Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Povreda zgloba noge
PostPoslato: Pon Mar 24, 2014 8:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2014 8:18 pm
Postovi: 1
Pozdrav nov sam na forumu i naravno s razlogom se prikljucujem. Imam 17. god. Visok sam oko 2.00m.
Pre oko 2 nedelje, na kosarkaskom treningu sam pri doskoku izvrnuo zglob desne noge, srecom prosao sam bez preloma i ispada zgloba, izvinite ako se nestrucno izjasnjavam. Ali sam posle analize ortopeda i prijatelja(koji je takodje specijalista) dobio izvestaj da mi je istegnut tj. izvrnut prednji ligament zgloba(kod ortopeda mi je stavljen zavoj i pricvrscena noga a ako se u roku od dve nedelje ne poboljsa ide gips). Hod mi je vec dugo vremena veoma dobar cak i uspevam da trcim, skok nisam isprobao do danas. Koristim povremeno Biofriz gel i Lioton. Preko noci burove obloge pa cak i kupus, ali nogi mi je naravno u pokretu(do skole,prodavnice, do grada) i posle svakog jaceg hodanja se naduje, sta da radim da smanjim ovu nadutost i za koliko bi odprilike mogla da prodje ova povreda?

Posto vec duze odsustvujem sa terena :D.

HVALA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povreda zgloba noge
PostPoslato: Uto Mar 25, 2014 8:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 09, 2014 9:38 pm
Postovi: 17
Poštovani, da ste uradili kvalitetnu fizikalnu terapiju, za ove dve nedelje bi Vam noga bila odlično. Veliki problem naših ortopeda je što apsolutno ne sarađuju sa fizijatrima i fizioterapeutima. Da Vas je odmah upitio na terapije, do sada biste zavrsili oporavak. Na sve to hoće još i gips da stavi za najobičnije istegnuće ligamenta!? I šta kad skinete gips i kada Vam i mišići od gipsa atrofiraju? Koja je sledeća mera? Narednih godinu dana oporavak od gipsa. Ne samo istegnuće nego i potpuna ruptura ligamenta stopala se leče fizikalnom terapiom i apsolutno nije potreban gips. U dosadašnjoj praksi sam ih imao bar trideset ako ne i više. Dakle počnite sa ozbiljnom fizikalnom terapijom i oporavićete se. Još jedna napomena. Obzirom na to da trenirate košarku, pred svaki trening i utakmicu morate bandažirati zglob da ne bi došlo do ponovne povrede. Pozdrav...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povreda zgloba noge
PostPoslato: Čet Apr 03, 2014 5:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2014 4:21 pm
Postovi: 32
Ne bi završio oporavak!
Zavisno od vrste distorzije imobilizacija je, pogotovo kod ovih ,,gromada od ljudi" neophodna!!!!!!! Pa još kad imaju 17 godina gde mišići uveliko ne mogu da prate rast...
Momak samo polako!
Nakon imobilizacije sprovedi fizikalnu kako i koliko treba i samo polako, sve će doći na svoje mesto!
Želim ti puno uspeha u daljem bavljenju košarkom...!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povreda zgloba noge
PostPoslato: Uto Jul 08, 2014 7:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2014 6:55 am
Postovi: 1
Pozdrav,

Prošle godine negde u martu sam prilikom doskoka proklizao i celom težinom izvrnuo zglob ka unutra, odmah mi se zamutilo u glavi i zglob je dosta otekao. Kada sam otišao na hitnu snimili su i rekli da nema preloma, da stavljam obloge i da ce otok spasti brzo kao i da se javim na kontrolu za nedelju dana. Kući sam mirovao, stavljao led, burove obloge, mazao sve živo ali noga je sve više oticala, strašno bolela i bilo je podliva.
Tih prvih nedelju dana sam samo do wc-a išao i to uz pomoć štaka. Kada sam otišao na kontrolu, stavili su mi longetu iako je noga bila ogromna, zatim sledi 3 nedelje pakla sa tim. Kada su mi skinuli longetu noga je i dalje bila otečena ali ne toliko kao prve 3 nedelje, kada sam otišao da doktor vidi koja terapija je potreba i koliko vremena, napisao je da idem 3 nedelje svaki dan na ultrazvuk i na stuju. Otok je skroz spao tek 2 nedelje posle skidanja longete, a terapija čini mi se da nije nešto preterano pomogla. Posle toga sam mogao samo normalno da hodam, ostalo ništa. Sportom sam se prvi put posle toga bavio tek negde krajem septembra, fudbalom konkretno i to nisam šutirao tom nogom.
Nisam se preterano naprezao, nosio sam elastični zavoj ali sam i dalje osećao da nije skroz prošlo. Krenuo sam lagano sa trčanjem i vežbama za nogu ali pri bilo kakvom jačem treningu kasnije osećao sam bol u zglobu, posebno kada zglob ide gore ili dole (prsti ka cevanici, peta u vazduh da tako kažem).

Na dodir osećam bol sa unutrašnje strane negde između pete i kosti zgloba ali više ka toj kosti zgloba/članka, a sa spoljašnje strane imam nekakvu "džombu" a drugoj zdravoj nozi je tu ulegnuće/rupa.

Izvinjavam se što ne znam stručne izraze kako bih bolje objasnio pa moram ovako. Nadam se da će biti koliko toliko razumljivo.

Dakle, ubeđen sam da su ligamenti u pitanju ali koliko se sećam za doktore je bila samo distorzija. Što se tiče snimanja urađen je sam rendgen i to taj dan na hitnoj.

Zanima me da li je neko imao slične probleme i kako ih je rešio i da li je uopšte ovakav problem rešiti posle godinu i po dana?

Ja hodam normalno i prilikom trčanja nemam problema, najveći problem mi je pri bilo kakvom doskoku jer odma osetim bol kao i na fudbalu prilikom naglog stajanja i šutiranja.

Hvala unapred.

Edit: Evo i slike, ovo je čini mi se treći dan.
http://oi60.tinypic.com/n3urlx.jpg


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: