Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: piptanje
PostPoslato: Sub Jul 01, 2006 8:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 8:33 pm
Postovi: 3
Lokacija: Novi Sad
Samo jedno kratko pitanje!!!
Da li se sme konzumirati alkohol za vreme trajanja tretmana sa ROACCUTANE- om???
Hvala, i ako moze brz odgovor


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 28, 2008 2:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2008 6:29 pm
Postovi: 2
ACNE INTENSIVE FORMULA...koristim samo 5 dana i vec se vide mali pomaci na bolje!!!imam manje potkoznih i crvenilo se smanjilo...ujutru i uvece stavljam losion a samo uvece kremicu...od koje mi je koza masnija,videcu kakvace biti situacija za nekoliko dana pa vam javljam!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 31, 2008 10:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 12:39 pm
Postovi: 2
iwancica je napisao:
Pozdrav svima,

sto se tice fleka mislim da je tu najefikasniji limun. Ne samo za fleke vec i za akne, narocito one potkozne debele. Utapkaj limun dobro na njih i one ce odmah puci i sasusiti se. U prvih minut-dva jako pece ali se moze izdrzati i veruj mi da vredi pokusati jer ti totalno iscisti kozu i od bubuljica i od fleka. Jedino se mora voditi racuna kad se maze limun, jer nikako ne smes posle toga izlaziti napolje na ovako toplo vreme. Najbolje je to raditi pred spavanje ili ako ne planiras za taj dan negde da izlazis. I naravno treba biti uporan...


Imam pitanje u vezi sa ovim. Naime, probala bih i ja to sa limunom, ali da li neko može da mi objasni kakva je to tačno procedura, da li se npr. ocedi limun pa taj sok natapka na bubuljicu, ili se kora potopi u vodu, pa se izmiksuje i to kao maska nanese na lice da stoji 10-ak minuta??? Čula sam za različite varijante, pa me zanima kakvu vi praktikujete. Ja bih ga najviše stavila da malo povuče masnoću sa lica, ali i po potrebi na bubuljice... Paaa, ako neko zna, nek odgovori.
Hvala :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 21, 2008 8:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 7:32 pm
Postovi: 11
@krissstina
@borisko

bilo ko!

kakvi su vam rezultati sa ACNE INTENSIVE dr milojevica??
zadovoljni? ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pozdrav!
PostPoslato: Pet Okt 24, 2008 2:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm
Postovi: 30
Lokacija: Nis,Srbija
borisko je napisao:


Za ova dva dana koliko ga koristim,posle jutarnjeg ciscenja losionom tokom citavog dana koza lica mi je neverovatno samo tako mnogo mnogo masnija ,predpostavljam da je to sastavni deo terapije....???
I jos jedno pitanje,da li se isplati otici na VMA kod tamosnjih dermatologa,posto ovi ovde u Nisu nemaju blage veze....???
Hvala i pozdrav veliki


A da li si bio kod doktorke Milice Petrovic,nacelnice kozne dnevne bolnice U gradskoj u Nisu? Probaj kod nje,ona mene leci trenutno i to roakutanom sto ne mora da znaci da ce i tebi to da prepise kao terapiju.Uveren sam da je doticna veoma strucna jer prethodnih 5 dermatologa mi nisu ni pominjali roakutan.Ali to opet nema veze jer niko nema bas iste akne ili bilo kakve promene na kozi.To mu dodje individualno valjda...
Poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 26, 2008 3:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 1:06 pm
Postovi: 6
Postaviću pitanje ovdje, nadam se da će mi neko od doktora odgovoriti...

Bila sam kod dr Karadaglića. Dijagnoza je “pubertetske bubuljice“. Dao mi je AIROL krem, da nanosim uveče na lice i leđa, a ujutro i popodne da umivam lice sa DERCOME CLEAR suspenzijom...To primjenjujem četiri dana...Ne vidim neka poboljšanja, možda je još rano. Činilo mi se da mi je čak koža još masnija, kao isprovocirana...
Ali, danas me lice užasno peče, poslije korišćenja DERCOME CLEAR :(...I crveno je. Šta da radim? Da li mogu nečim to da namažem da se umiri? Da li da prekinem korišćenje DERCOME CLEAR?

I, da li mogu da koristim puder, ne znam kako ću ovakva na fakultet, sve te bubuljice, ispod brade sa obje strane, koje nijesu izgledale prestrašno, sad se crvene i upadljive su...
Ne vidim da mi AIROL pomaže za leđa..Ne znam koja je njegova funkcija, da li provocira izlazak novih bubuljica, pa tako i čišćenje kože?
Izvinjavam se ako sam napisala prozivoljen stvari, do maja ove godine nijesam imala ozbiljnijih problema sa bubuljicama, niti sam ikad koristila neke preparate ove vrste. Dr Karadaglić mi je rekao da koristim ovo šest do osam nedelja, ako ne pomogne da probamo ROAKUTAN...
Ne mogu da vjerujem da mi se ovo dešava, imam 29 g, a gore bubuljice nego u pubertetu...
:(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 27, 2008 6:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 1:06 pm
Postovi: 6
ima li šanse da mi neko odgovori?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 27, 2008 7:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Postovi: 348
Lokacija: Beograd
Boyana,
Dercome clear suspenzija sadrzi benzoil peroksid, koji moze da dovede do takve reakcije koze, pa ne bi bilo lose da prestanete da ga koristite par dana.

Ja ne znam na bazi cega je airol krem, pa bi bilo dobro da neko strucniji to odgovori.

Sto se pudera tice, mozete da koristite, ali vidite da izbegnete pudere sa jakom pokrovnom moci, kao npr MaxFaktor(odlicni su puderi, ali previse teski za masnu, problematicnu kozu). Mozete da probate sa Vishy Normateint puderom, ili nekim drugim koji je bas namenjen za masnu koze.

Sto se roakutana tice, ukoliko vam je ovo prva opcija terapije koju ste probali i ukoliko ne uspe, bolje bi bilo da pokusate sa nekom drugom vrstom lokalne terapije. Sobzirom da ste napomenuli da imate 29 godina, pa ukoliko planirate porodicu u skorije vreme, terapija roakutanom bi to znacajno odlozila.

Nadam se da sam makar malo pomogla.
A za smirivanje kozem, pozete da probate Pantenol krem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 27, 2008 7:20 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm
Postovi: 363
Boyana je napisao:
ima li šanse da mi neko odgovori?

Izvinjavam se sto ne mogu svaki dan da budem na forumu, ali moram i da radim.
Airol spada u grupu topijskih retinoida i svakako da je dobar u lecenju akni. Slicne efekte imaju Differin, Zorac, Tazorac.
Ja ne bih cekala 6-8 nedelja, pa onda procenjivala da li da predjem na Roaccutane. Pitala bih drugog ili treceg dermatologa za misljenje, kao sto to uvek i savetujem kad neko ima dilemu.
U svakom slucaju, nemoj sama da pocinjes Roaccutane. Sto se tice trudnoce, ne savetuje se trudnoca mesec dana pre, tokom uzimanja i mesec dana posle zavrsetka lecenja Roaccutanom. E da, nije nista neobicno da se akne jave u tim godina. Potreban ti je i pregled ginekologa uz US pregled jajnika.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 27, 2008 8:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 1:06 pm
Postovi: 6
Hvala vam puno na odgovorima.
Ja sam danas bila očajna jer sam morala na fakultet, pa sam morala da stavim puder ,a tek njegovo nanošenje me je jako boljelo...Prosto sam bila šokirana tim što me snašlo i kako mi izgleda lice...
U međuvremenu, pošto ovdje nije bil odogovora :(, kontaktirala sam priajteljicu farmaceuta i ona mi je rekla da kupim acidi borici i da savljam obloge na lice da se to smiri, jer mi je po bradi koža gruba i peruta se, od ovog dercome...Uzela sam i laganu hidratantnu kremu na bazi vode i hidrogen 3% za leđa i pantenol krem za lice...
Prestaću par dana sa dercome, pa ću vidjeti šta se zbiva. Inače imam i vitiigo, pa se plašim da mi ova agresivna terapija ne iziritira lice pa da se vitiligo tu ne pojavi...Ne znam.
Doktor dolazi jednom mjesečno u Podgoricu...Pa ću probati da nađem još nekog dermatologa u Podgorici, jer kad dođe do ovakvih rekacija, očekivala bih od doktora koji me liječi da mi pomogne a ne da gnjavim ljude po forumima, kao sada vas...Ne znam šta mi se dešava, zaista pa me je ovo potpuno poremetilo :(.
inače, dijagnoza je: Acne papulosa et nodosa et comedonica
Što se roakutana tiče, ne planiram trudnoću i sa te strane je ok,ali kad sma nekim priajteljiam rekla da mi jedoktor to preporučio, nastala je frka, jer kažu da se akne vrate poslije godinu dana...
Hvala vam puno, jos jednom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 28, 2008 5:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
Ja se slazem sa Vojislavom, obavezno uradi Uz jajnika, da proveris da bubuljice nisu hormonske prirode, mada nivo hormona i nije sigurni pokazatelj jer, vec rekoh negde, nivo ti moze biti u granicama a da su hormoni ipak razlog. Uglavnom, dercome je jako dobar za promene tog tipa, samo sto je tebi lice osetljivo pa je on za tebe preagresivan. Proredi upotrebu ali ga ne izbacuj potpuno, blago ga umasiraj i odmah isperi, a pantenol ti nece skoditi (recimo care gel seba med).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 28, 2008 6:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 1:06 pm
Postovi: 6
hvala- ja ne smijem u ogledalo da se pogledam. i jedna strana lica mi je natekla. nanijela sam antibiotsku mast garamycin i zakazala za sjutra kod dermatologa drugog u pogorici, jer do ovog kod kog sam išla ne mogu doći...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 19, 2008 12:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 12:37 pm
Postovi: 4
roakutan ni pod razno. koliko sam ja shvatila na roaktuan su obavezne nus pojave, a ako ovako reagujes na dercom..zamisli sta ce se desiti sa roakutanom.
ovo ti se sve desavo prije nepunih mjesec...dje si sad i kakva je situacija? ISTI PROBLEM, koristim pantenol mast vec 2 dana i manje me boli lice. stavljam i puder, jer ne mogu da se gledam..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 19, 2008 3:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 1:06 pm
Postovi: 6
da me mail nije obavijestio da je stigao odgovor na ovu temu, teško da bih se sjetila da odgovorim , jer sam u strahovitoj gužvi...

evo šta se dalje dešavalo: otišla sam kod drugog doktora, po preporuci. on mi je rekao da mi je koža masna ali vrlo osjetljiva tj preosjetljiva i da ti preparati koje sam dobila nijesu loši, samo su preagresivni za moju kožu i da je zato takva reakcija. dao mi je antibiotike amracin i orvagil, doroslovac losion i klindamicin losion, plus neki puder sa eritromicinom da se napravi. i kontrola za 10 dana pa nastavak terapije...sumnjao na hormone...dakle, tretiranje lica, dekoltea i leđa sa ovim navedenim, plus kapsule...i pranje lica isključivo sapunom, i skidanje šminke i svega, on je rekao običnim, ja sam ipak uzela seba med. i promijenila sam puder,,,iako sam imala lancome, uzela sam sada vichy normaderm,,,može puder preko dana ali najviše tri- max. četiri sata, onda pranje sapunom i losioni, itd. ovaj sa eritromicinom preko noći...
promjene su se smirile, otekline i upalni procesi..bubuljice i dalje imam ali manje...na žalost, nijesam stigla da odem opet kod doktora, prosto nemam vremena, tako da i dalje koristim ovo. uglavnom je vidljivo poboljšanje. čim ugrabim, otići ću opet...pa javljam...

naravno, kaži je da je sve to stres, nervoza, itd, da smanjim, ali ne kaže kako :D...e pa, ne živimo pod staklenim zvonom :). što da se radi...

i ne znam, isto to- zbog preosjetljivosti ne preporučuje za sada roakutan, prije nego probamo sve alternative...
pozdrav svima i puno sreće u borbi sa ovom nevoljom...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 19, 2008 4:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 12:37 pm
Postovi: 4
Imam neki blagi osjecaj da smo bili kod istog doktora i u Pg..onaj preko puta elektrodistribucije..ista prica sa svima, samo neka je zdravo...i on mi je bio preporucio Dercom. i pila sve tablete iste i koristila klindamicin i mogu ti reci da je to ok terapija. ali treba da se sprovodi jedno 7-8 mjeseci. kad ispijes tablete po semi, ukinuce ti ih, pa onda prvom prilikom opet ukljuciti, ali na krace periode i tako... ja sam sve vrijeme koristila normalno puder, nemoj se optercivati sa 3-4 sata. moguce da ce ti predloziti i neke hormonske tablete, a i to nije strasno..samo dok se naviknes da to pijes u odredjeno vrijeme...
meni ostaje da cekam svog beogradskog doktora i patim se jos koji dan..
bice bolje :) samo treba izdrzati


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: