Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: dugotrajan kasalj kod dece
PostPoslato: Ned Maj 12, 2013 1:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 11, 2013 11:58 pm
Postovi: 27
Moj sin od 4 i po godine kaslje vec osam meseci svakodnevno.

Isli smo kod mnogih pedijatara pulmologa i redovni smo posetioci klinike za decje plucne bolesti i TBC. U terapiji smo koristili gotovo sve postojece lekove na trzistu.

Kasalj se javlja bez pravila, ujutro nakon budjenja, uvece pred spavanje, u toku dana bilo kada i moze da traje pola sata do dva i onda prestaje da kaslje.

Radili smo alergoloske probe na inhalatorne alergene, rezultati su negativni, bris grla i nosa sterilan. Ceste analize krvi, sa povecanim brojem Le i CRP i IgE klase, 150 IU/ml

Dijagnoza je J45 asthma bronchiale, i ako dete srecom, nikada nije imalo klasican astmaticni napad gusenja, ali je kasalj intenzivan.

Za ovih osam meseci, cest nalaz su bila cista pluca, a kasalj iz gornjih disajnih puteva, nije se pri svakom pregledu, a imali smo ih desetine, cula opstrukcija.

Ima li neko slicno iskustvo, jer do sada nisam cula ni od jedne majke da neko dete kaslje svakodnevno tako dug vremenski period.

Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dugotrajan kasalj kod dece
PostPoslato: Ned Mar 30, 2014 9:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 30, 2014 9:51 pm
Postovi: 1
Pozdrav. Imamo slican problem, da li ste resili problem sa kasljem ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dugotrajan kasalj kod dece
PostPoslato: Sub Apr 26, 2014 11:05 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 31, 2013 12:19 pm
Postovi: 8
Moja cerka ima sedam i po godina i u novembru je imala prvi napad suvog kaslja koji je trajao vise od sat vremena. Otad sam je desetak puta vodila kod lekara, ali su ostali prilicno neodredjeni, nesto se kao cuje, ali nasa doktorka kaze da nije astma. Popila je toliko prospana, sirupa od jagorcevine, a nista ne pomaze. Bris grla je sterilan, inace sam ga radila na svoju ruku jer je dr smatrala da nije potreban. ORL takodje ne zna sta bi moglo biti, sumnjala na alergiju, ali sam je pre dve nedelje odvela i kod alergologa i nije alergicna ni na jedan inhalatorni alergen. Kasalj nije svakodnevan. U stvari, ona svakog dana pomalo kasljuca, ali ovi napadi kad krenu, to traje par sati. Najnovije, a to se nije dosad desavalo, od pre par dana pocela je da se budi nocu i da kaslje po sat vremena, posle se umiri i zaspi. Nista ne pomazu cajici. Jednom sam je odvela doktoru dok je bila u napadu i tad su joj prepisali inhalacije pulmikordom i berodualom. Kasalj se povukao na neko vreme. S obzirom da se osecam bespomocno jer sve to predugo traje, a mi visimo svake nedelje skoro kod lekara, interesuje me ima li neko slican problem i kod koga da odvedem dete privatno. Kako detetu pomoci u trenutku napada kaslja?
Unapred zahvalna zabrinuta mama


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dugotrajan kasalj kod dece
PostPoslato: Pon Apr 28, 2014 2:27 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Kašalj kao alergijska reakcija se ne javlja samo kada su u pitanju inhalacijski alergeni, može biti i reakcija na neku hranu. Iz mog iskustva dugotrajni kašalj uzrokuju pored alergije na hranu još i paraziti (debelo crevo i pluća po tradicionalnoj kineskoj medicini spadaju u isti element - metal i kada se jedan nađe u energijskoj neravnoteži, simptomi se javljaju na drugom), moguće je i prisustvo njihovih jajašaca u plućima, prisustvo gljivica u plućima (retko, ali nije nemoguće) itd.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: