Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Ozbiljno jeee
PostPoslato: Sre Apr 16, 2014 6:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2014 5:54 pm
Postovi: 5
Imam 14 godina.Osecam se bezvredno,jadno.Kada sam bila 5 razred,premestila sam se u drugu skolu.Svi su me nazivali pogrdnim imenima,npr.streberko itd.U 6.sam popustila sa ocenama.Onda su prestali da me nazivaju streberkom.Nastavili su sa vredjanjem nazivajuci me nafuranom itd.U 7.nisam htela daa popustim sa ocenama.5.00 sam.Kad mi se dogodi nesto radosno,ne obradujem se.Veliki sam fan grupe 1D i zbog toga trpim mnoge uvrede.Govore mi kako sam debela,bolesnica,zato sto verujem u natprirodne stvari.Mnogo puta sam pokusala da se ubijem,rezala sam se.Nemam ni jednog druga niti drugaricu.Stalno mi se javljaju neke cudne vizije,npr.kao covek neki namrsten stoji ispred mene,ili cujem glasove koje niko ne cuje.NA pocetku 5.razreda sam pretrpela veliki stres.Polomila sam nogu i umrli su mi tetka i teca.
Moj tata je nekoliko puta isao kod vidovnjaka zbog mene.Ja sam razlog za sve lose stvari.Uvek sam ja kriva.Zasto sam ziva uopste?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Ozbiljno jeee
PostPoslato: Sre Apr 16, 2014 6:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2014 5:54 pm
Postovi: 5
Imam strah od ljudi.Mislim da mi se svi rugaju i da me ocenjuju.Kad sam blizu nekoliko ljudi,srce pocne da mi lupa.Ponekad osecam jak pritisak u grudima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Ozbiljno jeee
PostPoslato: Pon Apr 28, 2014 9:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2014 8:37 pm
Postovi: 4
Tatjana, zbog cega si toliko emotivno nezadovoljna? Ovo kako si opisala je opsesivno-komplusivni poremecaj ( vrsta anksioznosti). Potiskujes mnogo toga, trebalo bi da se oslobodis tog stanja ili uz pomoc psihijatra ili ces sama da sednes, ako si dovoljno jaka I imas zelju da promenis pomenutu situaciju. Reci cu ti samo jedno, Ti I niko drugi odlucujes kako ces se ponasati, na koji nacin ces posmatrati svet oko sebe.
Ti treba samu sebe da ocenjujes i da znas koliko vredis, samo tada ti nece biti vazno sta neko tamo misli o tebi, da li ces se dopasti nekome ili ne. Ti treba prvenstveno se I da se dopadas I sebe da volis I prihvatis sa svim manama ( koje svi mi imamo) I naravno vrlinama. Ako ti sebe ne postujes i nemas samopouzdanje, na tome moras da radis tako sto ces napisati na papir sve zbog cega se osecas tako. Onda probaj da eleminises stvar po stvar i shvati da je zivot kratak za takve nebitne stvari i da onaj ko the voli, volecete takve kakva jesi. Onaj ko zeli da the menja, ne treba ti.
Ako ti se opet dese te gluposti da cujes glasove nepostojece, tada ces sebi reci da umisljas, da sve to ide iz tv one glave i nateraj sebe da odgurnes te gluposti koje sama stvaras u svojoj glavi. Shvati da si ti gospodar svog uma I da sama kreiras svoje misli. Odluci kako ces ih kreirati,
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 68 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: