Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Operacija diskus hernije-oporavak
PostPoslato: Sre Jun 25, 2008 8:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 25, 2008 8:28 am
Postovi: 7
Moji problemi sa ledjima poceli su pre oko cetiri meseca,simptomi su bili klasicni za ovo oboljenje,trnjenje u nozi,bol od lumbalnog dela do lista,`vucenje` noge pri hodu...
Prvo sam probao sa lekovima i injekcijama,zatim posle dijagnostikovane diskus hernije l5-s1,legao sam na ortopedsku kliniku banjica gde sam mesec dana bio podvrgnut fizikalnoj terapiji.Posto nista nije pomoglo,na predlog lekara i moje insistriranje pre petnaest dana sam bio operisan.Operacija je dobro prosla,operisao me je dr.Jesic,nisam ni bio u sok sobi.Dan posle operacije su me postavili u sedeci polozaj na kratko,a drugi dan sam bvec hodao uz pomoc dupka.Cetvrti dan sam hodao bez ikakvih pomagala.
Od tada je situacija sve bolja i bolja,presrecan sam konacno mogu da zaspim,hodam normalno...Sada hodam daleko bolje nego pre operacije.
Hteo bih da mi neko kaze svoja iskustva o rehabilitaciji,da li je dovoljno da idem svakodnevno u Sokobanjsku na terapije ili je neophodna banja?Inace jos uvek osetim ponekad trnjenje blago u levoj nozi,rekli su mi da je to normalno i da je potrebno neko vreme da se nerv oporavi?
Sve u svemu,prezadovoljan sam operacijom,dobio sam volju za zivotom,ono je bilo uzasno.Inace profesionalno se bavim dzudoom petnaestak godina,pa je to verovatno doprinelo,a lekari su mi rekli da je i psihicki stres jedan od bitnih faktora.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 26, 2008 9:18 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
oporavak od ovakve operacije bi bilo najbolje da se radi u bolnichkim uslovima, zbog potpune terapije i fizikalne i kinezi terpaije koja treba da vam se pruzi, dodatnih savet , razmenjivanja iskustava sa drugim bolensicima slichne dijagnoze zbog mirovanja kog sigurno u kucnim uslovima nemate nikad dovoljno, zbog pomoci koju vam medicinsko osoblje moze pruziti u svakom trenu a to ko dkuce vam ne moze na pravi nachin niko pruziti, zbog lezaja koji su prilagodjeni vashim potrebam au bolnici a retko kad u kucnim uslovima su odgovarajuce visin ekreveti, wc sholje i td.

vash je izbor naravno ali ja sam uvek za to da se oporavak posle ovakve operacije radi u bolnici a posle bi bilo savrsheno da vas dr uputi u banju, zbog tkiva nerava a i zbog vas, da konachno shvatite vaznost operacije i sveg ashtovam je uradjneno i da se dobro DOBROOOOOO nauchite svim mehanizmima pokretanja tela u buducem zivotu, od svakodnevnih aktivnosti do profesionalnih!

preporuchijem terapeuta Miru u sokobanjskoj!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 24, 2008 11:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 25, 2008 8:28 am
Postovi: 7
Evo samo da iznesem svoja iskustva o oporavku posle operacije diskus hernije.
Operisan sam pre malo vise od sest nedelja.Nedelju dana posle operacije imao sam i dalje bolove u levoj nozi,a onda je bol poceo da slabi.Tri nedelje posle operacije sam krenuo na fizikalnu u Sokobanjskoj,o ljudima koji tamo rade mogu da kazem sve najlepse,fizijatar i fizioterapeuti se bas lepo ophode prema pacijentima.Na terapiji sam bio tri nedelje i tokom nje su se povremeno javljali bolovi,mislim da je to posledica previse aktivnosti,ipak je potrebno dosta mirovanja posle operacije.Odradio sam tri nedelje terapije,sada imam pauzu od dve nedelje pa nastavljam.
Sada je situacija daleko bolja.Hodam normalno,plivam,odlazim na posao na [po par sati,bol se javi povremeno ali vise ne u nozi.
Sve u svemu zadovoljan sam ishodom operacije,vratila mi se volja za zivotom,ono ranije je bilo nepodnosljivo.Nadam se da ce moje iskustvo znaciti nekome,inace sam profesor fizickog vaspitanja i dugogodisnji dzudista.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija diskus hernije-oporavak
PostPoslato: Pet Apr 06, 2012 8:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 8:42 pm
Postovi: 2
I ja imam problem sa diskusom isto u donjem predelu ledja,samo sto ja to imam duze vremena, prosle god mi se cela desna noga oduzela, a sad opet imam jake bolove u misicu i kicmi(kuku) dali neko moze da kaze dali postoji neki vid terapije bez operacije jer sam ogromna kukavica za bolnice :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija diskus hernije-oporavak
PostPoslato: Sre Maj 02, 2012 8:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 8:42 pm
Postovi: 2
Ja sam operisan pre tacno 7 dana u zamunskoj bolnici,i zbog konaca koji sami otpadaju u ponedeljkak sam pusten kuci. Ovde strogo lezim i mirujem ali bol i dalje imam (doduse mnogo manji) u predelu stopala i lista a ponekad se javi i u butini.dali je to normalno ili ne.
Pozdrav i hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija diskus hernije-oporavak
PostPoslato: Uto Nov 17, 2015 1:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2015 1:11 pm
Postovi: 1
Мислим да не треба оперисати дискус хернију. Имам 28 година, бавио сам се спортом цео живот и јако ми је тешко пало кад сам доживо ову повреду. Дијагностикована ми је L4 L5 s1 diskus hernija. 20 дана нисам могао да устанем. Устанем ја али брзо се вратим у лежећи положај да смирим болове. онда ме је мало попустило, почео сма да шепам али под јаким боловима, али бори се човек. Онда одем на институт за рехабилкитацију, одем на физикалну 20 дана укупно и кренем са вежбама. Људи ништа вам не може помоћи као вежбе али ништа верујте. Какве масаже, каква намештања кичме. Вежбе и само вежбе! онда је све престајало, додуше полако требало ми је 6 месеци. Онда иду они пропратни болови леђа. Али све то пролази вежбама. Важно је да покажете од чега сте сковани, да будете упорни и да победите болест упорношћу. Ја се данас осећам боље него пре дискус херније, јер сад имам јаче мишиће леђа и трбушњаке. Не престајем и даље вежбам, прилагодио сам свој некадашњи тренинг новим условима. Уколико сте дизали тегове на пример пре дискус херније, сада их не дижете у савијеном положају, него стојећи. Важно је придржавати се положаја. Немојте да дозволите да Вам се ово опет деси. Формула је воља!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija diskus hernije-oporavak
PostPoslato: Uto Mar 08, 2016 12:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 08, 2016 12:02 pm
Postovi: 1
Pre 14 meseci operisala L5 S1 funkcionalno sam ok, ali imam problem jer su i dalje prisutni bolovi koje sada stvara masivan ožiljak uočen na magnetnoj rezonanci. Postoji li rešenje mog problema?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: