Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Skolioza
PostPoslato: Ned Maj 04, 2014 12:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 12:56 pm
Postovi: 3
Dragi prijatelji, imam 21 godinu, pre oko mesec i po dana je krenulo probadanje u grudima, nije intenzivno, i povremeno se javlja u razlicitim predelima, najcesce u rebrima, bocno. Prvi strah je bio naravno da nije od srca, medjutim 2 puta sam radio ekg kad sam imao probadanja, ekg je bio dobar kao i pritisak. Bolovi nisu jaki, i neki dan ih nemam , neki dan se pojave, pretpostavljam da je uzrok tome jak bol u kicmi, mestu izmedju plecki, gde imam bolove par meseci od sedenja za instrumentom i nepravilnog drzanja. Skoro sam uradio ultrazvuk srca da se uverim da je sve u redu i bilo je. Na studentskoj poliklinici su mi rekli da imam pocetnu skoliozu, i prepisali vezbe i ultrazvucnu masazu. Da li mogu da budem siguran da povremena probadanja u grudima poticu od skolioza. Hvala na vremenu !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skolioza
PostPoslato: Pet Maj 16, 2014 12:29 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 9:42 pm
Postovi: 103
Lokacija: Beograd
Ne možete biti 100% sigurni, ali postoji velika verovatnoća da je posledica dislokacija rebara zbog skolioze, mada se to može utvrditi tek funkcionalnim pregledom, tj treba proveriti pokretljivost zglobova.

Pozdrav!

_________________
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skolioza
PostPoslato: Sub Jun 28, 2014 5:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm
Postovi: 97
Skolioza moze da vam simulira sve bolesti ovog sveta tako sto krivljenjem kicme dolazi do smanjenja i suzavanja medjuprsljenskog prostora i pritiska na spinalne (kicmene) nerve koji reflektuju bol ka ekstremitetima ruke,noge i organima (pluca,srce,stitasta zlezda,organi za varenje,urinarni trakt,migrene,vrtoglavice,konstantna glavobolja i jos mnogo toga).
Nesto vise o tome koje probleme moze da vam pravi skolioza i lecenju imate na sajtu skolioza centar konjarnik ili link http://www.skoliozacentar.co.rs/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skolioza
PostPoslato: Pon Jun 30, 2014 10:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 8:05 pm
Postovi: 767
Početna skolioza je malo nejasan termin,jer u 21 .god. ona teško može biti početna.Ukoliko su je baš ovako okarakterisali znači da je mala i nikako ne može da izazove ovakve probleme.
Ukoliko nisu tražili rtg snimak znači da ne sumnjaju na ozbiljnu skoliozu i da je bol koji osećate verovatno posledica zapaljenja medjurebarih nerava ili mišića.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skolioza
PostPoslato: Uto Jul 29, 2014 11:23 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm
Postovi: 97
Svaki normalan covek pa cak i hirurg zna da je operacija kicme i postavljanje titanijumske sipke i srafova u kicmi jako opasno i da moze da dovede do velikih komplikacija i smrtnosti! Strano telo tj. titanijum vas vrlo brzo moze dovesti do sepse kao ovog decka koji je operisan na ortopediji banjica http://www.skoliozacentar.co.rs/images/ ... 000360.jpg koji je da bi sebi spasio glavu i zivot izvadio sipku na banjici gde mu je i ugradnjena.Nazalost slika pokazuje da sipka koja je bila ugradjena je vec napravila horor u celom telu i da je doslo je do totalne degeneracije misica i kostiju! Na Kipru su ortopedi hirurzi ubili dva deteta pri operaciji skolioze tako sto su jednom probusili plucno krilo sa srafom koji je probio grudni prsljen a drugo dete se nije probudilo iz anestezije zato sto je imalo srcane smetnje koje niko nije video nazalost pre operacije.Ukoliko pristanete na takvu glupost tipa da ugradite sebi titianijmusku sipku ili vasem detetu znajte da ceo rizik sta god da se desi snosite vi jer vi potpisujete saglasnost za hirursku intervenciju!Po toj logici bi svi trebalo da imamo ugradjene sipke po rodjenju da ni bi doslo do skolioze jer nam u 21 veku netrebaju vise misici koji drze kicmu.Ukoliko i ugradite sipku posle nekoliko godina dolazi do atrofije svega sto postoji oko kicme i dolazi sigurno do jakih bolova koje je nemoguce odstraniti jer vam je kicma ukocena i ne postoji vise nikakav pristup da se kicma rastereti od bolova.Sto znaci da cete ceo zivot svaki dan piti saku tableta za bolove pa cak i morfijum da bi ste preziveli dan koliko toliko bez bola! Svaki forum u svetu vezano za skoliozu je ispunjen silnim pricama o operaciji kicme kao neko brzo i kvalitetno resenje sto je nazalost laz! Strano telo ce vam kad tad napraviti veliki i neresiv problem.Svo sto pokusate da uradite za vasu kicmu bilo gde je bolje od same operacije.Postoje nekoliko stotina hiljada pacijenata sa sipkom u kicmi u svetu koji su evidentirani koji se zale na uzasne i nepodnosljive bolove u kicmi.Cak sta vise neki su i nepokretni sto naravno zvanicna medicina vesto prikriva da ne bi doslo u javnost.Ugradjivanje sipki nije resenje problema skolioze nego biznis kojima se bave ljudi koji to plasiraju i ugradjuju i koji ne razmisljaju o nekoj ljudskoj strani sta ce se desiti sa tim ljudima ili decom koji to nose u sebi.Vi kao krajnji korisnik koji ugradjuje u sebe taj vestacki materijal gubite sve u zivotu a najvise zdravlje dok svi okolo vas profitiraju naplacujuci papreno te implante od vaseg zdravstvenog osiguranja ili vas!Ovaj video klip https://www.youtube.com/watch?v=zes3_Oseh2o pokazuje zapravo kakva ostecenja izazivaju strana tela koja se ugradjuju i na nacin koji se ugradjuju slicno poput otvaranja stoke u mesari! Na vama je da odlucite hoce li biti invalid ili covek koji ce da se bori za svoje zdravlje jednim razumnim i normalnim putem!

SKOLIOZA CENTAR KONJARNIK


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: