bromazepam vec mesec dana. Dakle i dalje imam ponekad taj jak osecaj treme ili uznemirenosti koji nestane sam od sebe posle par sati (kad mi se to desi na poslu veliki je problem) , onda povremena vrtoglavica, cim dodjem s posla spava mi se stalno, ako se probudim nocu za u wc, ostatak noci provedem u nekom polu snu. Posto me bole ledja u donjem delu snimao i kicmu, dijagnoza je:scoliosis thoracalis (M41.9)ali mi nisu dali nikakvu fiz.terapiju.

Bas sam dosta guglao o svemu ovome i meni lici na problem sa atlasom, prvim prsljenom. Ja sam iz unutrasnjosti i u blizini mog grada postoji kiroprakticarska ordinacija gde radi nekoliko Vft fizioterapeuta, postoje vec 20ak godina, na njihovom sajtu sam video slike, da su dobro opremljeni sa raznim uređajima, slike pre/posle itd. Moj drug koji zivi u tom gradu kaze da je cuo za njih i da je njegov kolega vodio suprugu tamo i da joj je mnogo bolje, kaze zena "progledala".

Molim od strucnijih clanova foruma ali i ostale da me posavetuju o ovome. Da li postoji mogućnost da je moj problem atlas ili je nesto drugo? Od srca vam se svima zahvaljujem i molim za savet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čudni simptomi, kičma ili nešto drugo?
PostPoslato: Sre Sep 03, 2014 7:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 02, 2009 7:12 pm
Postovi: 2
Zar baš niko?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: