Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Strah za plod (udisanje otrova, krvarenje, virus)
PostPoslato: Sub Avg 23, 2014 8:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2013 2:03 am
Postovi: 4
Poštovani,
znam da bi trebao naslov da bude što jasniji, ali zaista ne znam kako da definišem, pa se ipak nadam da će neko da mi odgovori.
Naime, sada sam u 11 nedelji i 3 dana trudnoće. Na početku, nisam ni sama sigurna ali mislim baš oko samog začeća smo krečili kuću i ja sam zidove prskala sa jakim sredstvima (Ace, Domestos) jer tako inače uništavamo buđ. I naravno, strugala to sve sa zidova i udisala otrov. Tješi me da je to možda bilo i prije začeća, ali nikako ne mogu da sjetim i da budem sigurna :(
Zatim sam kad sam saznala da sam trudna, zakazala pregled a nakon par dana mi je krenulo i malo krvi. Na pregledu je doktorica ustanovila da je to krvarenje najvjerovatnije bilo od ranice na grliću. To me malo umirilo. Svejedno, dr je rekla da pripazim. Nakon toga je sve bilo u redu, do...
U 10-oj nedelji sam zakačila stomačni virus, povraćanje i proliv. Srećom trajalo je samo jedan dan. Kad sam se malo raspitala o tome, saznala sam da to zna da bude i prilično opasno u tako ranoj trudnoći i otišla na UZV. Dr je rekla da je dobro što sam došla, jer je par trudnica nažalost baš zbog toga izgubilo trudnoću :( Srećom, meni je UZV pokazao da je plod vitalan <3 .
Na kraju, živim u strahu da li je sa bebom sve u redu nakon svega što smo prošli. Da li se razvija pravilno? Da li je sve to uticalo na razvoj srca, mozga? Imam zakazan dabl test iduće sedmice, a za dalje ćemo vidjet. Razmišljam se da pitam dr da mi zakaže razgovor sa genetičarem? Da li raditi neke dodatne testove i koje? Imam već dvoje male djece, prije njih jedan spontani u 11nedelji i imam 33 godine. :cry: Molim vas, imate li bilo kakav savjet?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 86 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: