Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 929 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 62  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sre Jan 02, 2013 6:33 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 03, 2002 2:00 am
Postovi: 77
Intestinal bacteria may play a role in causing the disease. A recent study subjected patients to a hydrogen breath test to detect the occurrence of small intestinal bacterial overgrowth (SIBO). It was found that significantly more patients were hydrogen-positive than controls indicating the presence of bacterial overgrowth (47% v. 5%, p<0.001).

Hydrogen-positive patients were then given a 10-day course of rifaximin, a non-absorbable antibiotic that does not leave the digestive tract and therefore does not enter the circulation or reach the skin. 96% of patients experienced a complete remission of rosacea symptoms that lasted beyond 9 months. These patients were also negative when retested for bacterial overgrowth. In the 4% of patients that experienced relapse, it was found that bacterial overgrowth had returned. These patients were given a second course of rifaximin which again cleared rosacea symptoms and normalized hydrogen excretion.[16]

In another study, it was found that some rosacea patients that tested hydrogen-negative were still positive for bacterial overgrowth when using a methane breath test instead. These patients showed little improvement with rifaximin, as found in the previous study, but experienced clearance of rosacea symptoms and normalization of methane excretion following administration of the antibiotic metronidazole, which is effective at targeting methanogenic intestinal bacteria.

These results suggest that optimal antibiotic therapy may vary between patients and that diverse species of intestinal bacteria appear to be capable of mediating rosacea symptoms.

This may also explain the improvement in symptoms experienced by some patients when given a reduced carbohydrate diet.[18] Such a diet would restrict the available material necessary for bacterial fermentation and thereby reduce intestinal bacterial populations.

Ovo ranije nisam citao, sad slucajno naidjoh na wikipediji. da li je neko mozda koristio "rifaximin" ili zna nesto o ovome. Osim toga da li neko zna gde imaju u Beogradu da se kupe te kreme na bazi cinka, sumpora... ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Ned Jan 06, 2013 11:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 3:02 pm
Postovi: 48
@rigoleto, da li je tebi Dr. Suljagic licno radio tretmane? Pogotovo ovaj zadnji ili su ti radili asistenti? Meni on uopste nije radio, to mi se bas i ne svida jer on je sigurno strucniji.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Pon Jan 14, 2013 12:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 24, 2012 3:10 pm
Postovi: 45
Pozdrav za sve od Crvene...... Vidim neki bolje ,vecina nas isto,ipak je rozacea cudo.Ja sam prilicno dobro zato sto je blaga zima i ima dovoljno vlage u vazduhu.Uspevam da smirim lice .......Koja je po vama najhidratantnija krema koju ste koristili????.....Imam Niveinu ali nesto mi bas i ne hidrira ........a to mi bas puno smiruje preko zime...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Čet Jan 24, 2013 11:03 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 3:02 pm
Postovi: 48
Pozz Crvena 76 kao i za sve ostale koje se bore sa ovom napasti. rigoleto se nesto ne javlja u zadnje vrijeme :D Evo jedan update od mene. Stanje je trenutno katastrofalno. Koza je toliko osjetljiva da je to nemoguce, iako je prvi laserski tretman obecavao. Bas danas sam bio u setnji i puhao je lagan vjetar, nije bilo ni suvise hladno cak je bilo +6 za ovo doba godine to je odlicna temperatura, a u mene koza kao vulkan je reagirala i upalila se. Bio sam crven kao semafor. Ova zadnja dva tretmana mi uopste nisu odgovarala cak sta vise stanje mi se nakon njih pogorsalo. O toplom prostoru da i ne govorim to je jos gore. Prelazak sa toplog na hladno, ili obrnuto je cak najgori. Ne znam vise sta da radim povukao sam se u sebe, sve manje se druzim sa ljudima, jer mi je vise dosadilo objasnjavati sta mi je sa licem. One Eveline kreme sam narucio iz Njemacke i nadam se da cu ih dobiti uskoro. Eto javite se pozz.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Ned Feb 10, 2013 10:22 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 3:02 pm
Postovi: 48
Evo jedan update radio sam jos jedan laserski tretman od kojeg mi je flushing jako smanjen nakon nekog vremena, ali crvenilo je i dalje tu, ali cini mi se da je nesto bolje stanje nego prije. Dobit cu za sedam dana Eveline kremu o kojoj je pricala rigoleto pa nakon testiranja cu vidjeti da li zaista funkcionise. Sto se tice nastavka laserskih tretmana trebao bih raditi jos jedan za 5-6 dana.

Rigoleto ako citas ovo zamolio bih te da mi kazes da li tebi licno Suljagic radi tretmane jer meni radi neka druga operaterka koja je kod njega zaposljena u Importane centru. Gdje ti radis te tretmane u Tuzli ili u Sarajevu? Isto tako bih te zamolio da mi kazes kojim laserima te tretira jer kod mene je koristen cini mi se samo genesis. Eto jako mi je hitno za odgovor jer idem na jos jedan tretman za nekoliko dana. Promjenio sam ishranu skroz naskroz. Ne jedem: slatko,preslano,citruse,cak sam i hljeb izbacio, kafu uopste ne pijem, pa se nadam da ce trud dati rezultate. Pozdrav i ne dajte se. Svaki dan je nova nada da ce stanje ici na bolje. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sub Feb 23, 2013 11:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 24, 2012 3:10 pm
Postovi: 45
....rasaro .....jesi mozda pročitala da je krema povučena zbog sadrzaja kortiko steroida?
....rigoleto....jesi ti nama još ziva kad se nejavljaš?????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Uto Feb 26, 2013 4:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:43 pm
Postovi: 23
Pozdrav svima!
Na zalost i ja vam se pridruzujem sa ovom odvratnom bolescu. Sutra idem na polikliniku za kozne i venericne bolseti da bih svecano krenula na terapiju. Do sada sam koristla kreme koje su prepisivane mojoj majci posto ona boluje od iste bolesti samo je kod nje malo blaza varijanta jer nema bubuljice kao ja a pojacana joj je kuperoza vise nego meni. Laserom je uspesno odklonila kapilare ali ostalo je sve isto. Volela bih da vam postavim fotografiju da vidite nasta trenutno licim ali ne znam kako. Kada budem provalila kako da to izvedem postavljam je...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sre Feb 27, 2013 12:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2013 11:52 am
Postovi: 11
I meni je juče dijagostifikovana Roasacea incipiens. Drmatolog kaže da je u početnom stadijumu.... Prepisan mi je ELIDEL :o :o :o , 10-14 dana, samo noću (koga se UŽASAVAM zbog svega šta piše o njemu, i ako neko ima iskustva sa njim, molila bih da podeli sa mnom), Bioderma sensibio AR, 20 dana ujutru, krioterapija 14 dana (kućna varijanta krio terapije se svodi na to da u plastičnu čašicu jogurta recimo, sipam vodu i ubacim drvenu špatulu; sve to zajedno ubacim u zamrzivač i kada se zaledi, izvadm iz te čašiće i rolam preko lica. (sve to u cilju umirivanja crvenila iazavanog rozaceom/naravno kada god nešto ledeno prineseta koži onase zacrveni, ali kako dermatolog kaže, to crvenilo je smo privremeno.)
Ako to sve ne urodi plodom, onda idem na lasersku terapiju.
Što se dermatologa tiče, u pitanju je pruvatnik, radi tu na Vračaru... i spada u red boljih (pokazaće vreme).
Došla sam, pogledala mi je kožu dermatoskopom i iz cuga rekla... AAAaaaaa Rozacea.
Ja sam se već prpremila psihički za tu nimalo prijatnu konačnu dijagnozu, jer i sama studiram medicinu.... pa sam sve svoje simptome povezala i došla do zaključka da nema šta drugo da bude :oops:
Lepo je ona meni sve iscratla na papiru kao prvaku; svarno ljubazno od nje.
Naime, stvar je u tome što mi (rozacea pozitivni 8) ) imamao višak enzima koji razlažu kolagen, od onih koji stvaraju... tako da mi faktički manjkamo u kolagenu... pa su naši venski kapilari slabijih zidova, te se lakše šire i pucaju i pri najbanalnijoj iritaciji ( kao što je nprm. čaša RUJNOG VINA :cry: ).
Svi ovde znamo da za sada nema trajnog rešenja, ali i znamo da se naleti crvenila mogu koliko toliko umanjiti i držati pod kontrolom.
Konkretno, ja sam primetila da mi, po pitanju rozacee, uopšte ne leži alkohol, pogotovu crveno vino :oops: , ljuta hrana ( zbogom 'chau mau' u Majdanu), vreli napitci (čaj/kafa/supa). Tome svemu mogu pridodati pretople, zadimljene prostorije, ali i velike minuse napolju. Od svega toga nenormalno crvenim.
Dobro, ranije i nisam obraćala toliko pažnju na to.... pocrvenim tu i tamo, ali brate moj, crvene i drugi; ali vremenom, moje crvenilo je postajalo mnogo upornije i iritantnije. :roll:
Obećala sam sebi da neću da kukam, i žalim nad SUDBINOM svojom, nego da preuzmem kontrolu nad rozaceom.... neću dozvoliti da ona mene kontroliše i diktira mi raspoloženje. Zbog toga sam i ovde, da podelim svoja iskustva sa vama, i da čujem vaša... a koliko vidim ima svakakvih komplikacija.
Inače koristim Vichy-Eucerin kozmetiku za lice. Trenutno Vichy Aqualia Thermal - Liht (bez parabena) kremu za lice, i Vichy Normaderm gel (bez sapuna, parabena i alkohola) za umivanje (ne koristim ništa za skidanje šminke, jer mi ovaj gel sve lepo skine.)
Koristim Lorealov Lumi Magique light infusing foundaion, mada primećujem da mi u posl vreme koža loše reaguje na njega, tako da ću, verovatno, krenuti u potragu za nekim novim.
I ja ću pokušati kasnije da stavim neke svoje fotografije (meni je za sada rozacea lokalizovana isključivo na obrazima, a tu i tamo i nos pocrveni).
Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sre Feb 27, 2013 2:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:43 pm
Postovi: 23
Evo moja dijagnoza L71 Eritem na licu, prosirena kapilarna mreza, rosacea. Terapija: Sulfacet mix i Ihtiol mix, kreme sa UV zastitom 50 Dobila sam 2 recepta da odnesem da mi se naparave ove kremice u apoteci.
Koristim Clinique kozmetiku i od nje ne odustajem :D a dobila sam po preporuci da probam i Avene antirougeurs fort. Javljam kako ova terapija utice na mene. Ako neko zna, da mi kaze kako da postavim fotografije posto se ne snalazim bas najbolje :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sre Feb 27, 2013 5:21 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 3:02 pm
Postovi: 48
Diadra je napisao:
Evo moja dijagnoza L71 Eritem na licu, prosirena kapilarna mreza, rosacea. Terapija: Sulfacet mix i Ihtiol mix, kreme sa UV zastitom 50 Dobila sam 2 recepta da odnesem da mi se naparave ove kremice u apoteci.
Koristim Clinique kozmetiku i od nje ne odustajem :D a dobila sam po preporuci da probam i Avene antirougeurs fort. Javljam kako ova terapija utice na mene. Ako neko zna, da mi kaze kako da postavim fotografije posto se ne snalazim bas najbolje :)



Evo tutorial za slike

http://www.youtube.com/watch?v=_cVEMetE6fg


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sre Feb 27, 2013 8:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2013 11:52 am
Postovi: 11
fole13 je napisao:



Hvala.



Slika

Uploaded with ImageShack.us

Ovakva je situacija bila posle samo jedne čaše crvenog vina prošle srede.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Slika

Uploaded with ImageShack.us

Ovakva je situacija sada; uz napomenu da sam tek juče počela sa svojom terapijim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Sre Feb 27, 2013 8:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm
Postovi: 198
Jel ce meni neko mozda reci da li je ovo rozacea na mom licu.

Slika


Slika

Nemam nikakve upale, ovako mi stalno stoji. Bilo hladno ili toplo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Čet Feb 28, 2013 10:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:43 pm
Postovi: 23
Slika Hvala na pomoci!
Nadam se da sam uspela da je ubacim :) Danas je mnogo bolje nego tog dana, skoro sve se povuklo, sem kapilara sto je i normalno. Da napmenem da jos nisam krenula sa terapijem, cak nista nisam ni stavljala na lice. Mada je meni tako uvek, gore dole. Budem po 4 ili 5 dana skoro pa u krastama i onda odjednom sve nestane za 1 dan....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Čet Feb 28, 2013 10:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:43 pm
Postovi: 23
Milane, bas se slabo vidi da bih mogla ista da ti kazem, ako mozes neku osvetljeniju fotografiju da postavis :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rozacea
PostPoslato: Čet Feb 28, 2013 10:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:43 pm
Postovi: 23
Getoverit, meni je tako uvek od crvenog vina a bilo sta drugo da popijem mi ne izaziva reakcije. Predji na vodku :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 929 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 62  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 26 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: