Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 11, 2008 7:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 11, 2008 2:31 pm
Postovi: 2
Ево шта је мени помогло а и једно питање за стручњаке.

Ја имам себореични дерматитис на глави, а јако дуго сам га имао и на лицу нарочито око носа, а касније и на челу. Иза ушију ми се јако сушила и перутала кожа, па чак и испод пазуха ми се појавила једна црвена тачка која ненормално сврби.

Један комшија дерматолог ми је преписао следеће за лице
http://img2.freeimagehosting.net/uploads/995896558b.jpg

Пошто ја не умем да читам овај рукопис фотографисао сам оно што ми је он написао. Та маст се прави у апотекама и мене је коштала око 250 динара. После пар недеља употребе са лица се све повукло и ево већ пар месеци се не враћа иако ме глава и даље с времена на време јако сврби (ово нисам користио на глави).
За главу ме је препоручио mycoseb а иза ушију маст sinoderm. Sinoderm је добро одрадио посао али на глави ми упорно остаје проблем.

Питања:
1. Да ли је ова маст стварно требала да ми помогне (пошто ми mycoseb на лицу није помогао), или је само плацебо :)
2. Имам дугу косу, која доста опада. Да ли би се стање поправило ако бих се ошишао?
3. Да ли постоји неки шампон са кортикостероидима или само гелови/масти? Чуо сам да је добро да се комбинују са препаратима на бази салицилне киселине.

Пуно поздрава,
Никола


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 26, 2008 11:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 11:56 pm
Postovi: 7
Bila sam na tretmanina kod Dr. Borozan i na zalost, apsolutno mi nista nije pomoglo. Dala sam silne pare za tretmane vocnim kiselinama (sto je ona preporucila za seboreju), kao i za serume i kreme, ali nista, skoro da mi je gore lice nego sto mi je bilo, uopste se nije povuklo.

I sad sam opet na pocetku, a tako sam se nadala da je mojim mukama dosao kraj. I dalje koristim serum koji sam od nje kupila, ali ne vredi, nista bolje. :( :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 09, 2008 7:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 9:20 pm
Postovi: 29
Meni su se pored crvenih pecata na rubu cela pojavili i iya usiju. Bila sam na dermatoloskoj klinici u Avalskoj i tamo su mi prepisali sledece:

Maxitol (ili TobraDex kao zamena posto Maxitrol nisam nasla nigde) za oci i lice mada na licu nisam imala pecate vec iza usiju pa sam za to i koristila.
Hloramfenikol za kosmati deo
Kertyol S (od Ducray) sampon

Od sampona mi se vec od prvog pranja perut povukla i crvenilo vlasista blago povuklo a uz pomoc hloramfenikola poprilicno.
Crvenilo ociju je proslo samo od sebe - nisam mazala nista.
Jedino me brinu pecati iza usiju. Iako su se kraste povukle, deluje mi kao da su ti pecati sad blago otekli. Kontrolu imam za 3-4 dana a sa terapijom sam pocela pre 6 dana. Interesuje me da li bi sinoderm n i hidrokortizon mogli da pomognu. Pored ove dve poslednje navedene masti jednom sam koristila i elocom za crvenilo po rukama za koje mi tada nisu rekli da je seboreicni dermatitis vec samo - alergija.

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 10, 2008 9:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 9:20 pm
Postovi: 29
i zaboravila sam da uz cve navedeno (maxitrol tj tobradex mast, hloramfenikol mast i kertyiol S sampon) koristim i Diprosalic losion koji stavljam ujutru i uvece. E sad, ako se nekome cini da nesto od navedenog nema smisla, molim vas da mi skrenete paznju i svakako ad mi kazete da li su za s.d. delotvorni sinoderm n i elocom?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Seboreicni dermatitis na licu
PostPoslato: Sre Okt 16, 2013 11:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 16, 2013 10:41 pm
Postovi: 2
Dragi moji sapatnici (svi koji imate problem sa seboroicnim dermatitisom na licu),

Zeleo bih da podelim sa vama jednostavan nacin za resenje ovog odvratnog problema. Naime da se ne ponavljam , posle uzaludnih poseta lekaru, kortikosteroida, skupih preparata itd. ukapirao sma da jednostavno ovo stanje koze nije izlecivo i da moram naci smao nacin kako da ga drzim pod kontrolom.

Naime od jednog nadrilekara sam dobio preporuku da koristim prirodno jabukovo sirce, razblazeno ili ne sve zavisi kako koza podnosi, ali u svakom slucaju iako je situacija bila malo bolja, po pitanju seboreje, zbog sirceta koza mi se perutala i crvenela zbog iritacije. Onda sam sam procitao na nekom sajtu da med (prirodan) delotvorno deluje na kozu i onda sma resio da isporbam sopstveni recept. Pomesao sma med i sirce i stavljao kao masku na lice svaki dan. Koza mi je preporodjena, verovali ili ne u svakom slucaju mozete da probate, nista necete izgubiti. prvo prirodno je , drugo ne kosta puno i trece i najvaznije, iako sma bio ocajan zbog mog stanja koze,, sada sma presrecan..

U svakom slucaju da rezimiram.

Kozu lica operite nekim neutralnim sredstvom za ciscenje (tonik AVEN kozmetike preporucujem), ja koristim doktor- sapun za kozu sklonu ekcemima ( sadrzi ugalj bora, tako nesto) , zatim kozu nezno osusite peskirom i nanesite masku od meda i sirceta (ja u pola kasicice meda stavim vrlo malo sirceta manje od pola kasicice, dobro promesam i nanesite cistim prstom na sve delove gde se pojavljuje crvenilo , moze i celo lice) . masku drzim od pola sata do sat vremena , moze i duze. nakon toga se umite ,, maska se vrlo lako skida i nanesite kremu koju redovno stavljate zavisno od tipa koze, mada i ne morate jer vam je koza posle ove maske , meka i cista, (naravno kad prodju i zasuse promene od seboreje.) Bitno je da i med i sirce od jabuka budu prirodni, me kupujte od proverenih prodavaca, ima dosta vestackog meda na trzistu, a sirce od jabuka , ono koje je prirodno sadrzi talog u flasi ili je zamuceno, ja licno koristim sirce od divljih jabuka, najbolje je. Ja koristim povremeno i kosili kremu za bebe, jer sadrzi cink i pospesuje zarastanje ostecene koze,
Pored toga trudi te se da vodite zdrav zivot, izbegavajte stres, masnu hranu i slatkise, cigarete i zadimljene prostorije, i alkohol, jer svi ovi faktori pospesuju nastanak i pogorsanje seb. dermatitisa. Savet lekara je da se unosi dovoljna kolicina vode, vitamina (poebno A C E ) i obavezno 1-2 jabuke dnevno (jabuke ciste organizam i preko krvi ciste kozu)

Jos nesto, ukoliko imate seboreju na kosmatom delu glave, smatram da na isti nacin mozete resiti i ovaj problem, s tim sto bi stavili vise sirceta , manje meda zbog utrljavanja u teme. S obzirom da u vreme kad sam ja imao seboreju, nisma znao za ovaj nacin, i da sam zbog razlicitih agresivnih preparata ostao bez kose, tada mi je pomogao grcki sampon sen sul blue, koji sma koristio par meseci zauvek resio problem seboreje, ali mi se nakon toga razvio dermatitis na licu.


Nadam se da ce vam ovaj jednostavan i delotvoran recept pomoci u resavanju ovog jako dosadnog i hronicnog stanja koze (posto se ne svrstva u bolesti koze), kao sto je i meni pomogao, bar tako mislim. Za sad je sve OK


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Seboreicni dermatitis na licu
PostPoslato: Sre Jan 01, 2014 1:24 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm
Postovi: 65
Poz svima. I meni je utvrdjen seb.derm.na kozi glave ali i na genitalijama :o tj. sa leve str usana. Dr mi dao neku kremu i sampon...
Napominjem da sam inace zapatila od g.herpesa koji drzim pod kontrolom...
Dr mi nista nije rekao, na netu sam nasla da ovo nije izlecivo i da moze da se prosiri.. :cry:
Molim dobre ljude da mi kazi sta da radim, veci mi je problem dole...
Nasla sam neku dijetu antikadida koja pomaze i za ovo, ne znam sta cu sama sa sobom..
Napominjem da sam radila test na Hiv, Mikroplazmu, Ureaplazmu i Hlamidiju i sve je negativno..
Ako neko znam da mi kaze koji savet, znacilo bi mi, psihicki sam rastrojena, nadula kao zaba od plakanja... :cry: :cry: :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Seboreicni dermatitis na licu
PostPoslato: Sub Jan 04, 2014 4:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Prijatelj je dosta dobro resio problem sa MUMIEMASTI (slovenackom) i sapunom od istog proizvođača.
Nadam se da ce vam biti od koristi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Seboreicni dermatitis na licu
PostPoslato: Sre Mar 26, 2014 7:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2014 5:35 pm
Postovi: 2
Idite u prvu bolju apoteku koja ima svoju laboratoriju, i neka vam spreme 30-postotnu sumpornu mast. Nije skupa. I nije isključeno da će vas pitati, za šta vam treba, "je l za šugu?", jer ti indijanci znaju samo ono što su ih naučili, andol za ovo, brufen za ono, sinoderm za ovo... i pojma nemaju o blagotvornosti sumpora na čovečiji organizam, u celini. Par večeri pre spavanja, utrljavajte malu količinu ove masti na problematične delove kože. E sad, prirodna je reakcija da se javi svrab tog mesta koje ste tretirali, i izraženo crvenilo, ali, nemojte češati nikako, nego u tom slučaju na lice nanesite malo vode, to će pomoći... Već posle par dana, problematični deo kože lica će se zategnuti kao da imate masku, a ubrzo i preljuštiti, ispod čega će se pojaviti meka, glatka i zdrava koža. U medjuvremenu jednom dnevno perite lice nekim kvalitetnim prirodnim sapunom, ali, lagano, polako, kako ne bi na silu skinuli deo kože za koji je fora da se skine sam, prirodno... I samo uporno. Koliko je uporna bolest, budite uporni i vi, sumporna mast će vam rešiti problem....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Seboreicni dermatitis na licu
PostPoslato: Čet Apr 30, 2015 11:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 1:24 pm
Postovi: 4
Seboroični dermatis
Seboroični dermatis mi se pojavio još u pubertetu, sad imam 40 godina. Probao sam razne kreme i terapije od dermatologa bez uspeha ... najvise uspeha sam ima sa Elidel kremom koji sam godinama koristio, zbog opasnosti od njegove prekomerne upotrebe trudio sam se da nadjem prirodnu alternativu za Elidel ... uspeo sam pre 4 godine da ostavim cigare, hranim se normalno(jedem sve) … zadnjih godina koristim 24h de-stress comfort balm i za sad nemam problema ...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: