Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Fimoza
PostPoslato: Pet Apr 18, 2014 6:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2014 4:33 pm
Postovi: 5
Lokacija: Zemun
Nedavno sam napunio 14 godina i tek juče sam otkrio da imam fimozu. Mislio sam da moj izgled penisa odgovara mojoj starosti, odnosno da takav penis imaju sva deca pa tek posle promeni izgled. Nešto mi je puno 14 godina za dečiji izgled penisa pa sam mislio da sam odavno trebao da prevaziđem ovakav izgled. Potražio sam na internetu nešto o dečijem izgledu penisa i otkrio sam da je u pitanju fimoza. Mnogo sam se uplašio kada sam čuo da je pravo rešenje operacija!

Kako bi ova tema imala smisla jer sam odgovor mogao da pronađem na internetu, opisaću vam izgled mog penisa: 6 cm dugačak u opuštenom stanju a oko 12-13 u erekciji. Kada je opušten, uvek je zatvoren ali ne predstavlja mi nikakav problem da ga otvorim. Samo povučem kožicu na dole i otvori se otvor širine 1 cm u prečniku i dalje ne može. Kada je u erekciji, otvor je uvek 1 cm širine i dalje ne može da sklizne kožica. Lakše mi je da prevučem kožicu kada je opušten ali ne puno.

Zanima me neko rešenje mog problema. Čuo sam da je operacija pravo rešenje. Samo što sam ja klinja od 14 godina i plašim se operacije. Operacija je poslednja stvar koju bih hteo ali ipak, hteo bih. Samo da se rešim ovoga.

Do sada nisam imao nikakvih problema sa ovime. Jednostavno sam mislio da to tako treba i da će kasnije sve biti uredu i to je to. Zanimaju me posledice do kojih može doći. Čuo sam da se skuplja ispod kožice mnogo prljavštine koja se mora čistiti da ne bi došlo do infekcija. Ja ga pri svakom tuširanju operem samo ne znam da li se tako ostrani i ta prljavština koja je inače u nepristupačnom delu penisa.

Ja vas molim da ako znate da mi preporučite neko drugo rešenje osim operacije. Juče sam počeo počeo ovom metodom: http://www.blogoye.net/fimoza/83118/ Osećam neke manje promene ali ipak da postavim temu jer ne znam kakve ću odgovore dobiti.

Ja ću pratiti ovu temu i biću aktivan ovde dokle god imam ovih problema. I hvala svima koji se interesuju za moj problem i žele da mi pomognu. Zaista bih bio zahvalan onome ko mi pomogne. Ne želim nikome nešto slično ovome niti bilo kakvih problema sa zdravljem. Hvala <3


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Fimoza
PostPoslato: Sub Apr 19, 2014 9:48 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2014 4:33 pm
Postovi: 5
Lokacija: Zemun
Može li mi neko reći koliko dugo trebam da čekam dok ne dobijem odgovor? Pošto nov sam ovde pa ne znam šta da očekujem.

Inače osećam neku manju promenu. Otvor na vrhu je sada oko 1.5 cm max. Preključe sam počeo sa ovim vežbama: http://www.blogoye.net/fimoza/83118/

Reći ću vam kako ide. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Fimoza
PostPoslato: Sub Apr 19, 2014 7:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2014 4:33 pm
Postovi: 5
Lokacija: Zemun
Iako niko još uvek ne odgovara, nadam se da ima zainteresovanih sa istim problemom koji takođe traže rešenje a ne mogu da mi pomognu. E pa možda sam pronašao rešenje jer one vežbe, koje sam naveo u postu iznad, polako deluju. Pročitajte tu vežbu kako biste znali o čemu pričam. Znači ja sam na vežbi 1. Otvor mi još uvek nije dovoljno širok ali primećujem promenu. Malčice se proširio i osećam kako mi je barem 5 puta lakše da prevučem kožicu nego pre. Nekad (pre nego što sam saznao da imam fimozu, odnosno pre 2 dana) sam trebao da se pomučim kako bih prevukao kožicu dotle ali sada to ide lako. :) Znači sada kada mi je olakšano prevlačenje kožice do mog maksimuma, sada je vreme da taj maksimum pomerim uz vežbu 2. :)

Javiću se kada se rešim fimoze :D Nadam se da neće potrajati :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Fimoza
PostPoslato: Pon Apr 28, 2014 2:07 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 10:49 pm
Postovi: 8
evo ja cu ti odgovoriti..ja sam takodje imao fimozu,otisao sam na operaciju sa 20 godina i recicu ti da NIJE STRASNO UOPSTE,ne osetis ama skoro nista i traje 15/20 min..posle obrezivanja ,oporavak je malo duzi,oko mesec dana,samo pustis da stvari idu svojim tokom i sve bude onako kako i treba..znaci pamet u glavu i idi odradi to,nemoj da se zamlacujes vezbama i ostalim glupostima..ako te zanima nesto pitaj ,rado cu ti odgovoriti..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Fimoza
PostPoslato: Čet Maj 01, 2014 8:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2014 4:33 pm
Postovi: 5
Lokacija: Zemun
Nego kada si ti otkrio fimozu? Odnosno sa koliko godina. Čuo sam da se to može otkriti samo kod odraslih. Tako da nisam siguran da li uopšte imam fimozu s obzirom da imam 14 godina. Tj. da je ovo što ja imam samo prolazno samo što nekog prođe ranije a nekog kasnije. I predpostavljam da si imao sistematski pregled u osmom razredu pa me zanima da li su ti nešto rekli u vezi toga. Pošto ja ću imati sistematski sledeće godine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Fimoza
PostPoslato: Pon Jun 16, 2014 12:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2014 4:33 pm
Postovi: 5
Lokacija: Zemun
Samo da se javim ako ima ljudi koji čitaju ovu temu. Uspeo sam potpuno da rešim ovaj problem samo vežbom. :) Nisam koristio nikakve kreme niti ništa, nego samo redovnom vežbom. Tehniku možete pronaći ovde http://www.blogoye.net/fimoza/83118/ . Problem koji sam imao 14 godina rešio sam za samo 8 nedelja. :) Dosta puta sam zaboravljao da radim vežbe u početku, ali vremenom ćete se navići da radite svakog dana. Sada svako jutro kada zaboravim da sam rešio ovaj problem, poželim ponovo da radim te vežbe dok se ne setim da više nema potrebe. :)

Neću da vam preporučujem sad šta da radite, niti da vam kažem da ne idete na operaciju jer nisam profesionalac već samo delim svoje iskustvo sa vama.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 49 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: